Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXX

• 77 231
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Тази вечер ще дават любим мой филм по Кино нова в 21,00 часа - "Флашданс". Даааа - знам, че е стар, знам че е преекспониран и може би за някои и банален, но за мен е просто "любим"  Wink

Снощи гледах "Синята валентинка". Както казахте, толкова далеч от това, което може да се предположи от името...  newsm78 Много въпроси оставя този филм, уффффф....  Rolling Eyes - той, тя, тя той... Объркано мнение - но аз си останах и объркана!!!

# 241
  • София
Снощи гледах "Синята валентинка". Както казахте, толкова далеч от това, което може да се предположи от името...  newsm78 Много въпроси оставя този филм, уффффф....  Rolling Eyes - той, тя, тя той... Объркано мнение - но аз си останах и объркана!!!

Не мисля, че е толкова далеч, особено имайки предвид, че би трябвало да се преведе "Тъжен Валентин".
Много, много хубав филм със ситуация, която може да се случи на всеки.

# 242
  • в морето до колене

Някой друг гледал ли е "Артистът"? ...
Майтапът настрана, едвам изтраях половин час, ...

Аз писах за него в темата за Оскарите.
Е, не чак да не е за изтрайване, но определено не разбрах защо го превъзнасят толкоз.  Rolling Eyes
Явно цялата работа е в "носталгията".

Филмът технически е много добър, обаче и Drive е технически много добър, ама няма 10 номинации...  Close Жан Дюжарден е чаровен, но как можаха англичаните да наградят него, а не пределно добрият Гари Олдман, е тотално непонятно за мен  Crazy
И още, и още... но главният ми проблем все пак си остава сценарият.
Сценарият за мен е на ниво "ром-ком средна ръка". Бях в абсолютен ШОК, когато му дадоха БАФТА  #Crazy
Абсолютно съм съгласна със сценариста на Tinker, Taylor, Soldier, Spy, който като си получаваше БАФТА-та каза: "Благодаря на "Артиста", че не е адаптация по някоя книга."  Mr. Green

# 243
  • Belgium
"Артистът" съм си го приготвила за уикенда. В началото изобщо се чудех дали да го гледам, но след тези полярни мнения в темата ми е любопитен и ще му дам шанс.

# 244

Аз също. Всъщност този филм ми заби силен шамар. От вчера остана една горчилка в мен. Рядко филм ме кара да мисля толкова дълго. Семпъл и брутално истински, без никаква глазура Confused

# 245
  • в морето до колене

Не мисля, че е толкова далеч, особено имайки предвид, че би трябвало да се преведе "Тъжен Валентин".
Много, много хубав филм със ситуация, която може да се случи на всеки.

За мен филмът става по-добър с всяко следващо гледане!
Да не кажа колко много ми помогна да го разбирам и харесвам фактът, че покрай интереса си към Гослинг прочетох много за самото правене на филма.
- за това, че сценарият е пренаписан 67 пъти;
- че екипът е работил по него 6 години, а актьорите 4-5;
- че частта с "влюбването" е снимана на филмова лента, а частта с "разлюбването" с цифрова камера;
- че Мишел и Раян са работили с режисьора поотделно, докато е снимано "влюбването" (за да е по-естествена химията на "сближаването"), а после са живяли един месец тримата заедно като семейство ПРЕДИ да започнат да снимат "разлюбването"  (за да е по-естествена атмосферата на натрупването на житейската досада);
- как актьорите са до известна степен "съавтори" на сценария, защото режисьорът е бил отворен за идеи;
- как въпреки стандартната практика за няколко дубъла, една от най-ключовите сцени с танца на Мишел е ЕДИН-единствен дубъл...

и още, и още...
 Heart Eyes

# 246
Аз също. Всъщност този филм ми заби силен шамар. От вчера остана една горчилка в мен. Рядко филм ме кара да мисля толкова дълго. Семпъл и брутално истински, без никаква глазура Confused

На теб шамар, на мен юмрук в корема. Все едно слон ми стъпи на гърдите... Да не говорим, че само след 1 час вече ревях за нещо мое си /съвсем различно от това във филма, слава Богу/, но съм сигурна, че беше от влиянието на филма...

# 247
  • В светлината на слънцето
На "Артистът" това му е хубавото, че те кара да се замислиш за доста неща, има твърде много думи между редовете. Иска се само да си отвориш очите и да ги прочетеш. Разбира се, винаги би могъл да се гледа и просто като един черно-бял филм-реверанс към ерата на нямото кино. Въпрос на гледна точка. Peace
Умишлено не искам да пиша повече, защото ще бъде спойлер и не е коректно към онези, които биха искали да го гледат. Определено обаче е филм за по-ограничена аудитория. Може би за хора, които харесват арт кино.  Thinking
След "Балът" на Еторе Скола това е може би вторият такъв филм, казващ страшно много неща зад една на пръв поглед почти стандартна безмълвна история и въздействащ така силно. Лично мнение разбира се, признавам, определено съм пристрастна. Peace
А музиката е перфектна. Толкова на място, че няма накъде. Е, може би някой е очаквал техно например... Wink

# 248
  • в морето до колене
На "Артистът" това му е хубавото, че те кара да се замислиш за доста неща, има твърде много думи между редовете. Иска се само да си отвориш очите и да ги прочетеш. Разбира се, винаги би могъл да се гледа и просто като един черно-бял филм-реверанс към ерата на нямото кино. Въпрос на гледна точка. Peace
Умишлено не искам да пиша повече, защото ще бъде спойлер и не е коректно към онези, които биха искали да го гледат...

На мен ми е страшно любопитно!
Какво пречи да пишеш със скрит текст? Който не го е гледал, просто да се въздържа да отваря скрития текст.

Аз не отричам, че филмът има послания, но те не ми се сториха оригинални... а съзнателно или не използвани "цитати" от посланията на други филми преди него.

Признавам, че трудно вече някой ще ме убеди да го харесам по друг начин освен като "реверанс към ерата на нямото кино" и то откъм техническата му страна. Но с огромно желание и интерес ще изчета всички доводи на почитателите му. Може пък да ми "отворите очите".  Wink
Все още се опитвам да разбера ЗАЩО е толкова награждаван филм.

# 249
Жан Дюжарден е чаровен, но как можаха англичаните да наградят него, а не пределно добрият Гари Олдман, е тотално непонятно за мен  
  От което следва да заключим, че Гари го гласят за Оскар.  Grinning

Абсолютно съм съгласна със сценариста на Tinker, Taylor, Soldier, Spy, който като си получаваше БАФТА-та каза: "Благодаря на "Артиста", че не е адаптация по някоя книга."
Joy

# 250
След "Балът" на Еторе Скола това е може би вторият такъв филм, казващ страшно много неща зад една на пръв поглед почти стандартна безмълвна история и въздействащ така силно.

"Балът" ми е в топ 5 на мен.  Peace Прелестен!  Heart Eyes "Артистът" въобще не ме трогва по същия начин. Честно казано, досаден ми бе на места.  Rolling Eyes Може би трябва да го гледам пак, в по-друго състояние на духа...  Crazy

# 251
  • В светлината на слънцето
mia4ik, нали знаеш, че на скрития текст това му е най-сладкото, че привлича като магнит и всеки с кеф прочита какво всъщност е толкова скритото-покритото. Joy Уважавам всяка гледна точка, но нека оставим хората да си направят сами преценката. Иначе е леко подвеждащо.  Peace
В нета има една много точна критика на този филм от Неда Ковачева (това е дъщерята на същия този Олег Ковачев, който мнозина са гледали едно време на кино). Ако някой наистина изгаря от любопитство, може да прочете това - мноооого точно и обективно мнение, и доста подробно. (Не съм Неда, да не помислите нещо Grinning).

# 252
  • ВАРНА
Препоръчвам Двойник на дявола.Много инстински.Филмът разказва за единият от двама сина на Саддам Хюсеин.Разврат,убийства  и много безочие .

# 253
  • Русе/София
Препоръчвам Двойник на дявола.Много инстински.Филмът разказва за единият от двама сина на Саддам Хюсеин.Разврат,убийства  и много безочие .
от къде го дръпна?

# 254
  • София
Гледах "The Other Boleyn Girl"
http://www.imdb.com/title/tt0467200/
Препоръчвам, разбира се за феновете на исторически филми.
Но Натали Портман е една много слаба Ан Болейн. Съжалявам, че го казвам, някак се разочаровах. Не ме впечатли, няма да я запомня. Не може да измести Хелена Бонъм Картър, дори не може да измести и Натали Дормер (от сериала) - други в тази роля не съм гледала.

Общи условия

Активация на акаунт