Кой е най-близкият ви човек?

• 13 225
  • 157
  •   1
Отговори
# 120
В различните периоди от живота ми това са различни хора.Нямам еднозначен отговор.Ако е към днешна дата, то това е съпругът ми.В миналото е бил друг човек.В бъдеще, нямам представа кой ще е.
Отделно, че са много комплексни нещата, рядко човек има само един-единствен най-близък в този смисъл, който е породил темата.При едни нормални взаимоотношения, при възникнал проблем, човек може да разчита и на майка и на съпруг и на деца и на съседка и на приятел.Имала съм такива ситуации-пример-около операцията на малката-един ми е уредил среща с доктор, друг ми е поел другото дете през това време да го води на училище, трети ми е звъннал да ни пита как сме-все действия от различни хора, които са в подкрепа, дали материална или духовна-все тая, и все от различни хора-част от семейството, част от хората са извън семейството.Това са ми все близки хора Днес.Утре-тази конфигурация може да е коренно различна. имала съм в миналото такава, в която съм се чувствала/а и реално бях!/ сам-сама, и съм се справила и с нея, така че, мога да кажа, че и сам човек си е най-близък.Значи-пак е на периоди-ако щеш от какво Имаш Нужда Ти/имала съм ситуации, в които друг ще клекне и ще каже-ми аз сам не мога, но аз съм почувствала, че сама ще се справя по-добре/Имала съм периоди, в които съм искала да имам близък, който да снеме товара от плещите ми.Но е много относително, различно, всеки си е в ситуациите и чувствата и най-добре знае на кой кога и как може да се довери и опре.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 09:20 от Jizzlobber

# 121
  • София
В различните ситуации мога да се доверя на различни хора. Няма конкретен. Но най-често са съпругът ми, майка ми, приятелката.....

# 122

но този, на който можеш да разчиташ винаги, не е задължително най-близкия ти или изобщо близък човек.
А този, които винаги може да разчита на нас и винаги сме готови да откликнем за негов проблем, за близък ли го имаме или и не е задължително?  newsm78
Ами различно е, има много тълкувания:)
Конкретно за мен, близък ми е този, който има близко до моето светоусещане, разбиране за живота. Тези, на които мога да разчитам, като цяло, не са ми близки -т очно по горната причина. Ще ми помогнат от дълг, но и три думи не можем да си кажем, толкова сме различни.
Този, на чиито проблем ще откликнем, е синът ми. Колко ми е близък, ще стане ясно по-късно, като попорастне и стане видно доколко споделяме общи убеждения и доколко сходни са светоусещанията ни:)
Близостта е и топлината, която ти дава друг човек. На мен студен, груб, невротичен човек не може да ми е близък. Па колкото и да може да се разчита на него, какво, ако ми свърши работа, но за сметка на това ме нагруби. Наистина ако аз смятам, че Х ми е най-близък, той може да не мисли така, и обратното.

# 123
Най-близкия ми човек е съпруга ми.На майка ми мога да разчитам,но много неща премълчавам,а със съпруга ми преживяваме всичко двамата.Разчитаме един на друг за всичко и се подкрепяме по всякакъв начин.А и майка ми в някакви ситуации е  Stop многооо песимистично гледа на нещата,понякога дори дребни неща не и казвам,защото знам каква ще е реакцията.

# 124
  • София
На този въпрос няма еднозначен отговор.

# 125
  • В подножието на планината
  Партньорът ми и синът ми са най -близките  ми хора .

# 126
Темата е провокирана от възникналият спор в съседната тема дали майката или съпругата е най-близкият човек за някого. Много бях изненадана от някои мнения, та ми стана интересно колко хора мислят така.
Та въпросът е кой ви е най-близкият човек? Човекът на когото имате пълно доверие, на когото разчитате при беда, на когото бихте поверили живота, децата, дома си, с кого пръв споделяте радостите и тъгите си и т.н.?
Уточнявам, че анкетата е за хора над 20 год, женени или съжителстващи сериозно.

За изредените от теб неща общо казано - да, мъжа до мен е.
НО нямам пълно доверие на никого. Какво значи също да поверя живота си? За детето - ясно, че на баща му ще се падне, ако нещо с мен се случи.
С майка ми никога не съм била близка, нито пък с друга рода.
С приятели никога не съм била напълно откровена също, мойте неща са си само мои.
Направих обаче тази грешка да разкрия до дъно всичко на един специален човек. Сбърках и повече няма да го направя.
Та ако си говорим за ежедневието, мисля за повечето най-близък е мъжа. Това не значи обаче, че майката може лесно да се пренебрегне или трябва.

# 127
Човекът с който първо споделям и на който бих поверила децата е мъжа ми. После са майка ми и татко. Избора е много труден , защото има неща, които мога само с родителите си да споделя и обратното неща , които само със съпругът ми мога да обсъждам. Не знам.
Моето сем-во е мъжът ми и децата ми, но майка ми и баща ми са ми много близки също. Един човек единствен няма, ако все пак да избирам това ще е  - мъжът ми. Имам и приятелка много близка с която мага да споделя всичко, което с други не мога, въобще не мога да избера.

п.п. не гласувах, защото нямам еднозначен отговор.

# 128
.......
Та въпросът е кой ви е най-близкият човек? Човекът на когото имате пълно доверие, на когото разчитате при беда, на когото бихте поверили живота, децата, дома си, с кого пръв споделяте радостите и тъгите си и т.н.?
Уточнявам, че анкетата е за хора над 20 год, женени или съжителстващи сериозно.
Най-близкият ми човек е съпругът ми - на него единствено мога да разчитам за децата и/или в беда.
Другият ми най-близък човек е един мой приятел, който единствен може да ме вдигне на крака, когато приклякам или падам.
Още един най-близък човек имам, и това е моя приятелка, на която мога да се обадя по всяко време, без значение дали поводът е да споделя болка или радост.
От моя страна и тримата могат и разчитат на същото.

# 129
  • София
Към този момент е мъжът ми.  Peace

# 130
На мен най-близкият ми човек е партньорът ми.

# 131
  • Страната на чудесата
Различни неща споделям с майка си и съпругът си Thinking  Семейните дела естествено се споделят само с партньора ми, но има разни женски теми, които са дискутирани с маман, така,че не мога да определя. Надявам се да не се и налага Peace

# 132
Съпругът ми е най-близкият ми човек. С майка ми и баща ми рядко споделям. Ако ме издразни ММ споделям с приятелка  Laughing  Но за сериозни неща се доверявам само на него.

# 133
  • БГ
Мъжа ми, но той не го знае.

# 134
При мене е дъщеря ми, после майка ми. Мъжа ми също, но нямам 100 % сигурност в него.

Общи условия

Активация на акаунт