АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 31 979
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
На моя му направихме ритуално хвърляне в Камчия Simple Smile Не виждам смисъл да го пазя и да събира прахоляк. Оставих си една розичка, която седи в една кутия с други дреболийки.

# 571
Блонди  Обаче матката няма рецептори за Мг до 20 седм., може да пиеш Но-шпа, Бусколизин, Папаверин- спазмолитици.

Това за рецепторите до 20 г.с. го чувам за пръв път  Rolling Eyes . Аз го пия някаде от 11г.с.  newsm78
Ще питам на Ж.К. следващият път, но чак след 3 седм. А сега де, Thinking дали да го спра до тогава... newsm78

# 572
И аз мисля, че не е вярно това за магнезия, понеже както вече споменах толкова цитирания от мен д-р Михайлов, в началото на главата за бременност пише, че на всяка жена, която му каже ,че е забременяла й казва веднага да почва с магнезии. newsm78

# 573

При вземане на решението има и още един момент - бебето се нуждае от максимален комфорт до раждането, който изцяло зависи от Вашия.
Ако приемете изчисления риск за приемлив - трябва да "забравите" за амниоцентезата като пропусната възможност.
Ако не можете да забравите - по-добре я направете.
Амниоцентезата е кратка, не болезнена и безплатна процедура

newsm10

Блонди, няма как някой от нас да разсее страховете ти, можем само да те подкрепяме и го правим от все сърце, вярваме, че всичко ще бъде наред. Често си мисля, че когато бебето се забави с идването си, няма как да се изкара спокойна бременност - все за нещо ще се притесняваме и ще ни е свито под лъжичката, но това е страх, с който просто свикваш и се научаваш да го подтискаш. И който те кара да дадеш наистина най-доброто от себе си (изследвания, проучване, лекарства, лежане), за да бъде всичко добре. Оттам нататък вече всичко е в ръцете на онзи горе.
newsm10
Блонди, за всички притеснения най-добре се консултирай с лекаря си, специално за тези болежки в корема и, че се питаш дали да не пиеш нещо превантивно след амниото.  Hug
Софи, много е хубаво как го описа  Party
Hris, нормално е, всяка жена е различна. Виждала съм жена бременна в 6-тия, която изглеждаше все едно е просто леко преяла за вечеря. Детето и е вече мъж  Wink
Purpule, още един глас за естествен  Wink. Нашата сватба беше в много скромен състав и аз подарих моя на кумата ни, че то си беше нейн ред за сватба от всички присъстващи.
chy76, много съжалявам за това, което си преживяла  Sick Hug. И ми е доста мъчно, че в голям град като Търново това е най-добрия лекар.  Sad
Шехина, не знаех, че съм имала колежка по писане на дисертация  Grinning. Имаш ли дата за защитата? Моята трябва да е най-късно на 25-ти април и сега трябва да разпратя мейлите и да я насроча. Дано да мога да я сложа, когато искам, че ако е по-рано откогато мисля, че ще съм готова ще настане веселба.

Момичета, за риска от спонтанен аборт бях чела, че пада до 2% между 12-та и 20-та седмица, а след това до 1%.
А специално за БВ (бактериална вагиноза) инфекциите, моята лекарка ми каза нещо интересно. Имало нови препоръки към лекарите в САЩ да лекуват БВ инфекции при бременни жени само ако има симптоми. Считало се, че при асимптоматичните рисковете от антибиотика надвишавали тези от инфекцията. 

Лек ден/вечер на всички  Hug

# 574
Darlena, ехе, супер, че сме колежки по писане Wink При тебе е наближило виждам - 25-ти април е адски скоро, стискам палци да мине успешно защитата при теб Hug Аз съм по-назад - в началото на третата година - и ще ме отчислят с право на защита чак февруари догодина (живот и здраве) Wink Защитата вече не знам кога ще бъде - ако успея с бебе на ръце да донапиша дисертацията, ще гледам да е по-скоро след отчисляването, че като се отпусне човек, рядко после успява да се дипломира. Абе ще гледам да не прекъсвам, ще моля маман и бъдещият татко да помагат с бебето, и така - добре, че съм упорито магаре Laughing

# 575
Включвам се на бързо по темата за Магнезия.При предишната ми неуспешна бременност ,когато прокървих (6 г.с.)ми предписаха Прегнил,Дуфастон и Магнерот 500мг.Та и аз сега чувам ,че преди 20 седмица не се приемал newsm78.Според мен Но шпа и магнезии са добра комбинация-Блонди давай смело! HugКашпичка и Мери Джейн,стискам палци и на вас за амниото!Ако забравих някой да ме извини Hug
Принцеса Леиа,Лоа вече ти е пуснала координатите на Даскалов.Лесно ще го намериш-срещу ПълМед се пада кабинета,над аптека Марешки Peace

# 576
И аз така мисля. Чакам Мимис да обясни какво има предвид, може би не съм я разбрала  Thinking

# 577
Благодаря за разбирането майчета, и през ум не ми минава да стъпя повече в Търново при когото и да било. За протокола ходех там само за ЖК, имам си лекар на когото да вярвам и си ходя при нея на частно. Важното е че всичко е наред с бебо, дори ни помаха с ръчичка  Simple Smile.

# 578
Здравейте,
днес,си направих първата фетална морфология в "Марковск"при др.Атанасова.Доволна съм от  доброто и професионално отношение .Всичко ми бе подробно показано и обяснено в продължение на 40 мин.Бебо е добре,само чакам резултати от БХС в понеделник Praynig
Пожелавам успех на момичетата на които им предстои амниоцентеза Peace

п.п.Таткото и синът ми,са много щастливи- докторката заложи висок процент за момченце:)
Небързам със щъркелчето-ще изчакам втората фетална на 3-ти април.
Поздрави!

# 579
Гинеколожката на моя много близка приятелка й е казала същото и не й е предписала магнезий, въпреки че тя лежа за задържане и беше с отлепване на плодното сакче. Сега пие но шпа и чака да стане 20 г.с., за да започне с магнезия. Не знам точно каква е логиката, просто го споделям Simple Smile

# 580
То не е до логика. Трябва да има научно обяснение. Но къде да го видим и прочетем?  Simple Smile

# 581
purpule:) и аз съм за естествен букет. Моят беше естествен и беше много красив:) След сватбата, когато изсъхна го хвърлихме от един мост с течаща вода отдолу и си пожелахме желание:))) А този, който си купила може да го хвърлиш, когато се хвърля букета на неомъжените дами:))) Аз така направих, имах си отделен за хвърляне, който беше изкуствен и остава за спомен на бъдещата булка:))) А на моят му се наслаждавах дълго време и като увяхна, го метнахме с мъжа ми през реката с хубаво пожелание:)))

Радвам се за всички мами, които са усетили малките си съкровища. Аз моите ги усещам от доста време, наистина е страхотно чувството, неповторимо Grinning

# 582
Магнезий преди 20 седм не се дава за контракции, това имах в предвид. Той  не се пие само заради контракциите. Пише го във всички учебници по акушерство и гинекология, не си го измислям . А защо го дават преди това, не мога да ви кажа. Виждала съм да вливат на момичета и в 11 седм. ама е безмислено. Може би много от вас няма да ми повярват, но аз просто изказвам това, което съм чела  и знам. Не бих си позволила да пиша нещо, което не съм проверила или не знам.

# 583
Няма ли линк към някакво обяснение?  Hug

# 584
Ще потърся и ако намеря ще публикувам.

Общи условия

Активация на акаунт