АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 31 980
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София - град
Момичета, благодаря ви че споделихте радостта ми. Сега започват мисли за това как да се напия отново с вода и да стискам  Laughing няма да го направя обаче Wink

Блонди и момичетата които ще се подложат на амнио искрено и силно ви стискам палци . Всичко ще мине наред сигурна съм  Hug

# 556
  • София
Добро утро,

Софи Много е хубаво това усещане   Heart Eyes

Би_би Аз предполагам , 4е лекаря при кого си била е знаел, 4е си бременна, изписал ти е лекарства с тази информация, нас и да питаш и не ние не сме лекари, аз не подлагам на съмнение изписаните лекарства, на вси4ки антибиотици пише, 4е не са за бременни, на вагиналните таблети също, но когато се наложи се слагат от бременни, така 4е според мен се довери на лекаря  Hug Hug

chy76 Просто нямам думи  Naughty Stop Какъв е този лекар... беее Shocked
 Ве4е не ходи при него никога! Аман от светила в тази държава.

Пърпъл, Моят букет беше естествен и този който хвърлих на шаферките също, защото моят тежеше много и не посмях да го метна, направих си по мялък да не пребия някои Joy

# 557

Пърпъл, Моят букет беше естествен и този който хвърлих на шаферките също, защото моят тежеше много и не посмях да го метна, направих си по мялък да не пребия някои :3

хаха LaughingJoy

# 558
Bi_bi, извинявай, объркала съм те с dbs   bouquet

purple, естествен разбира се. Аз спазих традицията и си го хвърлих, хвана го сестра ми (без да съм го нагласявала), е ожени се след 3 месеца Simple Smile

# 559
Сашкова, на моя антибиотик пише, че може да се приема от бременни и даже има дозировка за бременни Simple Smile

Галка - Оспен пия.  Hug

# 560
  • София
Да съгласна съм, трябваше да кажа на почти всички, аз с предната бременост имах ешерихия коли и цистит в 9ти месец, та аптекарките не искаха да ми дадат антибиотика, защото щели да носят отговорност  Crossing Arms Та звънях на лекаря той говори с тях по телефона, обясняваха се 100 4аса.. абе цирк, ноо аз изпих 3 опаковки и пак не ми мина тази бактерия все ме дразнеше и след като родих ми дадоха зинат 3 опаковки и от тогава нямам.. затова казвам, 4е щом лекар е изписал е преценил.
Аз имам и "раничка" на шийката, която е с добър епител и след като родя ще изгоря с голям кеф, но отказват да ме горят преди да съм родила, та ве4е 10г си я следя по 2 пъти годишно, слава богу нямам проблем, та пове4ето вагинални таблети пише, да не се слагат ако имаш такава, но аз си слагам, защото заради нея имам гъби4ки поне 1 годишно.. отплеснах се..  Crazy Ще ме извините Hug

# 561
Блонди и за всички с амнио, пускам ви един цитат на Кременски на бременна с риск 1:250:

При вземане на решението има и още един момент - бебето се нуждае от максимален комфорт до раждането, който изцяло зависи от Вашия.
Ако приемете изчисления риск за приемлив - трябва да "забравите" за амниоцентезата като пропусната възможност.
Ако не можете да забравите - по-добре я направете.
Амниоцентезата е кратка, не болезнена и безплатна процедура

Просто ми хареса.....аз лично бих я направила, неизвестността ме побърква.

# 562
Оф, имаме кредор най-сетне, че се измъчих   Crazy Поствам и тук един цитат по този повод, който много ми хареса:  Blush

Блонди, няма как някой от нас да разсее страховете ти, можем само да те подкрепяме и го правим от все сърце, вярваме, че всичко ще бъде наред. Често си мисля, че когато бебето се забави с идването си, няма как да се изкара спокойна бременност - все за нещо ще се притесняваме и ще ни е свито под лъжичката, но това е страх, с който просто свикваш и се научаваш да го подтискаш. И който те кара да дадеш наистина най-доброто от себе си (изследвания, проучване, лекарства, лежане), за да бъде всичко добре. Оттам нататък вече всичко е в ръцете на онзи горе.

ДБС, като знам как от малка умора получвам контракции  Crazy Доста четох в нета, че пият но-шпа и магнезий при контракции след амнио, така че ще се презастраховам, няма да навреди.  Simple Smile

# 563
Ех... и аз се размечтах за тези ритничета.. ама аз почти нямам корем и съм наддала само 1кг.  Confused незнам дали е нормално.

Софи честито, сигурно е прекрасно! Аз малко се чудя дали ще разпозная сигналите  Rolling Eyes

# 564

Софи честито, сигурно е прекрасно! Аз малко се чудя дали ще разпозная сигналите  Rolling Eyes
smile3521 ще ще

# 565
  • Обетованата земя
Завърнах се от разходка и семеен обяд с топла супичка навън и бързам да ви чета Simple Smile
Блонди, да това е добро решение- няма да ти навреди, дори и повече да го пиеш. Моят любим д-р Михайлов препоръчва на всяка бременна да го пие. Най- много да преносиш. WinkАз така вероятно преносих, но го пих 2 месеца.
За магнезия ли става въпрос? Аз също много го харесвам д-р Михайлов, затова питам.
 Аз пък започнах да пия шуслерови соли и сега до 8 ми месец ще пия по 2 на ден от сол номер 1 и номер 2. Номер едно е за еластичност на тъканите, а номер две е солта на здравите кости и зъби Simple Smile При спазми, крампи и болки се пие сол номер 7-Магнезиум фосфорикум.
 Purpule, и аз съм за естествен букет!  Peace Моят беше от естествени розови рози, но не знаех, че мога да си го запазя и като увяхна го изхвърлих направо в боклука, сега съжалявам, беше много красив!
 Вече съм в 16та седмица и доколкото знам от тази седмица бебчето започва малко, по малко да чува  Grinning И друго нещо се сетих, четох някъде, че душата на човек се вселява в него около 4ти месец в утробата, т.е. долу-горе сега Wink
 Довечера ще ходим на кино и се чудя кой филм да гледаме. Някакви предложения?

# 566
Блонди мисля, че риска при амниоцинтезата беше да не се нарани бебето, поне така ми беше казал доктора. Магнезий като лежах за задържане ми вливаха венозно огромни количества, после пиех според контракциите. Обаче матката няма рецептори за Мг до 20 седм., може да пиеш Но-шпа, Бусколизин, Папаверин- спазмолитици.
Пърпъл заложи на естествен букет.
Хубаво е, че усещате бебетата. Аз моето не. С първото го усетих чак в 20 седм. Предполагам, че и сега ще е след 18 седм.

# 567
Здравейте, момичета прекрасни,

При мен нищо ново - почивам си основно вкъщи, пописвам малко от дисертацията си (колко ли пиша, като ставам редовно в 11 часа сутринта Crazy, но...) и тръпна в очакване другата седмица да видя най-после бебче, че не издържам вече. Не съм го виждала от 24 януари, уф...

Блонди и другите, които ще правят амнио - успех и кураж! Всичко ще бъде наред, наистина е малко болезнена процедурата, а и има някакъв риск, но нали е за добро Hug

Софи, много хубави преживявания покрай теб - благородно завиждам за усещането на бебка Heart Eyes Представям си колко е вълнуващо Peace И аз чакам с нетърпение тези моменти, дано са по-скоро.

Сватбеният букет - от естествени цветя е по-добре и според мен. Моят, обаче, беше изключение, просто защото си намерих достойно изглеждащи изкуствени червени рози в чудесен букет и не можах да се въздържа. Ето го (заедно с бутониерката на младоженеца) - бях безкрайно доволна от него в сватбения си ден, беше много ефектен Wink И аз хвърлях друг обаче - този исках да си го запазя за мен, пък и беше доста тежичък за хвърляне.

Магнезий вероятно и аз ще пия по-нататък, особено ако се наложи да пътувам - знам, че тогава се пие превантивно Peace

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 14:32 от Шехина

# 568
Обаче матката няма рецептори за Мг до 20 седм.,

Мимис, това не го разбрах?  Embarassed Т.е. преди 20-та седмица приема на магнезий против контракции е безсмислен, така ли?  Thinking

# 569
Привет и от мен! Wink
Нямам нищо особено за писане, утре ще си вземам резултата от БХС, та да видим - обаче съм почти сигурна, че ще е висок, най-малко заради възрастта, и сигурно ще се мятам и аз на амниото - голямо съм шубе и вече едва ли не съм се настроила...ще видим.
Purpule, и от мен едно категорично ЗА естествения - няма по-красиво нещо, само заради цветятя и цялата красота около сватбата, ми се иска пак!  Grinning Laughing А и аз моя си го забравих в ресторанта  Confused Mr. Green, но и дългото стоене на изсъхнал букет вкъщи не ме кефи, стават много тъжни след години, това с течашата вода ми хареса - за следващия ще знам!  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт