АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 32 015
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Ох, сънувах амнио-та тая нощ. Wink

# 616
Irony, това филмче изглежда супер, определено ще го гледам.

# 617
за филмчето- татковците са страааааашни!!! Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
нямам търпение да излезе филма Simple Smile

# 618
  • София
Пърпъл за йогата пиши на Бюти на лични Peace

Темата за амниото я прескачам, но ви подкрепям Hug и стискам палци всичко да е наред.

Аз ходих в една книжарница за да си купя книга, но то имаше толкова много, че половин час не можах да реша коя да си взема и си тръгнах без книга Embarassed и сега пак се чудя коя да си взема newsm78 та ще следя препоръките ви Laughing

# 619
  • Обетованата земя
Ето и моите предложения за книжки:
За бременността:
http://www.book.store.bg/p20701/vashata-bremennost-sedmica-sled- … hudit-shulyr.html
http://www.book.store.bg/p13648/bremennostta-sedmica-po-sedmica- … ejn-makdugyl.html
http://www.book.store.bg/p18590/kakvo-te-chaka-kogato-chakash-de … jn-ajzenberg.html
http://www.book.store.bg/p31057/pyrvite-stypki-na-tatkoto-robyrt … zhejms-siyrs.html
За кърменето с две ръце съм за:
http://www.book.store.bg/p21605/kniga-za-kyrmeneto-hana-lotrop.html
http://www.book.store.bg/p40597/azbuka-na-kyrmeneto-griu-niulander-.html
Полезни в отглеждането на детето са и
http://www.moetodete.bg/knigi/mamo-zashto.html
http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=26092
http://www.book.store.bg/p12854/hranene-na-bebeto-prof-d-r-liliana-trifonova.html,
имам и на д-р Спок http://www.book.store.bg/search?srchstr=%E4%F0.%D1%EF%EE%EA&sin=1,
както и многобройни книжчици и бошурки за кърмене и отглеждане на бебе от списание Моето дете, списание Първите седем също е много интересно и полезно. Много са ми интересни и разпространяваните от ЛЛЛ книжчици и брошурки.  Peace Отдавна се каня да си взема и прочета Изкуството да бъдеш родител, чувам все положителни мнения за нея! Аз също с нетърпение следя седмица по седмица написаното в трите различни книжки, които имам и е интересно как се допълват, макар че на места има и леки разминавания в размерите на бебчето!
 Снощи на киното си избрахме Операция Шменти капели, доста се посмяхме, препоръчвам го и него! А филмчето,  за което Irony е пуснала инфо, нямам търпение да излезе!  Hug

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 12:12 от didi24

# 620
  • Добрич
Странно защо, но така като си разгледам книжките за деца и бебета, не намирам нито една у дома за бременност. Може би защото за самата бременност има предостатъчно изписано в нета и съм се информирала главно там. В интерес на истината, винаги ме е човъркало повече всичко, което предстои след самото раждане, като майка без всякакъв опит. Сега дори ме вълнува още повече, при все че след няколко месеца ще имам не едно ами две бебета у дома. Бременността, за жалост не при всички лека и безпроблемна, е само 9 месеца, отношенията с децата са за цял живот.  Peace

# 621
  • София
Софи, и аз бих ти препоръчала "Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае, на мен ми е любима, защото в нея е обяснено всичко за бебето и майката през всеки месец от бременността, както и за всички изследвания, които се правят, и за евентуални притеснения от някой неща.
Също така много хубава е "Книга за майката и бебето" на Елизабет Фенуик, преведена е на български. Тя е практическо и илюстровано ръководство за родители, голям формат е, с много снимки, към 300 стр. е.Разделена е на 2 части - по време на бременността (по-малката част) и след появата на бебето - като там е обяснено всичко - кърмене, къпане, хранене, повиване, плачене, облекло, хигиена, спане, захранване и т.н.
За амниоцентезата, в първата книга е публикувано следното, ако на някой може да му бъде полезно като инфо: Най-голямата опасност, пряко зависеща от възрастта на майката (над 38год.) е нареченият монголоизъм или трисомия 21. С оглед на евентуалното откриване на тази аномалия се прилага амниоцентезата. Клетките на бебето, съдържащи се в течността се обработват по специални методи, за да се изследват хромозомите им. Амниоцентезата се прави мевду 16 и 18-а седмица от последния цикъл. Преди тази дата няма достатъчно амниотична течност, нито достатъчно фетални клетки в нея. След тази дата бременността е в доста напреднал стадий и лекарите трудно се решават да извършат аборт с терапевтична цел. Амниоцентезата не е задължителна,но се препоръчва на жени над 38 години. Опасността, която е от порядъка на 1:2000 при 28-годишните скача на 1:500 след 38 г. и на 1:100 при 40 годишните. Пише, че рисковете от аборт са 5%.Има още и индикации за определяне на амниото, техника за извършването й, определяне на кариотипа, но няма да ги пиша, защото става мн дълго, ако някой се интересува - тогава.
Сигурна съм, че тези от вас, които са решили да я правят, всичко ще е наред и ще се успокоят. Тези проценти за риск според мен са по-скоро теоретични, защото и аз не съм чувала за такъв пример, след амнио някой да е пометнал.
beauty_ Колежки сме.  Simple SmileВалери Стефанов е уникален. По мое време, той беше зам.-декан в СУ и ми водеше един СИД - Дяволът в поезията и прозата. Изпитите при него минават мн лесно, и аз имах 6 и като цяло пишеше все високи оценки. И аз влача един държавен по право от миналата година и сега март ще се явявам, другите два съм си ги взела, но от работа няма време за нищо, дано да успея да го взема и да ми се маха от главата. Успех на твоите - ще ги вземеш!

# 622
Момичета Здравейте и от мен Simple Smile

Относно амнио-то , ако ще ви успокои, докато лежах в МД, направиха това изследване на поне 10 жени, всичко мина без проблем и казаха , че не било нито болезнено нито страшно Simple Smile

Успех и пожелавам прекрасни резултати!!!

# 623
Ах колко много сте изписали, а аз чак сега успявам да се включа. Тук в Англия раздават книги за бременост и отглеждане безплатно, още на първия преглед при акушерката ме снабдиха с една доста големичка със снимки и всякаква информация.
Излязоха ми резултатите за Даун и риска е 1:39161 и нямало нужда от повече изследвания, дано всичко е наред, но в интерес на истината никога не съм мислила за това.
Изчезна ми гаденето, спя нормално, нямам вече запек, единственото нещо което много ме дразни е пъпки, като тийнейджърка съм, цялото тяло в ситни пъпки. Има ли някой с подобен проблем и как се справя? От около 20 дни съм на безсолно и вече нямам главоболие и като се гледам в огледалото май и на килограми съм намаляла, дано защото 9 кг за четири месеца ми се струват много. Някои бременни толкова наддават за цялата си бременост.
Хайде до скоро, аз отивам на работа и после ще продължа да ви чета.

# 624
  • София - град
Приветт Simple Smile,

позаинтересувах се и аз от книжките, които предлагате и вижте на какво попаднах  Joy http://trailerx.com/film/kakvo-te-chaka-kogato-chakash-dete.html
На 1ви юни му е премиерата в България, та май ще дойде малко късничко  Whistling

Добро утрооо.
Еха този филм ще се чака с голямо нетърпение. Та все любими актьори играят и тези младичките от Клюкаркатааа и едно момиче от не мога да се сетя къде  Laughing Супер!

Благодаря ви за мнението за книжките, аз снощи избързах и си поръчах 2
"300 въпроса за бременността (симптоми, физически промени, изследвания, прегледи, съвети, помощ за всеки ден"
"Аз съм бременна - книга 1: Всичко за бъдещата майка" Но са евтинки та ще взимам още. Просто ми се чете, аз също страшно много и всекидневно се информирам от нета, но ще е хубаво да имам и книжки за когато не ми се виси пред лаптопа. Grinning
Следващата ще е "Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае.
На 20ти ще ми донесат книжките и ще споделя  дали са хубави и лесни за четене!

Биби Развесели ме, точно заради това търся книги от 2010-2011 година.

Вчера усетих беб още няколко пъти, определено нещата стават като ми се пишка. Единия път бях на велоергометъра Laughing

Блонди, много хубаво сте си поговорили с твоя приятел и аз съм на същото мнение, презастраховат се хората. В телефоните ни вече има режим" полет" Laughing така че не е нужно да се изключват! Аз също не съм попадала на инфо че се е случило нещо лошо след амниото.

# 625
Добро утро  мами   bouquet

Пожелавам успех на всички,който им предстои АМНИО !!  Hug Heart Eyes
Стискам палци, да споделите хубави новини.

Аз си имам една много приятна и пълна с интересни теми книжка. Има интересни теми освен с традиционна медицина и с хомеопатия, билколечение и релакс. Препоръчвам я:
http://health.actualno.com/news_275380.html

didi24 прочетох резюметата на книгите , много ми допаднаха тези за кърменето. И на мен ми липсва книга за кърмене. Благодаря ТИ!
 Hug

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 12:59 от baseinik

# 626
Здравейте! Аз освен "Азбука на кърменето" и "Какво да очакваш докато чакаш дете" засега не мисля да си взимам нищо.. но до края сигурно ще изкупя още + списанията  Laughing Нали ви споделих, че съм сигурна, че ще имам момче.. снощи го сънувах, беше много сладко и чак усетих мириса му на бебче - беше с косата на мъжо и с мойте зъби  Laughing успех на всички на амнио-то и въобще който каквото го занимава да му мина на 6  Hug Hug
belverde - радвам се, че сме колежки.. иначе Стефанов пише добри оценки, но не  е важното това, а че той е уникален и аз лично не бих застанала да говоря пред него с минимални знания, просто ме е срам  Laughing иначе успех на теб с държавните   Hug

# 627
  • Обетованата земя
Baseinik, много се радвам, че съм ти помогнала  Hug Книжките определено си заслужават да се прочетат, и то преди старта на кърмене!  Wink
 Сега точно четох за моята седмица-16та и вътре се обяснява и за амниоцентезата. Ето какво пише, за който му е интересно, освен това което е постнала belverde:
Скрит текст:
- прави се около 16-18 седмица
- използва се ултразвук, за да се локализира мястото, откъдето да се вземе амн. тченост, без да се засегне плодът или плацентата. Изсмуква се около 30 мл течност.
-Известни са около 400 аномалии, с които дете може да се роди, чрез амниото могат да се открият 40 (10 %)
-Рисковете включват нараняване на плода, плацентата или пъпната връв,инфекция, помятане или преждевременно раждане. Използването на ултразвук за определяне пътя на иглата помага да се избегнат усложнения, но не премахва изцяло риска. Взможно е плодът да прокърви, което би могло да предизвика проблем, тъй като кръвта на бебето и на майката са разделени и е възможно да са от различен тип. Т.е. ако майката е Rh отрицателна, а бебето е Rh положително рискът е по-голям и трябва да се приема Rh имуноглобулин. Загубата на плода вследствие на амниоцентезата се оценява на по-малко от 3 %.
 Стискам палци на всички, на които им предстои тази процедура!
И още нещо важно, след 15-16 та седмица е особено важно да не лежим по гръб. Тази поза оказва допълнителен натиск върху големите кръвоносни съдове, които минават през задната част на коремната кухина, което пък може да намали кръвния поток към бебето. А той носи хранителни вещества, от които плодът се нуждае , за да расте и да се развива.  Peace

# 628
  • София - град
Диди24, много полезен пост! Благодаря. Леко плашещ за момичетата с амнио, но пък полезен. Peace

# 629
Привет и от мен Wink

Взех си днес изследванията - пълна кръвна картина, резус-фактор, СПИН, Васерман, Хепатит, урина, микробиология (ама че дълъг списък стана Laughing). Всичко ми е точно - нямам нито един резултат извън норма (дано и цитонамазката ми е ОК, че не си знам още резултата), обаче леко се филмирах, че тромбоцитите ми са се повишили от предишното изследване и сега са на горна граница Rolling Eyes Иначе концентрацията им в кръвта е на долната граница (това се разбира от показателя "тромбокрит"), обаче въпреки това започнах да се притеснявам здраво, защото съм с разширени вени и склонност към тромбози, и това покачване доста ме шашка. Още не съм коментирала с АГ-то показателите ми, надявам се да ми обърне внимание, че понякога докторите хич не се трогват от тревогите на бременните. Иначе аз мога спокойно да си назнача Аспирин протект, но ми се иска най-вече да чуя компетентно мнение по тоя въпрос, за да се успокоя. Уф, все притеснения, аман Tired Ако някоя от вас знае повече по темата или се е сблъсквала с подобни проблеми, нека сподели. Gundie, май ти споменаваше, че си склонна към тромбози?

По темата за книжките - "300 въпроса за бременността..." ми се струва много полезна и май ще взема да си я поръчам и аз. "Книга за майката и бебето" също много ми допада, ама цената й е леко солена, та може и да я пропусна в крайна сметка. Иначе страшно си падам по информативни, но и красиви, изпипани издания.
Като казахте д-р Спок, се сещам, че нашите са чели точно тия безумия, докато са ме отглеждали. Добре, че нищо не са попили Laughing

За амнио-то - успех на всички, на които им предстои! И кураж Hug

Общи условия

Активация на акаунт