АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 32 037
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета, вчера се убедих че във Велико Търново няма кадърен гинеколог. Отидох при проследяващия бременноста ми лекар, за да ми пусне изследвания на кръв и урина. Той реши че ще ме погледне на видеозона и ......................не можа да открие бебето. Пита ме дали ми е кървяло, дали ме болят гърдите, дали ми се гади, отговорих му че нито съм кървила, гърдите ме болят и продължава да ми се гади. Той онемя, реши че ще ме вкара в болницата да ме изследва от какво ми се гади, и реши тогава да ме погледне пак и чудо, откри бебето. Обаче реши че съм някакво чудо на природата, дали не съм била с двурога матка или пък с две матки, и не можа да разбере какво вижда на едната от снимките, та реши днес да ме разходи пак до там. Ние с мъжът ми от момента в който излязохме от кабинета решихме че трябва да вземем второ мнение. Пропътувахме 350 км. но си струваше. Гинеколожката ми ни увери че всичко е на ред. Направи ранната фетална морфология, показа ни главичката, ръчичките, крачетата, чухме и сърчицето, нещо което търновското светило не беше правило. Успокоихме се, но този "лекар" ми иде да го....................

# 526
Софи, ти като каза, че си го усетила и аз много се развълнувах, чак започнах да си въобразявам и взех да обръщам внимание на всяко къркоркане на корема  newsm62
Соня този цитат ме накара да се посмея, много точен ми се струва  newsm62

# 527
  • София
Би_би,
може да е алергия. Аз една седмица кихах като полудяла щом стъпех в офиса, носът ми течеше и очите ми сълзяха. Щом се върнех вкъщи симптомите изчезваха. НАправо луднах. Сега май поотмина, да видим докога.
Сигурно е така, ама пак капки и хапчета...

# 528
  • Варна
Защо не питаш АГ-то, ако той каже че може да слагаш капките - слагай без да се притесняваш. Според мен едва ли е проблем, нали действат само локално Confused

# 529
chy76_ представям си ужаса ти. Да ти кажат, че ти го няма бебето.......леле изтръпнах.

Би_би, консултирай се с гинеколога. Той ще оцени полза-риск от капките. Бързо възстановяване. А да те попитам какъв АБ пи? Да знаеш, че моята дъщеря направи алергия от Аугментин - просто спря да чува. Спешно я водих във ВМА, и оттам ми казаха, че най-вероятно е алергична реакция към Аугментин ES. Смениха АБ и си възвърна слуха, но си бях изкарала акъла.

# 530
Мама Зайка, ти не си ли от юлките  Grinning

Пиша от друг кредор със скоростта на светлината  hahaha

Софи, честито шаващо бебе  Hug

# 531
Здравейте,сладурки Simple Smile
Софи - прекрасно е нали..тази бебка отсега те радва:)
Chy 76- напълно съм съгласна с твоето мнение за Търновските гинеколози и затова по-голямата част от моите приятелки се преглеждат или в Плевен или в Горна..само касапи в този град:(
Bi_bi- да се оправяш бързо Hug
На всички много топли прегръдки Heart Eyes

# 532
  Като чета как сте ги усетили се чудя и аз какво усещам - все едно нещо ме подритва леко за секунда като тик изведнъж и спира .Дали е това?Случвало ми се е 3-4 пъти до сега .

# 533
  • София
chy76_ представям си ужаса ти. Да ти кажат, че ти го няма бебето.......леле изтръпнах.

Би_би, консултирай се с гинеколога. Той ще оцени полза-риск от капките. Бързо възстановяване. А да те попитам какъв АБ пи? Да знаеш, че моята дъщеря направи алергия от Аугментин - просто спря да чува. Спешно я водих във ВМА, и оттам ми казаха, че най-вероятно е алергична реакция към Аугментин ES. Смениха АБ и си възвърна слуха, но си бях изкарала акъла.
Не съм пила никакъв АБ...

# 534
  • Пловдив
От няколко дена и аз имам едни странни усещания като гъдели4кане,но се 4удя дали е бебо,защото са около пъпа newsm78.Никита я усетих 4ак в 18 седмица и все си мислех 4е е рано още.Най-накрая ми се оправи буквата'ч'',много ме дразнеше да пиша "4"вместо''ч''.Аз пак съм се заровила в нета да чета за генетичните изследвания и все по-объркана се чувствам.Имам време около седмица да взема решение за второ БХС.Да питам и мамите от Пловдив-Даскалов още ли е в Медикус-алфа.Мисля при него да правя ФМ.Имаше слухове че вече не е там,а мисля че някоя от мамите беше ходила на ФМ при него.

# 535
  • София
Здравейте момичета,
Chy 76 - това е ужасно, представям си какъв шок е било за теб да го чуеш и това е лекар-специалист, водещ ЖК Shocked И аз съм чувала, че в Търново няма добри АГ, макар че не е хубаво под общ знаменател да се слагат всички....,но нали една фолк дива от там (с мъж вафлен бос;) )е раждала в Плевен, а не в Търново, можем да си направим изводи, все трябва да се е поинетерувала  предварително преди да рискува.
А за тези 10% риск от помятане след първия триместър, за първи път чувам и не ми се струва правдоподобно, нали точно първите три са рискови, защото преди това няма оформена плацента и добре функционираща. То може би има някакъв риск (при определени ситуации и аномалии), но не мисля че е толкова висок.
Честито на всички, които усещат бебетата си и на тези, които знаят пола Simple Smile Благородно ви завиждам, за множеството сини щъркелчета и много се надявам и моето да е такова....,но каквото Господ даде, само да е живо и здраво! На мен ми е първа бременност и все още нищо не усещам Confused

# 536
Софи, не съм казала ,че е рано Hug. Даже напротив и аз чакам моето да зарита, ама...на прегледите все шава ли шава, не спира на едно място. Обаче и предния път на тоя преглед с Виктор имахме "проблем", че той не искаше да се обърне и сега пак. Предния път ходих да скачам, да пишкам, да се разхождам, а сега ми клатиха корема и бебето и най- сетне...когато ми събуха целите гащи Laughing

# 537
  • Варна
Наистина ли ти клатят корема, за да го накарат да се обърне Grinning Леле, моето как ли ще е завъртяно, нямам търпение да го видя вече и да ми кажат, че е добре (дано Praynig ) И мъж ми хич не ми влиза в положение и не ми съчувства на тревогите, да му имам биволското спокойствие Crazy

# 538
Някой може ли да ми каже дозировката на магнезия за задържане? Но в милиграми, не брой хапчета  Simple Smile

# 539
  • Пловдив
Блонди,аз пиех за задържане Магне Б6,,което е от 470 mg.Пиех по 1 капсула дневно до 9 месец.

Общи условия

Активация на акаунт