Мъже, защо кръшкате?

• 67 665
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 630
Да, не съм обърнала внимание на това, но може би причината е именно в дългогодишните бракове. Предполагам, че човек стига до такова отегчение от партньора си, че всичко извън семейството му дава живец и емоция, тръпка и т.н. Не знам ние с моя партньор дали ще издържим толкова дълго, но е възможно, напълно е възможно след повече години брак да се случи същото и в моята прегряла главица и да мисля по същия начин.  Laughing Както се казва "Не питай старило ами патило".  Laughing

# 631
В случая със Соте много се чудя дали жена му знае какво са се разбрали...............
Някъде назад и аз се усъмних дали жена му изобщо е наясно какви договорки "имат"....    :mrgreen:

В крайна сметка като се ожениш ти не си копуваш партньора-той не е твоя собственост...
Кой говори за собственост?
Свободен е да ходи да търси щастието си, където иска.
Ама ей така, скришом , зад гърба ми , да си осигурява щастие, и да не му пука за моето, хич не ми се вижда справедливо.
Като иска щастие, да го търси открито .И да даде шанс и на мен аз да потърся своето....   Laughing

Всичко това което казваш Хапи е чудесно,обаче аз не знам да има  такова нещо, като договор за приятелство или любов.
Може да звуча малко като Соте,незнам дали това е така,но и аз като него имам по-дългогодишен брак и човек се променя с годините.
Не е договор.А определи правила, отговорности, които стават ясни още от началото .
Човек се променя, да.Но не променя основните си принципи, разбиранията си за живота....
Ако човек е бил честен като млад, няма на стари години да започне да лъже като дърт циганин.
Коренната промяна е почти невъзможна, дори и желана.Човек не може да избяга от себе си.

# 632
Какво очаквате съпругът да каже ?-"аз може ли да отида малко да кръшна,а ти през това време се позабавлявай?"
Тези неща не се казват-те се подразбират.

# 633
Какво очаквате съпругът да каже ?-"аз може ли да отида малко да кръшна,а ти през това време се позабавлявай?"
Тези неща не се казват-те се подразбират.

Ами, не знам какво сте се подразбрали с твоя мъж, но моят неведнъж е заявявал, казвал и показвал, че не толерира изневерите.Двустранно.
Сега, дали ми изневерява или не, аз няма как да съм 100 % сигурна.
Но и за като HAPPY_QUEEN вече 24 години не мога и не мога да го хвана в крачка....    Mr. Green  , е, чак пък такъв актьор.....аз в лъжа не мога да го хвана, че в изневяра....

# 634
Ей, с това подразбиране човек може много грешни неща да подразбере.  Laughing АМа докато четох темата ми щукна мисъл и за днешните тийнейджъри защо са толкоз зле. Ами като гледам какви са родители им - без никакви ценности, не е трудно да се отгатне защо и новото поколение и толкова ужасно. Да се надяваме, че нашето поколение ще е по-добро. Поне като гледам нашето поколение, струва ми се, че днешните родители на малки деца не са толкова егоистични да мислят само за себе си ами влагат повече труд и усилия в утвърждаването на ценности у децата си. Нещо, което липсва на по-големите им връстници (какви връстници и аз с по 15-20 години разлика  Laughing)  заради липсата на такива у техните родители.

# 635
Аз не знам някъде да съм казвала ,че мъжа ми изневерява.Напротив.
Исках да кажа ,че преди като вас бях много ревнива,сега осъзнавам ,че нямам това право.

# 636
Исках да кажа ,че преди като вас бях много ревнива,сега осъзнавам ,че нямам това право.
Е, аз и преди, и сега, и после пак ще съм ревнива....даже се виждам как го гоня с бастуня....   Joy

Сериозно:какво значи "нямам право да го ревнувам"?
След като доброволно се е съгласил и е решил да ми е верен, нека си държи на решенето и думата.
Ако му се хойка, моля, никой не го спира.Идва, казва "Жена, вече не тЪ щЪ....,тръгвам да си търся щастието!"  и да ходи на майната си.
Или , ако не иска да си разваля рахатЯ, прави като Сотето:дава право и на мен да си хойкам където и с когото искам.
Ама да ми сваля звезди , пък зад гърба ми да си прави каквото си знае, сори, ама не е за мен това...

# 637
Брей, то кръшкането и до възпитание ли стана.
Лично се надявам младото поколение да има по- добра ценностна система, най- вече когато са възпитани от такива аморални родители. Да бъде!

# 638
Може това в семейството да не му е достатъчно..
Може и да е обратния вариант-жената да търси щастие навън..
В крайна сметка като се ожениш ти не си копуваш партньора-той не е твоя собственост...

Ти като си купиш нещо предмет/вещ да речем, защо си мислиш, че ще е вечно твой/я?! Това , че си го платила, не е гаранция срещу кражба или загуба. Т.е. партньора не е собственост, но се "уповаваме" в него става ни най-близкият човек, повече от съкратирант дори... та като го "гепат"или се "загуби" образно казано - не е гот да знаеш, чувството е повече от неудовлетвореност. Та... остави рефрена със собствеността, не е актуален за един трезво мислещ семеен човек. Нещата са далеч над едното обикновено собственическо чувство.

А по въпроса за ревноста- тя не е право, а избор. Всеки сам го прави и другият не може да му наложи обратното- приемете го най-накрая. Няма такъв филм много бях ревнив/а, а сега съм на другият полюс...от нищото, ревността не се влияе. Влияе се от личният ни избор, а изборЪТ правим под въздействието на външни фактори.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 00:29 от Fortune

# 639
Аз пък не разбирам друго: уж заглавието на темата нас пита, пък се изпотрепахте ВИЕ да ни обяснявате защо кръшкаме. Но ако от това ще се почувствате по-добре, ок.
И още нещо, не е задължително семейството на Соте да е по стандартите на вашите семейства, толкова ли е трудно да го приемете?

# 640
Аз пък не разбирам друго: уж заглавието на темата нас пита, пък се изпотрепахте ВИЕ да ни обяснявате защо кръшкаме. Но ако от това ще се почувствате по-добре, ок.
И още нещо, не е задължително семейството на Соте да е по стандартите на вашите семейства, толкова ли е трудно да го приемете?
Така де вас питаме,но вие не отговаряте.Ето и ти говори,говри-пък нищо не каза по темата.
Само Соте си прави труда да отговаря.А ние очакваме вашите отговори,защото няма как мъжете и жените да мислим еднакво.
Една жена трудно ще прояви разбиране, ако мъжа й кръшка.
А един мъж никога няма да разбере жена си, ако го прави.

# 641
Как ще отговарят като те не кръшкат, а жените само ги обвиняват неоснователно.

# 642
Аз туй си мисля, че Соте е по-открит и откровен, което донякъде може да значи, че не е чак толкова зле колкото е останалата пасмина. Сигурна съм, че тук има мъже, които са много по-зле и изневеряват много повече, но се прикриват.  Mr. Green А той се показа на полесражението и поне се сражава достойно, ако не друго. Другите мъже се изпокриха.  Laughing Жените сме много страшни, брех.  Laughing

# 643
Тези които приказват много работа не вършат.

# 644
Тези които приказват много работа не вършат.
И аз така знам - "Куче, което лае, не хапе". Именно затова ми вдъхва надежда, че не е толкова зле, колкото са останалите дето си вършат тайно работата.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт