Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 498
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Дафи, дано всичко да е наред. Аз вярвам, че ще имаме хубаво и здраво бебе.

gundie благодаря ти за думите ...не знаете момичета как имам нужда от положителни отзиви...уморих се за два дни да чувам все негативни неща относно зацапването ...

# 556
Валентина,
и аз ако мога да Ви успокоя - и при мен имаше такова зацапване - преди 6та г.с. беше, след това ми казаха, че е било може би отпаднал близнак.
в началото на 9г.с. отидох на преглед, преди това само тестове.
като отидете на преглед първия път - задължително да е вагинален ехограф.
Образно казано, зарежете работата за един ден, когато решите в близките седмици и отидете на гинеколог.
Предполагам колко Ви е трудно на работата, но в никакъв случай не трябва да се преуморявате най-вече докато се закрепи добре сакчето, и не вдигайте рязко тежко. Тези болки може да са от това Wink

# 557
Дафи, дано всичко да е наред. Аз вярвам, че ще имаме хубаво и здраво бебе.
gundie благодаря ти за думите ...не знаете момичета как имам нужда от положителни отзиви...уморих се за два дни да чувам все негативни неща относно зацапването ...
Peace От няколко лекари съм чувала, че ако това зацапване, което дори при теб е било наистина много лекичко, при мен беше повече от това, което ти обясни, не се повтори повече пък съвсем всичко е наред. И за възръстта никак да не се притесняваш тук много  от нас сме към средата на 30-тте и се чувстваме мнооого добре. Hug

# 558
Възрастта наистина няма никакво значение, аз съм на 25г., а имам доста проблемна бременност. Първо 2 месеца на легло заради отлепеното сакче, сега контракции.... така че дали на 25 или на 35, мисля, че нямат връзка годините.

# 559
Jos , Gundie , Dafi , много благодаря за подкрепата. Смятам поне две седмици да подпирам / образно казано де / леглото и да внимавам. Взимам си болничен и ще си пия дуфастона / дано ми помогне за сакчето /. Поне се успокоих, че не е извънматочна бременност. Надявам се и другите изследвания да са добри и да не се налагат резки мерки. Не съм се консултирала предварително с гинеколог, че смятаме да правим бебе, а навсякъде чета, че било препоръчително. А ние просто се наслаждавахме на моментите и се надявахме да стане чудото. Но както и да е ...Сега ще направя всичко необходимо и възможно да задържа бебока.

# 560
Jos , Gundie , Dafi , много благодаря за подкрепата. Смятам поне две седмици да подпирам / образно казано де / леглото и да внимавам. Взимам си болничен и ще си пия дуфастона / дано ми помогне за сакчето /. Поне се успокоих, че не е извънматочна бременност. Надявам се и другите изследвания да са добри и да не се налагат резки мерки. Не съм се консултирала предварително с гинеколог, че смятаме да правим бебе, а навсякъде чета, че било препоръчително. А ние просто се наслаждавахме на моментите и се надявахме да стане чудото. Но както и да е ...Сега ще направя всичко необходимо и възможно да задържа бебока.
дано всичко е наред, стискам палци Simple Smile и не се притеснявайте.
пийте фолиева киселина също. и не се напрягайте и ядосвайте, само положителни емоции!

# 561
При мен около датата на мц имаше зацапване. Бледо кафяво и реших, че ми идва. После осъзнах, че е било имплантационно кървене (кървене е доста силна дума). Стискам палци за безпроблемна бременност

# 562
Да, непременно фолиева, а дори и магнезия никак няма да навреди, а за болките може само да помогне. PeaceУспех, аз съм сигурна,че всичко ще е наред. Hug

# 563
дано всичко е наред, стискам палци Simple Smile и не се притеснявайте.
пийте фолиева киселина също. и не се напрягайте и ядосвайте, само положителни емоции!
[/quote]

пия фолиевата още от деня, в който видях двете чертички ... Simple Smile все пак благодаря

# 564
  • Burgas, Bulgaria
имам проблем .... то направо ми потънаха гимиите .... днес бях на преглед и се оказа, че моето момиченце изостава с 10дни .... според размерите от предният път преди 2 седмици почти не е пораснала като изклучим теглото ..... 1900гр.  а беше 1000гр. в 27г.с. , иначе по параметри примерно ако BDR е била 78.8 сега е 79 което е не е нормално  за толкова време .....- и така са всички параметри .....
сега чакам 11-ти когато ще ходя ......
 Tired Tired Tired Tired

# 565
Мадам тиква, какво каза док? Имай предвид, че тези замервания се правят като се поставят точки от наблюдаващия, т.е. ако той не е поставил точката на същото място, което всъщност си е направо невъзможно, е нормално да има отклонения. С напредването на седмиците отклоненията стават все по-големи.
Мисля, че щом има покачване в теглото и редовни движения не би трябвало да се притесняваш

# 566
  • Burgas, Bulgaria
ами нищо не каза - на 11-ти ще видим какво става ..... моля се наистина да е грешка защото не проумявам какво  и защо ....... пфуууууууу  ...... каза ,че иска да ходя на тонове всяка седмица  Tired Tired Tired
и аз си мисля ,че след като наддава грамчета ,значи все пак нещата вървят - а тя е много активно бебе и може би просто не са я измерили като хората ....
6 пъти и мери главата -изпотих се направо .........
знам ,че тези мерки не са много точни ,но просто ...... се чувствам ужасно .....

# 567
  • София
имам проблем .... то направо ми потънаха гимиите .... днес бях на преглед и се оказа, че моето момиченце изостава с 10дни .... според размерите от предният път преди 2 седмици почти не е пораснала като изклучим теглото ..... 1900гр.  а беше 1000гр. в 27г.с. , иначе по параметри примерно ако BDR е била 78.8 сега е 79 което е не е нормално  за толкова време .....- и така са всички параметри .....
 Tired Tired Tired Tired

Мадам Тиква, не знам при какъв лекар ходиш, но изоставане с 10 дни, ако го е притеснило е направо смехотворно. Децата не са еднакви и няма и как да са. Има деца с големи глави, има деца с малки глави. Има бебета с дълги крайници, има и с къси. Няма как да го сложиш на кантара и да отсечеш - 3200 е, така ли да остане, хванал в ръка сатър  Mr. Green
Така че те съветвам да дишаш дълбоко, да се радваш на бременността си и да не се тревожиш за неща, които са напълно нормални.

# 568
Да, а аз знам от предната си бременност,че долу горе към края на бременността нещата си идват на мястото- при мен беше обратното- беше много по- едро бебече и стана нормално към края.Аз също не мисля, че това трябва да притеснява много и не е задължително да е признак за проблеми.  Peace

# 569
 Tired Tired Tired Tired

Мисля, че в края на бременността изоставането не е проблем, проблем е в началото. Въпреки, че при вас 1900гр е перфектно тегло за възрастта, а пък теглото нали се изчислява според замерените размер?! При първата ми бременност бебето беше едро за възрастта си в 26-та, дори се съмняваха за ГД. Накрая изостана и се роди 2820 гр и 49 см, но това не притесни никой  Wink При липса на желязо в организма на майката е възможно изоставане в размера на бебчето. Поискай да ти пуснат изследване, ако искаш. Всичко ще е наред!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт