Обречени ли са връзките между жена без дете и мъж с дете?

• 34 119
  • 333
  •   1
Отговори
# 150
Nevena, той не излиза с чуждото дете, излиза с едно от своите, най-голямото. Иначе подкрепям написаното от Касита по случая. Допускам и друга възможност - тя е била честна, но мъжът не е бил достатъчно честен..... newsm78

# 151
Мъчно ми е като гледам другите жени с мъжете им, а аз навсякъде ходя сама с децата като самотна майка.
Не съм хранила някакви лоши чувства към детето от първия брак, нито съм била предубедена. Като се събрахме си мислих има пораснало дете, което живее при мака си и няма да е проблем. 10 години по къяно продължава да е проблем, може би просто детето да е проблемно, може би ако беше друго дете да не беше така не знам.
Опита се да се нанесе при нас ужким майка му го изпъдила, и хубаво че се махна иначе аз щях да се махна тогава.
После почна да идва на гости, когато му кефне и приятелки да води. Човек уикенда иска да си почине а то къщата ни се превърна в място за забавления на детето от предишния брак. Ние се свием в едната стая а той с приятелката окупира половината къща. Ами не издържах и го изпъдих. На баща му била къщата той щял да си идва и да си ходи когато си иска не ми ми дължал обяснения.
Тука гледам доста хора имат втори бракове и като че ли не им пука много. Явно за тази работа трябва да си малко непукист.

# 152
  • София
Мъчно ми е като гледам другите жени с мъжете им, а аз навсякъде ходя сама с децата като самотна майка.

И защо ходиш навсякъде сама с децата? Твоя мъж 100% от свободното си време ли прекарва със сина си?

# 153
=== не издържах и го изпъдих. На баща му била къщата той щял да си идва и да си ходи когато си иска не ми ми дължал обяснения.
Ами... май е прав (ако къщата наистина е само на мъжът ти).

# 154
  • София
венус, а дали щеше да ти е по-леко, ако ти си все сама с децата, защото той работи на две места, ннапример, или учи след работа?
Ами, син му е, нормално да може да идва в дома на баща си! Според мен ти просто ревнуваш и искаш да си маркираш територията, в която влиза и мъжът ти. На този етап не можеш да се успоккоиш и да потърсиш някакво компромисо решение. Ако аз съм разведена, и новата жена на бившия ми започне да ми вдигаа фасони защо децата ми не могат да ходят при баща си, а едва ли не специална покана от Английската кралица дачакат, хич няма да й стане кеф, а направо ще ми е обявила война. А има ли война, има и много жертви, една от която ще е точно новата му  жена и новите му деца. Сори, звучи грубо, но така смятам. Опитай се да размислиш, да поразсъдиш и да тръгнеш с положително отношение ОТНОВО, както към мъжа си, така и към сина му, а оттам и към бившата. Иначе и ти, и децата ти ще живеете със скелети в гардероба.  Peace

# 155
Andariel, представяш се на бившата жена, но ако си новата жена?
Обикновено жертвите са бившите жени и деца.

# 156
=== не издържах и го изпъдих. На баща му била къщата той щял да си идва и да си ходи когато си иска не ми ми дължал обяснения.
На двамата е къщата. А и дори да беше само на мъжа ми това не му дава право да се разполага там все едно аз и децата не съществуваме и сме някакви натрапници, а той е собственик.
Както казах на някои хора може да не им пука. Аз имам нужда от спокойствие както и децата ми.
В крайна сметка не живеем в палат та да можем да приемаме неканени гости по всяко време на денонощието.

# 157
На двамата е къщата. А и дори да беше само на мъжа ми това не му дава право да се разполага там все едно аз и децата не съществуваме и сме някакви натрапници, а той е собственик.
Както казах на някои хора може да не им пука. Аз имам нужда от спокойствие както и децата ми.
В крайна сметка не живеем в палат та да можем да приемаме неканени гости по всяко време на денонощието.

Венус,ако не поглеждаше нито сина си от предишния брак нито общите ви деца , по-добре ли щеше да ти е ? Щеше ли тогава да имаш спокойствието,което бленуваш ?
Не мога да си представя как един добър баща ще посочи на сина си график за свижданията в къщата ? Баща ми е разведен - ако някой ден ме накара да се почувствам у тях като на гости,заради някаква си кифла - той сам ще я разкара.
И за да не оставам погрешно разбрана - аз и сега когато ходя при баща ми се обаждам и се разбираме предварително.И не вярвам,че това момче се цопва просто ей така от нищото.

# 158
  • София
ако съм новата ще гледам да наредя отношенията така, че да се спазва поне елементарна учтивост - като иска да дойде при баща си, нека да се обади и да каже, така и така, удобно ли е до дойда тогава и тогава. В края на краищата, дори когато близки хора се виждат, пак е редно да се разберат предварително, а не хоп, и здрасти, аз съм ваШта леля! Но тук бащата има много важна, да не кажа - основна роля да постави нещата по местата им - да се знае къъде какви граници има. Според мен на таткото не му стига "дупе" да постави правилата на играта, а се държи като пубер. Но от друга страна, поне единият възрастен трябва да е с акъла си и да поеме инициативата да постави правила. Този човек може да е Венус, но само след като се поуспокои и опита да погледна отстрани на цялата ситуация. Поне пораженията да са минимални, пък може и доста ползи да се извлекат.

# 159
  • София
Дори бащата да се държи като пубер, ако двете жени са на място, спокойно могат да се разберат помежду си. Мога да кажа, че в някои крайни ситуации, които с бившия ми сме имали покрай развода и месеци, в които не сме си говорили, с жената, с която той живее сме говорили и сме уточнявали гостуванията и уикендите на сина ни у тях много спокойно и възпитано.
Не мога да си представя две майки да не могат да заровят томахавката и да не се разберат в името на децата и да си мерят пишките кое дете е по-важно и на кое колко минутки на ден са отделени.
В случая на мъжа просто не му се занимава с жена и деца, а пък на жената не й стиска да си тръгне от нещастен брак и търси кой да й е виновен за нещастието (понеже иначе трябва да си признае, че сама си е виновна).

# 160
Бърди, за съжаление си ужасно права. Мъжът е направил 2 деца, но не му се гледат вече малки деца и е оставил жена си да се бъхти, с успокоението, че тя е млада и ще се справи. А жената не си тръгва, защото си дава сметка ,че трябва или сама да гледа 2 деца, или нейните да са в положението на големия син по-късно. Струва ми се, че мъжът не си е на мястото в случая, за да сложи ред. Tired

# 161
  • Варна
О, аз в тези теми винаги се втрещявам. Венус просто ми е черешката на тортата, последния пост направо ме остави безмълвна, не подозирах, че има такива хора.

Дамм..още се блещя..

По-гадното, че все такива са "честни", а онези, които се втрещяват, защото на тях животът друго е показал, са "лицемерни". Аз все не мога с това да свикна.

# 162
Аз пък се чудя защо трябва да гледам чуждо като мога да имам свои деца?

# 163

Принципно - евала ако го мислиш наистина..показва, че поне си наясно със себе си..
Колкото до гледането - за мен Любовта не пита..Приемам детето като част от него и толкова.

# 164
  • Paris, France
Nevena, той не излиза с чуждото дете, излиза с едно от своите, най-голямото. Иначе подкрепям написаното от Касита по случая. Допускам и друга възможност - тя е била честна, но мъжът не е бил достатъчно честен..... newsm78

За жената детето е чуждо и такова си остава. Тя си го е писала. Понякога хората в началото на връзката се правят, че няма проблем дори когато има и изчакват нещо да се промени от самосебе си. А може и никой да не е бил нечестен а просто да гледа на нещата по друг начин. А може и жената да си е мислела, че с времето ще приеме детето, но после да е осъзнала, че не се получава.

Дори бащата да се държи като пубер, ако двете жени са на място, спокойно могат да се разберат помежду си.

Не всяка жена иска да се разбира с друга, обикновено непозната жена, по въпроси, свързани с чуждо за първата дете. Аз не бих се запознавала с бивши макар и да нямам нищо против мъжът да поддържа контакти с тях.

Тук законът задължава партньорите на бащата/майката да се грижат за децата от предишни връзки. Точно затова аз не бих имала сериозна връзка с мъж с деца.

Общи условия

Активация на акаунт