Отговори
# 525
Добро утро!

Кафенце???

Сега да честитя и на днешните двама юнака - Ивайло и Денислав! Да са живи и здрави, много весели и по-малко палави дечица!

Лори, много се радвам за вас с Бобо, че са ви уважили колегите на мъжа ти, но ти си го и заслужаваш!
Теди, дано Светулко не си избира толкова трудно и жена след време, казвам го в рамките на шегата, разбира се Hug
Тони, браво на Крис, че не се е дал на нашите вируси, явно имате силна имунна система - все така да сте!
Хей-Я, оздравявайте бързо, както и всички останали болнички, хванали последния влак на грипа.
Аги, винаги ми става мъчно, като чуя за самотен родител, още повече за баща. Сигурна съм, че много ще му помагаш на този човек.
Дейзи, а ти въобще ли повече си се отказала да пробваш Йоанчо в количка?! То отстрани ни е лесно да коментираме де, но ... децата се променят, знае ли човек...
Валерия, честит лаптоп, да те слуша дълго време!
Днес ще е хубав ден за разходки, слънчево, топличко ..., даже мирише на пролет Laughing

# 526
  • София
Добро утро и от мене като никога толкова рано  Grinning
Честит рожден ден на празнуващите днес!

Аз не съм особено сигурна, че сда болнички, явор днес се събуди само със запушен нос, нямат температура. Не мога да разбера от времето ли е какво е. За сега няма да ходиме при док, защото няма кой да ни закара, а и там със сигурност е пълно с болнички дечица. Ако нещо по-сериозно има тогава.
Дейзи, аз пръскам със Стеримар, защото вчера се измъчих да му капна физиологичен, а и тъпите капкомери са толкова гадни, че имам чувството, че ще му разраня носа. Днес няма да го мъча и с помпата пък да видим. Дано от времето, защото при нас го има това, Тими стопли се, започва да кашля.

# 527
Ехой  Hug
Да честитя на днешните рожденици Ивайло и Дени
Големи честитки от нас и си чакаме прането  Flutter
По повод вече проснатото пране.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Тортата заек ми взе акъла, влюбих се направо  Crazy
Благодаря ви за подкрепата по повод моят сдух  Hug Преборих го с резервация за Тасос края Май  Party Нали мислихме да ходим някъде за 3-4 дни сега, почерпка за р.д. на Симо и се оказа, че 4 дни сега в студа на Хисаря струват по-скъпо от 6 дни Май месец на Тасос  #Cussing out Еми ще стискам зъби още малко и ще подкрепям гръцката икономика, след като наш'те са толкоз добре и държат такива цени  Crossing Arms
Друго да се похваля, че тези неща по крачетата ги няма вече Simple Smile Дано повече не се появяват Praynig
Друго да питам важно: как са болничките днес ?  Confused Мари, мисля ви  Praynig
Сега да видим какво запомних...
Мила Симона  Praynig  Hug
Песл ме подсети да кажа на Агилея, че и в чужбина децата боледуват в градините. Ако се не лъжа, Песл обаче каза, че там просто не си правят труда да ги спират като са болни, пак си ходят  Rolling Eyes Отделно и аз да кажа, че Песл е суперуоман  supermama
За термометър и аз да се оплача, че нямам вариант за сега, от който да съм доволна. Меря в дупето, за да съм сигурна, но пък хич не искам  ooooh! Имам скъп за ухото, никаква работа не върши  #2gunfire Искам нещо, дето да мери точно и бързо плюс и докато спи...Сега си мисля, за такъв дето „сканира" челото..Някой има ли такъв да каже как е? Гледам, че дофторите ползват такива....
Лена таквоз чудо за готвене и аз искам  Wink Викаш, водиш им “доказателство" един прекрасен Еван, те още искат  ooooh!
Теди дано скоро си намерите вашата жена  Hug
Дейзи все си мисля, че не е възможно, като проходи стабилно да иска да го носиш още..Симо сега ми прави въстание даже като го взема да се снимаме....постоянно иска да щъка долу...а знаеш, че макар и в лека форма, беше като Йоани...
Аги ще се разберем нещо за Пловдив...Софи ми каза, че също ще идват другата седмица насам, та ми се струва добър повод да спретнем поредната пловдивска среща и то ако може някъде навън !  Party Пък и Лори да дойдат  Wink С мъфини  Mr. Green
Тони този странния вирус всички ни побърка... Tired Радвам се, че сте добре сега  Hug За яйцето и аз не знаех, аз също не съм давала още жълтък даже  Embarassed Но пък нали яде застроената супа от кухнята....
Ваксини...мразя Cry Нали нашата я отложиха, заради вируса, не спирам да я мисля  Confused
Хм, пак се улях...хайде спирам Цун цун

# 528
  • София
Добро утро и от мен!! Hug
Тони, мерките ви звучат супер! Важно ли е да качва всеки месец? Стига да си е добре за възрастта, вероятно няма проблем, нали...? Peace
Zelda   , завиждам ти!! Това да заминеш на почивка в чужбина е страхотно! Дори и за малко! Grinning Браво!! А за другото - разбира се, че навсякъде децата си боледуват. Peace Исках да кажа, че не е чак като тук. Масово в БГ първата година в детска градина детето ходи няколко дена, после си седи вкъщи болно няколко и това се повтаря и повтаря (докато изградяло имунитет)... А там - и съм разпитвала хора откъде ли не - не е така. Нормалното си е. Както например един ученик би боледувал тук. Но да призная, и тук, ако е частна градината, не е така.... Сигурно е просто заради бройките и лошото мед. обслужване.... Sad
Ако стане нещо за Пловдив, ще е супер! Като решим и ние точно кои дни ще бъде, ще пиша и аз. Peace
Лори, вярно си го заслужила! Винаги да ти пращат цветя мъжете!! Wink Дано изследванията покажат, че си е ОК Бобо! Peace
За взимане на урина за изследвания забравих да кажа, че и ние не целим пликчето нещо и докторът каза да сложим топка памук в памперса и после да го изстискаме (с ръкавица). Peace Но още не сме успявали... Когато пробвах, тя се беше изпишкала извън пликчето, а после изобщо не беше пишнала по памука докато отидем на прегледа! ooooh!
За белтъка - ако вече давате застроени супи, значи се води захранено детето с белтък (каза доктора ни). Peace
И мен ме интересуват тези термометри за чело... Някой вярно пробвал ли ги е...? Ушният е много удобен, но все дава различни стойности и ние мерим по 3-4 пъти за всеки случай! Laughing
Ятце, благодаря за кафето и за вниманието! Peace Дано се уреди човека пак за чужбина, че в момента БГ е доста трудна... И ние вече се замисляме дали да не се местим... Sad А съм влюбена в БГ... Винаги ми е липсвала ужасно, когато съм живяла в чужбина... Cry
Всички болни да оздравяват, че пролетта идва!! Grinning

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 10:59 от agileya

# 529
  • София
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ИВАЙЛО И ДЕНИ!!!! Да са живи и здрави, весели и щастливи, силни и добри и да радват всички около себе си винаги!! Весело прекарване и много подаръци, смях и глъчка!!

Честито и на милите им щастливи майчици!! Дано днешният най-специален ден ви е наистина празничен, каквото и да правите!!

# 530
Здравейте милички сладички  Hug

Викам да се разпиша, че аз нали все дудна, че не се пише.../ама то ако не ви се дудне и толкова няма да пишете, вземайте се у ръце  Peace  Mr. Green /

Ние си поизлизаме тези дни доволно, независимо, че температурите са далеч от обявяваните по тв  newsm78 Ето и сега навънка е едно облачно, мрачно, ладничко...а казаха - слънце якооо  #Cussing out Ама карай, след онез кучешки студове и на това сме доволни  Flutter Вчера с малкия и един наш приятел/който е единственото ми доказателство между другото, че между мъж и жена може да има приятелство Само, той ми е  повече от приятелка даже смеломога да кажа  Grinning/, та тримата на обяд ходиме в едно заведение да хапнем, че мама не беше сготвила  Blush - малкия омете една супа, една филия хляб, от моята салата вземаше домати к краставици, от на дружката чинията топехме гъбки и сос - абе цирка беше пълен, и за капак диването не спираше да крещи от кеф - смятайте, всички ни забелязаха... hahaha После доволно си обиколи по масите и на всеки досади и го дръпна  Joy

Честито на днешните ни рожденици Ивайло и Дени  Hug

Всички болнички децица да минат на отчет с добри новини, радвам се, че Симо и по-добре, как е Роско Боско? А Мъро? И Надето и Борянка ми се губят  Thinking

# 531
  • София
Честит рожден ден на Ивайло и Денислав  hbday

За белтък мернах че сте коментирали - аз давам в супите със застройката иначе не съм давала.

# 532
Привет!Да взема да се разпиша,докато малкия спи...Чак сега напече, до одеве беше мъгливо и студено...то докато стане мишката и слънцето ще се е скрило...Пак не можахме да излезем. Ходихме сутринта пак до педката...През деня не вдигаме темп(повече от обичайната), но вечерта вдига 38..
Гърлото му е с "вирусен обрив" ... задържаме без лекарства...да видим..Пускаме стерилна урина пак да видим дали не въдим пак някоя бактерийка... И в тази връзка, Аги, метода с памука в този случай не става. Трябва директно да се изпишка в шишенцето...Естествено днес не успяхме...Остава за понеделник...

Тони, тази ваксина за шарките трябва да е "Рубеола, Морбили и Паротит"...При вас и за Варицела ли слагат?
Дейзи, верно пробвай пак да ползвате количката...може да се излъже... Hug Междудругото и Венци навън не иска да ходи, а иначе си ходи доста стабилно вече.. Браво за яденето, дано продължава да си хапва!
Лори, заслужаваш си изненадата,че и повече... Hug Няма ли да се разходите на пазар? Mr. Green
Амидалка, радвам се за вас...Аз откога не съм сядала на заведение...  Whistling
Зелда ...и аз ти завиждам и то неблагородно... Mr. Green Да ме вземете в багажа с вас ли?Mr. Green
Валерийка,честита придобивка
Лена, на това му се казва "баба"  Laughing
Мила, стискам палци  Praynig

Пропускам ли някой.... newsm78 Ако е така моля да ме извините,ама пак ми стана каша в главата!

Честито и на днешните ни рожденничета. Живи и здрави и много щастливи! Весел празник!
  bouquet

# 533
  • София
Лена, наистина - тази баба е мания...! Преместете се в нейния град!! Grinning
А тук правят ли ваксини за Варицела...? И моя приятелка в Гърция каза, че имало! Peace
Ади, как го караш да пишка в шишенце...?? А за момиче да не говорим... Confused Бързо оздравяване!!
Милена, това със заведението наистина звучи супер!! Peace Ние Дария я  водим, но 2те досега не сме пробвали (тоест не сме се осмелявали...)! Wink А и Али яде само бебешки неща все още....(много съм лоша - хич не ми се занимава да я уча да яде възрастна храна)! ooooh!

# 534
Офф,  ooooh!  Аги не питай....трудно е ,особено мойто като не пикае често....ама нямам избор... Свалям памперса и чакам....

# 535
Ехооо, привет   bouquet

Честит рожден ден на Денислав и Ивайло!!!   newsm59 nbirthday  Gift  party023 Tada

Няма да ви занимавам с моите проблеми, че напоследък само се оплаквам и сигурно ви писна да четете едно и също.   bouquet

# 536
аааа, не ми завиждайте, нас това ще ни е морето таз година май. И вие като тръгнете по морета, аз ще се пържа в Пловдив и ще играя сантасе с моите приятели комарите  Rolling Eyes
Мари не ни притесняваш  Hug

# 537
Здравейте, момичета

Много се радвам, че ни помните и че продължавате връзка тук   Hug
Предварително се извинявам за дългия пост, но ще опиша как мина първата ни годинка:
Изтърколи толкова бързо, приятно и неусетно, че наскоро осъзнах от колко одавна не съм влизала във форума Simple Smile Гледам ви снимките и се чувствам като на годишнина на класа – толкова много променени дечица Simple Smile
С няколко думи за нас:
Колики и Зъбки – не мисля, че имахме колики, а зъбките тръгнаха от 3-ия месец и към 10-ия вече бяха 8, дори не сме ги и усетили. Все нещо си дъвчеше, плюнчеше, чешеше и така си ги изкара без глас
Захранване – След средата на 3 месец Ива вече посягаше когато сме на масата; седеше много стабилно и не ни даваше да ядем. Около 4-ия започнах да и давам плодове – цели и на големи парчета – играеше си с тях и после почна и да ги опитва. След 6-ия започнахме и със зеленчуци – на пара и намачкани – броколи, моркови, тиквички, спанак, картофи – правех и различни комбинации. От 8-ия започнахме и бобови – леща, грах, боб; също и домашен хляб. Някъде към 10-вкарахме и месото, което не го обича много; а сега след годинката вече ядем всичко – особено баницата на баба Simple Smile  Много е ящна – хапва сиренце (козе и по-малко краве), супа и задължително 2 мандарини за десерт. Мисля този уикенд да направя риба – не съм и давала още и не е яла малини, къпини и ягоди – аз имах алергия като малка от тях и за сега няма да й давам. Иначе лекарката много държеше след годинката да й давам пълномаслено мляко, защото е полезно за развитието на мозъка и каза, че кърмата не е достатъчна – но аз много се противях. Опитвам да й давам органично кисело мляко, но не го харесва. Купих и http://www.amazon.com/Nordic-Naturals-Babys-Dha-Ounce/dp/B003DYQ59U  - DHA for babies и освен това й даваме и Витамин Д. EPA and DHA са доста полезни за развитието на мозъка и се надявам да компенсират недостуга на мазнини и риба от диетата ни.
Къпане – къпем се 1 път седмично, но мием дупето след всяко ако. Обожава водата и надава рев като спрем кранчето, но не може още да влезе в банята – незнам обстановката ли, шума, ваната.. но надава луд рев. Слагам нейната ваничка (пълна) в голямата вана (прзана), но като почне да гледа бялата голяма вана и високия таван и като пусна и крановете се плаши. За сега се мием в малка ваничка (седнала) на мивката – добре, че мъжа си пожела голяма мивка, като правихме кухнята Simple Smile
Спане – спим 2 пъти през деня – между 10-11 и между 2-4 за около 1 час всяко спане; нощно време става поне 2 пъти – м/у 2-3 АМ и 5-6 АМ, но има нощи и по 4 пъти. Предполагам, че като се събуди и не може да си се приспи сама – трябва да я сложа на гърди и моментално заспива, понякога само като я донеса до спалнята ни и вече е заспала. Незнам какво повече можем да направим с това, но се надяваме да го израстне скоро.
Боледуване – само веднъж имахме 38 темп, но я смъкнахме с Панадол за 2ч. и това ни е до сега – здравички сме – да чукнем на дърво 
Ваксини – слагаме всички задължителни – не са малко и ме е доста страх от ваксини, но може да се наложи скоро да се даваме на градина и не ми се рискува.
Много играем, викаме, занимаваме се, вече не се страхуваме и от непознати (м/и 4-10-ия месец не даваше никой освен нас да я доближава); любима фраза ни е: не не не не не. Всеки път по 5 не-та наведнъж. Научи го от баба си, която несъзнателно го казваше всеки път като и посегне за очилата.
Ходене  -прави много крачки с наша помощ, че и вдига краче на всяко стъпало на стълбата, стои сама на масата и се опитва и да се задържа. Като чуе музика спира да прави всичко и вдига ръце и почва да се клати и мята глава – ето и клипчета:

И две от последните ни албумчета тук:
https://picasaweb.google.com/101494033765361812792/Christmas2011 … sRgCLGW__umvNXCfg
https://picasaweb.google.com/101494033765361812792/February14201 … sRgCLSplKKg6dHHJQ

Прегръдки на вашите малки послушковци  Hug

# 538
Remedios  Hug Толкова сладка малка дребосъчка, как хубаво си ни разказала за нея стъпка по стъпка, припомних си как сме миналии ние презтези етапи от живота  Crazy Разписвай се по-честичко при насмоля те  Hug

# 539
Нямам търпение да се похваля, че днес си спретнахме страхотна срещичка с мама Cama, разкошната Александра и татито им  Party Party Party толкова съм хепи  newsm44 Малката принцеса беше в страхотно настроение и раздаваше усмивки навред, за разлика от моя юнак, който гледаше лошо и подозрително... ама Алекс такова слънчево детенце  Party пу-пу... само, че мама Дейзи с нейния къс акъл забрави да взема фотоапаратче, добре че татито им запечата момента  Peace надявам се да повторим в неделя  Party А и времето беше страхотно и успяха да напекат бузките малките сладури  Heart Eyes
Зелда завид завид  Wink
Амидалка браво на вас  Hug ама и аз искам така  Whistling
Ади аман от тези вируси  ooooh! сигурно за това не иска да хапва Венци... бързо да се оправяте и да спрете да вдигате вече Т  Praynig Hug
Хей-я дано бързо преборите сополките и кашлицата  Praynig Hug
Мари оплачи се да ти олекне, мила  Hug защо се притесняваш  Peace пиши как са Мечо и Клечо, че ги мислим  Hug
Аз пък със събирането на урина досега не съм имала проблем, даже заради е.колите, които имахме, при всяко вдигане на Т, давам урина за изследване. То вярно, че с момченцата е по-лесно... Ползвам си колектор за урина и се старая хубаво да го издуя преди залепването и внимателно го нагъвам преди да сложа памперса. Обикновено упражнението го правя след събуждане и до 30 минути имаме резултат  Peace
И аз за първи път чувам, че трябва да сме захранили с яйце преди ваксината за шарките. Педката ме е зарекла да се обадя за 29 този месец за да ни каже кога да отидем да ни слага ваксина, но незнам коя  Embarassed все си мисля, че след годинката първо слагат реимунизацията на Синфлорикса  newsm78

И не на последно място искам да благодаря на всички за милите думи, съвети и пожелания за разяждането на моя момък  Hug Hug Hug топлите ми сърцето   bouquet иначе за количката наистина съм се примирила и я броя като загубена кауза, но едва от скоро започна да ми се изяснява защо така се получи и мисля, че причината се крие в темперамента на Йоани. Много е сложно за обяснение... аз по-скоро интуитивно взех да го усещам този момент... той е много притеснителен и подозрителен, когато е в непозната обстановка. Трябва му много време за да свикне с нови хора, нови места и т.н. това е и причината да се старая да възпитам у него самоувереност като избягвам забраните и ограниченията. Когато сме навън забелязвам как постоянно изисква присъствието ми да е осезаемо - да съм близко, да ме държи за ръчичката и т.н затова и не сработват всеяческите ми опити да го науча да се придвижваме по друг начин освен с носене  Confused това да ме вижда не му е достатъчно... днес докато си говорихме с Кама, той си щъкаше наоколо хванат за ръчичката ми, така че се надявам скоро да успеем да превъзмогнем някои от страховете му  Peace

Пак стана километрично... извинете ме  Rolling Eyes

Ремедиос  Hug   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт