Отговори
# 540
Ех,и аз най-накрая да се разпиша ,това лошо време и мен ме смаза толкова ми е депресарско,че Зелдичка разбирам те Embarassedно ми е мъчно за болничките,бързо да оздравяват,няма да изброявам да не пропусна някой Peaceние днес бяхме за изследвания,всичко е наред,поне според мен,хемоглобина ни е 126 Peaceи бяхме на разходка,имаше слънце,но такъв гаден вятър,и такава киша,направо ужас Sad
за срещата в Пловдив този път ще се постарая да присъствам,много ще ми е приятно да се запознаем Hug
Дейзи-не ти завиждам в този сняг с кенгуруто,на мен все ми тежи и се пързалям,браво на юнака,че вече хапва Peace
Пелс-овации и от мен Hug
Лена- и аз искам такава свекърва Crossing Arms
Тодорина-хич не е лесно,голям зор тия бавачки бе Peace
Лори-много мило за букета и мечока,всичко се връща Hug
Тони- и ние сме 9220кг и 73 см,не се притеснявай,да са здрави Peace
все пропускам някой и нещо-извинете ме

# 541
Забравих да честитя на рожденниците-да сте здрави и вечно щастливи  bouquet  bouquet  bouquet 

# 542
Честит Първи Рожден Ден на Ивайло и Денислав! Да са здравички и много, много весели!

Вие искате моята свекърва, ама аз си имам две!  Laughing С втората обаче сме само на ресторант, боулинг.  Sunglasses Познайте коя ми е по-любима.  Laughing 

Зелдичка, така те искам. Бориш депресията с ваканции! Ще си изкарате невероятно и на Симо ще му хареса.

Дейзи, завид за срещата! Имаме едно познато детенце, което също беше по-срамежливо ( не е това точното определение май ). Докато не стана на 3 годинки. Сега е толкова отворено и самоуверено дете. За две минути може да се сприятели с всеки и да му разкаже и и лични неща, които е чул вкъщи.  Laughing

Ади, почти навсякъде слагат и за варицела. Аз все още чакам за реакция от ваксината, но за сега няма. Дано Венци излезе от омагьосания кръг и да се си възстанови имунитета.

Термометър-имам един дигитален, но не съм го ползвала ( дано и така да си остане ) Иначе на всяка визита при лекар или консултация му мерят с дигитален за ухо. За секунда отчита стойности.
За яйцето вече казах, че няма нужда от захранване в истинския смисъл на думата, защото е опитвал макар и в много малки количества храни, които съдържат яйце под някаква форма. Много обича бисквити ( то си е хляб от кори като за баница де) и баницата ми- а те си имат яйце.

Аги, дано да не се наложи да се замисляте по-сериозно за местене. Иначе, че боледуват децата- боледуват. Но с нищожните дни, които може да си взимаш при болест- твоя или на детето ти, неща като сополи, кашлица,лека температура и настинки не спират децата от градина. Освен това педиатрите не изписват НИЩО освен някой и друг витамин и децата си изграждат имунитета сами така да се каже.

Ремедиус, Ива е много красива!

Вярно Надето не е писала няколко дни вече. Може и тя да си е харесала раклата и да си седи на нея в свободното време.

# 543
Писах 30 мин и ми се изгуби текста, умирам от яд, няма сили да пиша нов толкова сълъг пост.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Утре
Добре сме.Краси проходи, утре или в други ден ще правя питка.
Два дена подред сме в парка с приятелки и техните деца, закачат се, играят и завързват нови запознанства. Откарваме по 3 часа и отгоре.

Лена, в купешкия хляб яйце няма, поне този в Бг. Иначе аз съм давала домашна баница, кекс, питка и хляб в които си има цяло яйце и се водим захранени с белтък.

# 544

Вярно Надето не е писала няколко дни вече. Може и тя да си е харесала раклата и да си седи на нея в свободното време.

hahaha

Айде Надеее, идвай и си признавай без бой  Peace Mr. Green

Ние се приспахме след едночасово въртене, сумтене, гъзурене, мръхтене и каквото още се сетите  Whistling Днес получихме чудесен подарък от една наша позната леличка,. която беше на гости на дъщеря си в Италия няколко месеца - пролетно якенце на Пренатал, ама ни е на кантар да му се невиди, дано не дебелее много до тогава, само да се издължава  Praynig Joy

И ние значи сме захранени с белтък, и аз застройвам с цялояйце, че даже и така сварено цяло вече съм му давала, може след годинка знам  Peace

Лорита
,много мил жест, аз докат съм жива няма да видя такъв с моя темерутин/ич го няма в това отношение, за един осми март само ми подари цвете, след като дуднах 10 дена преди това и беше взел една умряла роза, та пак си дуднах после... Mr. Green

# 545
Наде,пиши ,че тука всички ти завидяхме за тази ракла Simple Smile
Миленка,на някой хора просто не имиде отвътре  ooooh!
Бенджи-честити ви ходещи крачета,ще чакаме снимка на питата Peace

# 546
Тук сме, но и на мен  многооо зле ми се отразява скапанато време и ми едно #Puppy dog
Вчера ужасна мъгла със заскреженни дръвчета, а днес слънце със вятър  Crossing Arms
Ади, Мария, много се измъчихте мили мами Sad!
Дано да се оправят по-скро малчовците Praynig и Мария, споделяй мила, нали за това сме тук Peace
Чакаме с нетърпение момента в който ще се похвалите че сте здравички Praynig Hug
Хепи,как е Лизито?
Мила Дейзи, не искам и да си помислям какво ти е, първо със нежеланието на Йоани да седи в количка (аз умирам ако не можем да излезнем на разходка,а ти как се мъчиш още от както беше съвсем малко бебшоче), дано когато проходи, да се отпусне и да си ходи без проблем,та и ти да ссе зарадваш мъничко Praynig Hug
За хапването, знам как се чувстваш  Cry,дано наистина започне да се храни нормално Praynig
Според мен е по-страхлив  за това не иска да го оставяш и Борянка не искаше,но сега когато се стопи снега,ела да видиш как си ходи и не дава да я държа за ръчичка,а да си ходи на където тя иска Crazy
Всичко ще се оправи ,само търпение му е майката и важното е да не се ядосваме,защото за всяко нещо си има обяснение и причина,но ние не винаги можем да разберем каква е тя за съжаление!
Чак сега със второто си дете осъзнавам грешките си спрямо първото,обяснявам си много от неговото поведение и съжалявам,че не съм проявила разбиране и ми е ужасно криво!
За това не правете като мен,не се Ядосвайте,опитайте се да ги разбирате Peace(това не е насочено конкретно към Дейзи, а към всички,които не искат да се чувстват виновни като мен след време Confused
Миленка, представих си го милият Ванчо,как сладко хапва супичка, пък салатка, пък сосец със гъбки иии ти как си бъбриш със своя добър приятел Simple Smile
Толкова ми липсва излизането , за сега само със моя ММ на саме, пък после и с приятели!
Лори,мила представих си те със големия букет,а ухиления Бобо със голямата играчка Heart Eyes
Нека Винаги да ви дарява със безценните си усмивки и да бъде най-здравото и умно детенце!
Лена Joy,инскренно ме разсмя със раклата Hug
Дай Боже всеки му като твоята свекърва Praynig Laughing
Тони, гледах страхотни снимки на сладкия Криси и прекрасните му родители Heart Eyes
Ремедиос, много се радвам че писа и ми беше толкова увлекателно да чета разказа ти за малката Ива,която е прекрасна сладуранка Hug
Ятце,имаш много красива и Пораснала вече Кака Heart Eyes,а когато Песълс дойде към БГ,ще си ударим една срещичка!
Рени, и аз видях едно много сладко момиченце със сладки бузленца и изцапана от красива торта ръчичка Heart Eyes
Пателина,на Белослава,страшно много й отива хубавото име,прекрасни дечица си имаме Heart Eyes Hug
Видяхте ли че не било страшно да се качат снимки,толкова им се радвам на всички Heart Eyes Hug
Аги, честито и на вас трето зъбче Simple Smile, видели какви танци знам Mr. Green!
Сигурна съм че вашият приятел ще се справи с отглеждането на детенцето си Peace
Зелдичка- пробвай да му даваш Хамомила на Симо 15 CH-оранжево на цвят по 5 перлички привечер, разтворени във водичка(това за сНеспането вечер) Peace

И да не забравя да честитя прохождането на Точето Heart Eyes Hug
Да е крачи смело и уверено синеоката красавица Hug
Спирам,че стана егати фермана и ММ ме бъзика вече!

Раклата продължава да е любимо местенце на сладуранка Борянка, така се кефи милата, ляга, става, тупа с краченце!
Ако знете само как сладко танцува, върти се в кръг и тупа с едно краченце настрани hahaha
АА и казва топитеее, топитее(топките), тиде- отиде, тау-чао, таша-чаша и ей такива Laughing
Лека нощ сладурки Hug  bouquet

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 22:54 от nadejdata

# 547
Нещо и мен ме е обхванала една зимна меланхолия, депресия или тъпота по простичко. Mr. Green та няма да ви занимавам със себе си

Но пък искам да поздравя всички малки рожденичета, момиченца и момченца, които празнуваха последните дни! Всички те са ми много любими и съжалявам, че няма да ги изредя ( но постът ми ще стане само изреждане, толкова много съм пропуснала).
Милички мъничета, пожелавам ви да имате цялото щастие на света, много радост и любов в сърчицата си и една голяма усмивка на прелестните си личица!

За всички мами- голямо гуш и пожелания да не спират да бъдат все така позитивни!

Лизито днес вече е съвсем във форма. Това и беше първата болест и се радвам, че се размина само с Панадол и витамин С. Но пък сега избиват 4 или 5 зъбчета едновременно ( не мога да видя добре) и е голяяяямо мрънкане. Аз пък и се нервя, защото и аз душа нося и не издържам цял ден да съм залепена да нея... И така...

А пък вие  много интересно сте писали, но нямам сили сега да коментирам и да изреждам. Само ще кажа, че всички дечица са страхотни слънчица, а пък вие сте невероятни мами и много си ви обичкам...
Лекинка от мен и дано мрънкалцето утре да ме остави да попише по- адекватно!
Цун

# 548
Моя момък днес пролази  hahaha Joy Joy
Направо си умрях от смях, като го гледах горкото как пъпли нескопосано по пода  Joy

Честито прохождане на Точето  Party да крачи уверено в живота и все напред да я водят крачетата  Hug

И за всички депресирани един поздрав от моя мъник

Днес малко постове, но качествени  Naughty така че доволна се отправям към леглото, че за повече нямам сили.

ГУШ  Hug

# 549
Здравейте мамчета и бебчета!  Hug

Честито на всички рожденици! Да са живи и здрави!  Hug

Милички, благодаря на всички за топлите думи, но го казвам съвсем искрено: Не съм за възхищение. Просто ми е патент да си усложнявам живота: и моя и на всички около мен. ММ направи голям жест и е решил в следващите няколко месеца да гледа двете ни малки деца, защото иначе просто ще стане много сложно. Варианти няма, а ако трябва и двамата да ги пуснем по ясли и детегледачки, хич няма да е добре. Иначе аз пътувам по толкова само един път седмично и то защото е Оксфорд, иначе отдавна да съм се отказала от тази "половинка" работа! Просто стечение на обстоятелствата, но честно си признавам, мъчно ми е за дечицата, особено за малкото.  Cry Но ето сега идва уикендът и ще го оползотворим (надявам се).

За съжаление, Агилея, както Зелда се сети, имам опит и с английските и с българските ясли/градини и с ръка на сърцето казвам: много съм по-доволна от българските. Малката ми дъщеря тръгна тук (в Англия) на 10 месеца, всяка събота бяхме в спешния център. Тук децата се приемат с температури, кашлици, сополи, каквото ти хрумне. Освен това спят на земята, ядат плодове директно на масичките си (без чинии), като преди това са лазили по пода, мазали сополи и не са им измили ръцете. И това в ясла с отлична репутация, за която плащаш по 40 паунда на ден. Роман мога да напиша. Изграждането на имунитет посредством неизписване на никакви медикаменти, за което говори Лена, също сме го изпитали на гърба си и с нея, и сега с бебето. Резултатът: наистина си изгради имунитет, но първите няколко месеца на ясла пиеше антибиотик по два пъти в месеца. Защото винаги тръгва със сополи, не изписват капки и всичко слиза надолу. Сега на сина ми му изписаха 5 пъти антибиотик за 2.5 месеца. Докторите са като роботи: някои не вдигат очи от компютъра: хрема под 2 г. = нищо, температура под 39 градуса = нищо, възпалено ухо = антибиотик. Няма индивидуален подход. Спирам, че се ядосвам, като се сетя. А това да имаш телефон на лекар, камо ли да претендираш, че не ти вдигат или не идват у вас: няма такива филми. То е чудо да запазиш час на същия ден: по-често става чак на другия. Един път чакахме 4 часа да прегледат малката, редом с бременна жена, до която спокойно се разхождаше дете с шарка: не се трогват от такива неща. Ох, спирам по тази тема. Посланието ми е: има си много кусури и тук.

Ятце, Наде, наистина ще е чудесно да си спретнем една северозападна среща през лятото. Бабите и дядото ни са там и по-голямата част от лятото си прекарваме там (август месец). Ще ви пиша на лични за точното си местонахождение. Тя май и Тодоринка май беше някъде от този край? Ако идват лятото и те, ще е супер.  Hug

И друго исках да кажа, ама пак написах ферман и спирам.  Hug

Лека нощ!  Hug

# 550
Добро утро мили момичета Heart Eyes Hug

Дейзи, честито пролазване на Йоани Laughing Heart Eyes,мамина душица,няма занчение кога е пролазил,ние мамите много се радваме на всяко ново постижение на мъниците си по всяко време Peace
Песълс, радвм се че живея в БГ Peace
Покрай проблемите на Борянка се запознах с една мама от Щатите,и тя ми описва същият ужас с Градините и всичко останало ooooh!,аз не мога да си го представя дори #Crazy
Хепи, дано по-лесно да избиват зъбките на Лизито Praynig и Борянка е на същия хал, горните така са се надули,че чак ми синеят кучешките й зъби Confused,а бибата не я изпуска от уста, а преди не беше така, и яденето пак й куца,но вече съм склонна да го отдавам на зъбките!
Теди- я го пращай Светулко в Бг при бабите Rolling Eyes Hug
И друго си мислех,ама какво беше Thinking, нищо после Naughty
Тук пак е ужасно времето Crossing Arms

ето и от Борянка
http://www.youtube.com/watch?v=-e2_VcV3UFU

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 09:29 от nadejdata

# 551
Наде, от два дни си мисля да те "ръчна" за това, че се изгуби, но ти се появи... Радвам се, че сте добре, а депресията ще я гоним с разходки, като спре вятъра. Онзи ден мъжа ми като ходи в Козлодуй, аз му звъня да го питам къде е, а той - "Някъде в мъглата...", така че ясно ми е какво е при вас.
Песл, разказа ти за английските ясли ме ужаси, вярно е, че не трябва да се оплакваме от държавата ни много много, все пак плаща до 2 години майчинство, макар и втората минимална сума, а и яслите и градините ни са по 40 лв. месечно (поне при нас) и децата се гледат, има условия, легла, чиниики  smile3521....
Браво на Йоанчо за пролазването, у дома Явор спря да лази, но каката ни почна, та все си има някой лазещ на земята hahaha
Лизито ни е оздравяло, дано и останалите болнички да са вече на линия - здрави и весели!

Хайде да честитя и на днешните рожденици - Симеон на Катуци, Габи, Радина и Деяна! Да са живи и здрави, да растат сред много любов и щастие и да радват много своите родители, близки и роднини!

Днес закривам тържествата у дома с последното домашно "парти" в чест на каката и да взема и аз да си отдъхна, че тези софри ми дойдоха в повече. Нагодина по-скромно, че ......
Хубав ден момичета, дано и при вас времето да позволява разходки и да се разсеете от ежедневието!

# 552
  • област Варна
Опалянка!
Честит рожден ден на Симеон, Деяна, Радина, Габи! Да са винаги засмени, здравички и щастливи!
Да се изфукам, след едномесечно чакане, вече съм с лаптоп. Та вече мога да Ви следя по изкъсо. А и ММ тръгва в понеделник на работа и ще съм си сама и безгрижна вкъщи.
Нашия термометър за ухо е и за чело, ама то някой трябва да стои мирно за да му измерят Т на челото.
В четвъртък бяхме на консултация - 10.4 кг., 75 см. Биха ни синфлорикса. Не вдигна Т, ама така й я биха, че й стана синка на крака и следобяд към 16 като я заболя...един час рев, не мога да я успокоя да заспи. Хемоглобина ни е 114. Днес щяхме да носим пишо, обаче кой да се сети, че освен колектохоори ми трябва и стерилно шишенце Simple Smile
Бенджи, честито ти проходили крачета. Да крачи гордо в живота Красунка.
За протокола - имаме 10 зъба вече. Преди два три дена избиха два горни кътника едновремнно.
Наде, Борянка на Т-то ли набляга... Ние сме на К. А любимата й дума в момента е ади (хайде) и в зависимост от броя повторения и скоростта на изговаряне разбирам колко иска дадено нещо след като я попитам.
Да си я похваля, че вече показва на колко годинки е. Ама то детето чакало да ги направи... аз какво съм тръгнала да я питам преди това Simple Smile
Браво на Лизито, че бързо се е справила с болестта... дано и със зъбките да не се измъчи много.
pesl, то било много зле при Вас. Изграждане на имунитет, ама чак пък толкова. Не, че искам да плаша някой, ама аз от честата употреба на антибиотици на 26 години развих астма.
Купихте ли си халва за утре. Аз много съжалявам, че не можем да прескочим до Силистра, да види Соня кукери... ама живот и здраве догодина.
Тържрствено обещавам, че ако Соня не се събуди близкия половин час, ще кача малко снимки от последния месец. Само баща й да ми освободи моя лаптоп, че е много бърз и веднага си инсталира една игра и пак ме изгони на неговия да се мъча  Joy

# 553
Привет! Simple Smile
Честито на вчерашните ни рожденници Ивайло и Денислав!
Честито и на днешните- Симеон, Габи, Деяна и Радина! Да растат здрави и слънчеви дечица! Hug Весел празник и на най- щастливите мами днес!  bouquet
Честити ходещи крачета на Точето! Все напред и надоре да я водят и все по-уверено да крачи в живота! Heart Eyes
Браво и на Йоанчо! Ще се поразкършат и те с Крис,няма къде да ходят, очаквам и аз тия дни Крис вече да проходи сам,е като бял човек ще има да почакам още,но поне сам да се кандилка, без мен Laughing
Много ми е чудно как не му харесва да се вози в количка на това твоето детенце?! Крис само като го паркивам и му сложа коланите не мърда,изобщо! Настанява се и като знае,че следва разходка нито мрънка,нито се тръшка, та поне на разходка като сме си почивам. Дейзи пробвай го пак,дано скоро да проходи и да ти олекне, откога се мъчиш,милата! Hug
Термометър- и ние ползваме този за чело,но не мога да кажа колко е точен,понеже досега само веднъж е вдигал Т и бяхме при майка ми,та му я мерихме с техния термометър под мишницата. Абе май е верен,но като сме нямали проблеми не мога да кажа със сигурност.
На Соня, честити 10 зъбчета! Браво на момичето и за хубавите мерки! И на Крис кътниците му избиват по 2 и е голям ужас, втората двойка още не се е показала ooooh! Денонощно мрънка ....
Есинозке, честита ти нова придобива,със здраве да си я ползваш! Hug Я дайте повече инфо за новите придобивки де, че и нас ни чака такава покупка,аман от тази Тошиба!
 За ваксините- сега му биха 3 - валентна,но не знам дали е същата като при вас. Иначе следващата ще е само срещу Варицела и се поема също от касата,не се заплаща допълнително. Ако е трябвало да бъде захранен с белтък за 3- валентната.... везе няма нужда Mr. Green Минало,бешело, но предполагам че не е проблем,след като доктора не ни попита.
Ууу, тия английски ясли много кошмарни бе!Ужас! Е, то не че има някъде ясли,където децата да не боледуват редовно де. И в БГ,като няма кой да ги гледа вкъщи си ходят и болни на ясли и детска градина! Имаше дори някакво правило,че при Т под 39 не се брои детето за болно ooooh!  pesl и аз ти се възхищавам! Не знам как успяваш,евала!
 За докторите и аз ви се чудя като ви чета, че дори и оплаквания пускате.... тук няма практика да си дават мобилните телефони,а и час не се получава току-така, без час нкой няма да те прегледа...ако е спешен случая се отива в болницата и така. А за да дойде лекар вкъщи да ти прегледа детето,определено трябва да си от голямото добро утро- плаща се яко! Но специално от детските лекари съм доволна!Не изписват излишни химии,преценяват състоянието на детето и факта, че е здав за мен говори много! Досега е бил само веднъж на инхалации и то с лекарство за асматици- нищо сериозно (помага само да се отворят бронхите). А за Т в БГ не съм му давала нищо! Беше 38,3, ако беше качил над 38,5 вече щах да раегирам,но явно че човека успя да се пребори сам.
Ремедиус, страхотна е Ива! Heart Eyes
Наде, тая Маша много опасна, крис с голям интерес гледа това филмче, всъщност гледа само него  Mr. Green
Всички депресии да минават! Не остана вече мрачно време,момичета,стягайте се! Hug
Това е засега от мен,със сигурност съм мислила да пиша още неща, но не помня, не се сърдете! Hug
Хубав ден на всички!  bouquet
ПП. Крис има проблем с дясното краче, държи го постоянно на дясно и стъпва така Sad Имаме час при ортопет, стиснете по едни палци да не е нещо сериозно и бързо да се оправи!

# 554
Здравейте дамички  Laughing Как сте в този хубав слънчев ден? Набързо по темите, че скороочаквам Човека да стане  Wink

Палчета за Криско, няма да е нищо сериозно, сугурна съм  Peace

Честитиходещи крачета на Красито - аз я видях на клипче във Фб, но занравих да и честитя  Blush Hug

Радвам се,че Лизичка е добре, дано лесно и избиват зъбчетата  Hug/и на нас вчера съвсем случайно мернах, че един кътник е пробил, ама вече хич не ми дава да ръчкам из туй усте ,може и други да има  Thinking/

Честито 10-то зъбче на Соня  Hug

Ремедиус,и аз четях и се дивях,и си викам - абе, имало и по-зле от тука в това отношение, наистина явно трябва да си оценяваме тези неща, колкото и дребни да са  Peace

Теди - Светулко до баскетболен резултат дано не ги направи срещу бавачките  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт