Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 215
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Peace redreny2000 давай тук сподели,че явно повечето не сме запознати,а на всички да пишеш на лични  Crazy и аз искам да се върна на работа след навършване на 2г.,но това че не разбирам системата ме накара да кандидатствам още от сега,а смисъл има ли  newsm78

Опс  ooooh! пак едновременно,благодаря,горе долу има някаква,яснота.

Да не ви подведа само, момичета. Ако някой има друго инфо, да споделя.

# 661
Доколкото на мен ми е известно за догодина шанса драстично намалява, защото свършва и майчинството и процента на кандидатстващите ще е много по-голям за след 2 годишна възраст, отколкото за след 1.  Ако ви приемат сега съм чувала, че има вариант да ти се пази място и да плащаш половин такса (но май и това се урежда не особено легално).

И пак не ми стана ясно, защо така сме прецакани тези родили март и април. Редрени, наистина до днес нямахме възможност да кандидатстваме за ОДЗ, сао за ясли, което не е оферта. Така че изобщо сякаш не е обмислено. Ако не искам да ползвам и месец от втората година какво се случва?

# 662
Здравейте и от мен... Аз може би ще се върна на работа малко по-рано, защото се оказа, че мацката, която ме замества е бременна...  Crazy И чакам оферта от шефа... А изобщо не ми е ясно как става това кандидатстване в ОДЗ. Утре ще гледам да попрочета повече. Ходих в една градина Денис като беше на 6 месеца. Там ми казаха да не се притеснявам и да отида като навършим 3 години. Попитах за тези списъци, но ми казаха, че няма нужда да се записвам в никакви списъци... И аз нищо не правя по въпроса. Ама сега като се стопли времето и пак ще отида да питам да видим какво ще ми кажат.

Благодаря на Маринелс!!!   bouquet Благодарение на теб направих покани за рождения ден на Денис. Ще снимам и ще покажа!

Лъки, пробвах ордьовъра с ролцата от раци с кашкавал. Стана много хубаво - сложих ролца от раци, кренвирш, варени картофи, варени яйца и майонеза с малко кисело мляко. Като ги овалях в кашкавала, станаха много хубави топки. Искам само да те питам дали мога да ги приготвя от предишната вечер и да ги оставя в хладилника под фолио?

# 663
  • София
kukumindrela, какво да ти кажа. Ако искаш да се връщаш сега на работа, ще трябва да търсиш варианти кой да ти гледа детето. Не знам дали не ги вземат сега в частните ясли, ако това е вариант за теб.

# 664
  • Видин
За пореден път се убеждавам в плюсовете да живееш в по-малък град. Хората от ДГ на Габи дойдоха на вратата ми да ми предложат да го запиша на градина  Laughing Аз се колебаех, защото все още е с памперс, не се хранеше сам и беше мамино синче. Но те казаха, че няма проблем и с радост се грижат за него. Целуват го винаги като го прибирам вечер. Та нямаше предварително записване, чакане, молби, рушвети. Ще видя малкия как се развива и евентуално септември ще го запиша и него на градина (не на ясла). Ако ли не - ще изчака до следващата година когато ще е вече на 2 и половина. Габи беше на 2г и 2 месеца като тръгна и нямаше никакви проблеми. Плачеше по малко първите няколко дни. Не съм го взимала на обяд или нещо такова. После свикна и сега ходи с кеф. Освен когато е болен де  Laughing
Аз поработвам по малко, но не изкарвам кой знае колко пари като преводач. Май е само удоволствието от цялата работа  Laughing За този месец имам около 42лв изкарани  ooooh!
За РД на Сами решихме да го правим вкъщи. От единствения подходящ клуб за деца в града ни искат по 25лв на час, като отделно най-евтиното меню за дете е 5лв. Ненужно похарчени пари, според мен. Ще го направим вкъщи - ще бъде брат му, братовчедка му, едно негово наборче и детето на кумата ми. Знам, че ще е весело с толкова деца на различна възраст  Crazy Подарък обаче още не съм купила. Дайте идеи  Praynig Всичко има от брат си и винаги ми е голям проблем да му купувам играчки.

# 665
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДАРА (на паретички) Пожелаваме ти здраве и късмет, прекрасно детство с хиляди усмивки и безброй лудории!!!    bouquet

Относно детските ясли съм на мнение, че е по-добре да се запише детето ако го приемат, така или иначе учебната година започва септрмври/октомври и според мен не би било проблем да се отложи с няколко месеца старта в яслата (стига директорката да не е супер педантична разбира се). Дечица, които не са посещавали ДЯ нямат шанс впоследствие да се класират за детска градина.

За софийска среща и аз съм ЗА, надявам се този път да се класираме с малкия хулиган Simple Smile

Днес правих на дребните спаначена супа, като вместо ориз/фиде добавих елда ....... ммммммммм много добре се получи   chef

# 666
  • София
Само че трябва да се има предвид, че като запишеш детето в ясла и ти спират майчинството.

# 667
  • София
Само че трябва да се има предвид, че като запишеш детето в ясла и ти спират майчинството.

Да, така е....всеки си преценява плюсове/минуси. Аз лично бих предпочела да се лиша за няколко месеца от 240лв. майчински и да се разбера с шефа за неплатен отпуск, вместо да плащам впоследствие по 500лв. месечно за частна ДГ в продължение на 4 години  Wink Но то си трябва и разбран шеф под ръка  Simple Smile

Може би ви е попадала тази ДК, но да споделя все пак: http://biodetskakuhnia.com/about/  Преди година взимах за дъщеря си и на фона на другите кухни нивото беше доста добро.

# 668

Е дават ти половината Simple Smile

# 669
Здравейте, мами!!!  Hug

Благодаря и на мамите, честитили ни със закъснение!  Wink  bouquet  Hug

Да ви разкажа за 1-вия рожден ден на Божидара - да ви призная детето се държа геройски!  Peace Празненството с малките другарчета започна от 1100 и след като се прибрахме към обяд да хапнем и поспим, към 1600 ни почна 2-рата част с големите  Laughing Беше в много добро настроение и издържа чаааак до вечерта, без да мрънка. Даже и заспа без никакъв проблем, защото се притеснявах да не се е превъзбудила Wink Исках да сложа снимки тук (за мамите, които не ползват ФБ.....Сиренцеееее  bye Wink ) НО нещо въпреки Хелпа не можах да се справя, така че после може да се опитам да сложа в нашето си албумче  Peace

Пуфита,ако бебчето се роди на термин,ще сме на 1 дата,е без годината де. Laughing
Хихихи  Peace и аз съм на тази дата Wink

Лилироуз, стискам палци всичко да е наред с Марти!  Peace  Hug Да го целунеш и нагушкаш от нас с Дара Wink

И понеже пак се споменава срещата за Софииските мами - кога ще я правите?

# 670
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЧАРОВНИКА-ВИКИ! Heart Eyes Hug Heart Eyes
ДА РАСТЕ, ВСЕ ТАКА СЛЪНЧЕВ И ДА НОСИ МНОГО РАДОСТ НА МАМА, ТАТИ И КАКА!

# 671
Eх, тази Майски - първа се намести с поздрава  Joy Иска го този Вики за Андреа, и това си е Wink

ЧЕСТИТО НА ВИКИ НА МАМА ВЕСИ И НА СОФИ НА КАТИЛИАС !!!   newsm59 newsm38  Tada Tada  
ДА РАСТАТ ЗДРАВИ, УМНИ, ЧАРОВНИ И ДОБРИ, ВСЕ ТАКА ЛЕЖЕРНО ОБГРИЖВАНИ ОТ СВОИТЕ ПРЕКРАСНИ И СПОКОЙНИ МАЙКИ!
БУКЕТИ И ЗА ТЯХ   bouquet    bouquet  

Забравих да ви благодаря на всички за хубавите думи за Марио
и за интереса  hahaha  - значи си го "копнахте и двете, а ? Wink Мигео, Маринелс Hug

Кажете кога е тази среща, когато се уточните, да я знам, но по-вероятно дА не дойдем.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 00:26 от sirence

# 672
Лилироуз, съжалявам, че и с вашия пишок така се получи. Дано му мине на миличкия Марти възможно най-скоро. Hug А и с оченцето всичко да е успешно! Е много му се събра, това да е последно.
Ако мислим поучително - какво излиза - все пак май е по-добре нежно да се забелва, или?  newsm78 Вие всъщност и трите с Бета и Анелиса май не бяхте го правили, така ли е?
 Ееее, научихте се с тези скрити текстове ... Wink Аз мисля, че всичко трябва да бъде наяве - и доброто, и лошото, и по-незначителното, и страшното - такъв е животът ...  И тази тема е отчетна, за да представя всичко, което ни вълнува - едновременно и тортите, и диетите; и радостите, и болестите; и повеодите за наздравици, и тъжните събития около нас ...
sirence, прочете ми мислите, тъкмо и аз докато четях, това си мислех по повод на скритите текстове. Ето, че така и информация се изпуска  Thinking

Аз текстове няма да крия, на който не му се чете, нека  да ме подмине  Peace
Нашият пишок е по-добре, но не кой знае колко, доста зачервено е, аз отварям лекичко само вечер, когато се къпем за да го почистя, през другото време ме е страх, защото малчо много сърцераздирателно пищи  Sad Трябваше да слагам Риванол и Фусидин по няколко пъти дневно, но както казах, жал ми е. Дано скоро се оправя, че направо... Онази нощ милият се е стискал цялата нощ и спа много неспокойно, скимтейки от време навреме, а на сутринта като махнах сухия памперс,  5 мин. е пишкал без да спира  Cry
sirence, май няма поука, защото всичко е строго индивидуално. Аз си забелвам нежно и по малко на всяка баня от раждането, обаче виж докъде я докарахме. Преди време пак така се беше получило, даже тогава и кръв тече. Доброто при нас от цялата работа е, че се забели докрай и сега само трябва да внимавам да не се залепи отново. Не знам, при другите как е?

Днес в парка беше като в приказка. Разхождаме се ние, а един сняг кротко и тихо вали на парцали. Чудно беше, а малкият си спа повече от 2 часа, което вкъщи е невъзможно да се случи.

Гледам, че за детските ясли голяма дискусия сте подхванали. И ние се регистрирахме, пък като се подготвя по-добре по темата ще дискутирам и аз. Само да ви кажа, че ако детето не ходи,  а си стои вкъщи ако не се лъжа 1 месец без прекъсване, могат да го елиминират. Освен това ако го запишете и да не ходи, губите майчинството.

# 673
Всичките бебоци да оздравяват вече! Марис, Ена, Лилироуз, Кати и всички други да влизат да пишат , че са добре веднага!   Grinning
 Първи хубав ден- 7 часа навън! Две спанета, едно хранене и половина:) (кърмене на пейка -аз с яке, тя с космонавт-акробатични умения), поне 7-8 км миткосване, резултата спи от 9ч, а аз си допивам чая и се трупясвам. Хайде да става топло вече, че да не се прибираме изобщо Simple Smile Аз лично съм като отвързана.
 Някоя майка от Варна да знае каква е хавата относно яслите тук? Не ми се иска хич, обаче няма кой да помогне. Майка ми изобщо не е всеотдайна баба, а свекито е надалеч.
 Буб, ако са ти качени снимките в ФБ, с десен бутон копираш адреса на изображението и пействаш тук между скобите на изображението.

# 674
Честит рожден ден на всички празнуващи, живи и здрави бебчета и много усмивки!

Искам да попитам тези, които са вземали сладкарска боя, коя биха ми препоръчали: прахообразна, течна и гел?

На всички кандидатстващи за ДЯ - пожелавам късмет!

Някое бебенце имало ли е подсичане и да се е оказало, че са гъби?
Симона от една седмица страшно се зачерви и с нищо не и минава, а напротив става по-зле (кърма, смрадлика, калиев перм., на мустела кремчето за вече подсечено дупе, въздушни бани).Та вече съм склона да вярвам че става дума за гъбички.  Sad. Утре сме на лекар...

Лека на всички...

Общи условия

Активация на акаунт