Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 225
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
А щях да збравя фонданът вкусен ли е?Иначе стават красиви тортите с него. newsm78

За мен лично не е  Sick Мразя фондан, парено захарно тесто , марципан ... Всеки с вкуса си.  Peace

Бих казала въпрос на вкус
На мен пък ми харесва и си го хапвам  Laughing

# 646
  • София
Браво migeo, направо ви завидях, с връзки сте вие. Щегувам се, разбира се. И нашата баба е детска учителка, ана не в София Sad

И аз не обичам фондан. Дайте ми на мен шоколадче и ми гледайте сеира Wink

# 647
Имам идея за първа страничка , да сложим примерно :
preggo Имаме си две бременни мами  preggo
Nadya81 - с град, коя бременност, пол на бебчето , термин.
Pufita - с град, коя бременност, пол на бебчето , термин.

Аз съм за - София,2-ра бременност, засега момче,01,08,2012г.

Готово  Simple Smile

# 648
За детските градини и ясли в София излязоха местата.
свърших и я и аз тази работа. Даже мернах Бобо на Мигео в един от списъка с желанията ни  Crazy
redreny2000,благодаря  Hug веднага актуализирах и сме на 2-ро място там където искам от 6 свободни.
Мами къде виждате списъците в системата? А и колко точки имате. Ние имаме 8, ама това нищо не ми говори - малко ли са, много ли са.  newsm78

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 18:40 от kukumindrela

# 649
Maми, има питане към тези, които са по-запознати с яслите и градините:
1. При положение, че няма да пускам малчо на ясли тази година, трябва ли да го регистрирам и изобщо да правя нещо сега?
2. След като оставаме за догодина, означава ли това, че шанса ни за място е по-малък при положение, че една част набора вече ще е записан на ясли?

# 650
  • София
kukumindrela, като отидеш на кандидатури и като кликнеш в/у градина, за която кандидатстваш, ще ти се отвори в нов прозорец инфо за групите в градината. Там трябва да кликнеш в/у "Чакащи".
Надявам се, че съм била полезна.

На Mur не отговарям, защото вече й споделих какво мисля. Ако и някой друг се интересува, мога да споделя какво мисля, след проучването ми в системата. А ако някой сподели някаква друга полезна информация, ще съм благодарна.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 19:00 от redreny2000

# 651
Благодаря ти redreny2000! Наистина пълна Индия ми е тази работа със градините и кандидатстването Simple Smile

# 652
  • София
Благодаря ти redreny2000! Наистина пълна Индия ми е тази работа със градините и кандидатстването Simple Smile
Радам се, че помогнах, а за шаносовете аз лично си мисля, че е мисия невъзможна, но дано да греша.

# 653
Да си призная тайно се надявах да влезем по втория начин, но с тези разкрития по телевизията и тази вратичка ще ми се затвори Sad Желая ви късмет момичета! Това си е като кандидат - студентските трепети (ама сякаш сега е още по-важно)

# 654
Абсолютно кандидат- студентски емоции! Пфууу...
Аз също се чудя като кандидатствам за учебна 2012/13 има ли възможност да пусна малкия на ясли не през септември в сезона на настинките, а напролет, когато ще навърши 2?
Редрени, ако не искаш тук, сподели на лични мнението си по въпроса  Hug

# 655
Само не ми е ясно ако някой иска или няма избор и трябва да си пусне детето сега какво се случва, защото до колкото ми стана ясно сега кандидатстваме за септември?

# 656
Редрени, ако не искаш тук, сподели на лични мнението си по въпроса  Hug
Нека пише тук, за да стане дискусия и да си изясним ситуацията  Grinning Ние с нея вече пощихме темата следобед, но аз съм абсолютно некомпетентна по въпроса  Embarassed

# 657
kukumindrela, аз се връщам на работа средата на април, благодарение на отстъпки от страна на ръководството. Иначе и аз не виждам вариант сега да се пусне дете на ясли. Направили сме график и баща му на малчо и бабите ще се редуват да го гледат, докато ме няма. Разбира се, на мен работата ми позволява това,но не ми се мисли какви са вариантите за мамите на пълен работен ден.
Мър, как обичам лалета! Направо са ми любими Simple Smile

# 658
  • София
Да, май е по-добре тук, че и ако аз нещо съм се заблудила, да не си остана заблудена Wink

Който няма да си пуска детето на есен, според мен няма защо да кандидатсва сега, защото ако го приемат, трябва да го запише.
Според мен единственият варинат да си пазиш мястото е да си плащаш таксата, но така няма да получаваш майчинство. Няма и логика да ти го пазят ей така, защото никой не знае какво ще ти хрумне, а и би трябвало да се даде възможност на нуждаещите се сега.
Да се запише сега наше дете, не знам как ще стане. Трябва да се проверят всички ясли една по една да се види дали са имали вече прием за нашия випуск и дали имат места за предстоящите междинни класации. Поне в нашия район няма такива.
Освен това май доскоро съществуваше мнение, че децата се записвали още, като се родят. Аз, като разглеждах системата преди няколко месеца, видях, че не съм закъсняла, защото няма за какво да кандидатстваме, след като няма обявени места за нас.  Днес си мислех, че е важно да се запиша от първите, но после се поразрових и разбрах, че и това няма значение. Ето тук е описано за входящите номера http://kg.sofia.bg/isodz/faq;jsessionid=4219CD0910970449CACD9305823E634A.kg01 Само не ми стана много ясно, ако има много деца с еднакъв брой точки, какво става, но после ще чета пак, че с малкие е на пресекулки.
А за това дали сега са по-големи шансовете от догодина, не е много ясно, май са долу горе еднакви, защото гледам, че в ОДЗ-тата от втората яслена година увеличават бройката на децата. Всичко е въпрос на това колко деца и с какви точки ще кандидатстват, а и дали няма да има такива по втория начин.
Според мен е добре, ако може детето сега да се запише направо в ОДЗ, защото ако е в Ясла, после пак ще трябва да се кандидатства.

Май стана бая дълго. Дано не е и много объркано

# 659
Редрени, ако не искаш тук, сподели на лични мнението си по въпроса  Hug
Нека пише тук, за да стане дискусия и да си изясним ситуацията  Grinning Ние с нея вече пощихме темата следобед, но аз съм абсолютно некомпетентна по въпроса  Embarassed
Peace redreny2000 давай тук сподели,че явно повечето не сме запознати,а на всички да пишеш на лични  Crazy и аз искам да се върна на работа след навършване на 2г.,но това че не разбирам системата ме накара да кандидатствам още от сега,а смисъл има ли  newsm78

Опс  ooooh! пак едновременно,благодаря,горе долу има някаква,яснота.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 19:58 от migeo

Общи условия

Активация на акаунт