Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 469
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Привет, момичета!

сокове не съм предлагала никога досега. Предпочитам да яде плодове и да пие вода.

Някой има ли столче за кола Brtiax? Какви са ви впечатленията за тях? Ние все още не сме купили, а ги гледам, че са намалени в Amazon.

# 241
Оххх все по - рядко се появявам в темата, а още по -рядко пиша (малката като ме види че щракам и идва и тя да блъска отгоре по клавиатурата, а като не и дам става едно тръшкане ...). Много се тръшка за всичко и веднага надува гайдата - на кого е такава хич не ми е ясно и направо ме втриса ако продължи и след като поотрасне  #Crazy Маринелка направо ти завиждам, че твоята само виси по краката ти! Simple Smile Моята отваря всеки един шкаф и пада едно лудо гонене, бъркане в кофата и какво ли не и да ви кажа ако няма кой да я занимава хич и не готвя Simple Smile
Вашите деца тръшкат и се като не им се даде нещо и как процедирате ( може ли да я отуча от това нещо на този етап от възрастта й? ).

Kukumindrela, това сякаш аз съм го писала... Калоян е АБСОЛЮТНО същия и аз почти не пускам компютъра, или го държа пуснат, но скрит някъде, за д ане го вижда и да не се ядосва, че не може да блъска по клавиатурата. И той се тръшка и реве, ако не му дам нещо. Аз гледам да не му се карам, а просто започвам да го занимавам с нещо друго и след 5 мин вече е забравил за какво се е тръшкал. За много неща му позволявам да пипа, защото така опознава света (например разхвърля книгите от библиотеката, рови из шкафа за дрехи, извжда тенджери и тн) но за някои неща съм твърда и не давам особено ако е опасно или много мръсно (коша за боклук).

Не знам дали ще го израсте, надявам се....И аз не знам на кого се е метнал, ние с баща му сме доста кротки и спокойни, а той е истински дзвер понякога. Но иначе си е миличък де Simple Smile

Лека нощ на всички, хубави сънища Simple Smile аз снощи сънувах Брад Пит и че имам лична среща с него  Blush  Много изтъркано наистина, но цял ден се сещам за този сън Simple Smile Ще видим дали ще има продължение тая вечер Simple Smile

# 242
Момичета които спазват 90 дневната моля за помощ
Уж четох уж гледах ама или съм тъпа или сляпа или пък може няма такова чудо като по специален режим за кърмачки. Чета 90 дневната диета и не виждам какво по различното в нея ако кърмиш?
Дайте моля или линк или обяснете ако може кое отличава 90 д обикновена от тази за кърмачки.

# 243
Г-жа Стихийно бедствие,

аз съм вече месец и половина на тази диета и мога да кажа със 100% увереност, че кърмата ми не се е повлияла от диетата, дори имам повече, но то е защото бебчето напоследък предпочита млякото повече.

По принцип разликата е в това, че кърмачките пропускат водния ден (всеки 29ти ден), както и хапват повече и по-често плодове и ядки през плодовия ден. Някои  майки хапват овесени ядки на закуска през всеки един от дните макар че това е против правилата. Казват, че така си увеличават кърмата. Ядат и мляко за междинните хранения, вместо плодове. Аз не ги правя тези неща, през плодовия ям и ядки (около 100 гр. на ден ) и това ми е напълно достатъчно.

АКо имаш други въпроси, пиши ми. Не мога да дам линк, защото съм чела от много места, вкл. от форума на сайта на диетата, а не от едно място или една тема Simple Smile

# 244
  • Варна
Ето ме и мен  Hug

Първо да коментирам няколко от темите:

Тефлонови тигани имам няколко и ги ползвам, но повече ползвам тенджери.

Микровълнова нямам, може би един ден ще си купя, но не ми липсва. Честно  Peace

Сокове пие много рядко, когато правя за нас му давам и на него, но не им е фен, предпочита пюрето пред сока.

Kukumindrela Аз правя същото, което edonna-давам му друга играчка или го занимавам с нещо и той забравя. При нас трае няколко секунди. Нормално е, едно от решенията е е да няма много забранени неща около него, но и да не липсват напълно, защото така ще се научи, че има граници на позволените неща...

Бишкота, честито! само радост и щастие да има в новият ви дом  smile3501

Жени, Ani4kа честити месечинки  bouquet

Анелиса, много ми хареса новият ви уолкър  Laughing

sunflower, тази страничка, която си показала, е невероятна. Аз я видях преди няколко дни в групата ни във ФБ и от тогава я разглеждам и нямам търпение Аслан да порасне още малко, за да започна да правя неща с него. Аз по принцип нямам голяма фантазия за подобни неща, та такива страници са ми добре дошли  Hug И покрай една друга страница много ми хареса квилинга (quilling), не се бях замисляла до сега какво е това, а съм виждала толкова много неща, правени по този метод. Мисля да се пробвам някой път пък кой знае, може и да не се справя зле  hahaha

И последно, вчера за първи път бях на Зумба фитнес newsm44 Беше толкова хубаво и ужасно натоварващо, но аз това и исках. Хем се забавляваш, хем тренираш, това е моят спорт  Peace Препоръчвам го горещо на всички, които обичат да танцуват и искат да тренират нещо интензивно. Всъщност има и по-слабо интензивни групи, но аз исках да скачам и да крещя докато остана без дъх Joy

Ииииииииииии, пак стана дълго  smile3533 Спокойна нощ на всички  Hug

П.П. edonna, пожелавам ти продължение на снощния ти сън  newsm10

# 245
  • Лондон
Честито на Бишкота, Жени, Ani4kа и поздравления за Penmar! И Hug на всички, на които съм липсвала- Маринелс, Ена! Добре съм, но с двете деца нямам много време за форуми. А и, да си призная, си намерих няколко невиртуални приятелки от квартала  Wink С една рускиня особено много си паснахме ( и тя е с мартенче Simple Smile) и с нея си прекарвам основно времето.  И децата се харесаха, и мъжете. Едно време беше лесно - сега за да си намериш нови приятели, трябва и децата, и мъжете да си паснат, и близо да живеете... а то не е много лесно.

Не знаех, че тефлона е вреден. Хммм,  ще прочета. Микровълнова ползвам, но не и за децата. Сок не съм давала.

Има много прилична дървена кухня в Икеа, и то на добра цена. Аз на нея съм се спряла, но за голямата.

# 246
Здравейте, мами. Не мога да ви следя редовно, но за сметка на това сега ще си наваксам с някой роман. Първо да благодаря за хубавите ви думи за представлението на Ади и нейната кукла  Hug А целувките ще си ги търсим на живо, анелиса Simple Smile
Лъки, виж каква торта има в Гаврош - куклата на вашата сладуранка, само че е  в друга  (червена) рокля и си е боядисала косата  Wink http://radistambolov.eu/gallery/displayimage.php?album=7&pid … top_display_media
Сигурно Ади ще я хареса  Hug
Абе много ергени й искат вече сърцето, ей - виждам аз, че няма да е лесно при вас  Joy
Ех, сиренце, наистина това е тортата на Ади! Жалко, че нямаме такава сладкарница в Пловдив. Избрахме й торта калинка, за да запомним първата й година с това, че заспива сама със светещата й калинка. Надяваме се като гледаме снимките догодина да сме забравили предните 11 месеца, в които не заспиваше никак  Laughing
ЛЪКИ, аз ли само не успявам да видя Ади, явно проблемът е при мен, с моя нет, ще пробвам по-късно Simple Smile))
Sabrina1, гледах ги пак клипчетата, работят  Peace
Да ви питам, тези, които давате кайма, каква ползвате? Купува ли някой готова или всички си мелите месо? Аз гледах една в Лидл - Чира, по стандарт Стара планина и се чудя дали да се осмеля да дам от нея  newsm78.
Betta, аз купувам Стара планина, но на друга фирма от Метро и готвя с нея. Тази марка Чира не съм я чувала, но и от Кауфланд избягвам да пазарувам, особено месо. Поздрави на Бобо, браво, че е вече добре  Hug
zvezdaa, да ти е жив и здрав пътешественика! Страхотна е питката, браво на бабата. Аз ще правя утре по рецептите на Таша и анелиса! Дано ми се получи.
Честито на Бишкота за новото жилище. Пожелавам ви да си го осветите и да има само здраве и детски смях в дома ви. Ние като се нанесохме все се канехме, но така и не му дойде времето, а вече минаха няколко години и други неща са на дневен ред.
За тефлоновите съдове честно казано съм изненадана, че голяма част от вас не са чували, че са вредни. Явно аз съм изчаткала вече на тема здравословност, но като всичко около нас вече ни застрашава от нас зависи да редуцираме доколкото можем. Аз очаквах престрелка да стане още в предната тема, когато Мигео спомена за безвредните палачинки на тефлонов тиган. Не че аз като съм чувала не ползвам, но следя съответната тема с идеята да ги сменям (някой ден), но не съм решила с какви.
Микровълнова си купих с голям обем и функции за готвене, при положение, че не искам да я ползвам  Crazy Ама аз съм такава странна птица, обичам да имам всичко на разположение, ако нещо се наложи спешно да имам резервен вариант. Не съм правила нищо за децата в нея, за нас сме претопляли храна. За мобилните телефони постоянно си напомням да говоря поне с хендсфри, хем са ми свободни ръцете да върша нещо, хем не ми се "пържи" мозъкът  Laughing На децата не давам да си играят с тях. Не разбирам защо трябва да се появи проблем и тогава да почна да мисля защо се е обърнала каруцата.
Женичка, Ена, изкисвате ли го сиренето? Толкова е солено в "естественото" му състояние, че едва ли някое бебе би го харесало. Ади изкиснато яде с удоволствие. Като се случи да съм купила току що и й дам от него плюе  Wink
Искам да ви попитам - някой водил ли е бебчето си на басейн? Много ми се ходи на басейн, но заради Калоян все се спирам, страх ме е, че ще настине, ще може да е мръсна водата и тн.... И все пак, знам, че има дечица, които ги водят. Вие имате ли такъв опит и какво ще ме посъветвате ?
edonna, добре дошла, както и на другите 2 момичета   bouquet Аз водих Ади през ноември на басейн, но беше минерален, с топла вода - 36-37 градуса. Беше чудесно. Много й хареса. А за водата...то е ясно, че не я сменят всеки ден. Честно казано за момче по-малко се притеснявам от такъв тип инфекции, момиченцата са по-податливи според мен. Въпреки че "пиха" от водата докато плуват нямахме някакви чревни проблеми и двете ми деца си останаха здрави, а навън бяха минусови температури.
Ето една идейка от мен http://vkuhniata.wordpress.com/2009/12/06/kids-oat-squares/  Ако детето не ги хареса,вървят чудесно с кафенце за мама  Grinning
Лъки голям сладкиш Ади,как се катурна накрая само,какво беше пила?  Laughing
Кати именно от свинщината се оплаквам аз  ooooh! Няма такова шило като моето.Дори и парче хляб да дам,после ще намеря трохи както в гащите и така и в другия край на стаята.
lilincho, много ми харесаха овесените блокчета, ще ги пробвам. За падането на Ади да ти кажа явно като е смесила айряна с кърмата се е получила лоша комбинация Laughing А за свинщината... не ми се приказва. Аз се чудех преди Катилиас какво го оплаква този стол, че трудно се чисти, ама баткото хляб си взима с два пръста - като с пинсетки... а сега с Ади се виждам в чудо, след всяко хранене трябва да го разглобявам, че има храна навсякъде  Shocked Как успява да я разпилее така идея си нямам.
Лъки, не съм се спряла още на фотограф, дори и не съм преглеждала. Дано намеря време, за да прегледам странички и харесам някой. Ти спря ли се на някой?
sunflower, ние записахме час при този, който си бях харесала (бях пускала линк, ако не си го видяла ще пусна пак), въпреки че чак в края на март, но за февруари нямаше свободни часове, че през седмицата е в София и снима тук (всъщност в Асеновград) само уикендите, а за март пък мъжа ми има други ангажименти, а не иска да пропусне "купона". Дано да ги улучим децата в настроение...
Малко встрани от темата,но отдавна се каня да ви попитам как запомняте имената на всички мами,на които трябва да отговорите,особено когато са много?
Ani4ka, аз и преди бях казвала, че вече помня по 3 секунди. Затова докато чета темата си отварям в нов прозорец като цитат постовете (с десен бутон цъкаш върху цитат горе вдясно на поста и избираш open link in a new tab), на които нещо искам да отговоря. Оставям си само частта, на която ще отговарям и си копвам всички отворени прозорци с цитати и отговор в един дъъъъъъъъълъг пост като този  Laughing
Някой има ли столче за кола Brtiax? Какви са ви впечатленията за тях? Ние все още не сме купили, а ги гледам, че са намалени в Amazon.
redreny2000, и на двете деца са ни такива столчетата. На баткото бях взела Дуо +, което сега ще наследи Ади, а него ще местя в Еволва 1-2-3, сестра ми имат Кинг, тъкмо ще го продава, да купува следваща група, пак Бритакс. Най-добри резултати дават на краш тестове, ако това те интересува. Може да гледаш и в немските сайтове за Рьомер, една и съща фирма са.

# 247
kukumindrela моята щерка отдавна се тръшка.Преди ми беше по-лесно да я забаламосам с нещо друго,ама сега е по-трудно,усеща се вече.Вкъщи няма забранени неща,всичко давам да се пипа.Разбира се коша за боклук и др.такива неща само се докосват,оглеждат и после я отнасям на някъде.Не мисля,че идва от характера на детето,по скоро е поредния период,при някой деца минава леко,при други не.Тепърва ще става по зле и ще има ситуации в които работи само игнор,дано да греша.За никакво отучване на тази възраст не може да се говори.
тенджера под налягане  имам,но откакто един боб експлодира(щот съм много умна) ме е страх да я ползвам отново.Още намирам залежи тук таме..... ooooh!  Laughing
сокове не давам
redreny2000 аз имам Бритакс,макар да не знам дали тукашните модели са като европейските.Аз нямам забележки към столчето,а дали Ивана има не мога да кажа щото се дере в колата по принцип.
edonna гледай в продължението на съня да не се срещнеш с Анджито  Laughing Аз пък веднъж бях на среща с Горбачов  ooooh!  hahaha Луда работа  Crazy

# 248
Лъки
Цитат
За тефлоновите съдове честно казано съм изненадана, че голяма част от вас не са чували, че са вредни. Явно аз съм изчаткала вече на тема здравословност, но като всичко около нас вече ни застрашава от нас зависи да редуцираме доколкото можем. Аз очаквах престрелка да стане още в предната тема, когато Мигео спомена за безвредните палачинки на тефлонов тиган
Аз тогава си замълчах щото реших че ако и тук се обадя ще ме вземете за хептен луда.
Цитат
не съм решила с какви.
Мога да препоръчам SKK, за палачинки трябва да вземеш от серията TITANIUM Light, защото са по леки.
http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=49&catid=202

edonna
Голямо благодаря, ще чакам и други мами да се включат, засега чета за 90 дневната, защото бях започнала олекотената на Дюкан и припаднах на стълбите заедно с Крум (като имаш предвид че ни то гладна бях ни то обезводнена а и диетата я познавам много добре), ходих на доктор който ми направи някакъв режим или по точно ми обясни какво трябва или не трябва да ям (това и без него го знаех) ама нещо не работи.

# 249
  • Бургас
Бедствие, изтръпнах като те прочетох, че си припаднала  Rolling Eyes Дано не се повтаря.
Стига с тия диети - спорт му е майката. КРОСЧЕ - няма по-добър начин да се свали корема и да се горят калории от това. Само може би плуването е още по-добър вариант, защото щади ставите, но по-достъпно и лесно нещо от кроса, аз не знам.
Е, друг е въпроса кой ще гледа детето... При мен няма кой.
Спорта ужасно ми липсва.
 Confused

# 250
Лъки
Цитат
За тефлоновите съдове честно казано съм изненадана, че голяма част от вас не са чували, че са вредни. Явно аз съм изчаткала вече на тема здравословност, но като всичко около нас вече ни застрашава от нас зависи да редуцираме доколкото можем. Аз очаквах престрелка да стане още в предната тема, когато Мигео спомена за безвредните палачинки на тефлонов тиган
Аз тогава си замълчах щото реших че ако и тук се обадя ще ме вземете за хептен луда.
Цитат
не съм решила с какви.
Що решихте,че аз съм споменала за безвредни палачинки на тефлонов тиган  newsm78 май трябва по повечко прозорци да отваряте за да сте по-сигурни в това което пишете,връщам назад връщам,ама няма нищооо такова  newsm78

Не помня кой пита за тефлона, ако нямах дете не в "норма" нямаше и на ум да ми дойде да му мисля за тиганите, сега знам какво и как и затова в къщи нямам тефлон, освен печката за хляб която отдавна не я ползвам.
Жени пита не знаех,че е вреден  ooooh!,то вече кво ли не е,аз ако не е на тефлон палачинките не ми стават  Mr. Green,а да ви питам ползвате ли микровълнова за затопляне храната на бебетата.
Ама тук много почнаха да се изопачават нещата,ако не знаеш че нещо е вредно,това автоматично ли го прави безвредно newsm78 и това,че нещо ми се получава на тефлонов тиган също ли се подразбира,че е безвредно за мен newsm78 или може би имахте в предвид това:

redreny2000
Цитат
Весе, какво вредно видя в палачинките? Ако са направени на тефлонов тиган без мазнина и си ги хапенш със сиренце и мед например.
Цитат на: veset0 в Пет., 10 Февр. 2012, 19:00

Цитат
Редрени,имах предвид тестените храни като цяло...не са от най-полезните според мен що се отнася за фигурата,а са ми така любими

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 10:45 от migeo

# 251
  • София
Лъки, lilincho, благодаря ви много за бързото включване. Аз вчера гледах Britax First Class Plus Combination Group и Britax Eclipse Group 1 Car. Сега гледам, че и Britax Evolva е на подобна на предните две цена.

Лъки, ти лични впечатления ли имаш от Britax Evolva? Гледам, че е 9-18 кг., значи ще става и за нас. Откъде ги купуваш ти? Аз вчера гледах в Амазон UK.

# 252
  • София
redreny2000
Цитат
Весе, какво вредно видя в палачинките? Ако са направени на тефлонов тиган без мазнина и си ги хапенш със сиренце и мед например.

Цитат
Редрени,имах предвид тестените храни като цяло...не са от най-полезните според мен що се отнася за фигурата,а са ми така любими

Според мен нашият разговор с Весето беше за съвсем друго. Аз имах предвид, че като е на тефлон, не е пържено и затова не е толкова вредно за килограмите, което имаше предвид и Весето, тя говореше, че обича да си хапва тестени нещица. Аз, както вече казах, изпилзвам тефлонов тиган и не съм се замисляла много за вредите.

# 253
redreny2000
Цитат

Цитат

Според мен нашият разговор с Весето беше за съвсем друго. Аз имах предвид, че като е на тефлон, не е пържено и затова не е толкова вредно за килограмите, което имаше предвид и Весето, тя говоре,ше, че обича да си хапва тестени нещица. Аз, както вече казах, изпилзвам тефлонов тиган и не съм се замисляла много за вредите.
redreny2000,да знам,че разговорът ви беше за съвсем друго,но връщайки се назад в предната тема само там се коментираше тефлон и палачинки .

# 254
  • София
г-жо Стихийно бедствие, какви са тези работи? Не така Naughty
 Не знам как ще ти се отрази 90-дневната. При мен не действаше във варианта за кърмачки. Спазвах препоръките от тази тема. Много момичета са споделили опит. Аз я пробвах на 3 пъти за по 40 - 50 дни, но нищо не постигнах. Като цяло кърмата ми не спадна като количество, но непрекъснато варираше в дните - намаляваше в белтъчен и плодов ден и се увеличаваше в другите два.

От 10 дни съм на режима на Divina и ми понася много добре. Храня се здравословно, не съм под непрекъснат стрес дали мога да ям едно или друго нещо, ако много ми се дояде нещо сладичко - хапвам си малко. Кърмата не намалява, не варира. Отслабване очаквам по-нататък, сега организмът се адаптира към този начин на хранене. Всъщност свалила съм вече около 1 кг.

Divina ми даде подробни указания на лични и ме насърчи, да спазвам този здравословен режим. Четох доста за истините и неистините за разделното и другите принципи на здравословното хранене, не че не си ги знаех нещата и преди, и се убедих, че този режим е по-добър. Та заредих се с търпение и оптимизъм и сега действам.

Общи условия

Активация на акаунт