Бургаски мамчета - 8 тема

• 45 564
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Да дам отчет след днешната ДК. Жорето е добре. Педиатъката каза, че пак много сме наддали. Сега сме вече 6100 кг. т.е. качили сме 1400 за един месец. Това наистина ли е много и трябва ли да се притеснявам. Станал е доста висок вече т.е. + 7,5 см сме от раждането и сега сме 57,30 см. Не направиха днес ваксината, защото преди ден бяхме слагали мас в нослето Бактробан. Затова педиатърката каза, че е хубаво да минат още пет дни и тогава т.е. ваксина ще ни правят във вторник. Затова я питах какво да очаквам - каза, че може да вдигне температура, затова ме изпрати да си купя лепенки Куул Пач, които са помощно средсто за намаляне на температурата. Явно след ваксината ще му сложат такава лепенка за да не вдигне Т. Но каза да си взема и Панадол, макар че може да не ми се наложи да го използвам:)Simple SmileSimple Smile Е това е  от мен за сега.
САМО МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ МНОГО ЛИ НАИСТИНА СМЕ КАЧИЛИ И ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ.

Не се притеснявай. Нямаш повод за притеснение. Моето момиче първия месец качи само 500гр. Докато ми се регулира кърмата, докато разбера как се кърми, докато тя разбере как да се храни...Вторият месец само от кърма ми качи 1.700гр. и оттам до десетия месец някъде ми качваше по кило и 100-200гр. В момента е слаба и висока мадама и не е от дебеланките Simple Smile
Това в кръга на шегата. Нямаш повод за притеснение. Единственото хубаво, което можеш да направиш сега за бебето си (по повод храненето), е да го кърмиш и ти самата да ядеш качествена храна.

# 301
novamama1 - добавила съм те на първа страничка. Ще имаме и други срещи да и  ще се радваме да се присъединиш и на тях. Да не си и ти от Славейков:)

Ала Иванова - благодаря за инфото, но за съжаление кърмата ми спря и се храним с ХИП Комбиотик

# 302
  • Където морето целува небето...
Хайде novamama1 добре дошла при нас  Wink Да се разписваш по-често как сте с малката  Simple Smile. Аз да добавя за Танчето, че бременността я следи д-р Ризова.

Ако знаете само как ми се идва утре, но имаме задачки с ММ и майка ще гледа Дани. Ако успеем да свършим навреме и мога да ви хвана дори за мъничко ще е чудесно. Липсвате ми вече Cry.

# 303
  • Бургас
Честита баба Марта! Бъдете живи и здрави, весели и засмени!

Аз бях днес прио Ризова на преглед. Всичко е наред, мало си расте и хубавее, даже мисля да се преместя при нея на ЖК, че да не давам всеки месец пари за прегледи.
Аз съмщо няма да мога да дойда утре Sad Надявам се скоро пак да има среща и да се видим!
Лека вечер!

# 304
svetlenceto, дори и да се запишеш при нея на ЖК пак ще си плащаш видеозона /ако това имаш предвид под "прегледи" - понеже при мен така минават нейните прегледи/

# 305
Е то повечето ЖК са с платен ехограф / по ЗК имаме 2 ехографа безплатни/.

# 306
  • Бургас
Добро утро!
Как сте мами и бебета - родени и неродени?
Днес мами ще чакаме снимки от срещичката ви!Дано да си изкарате страхотно с бебчетата и много да ви слушкат малките.
Светле, при почти всеки лекар прегледите на ехо се заплащат като изтекат тези по ЗК.Има някои изключения, които преглеждат всеки път безплатно, но са рядко вече.
Хайде, лек ви ден!

# 307
ДУ/добро утро/! Ние сме добре. Днес чакаме в 16ч да докарат булката на котарака ни Леополд - дали ще се получи "консумация на брака" не знам. Иначе май имам проблем с електрическата помпа - ще установя по-късно - разглобила съм на всички възможни части, измита е, чакам я да изсъхне и после ще тествам. Дано да е наред, че така свикнах с нея, пък и направихме инвестицията не за 2-3 седмици - стискайте палци.
deizy и аз като теб се чудех фев кога ни е месечинката като сме родени на 31-ви, ама си реших - последния ден на месеца. Честита месечинка и на вас на малка патеричка!  bouquet

за ехографите извън покритието по ЗК - ясно, че се плащат/обикновено/, ама до колкото знам Ризова те гледа всеки път и плащаш, а е логично да решиш дали искаш, тогава да те гледат и да платиш. Друг е въпроса, че за мен е логично всичко през бременността да е по ЗК, ама това е др.тема!

Приятен и усмихнат ден, мами, бебоци и коремчета!!!

# 308
  • Бургас
Добро утро! Аз искам да съм при Ризова не заради видеозона, а заради това, че и имам повече доверие. Златев не е лош, но трябва да му вадя думите с ченгел. Когато ме гледа с видеозон не ми казва нищо, не знам детето добре ли е, добре ли се развива. Само той гледа и нищо не казва. Това не ми харесва. Ще си помисля още малко и ще реша Hug

# 309
svetlenceto и д-р Ризова не е от най-разговорливите, но поне за видеозона всичко ти обяснява..от главичката до крачетата. Аз за сега съм доволна от нея, но никога не е късно да се разочароваш Laughing

танче- от Славейков съм, така че скоро ще съм на линия, пазете ми място Hug

# 310
  • Където морето целува небето...
Много се радвам ,че ви видях поне за мъничко днес. Бебоците ни са невероятни. Кога и моят Дани ще стане такъв пухкав, че да си го мачкам  Simple Smile
january Ризова мен ме гледаше ако искам, но аз си настоявах да е всеки път. Иначе и беще казала, че няма смисъл по принцип да е всеки път.
svetlenceto наистина не е от най-разговорливите, но въпреки проблемната ми бременност съм доволна, че реагираше навреме с проблемите. На нея дължа и раждането на жив и здрав син, че не ми се мисли какво можеше да стане. Мога да кажа, че за момента бих я избрала пак при втора бременност.

# 311
Еххххххх супер срещичка беше. Много се радвам, че се видях с всички, които бяха там и че се запознах на живо с нови мами. Надявам се следващия път да дойдат и тези, които днес ги нямаше

novamama1 - и аз съм от Славейков. Ето и още една мама, която ще се присъедини към нашите разходки в паркчето:)

# 312
Дааа хубава срещичка си спретнахме, но другия път трябва да има повече бебоци и вече да сме навън някъде Simple Smile

# 313
Честит 3ти март и честит Тодоров ден! На всички именници пожелавам: да са живи и здрави и много обичани! Няма да изброявам, за да не пропусна някой Simple Smile

# 314
  • Бургас
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК

А аз да почерпя за здравето на моята Теди! Да ми е жива и здрава, най-вече, а другото само ще си дойде!

Общи условия

Активация на акаунт