Бургаски мамчета - 8 тема

• 45 191
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
И аз да се включа. Непосилно ми е да прочета всички 8 теми и се извинявам за невежеството, но имам въпросче, само да обясня накратко преди това.. Още съм в началото и следя бременността си другаде, а не в Дева Мария. Мисля да отида там само за 4Д. Тъй като имам наблюдения, че там им е практика да израждат със секцио, не искам да ме преглеждат там, за да не ми вкарват психоатаки. Не искам да раждам със секцио и съм твърдо против, да ме режат, да ме цепят отдолу, да ми поставят упойки и всякакви такива, освен ако наистина няма усложнения с бебчо и това се налага, но за сега бременността ми е лека и чувствам, че няма да има усложнения. Та мисълта ми е, мога ли когато ми изтекът водите, да отида директно и да искам да ме приемат за раждане без да се притеснявам от някакви си условия? В сайта им пише, че 30 дни преди термина, ако съм решила да раждам там, трябва да ме прегледа техен гениколог, а аз не искам!! А и какъв е смисалът!? И нужно ли е да си правя изследване за упойка, когато не искам такава. Пише и че е препоръчително предварително записване за раждане иначе не се знаело в каква стая ще ме настанят, а мен това въобще не ме интересува, пък и как става това записване, колко време важи, аз от къде да знам, кога точно ще родя, след като не искам да е със секцио. Какви са условията в това отношение най-общо казано ми е въпроса? Дано някой да ме е разбрал!   bouquet

# 526
  • Burgas, Bulgaria
Можеш да отидеш с изтекли води и няма да те върнат ....
Може и да не попълваш заявление ...
Може и да не те преглежда техен АГ ,ама нали все пак някой трябва да те изроди ....
Никой няма да те кара да си правиш тестове за упойки ако не си планово секцио .....
Дай Боже всичко да е наред, но половината момичета от тук ,които пишат ще ти кажат ,че едно е да искаш, а друго е да стане ....

# 527
Да, но какво общо има преглед месец преди термина с израждането? Аз ще си ходя на прегледи редовно така или иначе. Естествено, че някой ще трябва да ме изроди, то иначе ще си родя вкъщи (не че бих).. И да, знам, че едно е да искаш, друго е какво ще стане. Говоря ако знам, че всичко е нормално, не бих рискувала живота на бебо и моя независимо от желанията ми все пак! И някой знае ли това предварително записване за какъв период важи, тъй като мисля, че ще родя по-късно от термина и все пак нищо не се знае..  Rolling Eyes   newsm78

П.П. Извинявам се ако звуча остро, но просто този въпрос нещо ме изнервя!

# 528
И още няколко въпросчета относно данните в сайта им. http://www.devamaria.com/divisions/id/1/page/calculator
Обезболяване при нормално раждане - 200 лв - това упойката ли е  #Crazy ?
Придружител по време на раждане - 150 лв. - т.е. ако мъжът ми ме закара и ме изчака?  Shocked  #Crazy
Свободни посещения при родилката - 120 лв. - ако мъжът ми иска да ме види с бебето?  #Crazy

П.П.  Money   Crazy   baby_neutral

# 529
exa , това е темата на Дева Мария, където лице от самата болница ще ти отговори най-достоверно на въпросите.: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=645245.0;topicseen
Иначе и аз ще се опитам да го направя доколкото мога:
1. Записването е само ориентировъчно, няма да те върнат, ако тръгнеш да раждаш преди или след термина. Добре е и техен лекар да те прегледа и да се запознае със състоянието ти.
2. За упойката - незнам...предполагам, че това е цената на епидуралната...
3. Под придружител имат предвид бащата да присъства на раждането.
4. Свободни посещения са извън времето за свиждания, дава се карта за свободен достъп.
Леко бременеене  Hug

# 530
И още няколко въпросчета относно данните в сайта им. http://www.devamaria.com/divisions/id/1/page/calculator
Обезболяване при нормално раждане - 200 лв - това упойката ли е  #Crazy ?  това е епидурална, ако искаш такава
Придружител по време на раждане - 150 лв. - т.е. ако мъжът ми ме закара и ме изчака?  Shocked  #Crazy ако искате да е с теб по време на самото раждане/пр. до магарето или в операционната
Свободни посещения при родилката - 120 лв. - ако мъжът ми иска да ме види с бебето?  #Crazy след раждането го пускат да ви види без значение кога през денонощието е и без да плащаш за това, 120лв са, ако искаш посещения без оглед на часовете за свиждане

записването/попълване на заявление за раждане/ не е задължително; аз го свързвам с административни и планови техни си неща - дори и да не направиш никое от нещата, за които пишеш, никой в Девата няма да те върне; поздравления за нагласата да родиш нормално и ти пожелавам да се случи, но и аз, както и доста други в темата искахме така, но не се получи - виж линка и прочети за раждането ми, ако те интересува - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633961.0

П.П.  Money   Crazy   baby_neutral

# 531
Благодаря ви много!   bouquet А при нормално раждане, колко време те задържат, ако всичко е наред? А някаква идея какъв е процентът на естествено родилите там?  Mr. Green 5%? Знаете ли, от кога навлиза закона за раждане със секцио само при необходимост, не и по желание? А колко струва прегледа на 4Д със запис? А в сайта им пише, че при нормално раждане ако има проблеми и се премине към секцио, то не се заплаща, така ли е или не съм разбрала правилно?

П.П. Леко бременеене на всички бременни и от мен  Grinning !

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 19:34 от exa

# 532
  • Burgas, Bulgaria
exa  ,питаш и отговарям каквото мисля.... щом хората са преценили ,че това е политиката им за приемане, ние нищо не можем да направим ... Никой не може да те накара да отидеш на този преглед месец преди раждането или термина .... Виж давност не съм сигурна дали имат заявленията, но и на тях им е ясно, че жените преносват ....
и на мен ми е напрегнато по някой въпроси относно плащането ама .....  знам, че е частна клиника, дано не ме изненадат ,защото имам мъж, който не обича да плаща непредвидено  Crazy и просто ще имат да взимат  Laughing
стига с тия 5%, що сега така говориш  и като те е страх ,защо ще ходиш там  Tired Tired Tired Tired

# 533
Само че мен не ме е страх да родя със секцио, просто НЕ ИСКАМ!!! Дано да не ми се наложи! Не е и заради парите, макар това да са грешни пари за мен, просто искам да родя нормално и да усетя всичко. Аз не искам да ходя там.. ама къде...!? (ако ме разбираш)

# 534
exa при нормално раждане престоят е три дни, на четвъртия ви изписват, ако преносваш и родиш след термин мисля, че се остава още 2 или 3 дни. При секцио престоят е 5 дни. За процента на нормално родилите нямам представа, аз съм една от тях и не мисля,че някой ще те накара да родиш секцио просто така.
Правилно си прочела, че ако в хода на нормално раждане се премине към спешно секцио не се заплаща.

# 535
Само че мен не ме е страх да родя със секцио, просто НЕ ИСКАМ!!! Дано да не ми се наложи! Не е и заради парите, макар това да са грешни пари за мен, просто искам да родя нормално и да усетя всичко. Аз не искам да ходя там.. ама къде...!? (ако ме разбираш)

Щом искаш нормално добре, никой няма да те накара насила да си секцио...стискам палци да мине така както ти желаеш...но хайде да оставим избор и на другите родилки /като мен например/, които пък не искат нормално,  а секцио и за които 750лв не са грешни пари  Peace
Като не искаш там - имаш избор МБАЛ Бургас, Сливен, София и т.н да не изброявам, така ли никъде не те устройва  newsm78
Процентите са повече от 5 със сигурност, но не ми се влиза в спорове ... Hug

# 536
Оки, няма проблем  Grinning . Но да, от изброените никое не ме устройва. Сега съм в последната седмица на втори месец и има доста време и ако бременността протиче нормално си мисля, че ще родя със седмица закъснение, тъй като неочаквано заченах седмица след предвидения за това период, колкото и странно да е. Но съм сигурна понеже, когато трябваше да работим по въпроса, с мъжа се бяхме скарали и нищо не е ставало  Flutter , едва седмица по-късно. И сега първата г.с. ми се води в деня, когато бяхме скарани, а аз знам, че не е тогава, та за това си мисля, че може да се забави раждането. Та тези три дни + евентуално още 2 - 3, ако ги пресроча? Всъщност, когато се запишеш за раждане там, кога постъпваш, има ли определен период? Че съм и далеч от там и ми е малко притеснено да чакам да ми изтекът водите, че да тръгна към болницата.  ooooh!  ooooh!  Колко струва 4Д със запис?

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 20:26 от exa

# 537
  • Бургас

Уфф... какво значи "къде" ?!?
В Бургас има 2 родилни отделения, като не ти харесва едното, отиваш и раждаш в другото  Laughing

# 538
Стига другото да не беше толкова зле.. Както и да е  Crazy

# 539
Здравейте мамички.Днес беше страхотен ден за разходки Heart Eyes.Еха аз като ходих на ФМ с видеозапис ,съм платила 75 лева.Също смятам ,че 750 лв не са грешни пари-лежах там и знам на какво ниво са и съм доволна,и съм сигурна ,че и на бебчето ми  ще дадат внимание и грижите от които има нужда Hug

Общи условия

Активация на акаунт