Отговори
# 105
Извинете за въпроса с Панадола.Сега видях че сте писали за Дентокинд.Утре ще и купя от него,пък дано да я облекчи,че само се мъчи по цяла нощ.

Още веднъж лека вечер!

# 106
  • София
И аз не съм писала отдавна, но при нас нищо интересно. Сашко ми уплътнява времето на 100 % и не ми остава много време за форума. Все пак да отчета присъствие.  Peace

Чета ви и всеки е с някакви неволи и проблеми. Стискам палци всички да приключат бързо и благополучно.  Praynig
Малкия все още няма зъбки и засега не го мъчат да излизат.
Сополките ги морим с маример и аспиратор. Не плаче, но само като ги види и почва да се върти. Забелязах, че ако случайно в стаята му стане по-топло от 20,5 С му се запушва нослето през нощта. Не съм обръщала внимание тогава колко става влажността, но обикновено е към 40 %.
Ние се захранваме (ако макс 5-7 лъжички се брои) от около месец. Въведох картоф, моркоф, тиква и карфиол и малкия се запече. 5 дни не ака, едва днес, но количеството беше нормално не както аз очаквах да извира от памперса. Почнах пак да давам биогая дано се регулира. Спрях да му давам пюрета 2 дни и сега ще пробвам спанака, който хвалите, току виж го разхлабил малко. Ще се радвам ако споделите за други разхлабващи зеленчуци.
Пиенето на вода е проблем и при нас. Има случайно влязла вода, когато дъвче биберона, но нарочно не иска да пие.
Вивка и аз бих искала да разбера каква е чашката. Може пък да му хареса.

Това е от мен. Малко скучно, но това е.

# 107
  • Варна
хе-хе , много ми стана забавно , като ви чета,  Laughing аз направо нямам грижи
коса не суша , щото няма, почти
зъби не мия , понеже няма,
но бебешките пасти са специални , дето може да се гълтат, на Нанедент мисля е такава, трябва като се купува да се пита, че е за бебе. А 7 зъба е сериозно, и са си достоен резултат за миене определено Peace
носле и аз почиствам с клечка за уши или си правя тампонче от памук, правя го тънко колкото ми трябва като навивам, навивам памука на масурче и после като врътна бързо в едната посока и сополчето излиза. Аспиратор нямам и не съм имала, бях се засилила да купувам, но като не бях сигурна кой става, кой не се отказах. Те не са ли за редки сополи? И как между другото се стерелзират?

И Бела е от трудно пиещите вода, тя по принцип от биберон много не харесва да пие, дори кърма, но и аме случай на изпити 20-50 гр вода, от скоро е това. Биберонът го дъвче основно и си чеше венците.
viara2010 , и Бела не седи стабилно сама, но тя е като гледам месец по-малка
за изгряне ощ едно ефективно средство- крем Здраве, намазва се ведбнага, дебело и се повтаря няколко пъти
Shushka, кажи моля те каква е тази брошура , изтървала съм явно като е ставало въпрос, а все се споменава тука?
за панадола, давам много рядко, при температура и то над 38 - 38,5 или  за облекчаване на сериозни състояния, като всяко друго не е безобиден.  Peace
Маргаритка, тиквата помага за запек и пюре от сини сливи. Аз лично спанака за по-късно съм го отложила.

# 108
Паста за зъби - за бебета и деца, които не знаят да плюят е добре пастата за зъби да е без флуор... На всяка паста за зъби с флуор за деца пише да се уверим, че детето не гълта от пастата...  Peace   Бебо зъби няма, но и да има не бих му ги мила... На баткото започнах доста късно, той ту искаше, ту не искаше - общо взето беше навършил вече 2 години...

Нослето почиствам внимателно с клечка за уши... С нищо не пръскам и с нищо не капя...  Rolling Eyes

Сешоар никога не съм имала и не ползвам това чудо на техниката...  Laughing

При нас нищо ново... Хапваме туй-онуй... Нищо не отказва, всичко което предлагам бута в устата, само дето не иска да седи на дупето си като дете и да яде, а все се гърчи и пъчи да става, докато дъвче... Ето едно клипче, едвам го настигам из стаите, а и му прави кеф да пуска разни неща зад леглото на батко си... Едвам си извадих дистанционното от там, пък за някои неща ще трябва да местим леглото... Друго любимо му е да се заребчи в ъгъла на леглото и да чопли напуканата мазилка на стената или да се бута в батко си и да му пречи да си играе... В банята все едно къпем кит - вода хвърчи навсякъде, а извадим ли го от коритото започва див вой и рев - а аз съответно започвам да пея... Даскала ми по музика щеше да ме остави на поправителен преди години, но с малкото диване от зор пропях...  Laughing

# 109
Ще се радвам ако споделите за други разхлабващи зеленчуци.

При нас работят следните храни
Зеленчуци - броколи,тиквичка, царевица, тиквата невинаги;
Плодове - само слива на Гербер, другите марки изобщо не помагат, хем имат захар;
Овесена каша (има глутен, обаче)
Чай БлевитЛ, но трябва да се пие повече, което понякога е трудно

# 110
Здравейте Simple Smile

За запек - сливи на Гербер и резултата е на лице.

Ох, така ми се ходи някъде, но с малчо е май май невъзможно...

Стелт, много ме кефи твоя бонбон!

Да ви питам зачервява ни се едната бузка, някой има ли идея от какво може да е?

Лека и слушкащи бебчовци!

# 111
добро утро!

stelt, уникален е твоят мъник, чак се залях с кафето да зяпам в компютъра, как се заиграва, как се движи и при толкова усилия дано се поизморява и спи добре през нощта.
За сешоара - ще пробвам ама подозирам, че и нас ще ни е страх от шума, дано да свикнат.
маргаритка, за спанака мисля, че ви е рано още, и аз съм го оставила за по-нататък като зеленчук. Тиквата при нас действа разхлабващо, но пък ние нямаме подобни проблеми и не знам дали ще подейства при наличие на запек. Трябва да се пробва.
Чашката с накрайник я ползваме да си чешем венците и ако случайно попадне вода и не бъде изплюта е добре.
Искам да ви питам като се учехте да седите как точно ги слагате тез бебета, че те не щат да седят, а все се изправят на краката си и дори като са гушнати е трудно да останем в седнала поза няколко минути, все се изпъват и тръгват да се изправят на крака. Аз ли нещо не правя както трябва  newsm78 Май влязох в серията с тъпи въпроси, ама нали затова е форума, може и да ми отговорите. Embarassed
Лек ден

# 112
mother of twins не е в теб проблема за сядането, моят човек сяда от 2 месеца, като първите 2 седмици се клатеше като Нивеляшка, докато и аз не установих, че проблема е че той иска да стои прав. Товакоето прави  бебето на Стелт при нас не може да стане, щото не се и опитва да лази, веднага се изправя и се хваща за нещо и почва да се опитва да се придвижва държейки се. Седи перфектно без проблем, но пусто повече от 20-30 сукунди не може да стои на едно място, само сутрин когато се е наспал може да поседи 20 мин. Съвета ми е да ги оставиш да си следват естественото развитие  Peace, слагай ги да седят, като не искат не им се противи, скоро ще почнат и това да правят.

# 113
jen, благодаря за отговора ти. Аз не ги мъча да седят, като видя че искат да се изправят ги оставям да се търкалят в кошарата и като успеят да се изправят сами да стават, но го правят само като ме ползват мен за опора. Реших да питам, да не би нещо да не е наред, че като се оставям така децата да водят, в един момент пък почвам да се чудя да не би да пропусна някой проблем, не дай си боже.
Аз съм привърженик на това детето да се остави само да се развива, но винаги има някой който да слага граници за това и онова и да стяска хората, ей това много ме дразни. Четох едно книжле, в което пишеше, че ако не се върти бебето от гръб по корем на 5 навършени месеца, незабавно да се обърнем към лекар. Е, представям си колко майки са се ошашкали.  #Crazy

# 114
Добро утро  Hug
Вивка, радвам се че сте по-дбре днес  Hug , важното е че нямате Т !
 mother_of_twins , мерси за кафенцето  bouquet и аз днес пих кафенце, че много често станало обед докато се сетя за кафе  Laughing
За седенето подкрепям Джен  Peace - остави ги сами "да си седнат", когато им дойде момента ще го направят. Софи седи стабилно от 3 седмици. Все още неможе да лази, но за сметка на това се изправя сама, като се държи за кошарата и се придвижва самичка. Не едобре децата да бъдат подпирани с одела и възглавници за да седят седнали. Едиственото което правех в началото като се опитваше да седне, беше че я слагах в ъгъла на кошарата и тя си се клатушкаше там  Laughing , но много бързо се местеше от тази позиция.
Суша косата на бебка от септември месец със сешоар, имаме много коса и немога да я изсуша само с кърпа  Peace Пускай сешоара на най-ниска степен и първо им го покажи от разстояние и после започни да ги сушиш, защото си е стряскащо нещо изведнъж да ти бръмне до главата  Peace
Като чета доста сериозно сте се въоръжали с инвентар за нослетата  Thinking - аз не съм може би защото за втори път ѝ се запушва нослето и като гледам днес е по-добре  Praynig  Снощи соа без проблеми  Heart Eyes
Каринна, ако наистина много мрънка и е неспокойно бебчето може да дадеш малко панадол, веднъж не е проблем. НВсе пак панадола е и за облекчаване на болка, а  при никненето има и болка и сърбеж. Имай предвид за хомеопатичните че се дават продължително време и те действат чрез натрупване, а не от едно две разтворени хапченца  Peace

# 115
Сешоар никога не съм имала и не ползвам това чудо на техниката...  Laughing
И аз така!

вода - не ще и не ще напоследък, сокове също. Шише взех с гумен накрайник и пак нищо, само го дъвче.

носле - не го чистя с нищо! Пръснах 2 пъти Стеримар и сега като види шишето почва да реве.

Блога на любимия може да видите тук. Там публикува снимки, които прави за удоволствие, а тези които снима по работа не ги публикува. Не са много бебешки, но дано ви харесат! Simple Smile

# 116
  • Варна
Mother of twins,
сега виждам че децата ни са на една дата. Grinning  Бела въобще идея няма да се изправя, като я държа под мишниците стои права стабилно и дълго, даже наполседък я слагам в мивката така права , а тя се подпира за крана  Laughing и аз само с една ръка я придържам и я мия , че хамалогията с коритата отдавна ми омръзна. Със седенето има напредък  ,  смисъл такъв , че в кръста заякна и не се прегъва като макарон, но и не може да пази равновесие. Ако нещо я подпира от страни седи стабилно, имам една люлка и вътре я слагам.  Аз почнах да я слагам да сяда от както навърши 6 месеца и тогава ама хич не можеше, така че е напредък. А на твоите деца явно им се стои прави, както са казали другите, лошо няма. Моята като е в скута на някой си седи , хич не се и сеща да се изправи. В общи линии е мързеливичка явно. И каката ни беше така, но виж баткото много напред се развиваше, на тая възраст беше много стабилен, и се изправяше , и в количката го връзвах , че се изправяше и веднъж направо скочи , добре че беше вързан с каиш за прохождане , че не стигна до земята. Майка ми казва, че съм се занимавала много с него и сме правели редовно гимнастика, а с другите не съм се занимавала толкова и затова по-бавничко се развиват.  newsm78
И в тая връзка мамите на по-жилавите и шавливи бебета , мислите ли че това е резултат на "тренировки" от ваша страна или си е до дете?   Аз определено мисля , че е повече до дете, и гимнастикаа има значение, но не толкова.
А и почнах да я слагам след обедното пюре на гърне, вече седи доста стабилна в него и имаме попадения и имаме дни без наакан памперс,  от което съм много доволна. Препоръчвам тази тактика за бебета, които още не могат да избягат. Понеже както са по-одвижни вече по-трудно  да ги задържиш на гърнето.

А бебето на Стелт наистина е уникално, мисля е само с дни по-голямо от мойто, но се държи въобще като бебе на 9-10 месеца.

И да кажа , че за пореден път се изненадвам как хомеопатията може като с магическа пръчка да помогне, до вчера носа на Бела грухтеше ужасно и се чуваше колко е задръстен отзад , обадих се на хомеопатката, че беше отсъствала и не беше я тя лекувала, назначи лекарсто и още с първия прием се почувста съществено подобрение, давах още веднъж и днес пак. Разликата е огромна , и не съм я чувала да кашля, пу-пу , дано това да е лекарството и да се разминава вече .

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 10:46 от Saly

# 117
Добрутро, мами

Saly става въпрос за брошури, в които е описано развитието на детето месец за месец, как се променят отношенията на родителите, съвети по темите деца, родители и семейство, в които има доста добра информация. Тези брошури са създадени от лекари, прихолози и социални работници и се базират не на чичо Гугъл, а на дългогодишен опит. Тук всяка майка почва да ги получава с раждането на бебето. Нашето сдружение ще ги преведе и ще се направи уебстраница, където ще бъдат качени. Общо са 48 брошури за 48 месеца на детето (от раждането до 4 годишна възраст). По пощата няма как да ги пращаме, защото не разполагаме с такива средства, а не виждам някой да се е заюркал да дарява за такива цели - говоря за държавните звена, които по принцип са отговорни за такива дейности. Както винаги България много не я е грижа за гражданите и и всичко трябва да е на приятелски начала и добра воля Simple Smile Но пък страницата ще е на разположение на всички, всеки ще може да се информира. Ако пък и политиците се размърдат, може да доживеем и по пощата да си ги получават всички майки. Както и да е, важното е, че ще стане. Една майка да ги прочете и да и помогнат пак ще е нещо...

# 118
Днес, като никога съм много активна  hahaha
Шушка, това е страхотно - браво на вас   bouquet   bouquet   bouquet
Меги–Траяна, искрено ти съчувствам за зора с количката  Hug И Соф ревеше много като ѝ се доспи, направо не смеех да излизам... и като излизах обикалях само блока, че иначе немога и нея да нося и количка да бутам  ooooh! И тогава измислих друго - извеждах я като се е наспала и наяла за два часа, после в къщи и така.... Сега заспива седнала, но стига да не ѝ е много шумно и разсейващо (като в МОЛ например  hahaha)
Сали, браво за гърнето   bouquet При нас е направо невъзможно да я накарам да стои седнала на едно место, освен ако тя не си реши, най-много да стане от гърнето и да го захапе, че сме на вълна "всичко в устата"  hahaha Смятам, че подвижността на детето зависи от темперамента му. Има кротички дечица, които като ги оставиш на едно место ги намираш там и след час и други които постоянно шават  Laughing

Да кажа на мамите, които правят попара, че могат да я правят и с чай от липов цвят (такъв поне Дал Господ в Бг  Grinning ) Имайте предвид, че чая от шипка запича  Peace
И друго - има едни пшенични бисквити на Плазмон които стават за попара, да се разнообрази малко от сухара, те са сладки така че не се налага да се слага захар. А може ако искате и само с водичка да ги попарите.

За чудото на техниката сешоара - бях в пубертета, когато си "събирах" пари за първия сешоар  Laughing Това е от уредите без които немога  Naughty

# 119
the Faith благодаря за информацията.Пратих таткото да и купи,че стана вече седмица и нещо,през нощта е страшен рев.Дано само с първите зъбки да е така.

Виждам,че и при вас водата не се пие много много.Моята мома и сок не иска.Ако се излъже да пие нещо,след 2 минути ще го е повърнала  Sad

Хубав ден ви желая и послушни бебоци!

Общи условия

Активация на акаунт