Минахме средата вече, през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 31 677
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, аз много мислих, консултирах се с кого ли не- майка ми, свекървата, познати, лекари и накрая стигнах до извода, че няма да купувам още нищо. Не от суеверие, но после подаръците и даренията от близки и познати ще завалят пък и винаги мога да изляза с бебо и да му купя нещо по време на разходка  Simple Smile
mamche88 не знам какво точно имаш предвид под чистене, но и аз съм така. Всеки ден прахосмукачка, мия пода (че сме без килими у нас) и бърша прах. В събота може и нещо повече - зависи кое ми се стори мръсно  Laughing

# 61
maya_nb, и на мен ми се въртеше нещо подобно за дохода, но се чудех, понеже съм самоосигуряваща се и реално неработеща си плащам осигуровките и си мислех, ако е така от 01. април да си намаля осигурителния доход.

Дрина, аз утре ще звънна в НОИ да видя, дали ще ми дадат информация по телефона и ако науча нещо ще пиша!

За покупките, аз от суеверие чакам 7 месец, отделно дотогава се надявам да имам достъп и до кашоните с бебешки неща и след това се отдавам на шопинг. За да не дойде много нанагорно всеки месец гледам да отделяме някаква сума за покупките и вече признавам си броя дните до 1 март  Crazy

# 62
  • София
За килограмите въобще не си ги слагам на сърце - за сега съм + 4, забременях и двата пъти на 52кг., отидох да раждам 65кг, сега ще видя до къде ще стигна. Аз си се харесвам с бузки, имам някак си по-здрав вид Simple Smile
Тъй като раждах секцио, в следващите 24 часа що вода и ябълков сок съм изпила. Това е важно за раждалите секцио за да могат да се изчистят от упойката.
Гледам доста от вас са започнали да пазаруват. Аз още не съм, нали уж имам някои неща от баткото, но ми е влязла муха в главата да сменям количката. Всъщност имам две колички, лятната ще си я ползвам, но комбинираната има някои неща които ме дразнеха, а и цвета и е тъмно син. Сега нали чакам госпожица, искам нещо по-женско. В тази връзка вчера се разходих до магазина на Ново Бебе и видях на живо Navington Cadet, която се коментираше в миналата тема. Ами количката е много прилична, летния кош се обръща в двете посоки, големи задни помпащи гуми, широк кош за новородено с възможност за повдигане във височина посредством специални адаптери, самия кош има възможност за повдигане на главичката на бебето, дръжката се регулира според височината на родителя, цяла дръжка, доста добра маневреност, всъщност много съм впечатлена, а цената на комплекта е направо супер. Почти се бях навила да я взема, въпреки че обмислям варианта да си купя кош за новородено за лятната ми количка и да карам с него. Мъжът ми обаче се запъна, искал да даде някои лев отгоре и да вземе нещо "по-така". Сега съм в голяма чуденка, гледам модели колички, мисля и все нищо не измислям.

Другата ми драма са детските ясли за бъдещия батко. В момента правя проучване на частните ясли и смятам от април да го давам, че да имам повече време за бебето. За сега синтезирам информация, харесала съм си най-близката до нас ясла, но таксата от 700лв. малко не ми се нрави. Незнам дали по-принцип толкова вървят таксите, или въпросното място е много "лъскаво". Естествено, остава надеждата ми да ни приемат Септември месец в държавна детска ясла или ОДЗ, и да се надяваме че ще отцелея до тогава с две бебета Simple Smile

mamche88 не си само ти. Аз и чистя и готвя всеки ден, понякога лудвам. С малко дете във вкъщи няма начин, той постоянно цапа. След всяко хранене под масата е пълно с трохи. Сега се учи да яде сам и няма да ви казвам каква свинщина е край стола му за хранене.

Аз както не съм писала от доста време и сега немога да си наваксам. Ще ме прощавате Simple Smile

# 63
За болничните - в изчисленията не се включва месеца, в който започват. Тоест ако първия ден е април, последния месец, който се включва е март. Специално 410-те дни бременност и майчиство + 15-те бащинство се взима 90%, а не 80% от заплатата.

Ние харесахме количка - Jane Muum Matrix. Само за цвета се чудя. Сега има едни цветове, април ще са други. Но отговаря на всичките ни изисквания. Достатъчно компактна е като се сгъне и е лека.
Като цяло много ми хареса магазин Baby planet. Мисля от там да взема дрешки, одеалца и други дреболийки.

Ние ще пазаруваме основно края на март, за да мога в началото на април да си изпера и подготвя всичко, та като вляза в деветия месец да ми е спокойно. Приятелите ще ги предупредя, че всичко сме купили, да не пазаруват, защото няма да има смисъл. Но си е въпрос на избор. Аз предпочитам да са ми подръка нещата от началото.

# 64
Момичета, къде мога да видя повече колички? В този Baby Planet, Дундьо, Ново бебе?

# 65
  • София ж.к. Надежда 1
rali4ka85-Аз съм на еутирокс.Преди да забременея пиех по 1 таблетка от 25 и го поддържах около 2,50.Сега пия по 1 таблетка и половина пак от 25 и го поддържам около 1,50.Вчера правих изследването и утре ще видя резултата.Ако е повече ще увеличим дозата ако не, ще остане същата.

Благодаря Ви, за отговорите на въпроса ми за болничните Hug

# 66
Ехеее благодаря, за бързото добавяне във ФБ. Много сте сладки коремчета, ще взема да цопна и аз един тумбак тези дни. Преди имам снимки от всеки месец на тумбака, а сега все още не съм се снимала.
petq ти си добре, аз от онзи ден пия по 175 милиграма.

# 67
  • София ж.к. Надежда 1
Ехеее благодаря, за бързото добавяне във ФБ. Много сте сладки коремчета, ще взема да цопна и аз един тумбак тези дни. Преди имам снимки от всеки месец на тумбака, а сега все още не съм се снимала.
petq ти си добре, аз от онзи ден пия по 175 милиграма.

А, колко ти е ТСХ-то?Защо си на толкова голяма доза Rolling Eyes

За ФБ-ка, може ли да ме добавите и мен?Петя Тодорова

# 68
  • varna
Здравейте момичета! Не съм писала отдавна, но ви чета. Утре съм на ЖК , така че стискайте палци всичко да е наред.
 Praynig
Относно болничните- плащат се от НОИ, за майчинството се вземат 24 месеца назад от месеца, предхождащ месеца, в който излизаш в 45 дневния болничен.  Има и една уловка, че тези 90% от БЗ не трябва да надвишават среднодневното ти нетно възнаграждение. Sick
За кг - аз съм + 3 , но и трите са през последния месец, така че твърде възможно е да наваксам в близките месеци. Joy

# 69
  • София - Младост 1А
Момичета, къде мога да видя повече колички? В този Baby Planet, Дундьо, Ново бебе?

Душа дай да си набележим някои магазини и да ги обиколим тази седмица.

# 70
Drina , съгласна съм,стига да не ме накараш да ставам в 8ч Simple Smile и да не е толкова студено...Ние с мъжа мислехме да ходим тази седмица, но не можем да изкараме колата от сняг, така че оставихме за по-натам.

# 71
Да се запиша и аз, че не можах да устоя на тази Валентинска темичка  txtloves . Да ви кажа за килограмите ми до миналата седмица се тормозех че съм +7, но още по страшно стана онзи ден когато бях на консултация и се оказа, че съм станала +12, за един месец съм качила 5кг. и акушерката ми се скара, доктора нищо не каза, но и да беше казал не знам дали ще мога да се огранича. Реших да спра Пренатала, защото откакто го пия качвам много без да съм си променила нещо в режима.
Искам и аз във facebook! Rolling Eyes

# 72
  • Sofia
И аз след секциото пих ужасно много вода и ябълков сок...не толкова,че ме бяха задължили, а зверски бях жадна. Сигурно се дължи на това,че нямах абсолятно никакво главоболие Grinning А и е много по-лесно да се наливаш с много течности като не трябва да ходиш до тоалетна Laughing
За килограмите -пак ще са много ( поне 20) ,но знам,че съм достатъчно упорита да си ги сваля..даже вече нямам търпение да тръгна на фитнес Mr. Green

# 73
Сетих се още нещо по повод килограмите. Преди няколко теми звънче беше пуснала една рецепта за шоколадова торта с банани Simple Smile Е, направих си я!Благодаря звънче, хапнах си я с голям апетит (сама)  Blush

# 74
  • София - Младост 1А
...даже вече нямам търпение да тръгна на фитнес Mr. Green

оооо, аз ще съм ти компания... че на мен ми трябва някой да ме подръчква.

...
Искам и аз във facebook! Rolling Eyes

А как ти е ника там... и каква ти е снимката?

Общи условия

Активация на акаунт