Минахме средата вече, през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 31 716
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Да се разпиша и аз в новата темичка.Нещо ми беше криво тука 2 дена и изобщо не съм ви чела,едвам изчетох всичко. ooooh!Не са ме пращали на никакви изследвания за бебето,че е по-голямо.Гледам да не мисля за това защото ми се струват пълни глупости.Просто няма начин да родя по-рано,пък и аз съм при същата лекарка която ме наблюдаваше и при първата бременност.Та понеже родих Емили 2.500 кг може това бебе да се роди към 3 кг и затова да ми обяснява,че ще е по-голямо.Мисля да се консултирам и с друг лекар да видя какво ще ми каже.Само без излишна паника Peace

# 76
Здравейте момичета!

Моля да ме добавите във ФБ. Надя Петрова, снимката ми е със съпруга ми от сватбата.

# 77
petq  - последният път ми беше 8,2 някъде, доста високо, онзи ден изследвах FT4 и ми беше 10,02, след 30 дни на 175 милиграма ще ходя пак за TSH........

# 78
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php  Момичета, в този сайт може да си изчислите по колко ще получавате по време на майчинството от първия болничен до 2 год. Може да ви иска регистрация, не съм сигурна... аз просто си имам понеже ползвам доста неща от там.  Simple Smile

# 79
Здравейте,
И аз да се включа в любовната темичка  Heart Eyes
Дрина, страхотна е, и на мен ми хареса бебето със сърцето на дупето  baby_neutral
За килограмите, аз съм на челните места, по домашния кантар съм +13, а на ЖК започнаха да ме теглят по-късно, не знаят от колко кг. съм почнала, ама ми се карат че много качвам. При мен си е до ген, не преяждам толкова много, но няма никой слаб в моя род, и съм се примирила, че за да имам някакъв приличен вид, трябва да съм на диета и тренирвки, което в момента просто няма как да стане. Пък и със това гадно време... обездвижването си казва думата. За мен колиграмите не са от такова значение, до 18-годишна си бях с наднормено тегло, после по едно време пак се бях освинила много, последната година започнахме да правим опитите за бебе и гледах да ям нормално, за да се чувства добре организма ми и да приеме един "гост" за малко  Laughing - така започнах от доста килограми, но си имам една приказка /прочетох я преди години в някаква книга/ - "Ако постигнатият успен не е случаен, той може да бъде постгнат стотици пъти". Значи и аз мога да отслабна пак, след като родя  Peace
Е, уж беше само за запис, пак се отплеснах. Лека нощ ви желая  Hug

# 80
  • София - Младост 1А
nonolita, благодаря за калкулатора. Ама доста данни иска, та утре смятам да се боря с него.

# 81
Добро утро, момичета! Simple Smile

Как сте днес? Simple Smile Навън вали сняг, но слава Богу времето доста поомекна и няма такъв сибирски студ! Ура! Mr. Green

Желая ви успешна нова седмица и само хубави новини от всички! Simple Smile   bouquet

# 82
  • София - Младост 1А
Добро утро и от мен.

Тамън се зарадвах сутринта, че е по-топличко и не вали... и то взе, че заваля. Ама така е... който не е слушал прогнозата. Имам днес излизане и няма как да го отложа. Ще трябва да се боря със снега.

nonolita, снощи не можах да заспя и седнах и се борих, борих с тоя калкулатор... и го преборих. Много благодаря! Ясно, че данните са ориентировъчни, но мисля, че са доста близко до реалността... ако естествено разполагаш с необходимата информация.

nadia31, не успях да те намеря във ФБ. Прати ми мейла на ЛС, с който си регистрирана, за да те намеря по-лесно.

Лек ден на всички, които са на работа, а на останалите, хубав понеделник, на топло у дома!   bouquet

# 83
                        Добро утро и успешна седмица, МАЙ-чета  Simple Smile

Сутринта със ставане, отворих прозореца, надявайки се да е по- топло. Е, да , не са такива - Т, но този сняг вече ми идва в повече Sad, аман. Да си ходи тази зима вече.
Аз вчера от скука, влязох в темата на мамите Януари-Април. Има доста неща, които понаучих от тях, ама и се стреснах. С термин април, а те раждат и сега,оууу  Praynig Praynig Praynig, не,не!!! Дано в нашата дружинка всички бебчовци се появят на бял свят , когато си им е времето. Praynig Praynig Praynig

Приятен, снежен ден!   bouquet

# 84
  • Точно където трябва
Добро утро и от мен!
Много неща сте изписали, много теми сте засегнали. Аз, както е ясно със съвет не мога много да помагам, всичко ми е толкова мътно, че все си задавам едни глупави въпроси и за съжаление няма кой да ми помогне.
Но съм си обещала да съм по-позитивна и в тая темичка и изобщо в ежедневието си, че нещо не ми харесва как тръгна тая година.
Засега да питам-реално кога се използват шишетата и стерилизатора. Ако кърмя и имам повече мляко го изцеждам, стерилизирам и замразявам. Ама това предполага и на следващото кърмене да имам кърма. Та това замразеното кога го използвам?
За кг - последно бях +4, но то беше преди около месец Laughing А реално до тогава нямах никакво коремче. Сега обаче си приличам на леко бременна жена  Simple Smile
Бебка последните 3 дни е изключително активна и много и се радвам. Имам чувството, че почти не спи. Надявам се да не е разтревожена от моите фобии, страхове и т.н.
Продължавам да съм със запушен нос, май вече направих месец. Имам чувството, че ще си живея така вече. Нищо не помага. Ще питам и гинеколога, какво да правя. В сряда съм при него. Дано само бебка да е добре, другото ще го преживея.
Все още си избирам количка. Нямам финансовата възможност да е от 1000лв. Но аз живея в къща, няма да качвам стълби, асансьор, не ми пука колко е тежка. Само ми се иска да е по висока, че някои са толкова ниски, имам чувството, че се влачат по земята. И да е здрава. Мисля, че отделен кош за новородено ще е излишен, като ще е лятно бебе. Просто летният да става и в напълно легнало положение. Но и тук не съм компетентна и ще се радвам на всеки, който ме коригира.
Хубава седмица!

# 85
Добро понеделнишко утро и от мен  Hug

Да се похваля днес ми отстъпиха място в трамвая да седна - чак да не повярва човек!  Laughing Laughing Laughing

И имам въпрос с този калкулатор - гледам, че взима период за 24 месеца назад и нещо не ми става ясно, нали последно щяха да се смятат на база полседните 18 месеца, защо изведнъж са станали 24?  Shocked

elliee, а така, раздавай го положително - опредлено ще ти е по-добре!  Hug

Drina, навън не е студенко, но валеше доста силно и е хлъзгаво. Ако нямаш шапка с козирка си вземи чадър, че е неприятно. Simple Smile

Хайде, хубав ви ден и до скоро!   bouquet

# 86
  • Точно където трябва

И имам въпрос с този калкулатор - гледам, че взима период за 24 месеца назад и нещо не ми става ясно, нали последно щяха да се смятат на база полседните 18 месеца, защо изведнъж са станали 24?  Shocked

От 01,01, базата за изчисляване е 24м.

# 87
Jia_m както ти е написала Ели от 01.01.2012 се вземат 24 месеца назад(понеже мислят за застаряващата българска нация и съчувстват на младите семейства Crossing Arms)

Забравих да кажа Добро Утро момичета!
   Пожелавам ви спокоен и усмихнат ден!

# 88
  • София
Добро утро момичета

Дрина благодаря отново за поредната страхотна тема и за това,че се грижиш за нас.

Чета темата,която обсъждате и по-принцип не ми е много приятна -за майчинските и за "парите"от НОИ
Майчинските от 2012 г. се изчисляват на базата 24 м.назад от тези 45 дена преди раждане и е в рамките на 90% от заплатата,която сме получавали (осигурителния праг).
Ако се роди по-рано (нап.на 30-я ден от излизането в болничен остатъка от 15 дена се добавя към трятия болничен,който се издава от педиатъра )Ако се преноси т.е над тези 45 дена първия болничен се удължава от акушер гинеколога.
Целия болничен 45 дена+остатъка до 410 дни се изплаща от НОИ като след 1 год. се взима минималната работна заплата без изключение.
Прехвърлянето на майчинските става на член от семейството по пряка линия или на съпруг,но условието е да е бил на постоянен трудов договор поне 6 месеца назад.

Ох,много неприятна ми е тази тема защото с тези изменения така ми орязаха майчинските,че чак  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire  няма да си развалям настроението КУЧА РОМСКА държавица сме и това е , държавата ще изкара 50 000 лв. да прави кокошките щастливи,а майките ще ги кара да мизерстват ..... просто нямам думи Sad

# 89
Ама какви сме писателки ... 6 странички!!!  Grinning

Drina, прекрасна тема - колко е любовна и сгряваща! Благодаря и аз за старанието!  newsm51  Hands Clap

Да ви споделя, вчера ходих на масаж : http://yantra.natalyoga.net/massage.html
Беше страхотно! Условията не са много добри, но мацката има златни ръце - за час и половина, всяка една клетка на тялото ми релаксираше. Определено си заслужаваше и мисля да отида пак. Подарете си това удоволствие.  Party

Общи условия

Активация на акаунт