ПЛЕВЕН - 150

• 63 174
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро и от мен. )))

Нели, бързо оздравяване на децата.
Отвратителни са тези болести, а зимата се проточи мноооого.
Аз вече си мечтая за лято и море...

Дикси, и на вас не ви е лесно с тези абокати. Като знам мен колко ме дразни, а съм голям човек. Представям си за детенце какво е. (((

Уффф, аз тъкмо свърших с единия курс, но...сега ново 20. Пак ще идвам сутрин до офиса, да отварям залата за един друг. И се чудя как да си уплътнявам времето до към 13ч. )))

Валенце, като каза смятане...Калина от 2-3седмици ме побърква с това. На нейния компютър има игра точно със събиране и изваждане до 10. И като заседне на нея, та по час и повече. Но така пък научи цифрите и някой от по-лесните пресмятания.

# 151
  • Плевен
Наново се учих как точно става пресмятането на 9+8 примерно. Laughing
9+8=(9+1)+7 ....  hahaha и аз гледах умно-умно докато зацепя за какво иде реч ...
По-важното е, че децата схващат по-бързо от родителите си. Аз докато разбера какво трябва да се прави в задачата и Виктор вече я е решил. Sick
Бързо оздравяване на болните.
И аз влача една кашлица (като на Бели) ... синузитът ми се обостри вследствие на прекаран грип ... неприятна работа.

# 152
За моя изненада не му пречи абоката, даже изобщо  не му обръща внимание. Дори го пази да не го намокри, а е на тилната част на дланта  Crazy

Валенце, мисля да взема Лактофлор. Но само с мисленето си оставам, все забравям като изляза  ooooh!

За събирането - че то аз така събирам и досега  Mr. Green

# 153
  • София
Дикси, и аз ползвам Лактофлор. Има и за дъвчене тая марка, но ми идват твърде скъпи, защото и четиримата ги пием. Взимам от тези:
http://apteka.framar.bg/12006223/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE% … -90#axzz1nHiJYeTq
  Ох, Валя, аз честно казано за първи път се сблъсках с този метод на решаване. И Мими от раз ги е схванала, тя нали отсъстваше като са ги взели и още на първия ден като се прибра и ми реши по този начин задача от сорта на 9+?= 17...и като се започна: първо 9 + колко е 10, после към десет колко трябва да добавим, че да е 17, е значи решението е 1+7, значи 8. Точно така се почувствах като ми го обясняваше Crazy. Но ги разбрах, де, само дето се наложи да отида на консултация при класната, за да ми ги обясни Embarassed Laughing!

# 154
Абе какви са тези шантави методи за смятане с 9??? Това за сефте го виждам. )
Нас едно време по сендовската система ни учеха така - при събиране с 9, резултата е с 1ца по-малък от цифрата която се прибавя.
Примерно 9+8 - виждаш 8, сваляш с 1ца и цялото това е = 17. )
Същата работа и с умножението с 9. На пръсти. )))) никога не можеш да сбъркаш. )

# 155
  • София
Мира, аз като казвам, че се наложи да отида на консултации при класната Laughing. Всъщност се оказа много лесно, но ние определено не сме учили така навремето.

# 156
Валенце, уфффф от сега започвам да тръпна какво ли ме чака в 1ви клас.
А накрая от цялото това учене и тормоз...децата пак неграмотни. Как става този номер, не ми е ясно. (разбира се не визирам всички). )

# 157
  • Плевен
Toва събиране с 9 и аз за първи път го виждам Simple Smile  Нямам спомен нас как са ни учили. А 8+ 4 например как се събира?

# 158
8+2=10 + остатъка 2=12

Хахахаха, наистина аз така си смятам от малка, при все че са ни учили както Мира казва   Joy
Така ми е било по-лесно винаги.
Разбира се, сега дребни суми не смятам така, но ако трябва да събера наум по-големи числа винаги добавям, за да закръгля и прибавям остатъка  hahaha
Най-често ми се налага по няколко пъти на ден да смятам по ЕГН на колко години е човека. Пак смятам по този начин.

# 159
  • София
Нади, не е с 9 пресмятането, а всичко трябва да се сведе до 10-ката. Тоест ако имаш 9+4 смяташ така: колко му трябва да 9 , за да стане 10. 1 му трябва. Пишеш върху четворката две чертички като рогчета и върху едната слагаш 1. Обаче колко му трябва на едно, за да стане 4. 3 Му трябват . Пишеш на другото рогче 3. И тогава цялата задача ти се преобразував 9+1+3=10+3=13. Наричат ги задачи с преминаване, защото преминаваш десятката.
Бре, разбрала съм ги Flutter!

# 160
Ау, Валенце, колко сложно обяснение  Crazy
Моето е следното:

9+1, за да стане 10, + останалото 3 = 13

# 161
  • София
Да де, Дикси, но учителката ги кара докато свикнат да пишат тези рогчета отгоре, а и за да може тя да вижда как точно са го сметнали.

# 162
Божеее,всяка година нови системи за обучение измислят  ooooh!  Наистина трябва да направят една занималня за родители.
 Много болни  Sad  Мира и тя кашля с ужасна дразнеща кашлица,киха .Горката,щом се съгласява да пие всички боклуци,които й давам,включително и чай с мед,а тя мрази мед  Sick Мен също май ме започва някаква хрема  Tired
 Бързо и без усложнение оздравяване на всички  Hug

# 163
Малее, много болни. Скорошно оздравяване! Явно е вирус. В офиса две колежки са болни, аз по-миналата седмица бях много зле. И Митака ми кашлюка, ама дано устиска да не се разболява накрая, че за първа година цяла зима беше здрав.
Ние правим активно мартеници, които ще продаваме, за да има средства за терапиите за децата. Много са ентусиазирани и много се гордеят с произведенията си, защото осъзнават, че имат принос. Абе веселия е.

# 164
уфф, като ви чета имам чувството, че и аз ще се разболея, не че тинейджърката у дома не беше на АБ до вчера ...  Laughing

Успяхте ли да си купите халвица? че на много места била свършила вече. У нас до преди години беше голям цирк с въртенето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт