Отговори
# 195
Като се запази настоящата възможност за прием в МГ от V клас!  Peace
Това го писах във виждането си за части от проекта на предходната страница. Има и тема в образователния подфорум- специална.

# 196
  • n/a
Благодаря, Judy. Ще я намеря.

# 197
  • София
Ето ги целите, Бояна, според проекта:
виждам, че са в духа на онова, което мисля. Друг е въпроса, че у нас това ще са само празни приказки, защото нито някой е разработил единна схема тези ценности да се интегрират в образованието, нито някой ще информира родителите, че целта на посещението на масово училище е детето им да стане добре интегриран в обществото гражданин, усвоил и научил да прилага ценностите и нормите му. Всички мислят, че целта на училището е да открие дали детето им не е следващия Айнщан, а ако не е поне да се опита да го направи такъв.
Дали четем едно и също?
Едно и също четем, но говорим на различни езици. грешката е моя, че за пореден път започвам разговор, който е трудно да бъде проведен, поради прекалено различните ни гледни точки към въпроса /не различието в мнението, а в гледната точка/. Peace

# 198
Скоро очаквам да почнат да подаряват дипломите направо. Кво да се мъчат горките деца.

# 199
Скоро очаквам да почнат да подаряват дипломите направо. Кво да се мъчат горките деца.
Системата е сбъркана ,това е проблема.
Не можеш с кадри  обуавани по методики от преди 30 години да възпитаваш толкова високо-технологично поколение като сегашното.
Ако наред с интересните и интерактивни учебници имат :
- интерактивни табла за самостоятелна и обща работа
- уроци изнесени навън в отрасъла или промишлеността за да станат интересни и познати ,а не само написани думи на хартия .Помня като учехме беше задължителност присъстването на всеки панаир за технологии и бизнес в Пловдив .
-да има повече практическа насоченост образованието
- да има повече срещи и обменни програми с чуждестранни ученици и т.н.
-да има повече проекти, повече възможност за доброволческа работа още от преди да си завършил като стаж .
Тогава и учениците ще учат с удоволствие, ще им е интересно ,ще е в съответствие със ставащото навън и ще могат още от 9 -10 клас да се насочат към бъдещото си анатия със знание .
А ако решат да не учат по нагоре, да имат практическата насоченост да работят и бъдат независими млади хора.

# 200
Не виждам старият закон да се прилага, та поради това съм скептична за новия.
Какъвто и ще да е, щом не се развива дейност по прилагането му, много важно. Пожелателни правила в тази държава бол.
Интересна, разбира се, е "идеята" за отпадане на приема в МГ след 4-ти клас. Може би е и гениална дори, когато видиш един чудесно работещ модел, как да не ти се прииска да го заличиш.
Така обучението в останалите училища в среден курс вече няма да изглежда толкова печално. Няма да има база за сравнение. ooooh!

# 201
Именно кадрите, обучавани преди 25-30 и повече години, ги правеха нещата, изредени от теб, Taraa, от които като изключим интерактивното табло, всичко е добре забравено старо.

# 202
Taraa, сегашните ученици са напълно неграмотни. Не мисля, че им трябва допълнителна работа, те и с тази са доста зле. Между другото и при вас има грешки, надявам се са от бързане. Simple Smile

# 203
Моето виждане за системата се различава принципно от това, което съществува в момента.

Според мен изобщо не трябва да има СОУ след 7-ми клас, а само училища с определена насоченост, какво, като един учил в СОУ до 10-ти клас, пък друг до 12-ти. Ами и двамата имат дипломи по нищо. 
Изобщо, според мен трябва да има само профилирани гимназии с математика, език, науки...и професионални училища.
Завършил 10-ти или 12 -ти клас, все трябва да излиза с диплома за нещо, което да е от полза и за учениците, и за обществото.

# 204
Като се запази настоящата възможност за прием в МГ от V клас!  Peace

Признавам, че не изчетох законопроекта, но по аналогия дали има опасност да отпадне приемът в училища по изкуства от V клас?

# 205
Именно кадрите, обучавани преди 25-30 и повече години, ги правеха нещата, изредени от теб, Taraa, от които като изключим интерактивното табло, всичко е добре забравено старо.
Сегашното образование няма никаква практическа насоченост и обученията са несъобразени със ставащото в момента откъм медии, технологии и нововъденеия.

Taraa, сегашните ученици са напълно неграмотни. Не мисля, че им трябва допълнителна работа, те и с тази са доста зле. Между другото и при вас има грешки, надявам се са от бързане. Simple Smile

Ех,темата за правописа отново! Praynig Praynig

# 206
Е, как да има практическа насоченост, като няма производство?

# 207
Е, как да има практическа насоченост, като няма производство?
Ето тук идва мястото на обменните програми -не само език да затвърдиш,а и производствен процес, технологии да видиш .

# 208
Ама какво да обменяме с германците? Пипер ли?

# 209
  • n/a
А как да има производство, като почти няма образование?

Тараа, не знам за какво съобразяване говориш, какви медии, какви технологии, какви нововъведения ... Говорим си за елементарно четмо и писмо, айде и смятане.

Общи условия

Активация на акаунт