Отговори
# 435
Четох текста. Всъщност дават още една дата за поправителен изпит. Ако и той не бъде взет се повтаря класа. Така че не преминават с двойка.

Слабото образование означава лошо класиране на пазара на труда само няколко години по- късно. Ниска заплата или изобщо без заплата и глад.
Ама как да го разберат някои "части" от обществото?

# 436
Vl, линка, който си приложила е за друг закон или аз се бъркам?

Да, така е, но стремежът е ясен-проваляне на децата и насърчаване на провалянето им чрез закони! Тоест наблюдаваме нещо като узаконено престъпление. Престъпниците го регламентират убеждавайки ни, че  е изключително добро решение за децата! Някой някъде написа, че след още 20г. ще стигнем дотам, че изобщо да нямаме качествени хора, които евентуално да управляват. То и сега май няма такива в управлението, но поне в обществото се намират.

# 437
Изобщо не е нормално...аз съм учителка...Така циганетата ще минават без проблем Crossing Arms
В момента българското образование е много,много зле.За две години стаж видях доста,дано да имам възможноста да си практикувам професията,защото въпреки всичко я обожавам.Дали обаче ще се намърдам от пенсионери и шуро-баджанащина не се знае #Cussing out

# 438
Изобщо не е нормално...аз съм учителка...Така циганетата ще минават без проблем Crossing Arms
В момента българското образование е много,много зле.За две години стаж видях доста,дано да имам възможноста да си практикувам професията,защото въпреки всичко я обожавам.Дали обаче ще се намърдам от пенсионери и шуро-баджанащина не се знае #Cussing out

А като сте учителка, прочетохте ли текста на проекта или слушате само медиите какво говорят и пишат?
Аз не съм учителка, но темата ме вълнува и видях, че става въпрос за деца, които имат само една двойка за срока и успех не по-нисък от 4. т.е. тези деца имат масово високи оценки и само една двойка. В такава ситуация струва ми се, че проблемът не е в ученика, а в учителя.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 14:29 от wood-nymph

# 439
Язък ти за професията! Първо - " циганетата " е расистка дума, която по принцип е грозна, а излязла от устата на учител е направо потресаваща. Да ти обясня, че в много случаи ако ги няма " циганетата ", ти няма да можеш да събереш клас, съответно няма да имаш цял норматив, а половин в най- добрия случай, да не кажа и никакъв и тогава ще изхвърчиш. Защото, драга учителко, никой няма да изгони учител с 30 години стаж, на който му остават 1-2 години до пенсия, за да сложи теб на мястото му. Което директно отговаря на въпроса ти дали ще се намърдаш от пенсионери. Направо е гнусно отношението ти. За да си добър учител, трябва да обичаш хората и контактите с тях, което при теб не се наблюдава. А в момента българското образование е много зле, понеже в университетите допускат ученици с дипломи 3 или 4 да записват педагогически профили.

# 440
Започвам да се съмнявам, че rali1213 е учителка...

# 441
Ха-ха,явно изобщо не сте на ясно за какво става въпрос!
И да,казвам нещата такива кавито са!Предпочитам да няма училище от колкото да има 5-6 "уеника''които изобщо не знаят къде се намират!Ако ти драга ми гражданко нямаш представа как директорите гледат на децата,като на торба с пари и цялата система се опорочава...
Аз говоря за реални пенсионери-заплатка+пенсийка!!!Не малко пъти съм ги замествала и учениците и родителите вече вдигат ръце,защото  нито им се работи,нито им се занимава.Децата усещат много лесно дали имаш мерак да се занимаваш с тях или си там да отбиеш номера.
Гнусно е това,което прочетох!Явно изобщо не сте на ясно!
А колкото до ромчетата-да много трябва да се работи с тях,но...по разлиен наин.Ха,който не е създавал дисциплина в смесен клас,той не знае...
А да те питам,как очакваш да се почувства един млад и способен учител...отивайки на интервю те питат първо"Кой те праща моето момиче?''
Идея си нямаш колко много уважавам способни мои колеги  и им се възхищавам,те са над нещата и си вършат работата с кеф,дори и не за пари!Все по-малко обаче са добрите учители,които успяват да си намерят място в системата-факт!
Колкото до двойките-старание!Ако един ученик ми покаже желание няма да му оставя 2,но ако прави каквото му кефне и после знае,че пак ще си мине...ами то се обезсмисля мястото на учителя.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 14:58 от rali1213

# 442
  • Пловдив / София
Тъп народ по-лесно се манипулира.
То и сега повечето ученици са едни тюфлечета. И ги мързи.
Пък като може с двойка, хептен. Пей сърце.

# 443
Явно говорим за различни неща...

Идеята за преминаване с двойка от 5 в 6 клас е съвсем различна

# 444

А като сте учителка, прочетохте ли текста на проекта или слушате само медиите какво говорят и пишат?
Аз не съм учителка, но темата ме вълнува и видях, че става въпрос за деца, които имат само една двойка за срока и успех не по-нисък от 4. т.е. тези деца имат масово високи оценки и само една двойка. В такава ситуация струва ми се, че проблемът не е в ученика, а в учителя.

Извинявайте, но и Вие ли смятате успех 4,00 за висок??? Това го коментирахме по-назад. Преди успех над 5,00 се смяташе за висок. И какво значи само една двойка? Заяждане от  страна на въпросния учител? А детето е знаело много, така ли? И има не една двойка по дадения предмет, а двойка за срока или за годината?

Сега за циганетата.....Кой Ви каза, че сме длъжни да ги наричаме по друг начин??? Роми са САМО християнизираните цигани. Тази думичка е поредното недоразумение в езика ни. Нима, ако кажем, негър или арабин ще излезе, че сме расисти? Негърът си е негър, а арабинът-арабин. И въпреки че са черни, могат да бъдат стойностни хора-знаещи, талантливи, културни, възпитани. За циганите се отнася същото. Но трябва да се грижим за тях, да ценим труда им, ако е налице такъв. Да им осигуряваме работа, а не да ги отхвърляме, защото са цигани. Не е лесна работата с тях. В този смисъл е разумна идеята по-сериозно с тях да работят хора от техните общности, на които те повече вярват. Но разбира се те трябва да бъдат добре образовани, знаещи, можещи и старателни.  Именно такива хора трябва да ги убеждават, че знанието открива доста възможности, а с престъпления се стига до затвора. Както и че ние останалите не сме техни врагове дори и ако ги наричаме цигани. Те са такива, други няма да станат. Но можем да се опитваме да ги образоваме, да ги култивираме. 

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 15:29 от vl

# 445
Миналата година работих с деца от 5 до 8 клас в смесено селско училище.Децата бяха различни-от много умни и будни до  такива,които идваха в 5 клас с учебниците си от втори.Аз съм се занимавала до лудост с едно такова.Преподаваш урок,то не може да чете...какво остава да те разбере!Много мои колеги ги пуснаха да минават с 3,че не им се занимавало лятото.Само аз и една друга млада колежка ги поскъсахме.Ами стреснаха се,сетиха се!Сега положението е такова-някои са много нагли,особенно циганчетата...Знаят си правата и могат да ги рецитират.Та право в очите биха ти заявили,че не им пука дали ще им пишеш 2,ако могат да минат с него.
За мен за да получиш трябва да дадеш.Опитвам се да им обясня,че училището е като работа-за да имаш нещо трябва да поработиш.Да не говорим,че в някои училища тройка могат да ти пишат само за това,че си стоиш тихичко и не създаваш проблеми в клас.Е,какво повече от това?
П.С
Расист не съм-напротив!Гордея се,че като класен успях да помогна на едно цигънче да влезе в елитно училище!Просто всичко си казвам Wink

# 446
Разбирам Рали, въпреки, че е рязка. Аз не одобрявам децата да вървят заедно напред, когато на практика са на светлинни години едно от друго и да правят зорлем общи класове. Чии интереси ще бъдат задоволени по този начин? Нито на изостаналия, нито на напредналия. Дори на средната маса няма да й се получи.
И оценки, вариращи около средна четворка в ІV-V клас са си нисички. Продължавам да съм на тази позиция още от началото на темата. То тройките масово са си чисти двойки...

# 447
rali1213 , стана ми интересно, ама ти по кой предмет преподаваш?

# 448
Ам...''Човекът и природата'',химия и биология Simple Smileвсе готини предмети-особено химията!
Може да звуча рязко,но ме настъпаха по мазола.Не знам защо ,но си обичам училището въпреки всичко.Лошото е,че не ми пука и казвам истината и в лицето на колегите и в лицето на по-горе стоящите.Много пъти си навличах гняв,но не се примирявам с глупостите и с желанието на много уж ''светила'' в училище да минат метър.Работа се иска!Ама много работа,не си мънкаш под носа 45 минути.

# 449
  • София
rali1213, сигурно не разбрахте защо Ви питат по какво преподавате. Научете правописа и не излагайте така гилдията! Срамувам се от такива учители, а искаме децата да са грамотни! #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт