Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 278
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Аз също ползвам на факелман, втора година, без да слагам хартиени формички, само мажа гнездата с олио преди печене, нямам проблем  Peace

# 391
Благодаря!  Hug Ако сложа вътре шоколадово парченце или сладко дали ще се задържи?

Някой беше писал, че сладкото пада на дъното, тестото не е гъсто да го задържи, малко шоколад мисля, че ще задържат. Но да не е много голямо и тежко парче, а по-малко или няколко малки, или от шоколадовите топченца, има едни мънички, като перли, от тях съм слагала. Peace

# 392
mama Tin , страхотни са станали мъфините, може ли рецептата по която ги правиш   bouquet

# 393
Заповядай!
Рецептата е от сайта вкусно и красиво, но нямам представа защо не мога да дам линк и затова ще ти копирам рецептата

Мъфини с праскови
Продукти:

250 гр брашно
 2 големи яйца
 100мл прясно мляко
 80 мл олио
 130 гр захар
 2 с.л. ликьор "Амарето"
 1/2 пакетче бакпулвер
 200 гр праскови/кайсии

-кафява захар за поръсване

Приготвяне:

В купа смесваме захарта, яйцата, олиото и разбъркваме до бял пухкав крем.
 Добавяме млякото и ликьора.
 Брашното и бакпулвера пресяваме заедно.
 Започваме да добавяме брашното на части, докато се поеме изцяло.
 Прасковите нарязваме на дребни кубчета и овалваме в малко брашно и захар.
 Добавяме към тестото.
 Разбъркваме с лъжица внимателно.
 Разливаме тестото, като предварително поставяме хартиени капсули в гнездата на формата.
 Паръсваме с кафявата захар.
 Фурната загряваме предварително до 180*С
 Печем около 30 мин.

Аз бих сложила 20-30 гр захар още като ги правя втория път.

# 394
Бети,  влюбих се в бананово-ореховите  ти мъфини. С какво пълнозърнесто брашно гр правиш? В момента имам само грахам, става ли или не е добре за сладки мъфини?
Извинявай,че закъснях с отговора, мисля, че ще стане с грахам. В рецептата съм написала, че смесвам обикновено брашно с трици-пшенични или овесени трици.

# 395
Радвам се,че са ти харесали и се надявам и когато ги опиташ също!
Благодаря ти за хубавите думи!

# 396
Благодаря   bouquet

# 397
  • Русе
Идвам да покажа нещо,което не е точно мъфини,но реших да го споделя.Тази вечер правих банички от дърпани кори на сач и понеже за наколко кори не намерих място в тавата ги изпекох във формата за мъфини.

# 398
  • Пловдив
Ето и моите мъфинки с рулца от раци - благодаря за споделената рецепта, бяха много вкусни  bouquet

# 399
  • София
Момичета, ще правя мъфини с малини, но малинките ми са замразени, трябва ли предварително да ги размразявам или направо да ги слагам  в тестото newsm78

Може ли рецептата за кексчетата с гореща вода на Йоли  Hug

В темата е много благоуханно  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 15:55 от emy_emy

# 400
emy_emy
http://inagg.blogspot.com/2011/10/muffins.html

Ако са замразени, не ги размразявай! Когато сместа ти е готова, с леко разбъркване ги прибави. И изсипвай във формите. Ако ги размразиш ще стане само вода и на каша.

# 401
  • София
emy_emy

Ако са замразени, не ги размразявай!
Да, благодаря, точно по тази рецепта ще ги правя, но в нея не са замразени, затова попитах ...  Hug

# 402
Правих тези мъфини на Танита от първа страница, но не с ягоди ,а с праскови - НЕВЕРОЯТНИ. Разкошно съчетание на плодове и сирене   bouquet
http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3Rhbml0YWFuZy5ibG9nc3 … xI21zZzIxMTI1Nzcx

# 403
emy_emy

Ако са замразени, не ги размразявай!
Да, благодаря, точно по тази рецепта ще ги правя, но в нея не са замразени, затова попитах ...  Hug

Не са, защото бяха прясно брани))) Но веднъж който и да е било плод замразен, при размразяване - знаеш, става повече водя и каша(( Аз ползвам зимата замразени най-вече боровинки, и с капини и малини е същата процедура)

# 404
От мен мъфини със сини сливи и орехи

Общи условия

Активация на акаунт