Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

  • 143 075
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
  • под тепетата
  • Мнения: 11 121
Belbey, брауниса на Блонди пробвай. Има го на първа страница. Отхапваш и потъваш в море от шоколад  Party

# 721
# 722
  • Мнения: 10
tuly, ползвам купен фондан на ПИКО /голяма кофа/, и става великолепно черно! имам доста черни елементи в сладките си /за справка виж сватбените сладки и калинките в блога ми/, черното си е черно и става лесно, само трябва леко да се поизчака тестото да поеме боята, естествено сипва се на два пъти, тоест чрез насищане, но изчакването във времето е много важен момент при бои Уилтън - дори производителя го е препоръчал.
Ето ти пример за сватбените сладки с черно:

и пример за калинките пак с черния цвят:

черното ми става лесно и е доста добро според мен!!!!

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 17:16 от mamaeli8000

# 723
  • Мнения: 1 111
напоследък на мен ми е по-интересно и лесно да правя мъфинки,от колкото торти, за поводи у дома

tuly, ние ползваме, с Ели поне, купено захарно тесто. Аз лично съм си правила, но то стои с една идея по-жълтеникаво и е става ако е за бели фигури. В тортената библиотека има рецепти, които за изпитани.  Черно, какво значи с подръчни материали))) 

Скрит текст:
мислех дали със степче кола ще се получи например....но ще взема да си купя готово захарно тесто,до сега съм правила 2 вида-парено захарно и маршмелоуз,но на вид не ми  е така гладко и лъскаво като вашите, освен това пудрата захар явно  епо-кофти,че или  е лепкаво,или се къса, или трудно се точи...Може ли да ми кажете колко е трайността на захарното тесто,което си поръчвате /от кой сайт/, както  и трайността на боите за оцветяване-кои ползвате, тъй като аз правя торти само за домашните или украсени мъфини ,и то по повод,каквито ще има доста през януари напр. и незнам ако поръчам сега ,за проба,през януари дали ще е годно всичко....или да поръчам по-късно/

# 724
  • Мнения: 3 219
Belbey, брауниса на Блонди пробвай. Има го на първа страница. Отхапваш и потъваш в море от шоколад  Party

Момичета дайте съвет или предложете рецепта за шоколадови мъфинии които са доста по сбити от тези които аз правя / моите са от позната рецепта тук и са лекички и пухкави /.
 Донесоха ми познати такива шоколадови и по плътни   Crazy супер са много ми харесаха- дали е от мазнината или вътре има шоколад или знам ли нещо което ги уплътнява  Thinking
Благодаря


Можеш да пробваш и шоколадовия сладкиш с майонеза под формата на мъфини. Брауниса на Блонди е просто невероятен.

# 725
  • Мнения: 169

Можеш да пробваш и шоколадовия сладкиш с майонеза под формата на мъфини. Брауниса на Блонди е просто невероятен.
Мерси , със сигурност това е нещото което все си казвам не е за мен , но явно от там ще излезе заека  Laughing.
 Пробвах снощи  да сътворя пак шоколадовите мъфини но замених киселото мляко със сметана заквасена, и намалих малко мазнината . Резултата е ядлив  Laughing/ яде се  детето омете два от раз  Crazy ,но пак не достигнах желаната сбитост.Пак са вкусни леки и въздушни шоколадови кексчета

# 726
  • Мнения: 1 111
аз сега се зачетох в обсъжданията по брауниса на Блонди, тъкмо мислех и аз да пробвам....но се възпрях за сега,поради коментара на Блонди,че ако не са в хартия изпечени - не могат да се извадят цели

# 727
  • Мнения: 3 219
tuly , аз съм го правила само в хартийки, после го държа в кутия в хладилника, понеже при нас е много топло през по-голямата част от годината. Пробвала съм и друг вид браунис- с натрошени бисквитки Орео вътре, също станаха чудесни, рецептата я взех от тук от темата.

 Belbey , и аз бях много скептична към майонезения сладкиш, но след като се престраших видях, че резултатът е страхотен. Черпила съм доста хора с такива мъфинки и никой не може да повярва, че вътре има майонеза Crazy

# 728
  • гр.Русе
  • Мнения: 52
 Мъфини направени от слдкиша с майонеза стават невероятни.Пробвайте ги, няма да съжалявате.

# 729
  • Мнения: 498
Ето ви моите изпитани рецепти на браунис) щом сме отворили темата)))
http://www.inagg.blogspot.com/2012/11/blog-post_21.html
http://inagg.blogspot.com/2012/07/braunies.html
http://inagg.blogspot.com/2012/11/2-1.html
http://inagg.blogspot.com/2012/08/blog-post_14.html
http://inagg.blogspot.com/2012/08/blog-post_21.html

tuly, да домашно приготвеното тесто е по-друго качество))) маршмелоуз ето тази торта - http://inagg.multiply.com/photos/album/9/9#photo=2
ето с марципан Варна - http://inagg.blogspot.com/2012/06/blog-post_15.html
http://inagg.multiply.com/photos/album/9/9#photo=5
http://inagg.multiply.com/photos/album/9/9#photo=7

Тестото купено отсега преспокойно ще ти издържи до януари) отиди в тортената библиотека, в началото на темата има магазините, откъдето поръчваме  Peace ако не се оправиш питай.

# 730
  • Мнения: 16
Като сте се заговорили за шоколадови кексчета да се вмъкна и да ви покажа една малко по-здравословна версия на двойно  шоколадови мъфини.
Двойно шоколадови мъфини


Не са много сладки, даже повече клонят към горчиви, заради тъмният шоколад и натуралното какао, но винаги можете да сложите повече захар и млечен шоколад.

# 731
  • нейде там, където ....
  • Мнения: 5 459
За украса на една от последните ми торти ползвах марципан Варна, по рецепта от тук и маршмелоуз. Синьото, зеленото и червеното е Варна-та (не съм слагала и един грам повече от даденото в рецептата, пудрата захар беше на Фамилекс, двойно пресята), другото - маршмелоуз (при него се оказа много важно многократното намазване на ръцете с масло при месенето). Оцветени са с боичките на Долче прима. Използвах ги на два пъти, в рамките на две седмици.

# 732
  • Мнения: 69
Момичета може ли някоя от вас да си измери отворите на формичките за мъфини. Чуда се дали да не си купя ето тези http://athome.bg/products/50026818/viejo-valle-b2036 купички за крем брюле и да използвам тях, предполагам че са огнеопорни и няма да са големи за хартиените форми за мъфини. Благодаря Ви предварително!

# 733
  • Мнения: 22 867
Момичета може ли някоя от вас да си измери отворите на формичките за мъфини.

Inessita, дъното е 5 см, в горната част са 8 см. Мисля, че ще стане така, важното е да няма накъде сместта да разширява книжната капсулка. Peace

# 734
  • Мнения: 3 219
Не знам как е в Бг, но тук и капсулките са с различен размер, както и тавичките. Така че трябва да се пригодят. В смисъл на пръв поглед изглеждат еднакви, но има разлика в диаметъра на дъното. Имам едни капсули, които пасват единствено на алуминиевите, които уж са за еднократна употреба, но аз си ги ползвам за многократна.

Общи условия

Активация на акаунт