Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

  • 143 169
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
  • София
  • Мнения: 3 249
Едни портокалови мъфини със захаросани корички от мен Simple Smile

# 736
  • гр.Русе
  • Мнения: 52
 Аз до скоро нямах тава за мъфини и си ползвах купички за крем карамел.Капсулите са малко по широки отгоре, но полека си ги нагласях.Не съм имала проблем, получаваха се страхотни мъфинки.

# 737
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Мъфините на ina.gg със заквасена сметана ще станат ли със сушени боровинки? Нямам пресни, а много искам да ги направя.

# 738
  • Мнения: 498
Мъфините на ina.gg със заквасена сметана ще станат ли със сушени боровинки? Нямам пресни, а много искам да ги направя.

Правила съм го със сушени червени боровинки, стафиди - да ще станат)

# 739
  • Пловдив
  • Мнения: 789
   bouquet  ina.gg

Ще ги пробвам и ще споделя.

# 740
  • Мнения: 2 815

Тези двете торти целите  ли са покрити  с марципан Варна? Дори белите елементи? Защото аз колкото и пъти да съм правила, тестото става жълтаво, толкова бял цвят не мога да докарам  newsm78, в момента в който олиото и брашното се смесят става жълто. Снежно бял цвят докарвам само с РМ2, която не е особено долюбвана вкъщи. Каква е тайната на бялото?

ghost13, много нежни кексчета   bouquet

# 741
# 742
  • Мнения: 498
polly, да с марципан Варна са - ето по тази рецепта - http://inagg.blogspot.com/2012/06/blog-post_15.html - погледни белите рози и цветя) Но това е производство от преди 5 години) непомня какво масло съм ползвала тогава. По онова време изобщо не можех да си помисля за истински фондан)

ghost13, изглеждат много вкусни) За глазурата само не ми стана ясно каква сметана (бита сладкарска, течна, заквасена, шпрей и какво мляко?)

# 743
  • Мнения: 2 815
Ами то честно казано няма значение какво е маслото (мазнината) , при самото "сваряване" се получава жълтия цвят  Rolling Eyes . Мерси все пак   bouquet

# 744
  • Мнения: 6 105
Здравейте,момичета  Hug

Аз съм нова и още не съм ви изчела,но разгледах на 1 страница рецептите.

Днес си купих силиконови форми за мъфини и направих.Доволна съм,като за първи път.По-нататък очаквам още по-добри резултати.  Embarassed  Simple Smile

# 745
  • Мнения: 45
към сместа за  глазурата се добавя прясно мялко,или течна сладкарска сметана...

# 746
  • Мнения: 69
Защо не мога да си отделя мъфините от хартията, залепнали са? Sad

# 747
  • Мнения: 22 867
Защо не мога да си отделя мъфините от хартията, залепнали са? Sad

Inessita, случва се понякога, обикновено се нахвърляме на качеството на книжните капсулки, но според мен е до тестото. Просто правих два вида кексчета в едни и същи капсулки, едните се отделяха, другите бяха кошмар, направо се отдираше на парченца хартията от тях. Обикновено, като изстинат добре, се отлепят понякога по-лесно. Peace

# 748
  • Мнения: 69
Защо не мога да си отделя мъфините от хартията, залепнали са? Sad

Inessita, случва се понякога, обикновено се нахвърляме на качеството на книжните капсулки, но според мен е до тестото. Просто правих два вида кексчета в едни и същи капсулки, едните се отделяха, другите бяха кошмар, направо се отдираше на парченца хартията от тях. Обикновено, като изстинат добре, се отлепят понякога по-лесно. Peace
Благодаря ти Lаbrex, ще опитам да изчакам втората доза да изстине. Може и наистина да е от тестото. А трябва ли да ги държа във формата след като ги извадя от фурната или направо ги махам и слагам нови.

# 749
  • Мнения: 22 867
Благодаря ти Lаbrex, ще опитам да изчакам втората доза да изстине. Може и наистина да е от тестото. А трябва ли да ги държа във формата след като ги извадя от фурната или направо ги махам и слагам нови.

Не е нужно, аз не ги държа, изваждам и слагам другите. Всъщност утре ще е ясно дали ще се сваля лесно хартиената капсулка. Peace

Общи условия

Активация на акаунт