Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обсъжданите теми във форума?
Какви съвети се споделят във форума?
Какво представлява изследването на нухалната прозрачност (NT) по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обсъжданите теми във форума?
-
Какви съвети се споделят във форума?
-
Какво представлява изследването на нухалната прозрачност (NT) по време на бременност?
Изследването на нухалната прозрачност (NT) е ултразвуково измерване на дебелината на течността зад врата на бебето. Нормално, дебелината не трябва да бъде повече от 3 мм, като стойности между 2,5 и 3 мм се считат за гранични. По-голямата NT дебелина може да увеличи риска от хромозомни аномалии като синдром на Даун. Малката NT дебелина е свързана с по-нисък риск.
-
Какви са рисковете и предпазните мерки при предно плацентално разположение и отлепване на плацентата по време на бременност?
-
Какво представлява ранната фетална морфология (ФМ) и защо е важна?
...А Fate е права за това с галенето на корема ама мисля че се отнася за по напредналата бременност...На мен в болницата като ме видяха да си галя корема веднага ми казаха да престана ама не заради контракции щото аз така или иначе си бях започнала да раждам ами защото можело да предизвика отлепване на плацентата и съответно кръвоизлив и усложнения...ама разни доктори разни идеали в крайна сметка...по добре да се избягва, аз само си слагам ръката на корема без да го потърквам много много за по сигурно...Аз утре сутринта съм на преглед и като се прибера ще се отчитам какво е станало...А и исках да разкажа нещо забавно...Онзи ден установихме че бебче ще е абсолютно бащичко (било то момиче или момченце)...Аз обожавам боб в гювеч, а приятеля ми го мрази...И аз доволно си сипах цяла купичка и успях да изям само няколко лъжички и след няма и 10 минутки и го повърнах всичкия...явно бебето не обича боб като татко си...което е някак си сладко според мен като пропуснем факта че немога да ям боб
Успех на всички който са на преглед тези дни и браво на тези с хубавите новини, дано и нашите са такива утре