ШЕСТОКЛАСНИЦИ - тема № 33

• 57 874
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Напоследък остава в градинката след училище и се задяват с момичетата, но си го позволява само в петък и рядко в четвъртък, защото няма време за учене.
Въпроса с интернета е решен кардинално - в 21.30 баща му му го спира и толкова. На телефона никога не  ползва интернет, защото знае, че сам ще си плаща сметката. Сам се съгласи да му спираме нета в 21.30, защото преценил, че иначе се увлича и не може да се наспива.
Не го спираме да излиза с приятели, но още не успява да си пренареди програмата така, че да му стига време за всичко и не го прави.

# 661
  • в тристайна гарсониера :)
Sash, много хубави и разбираеми си ги направила, ще взема и аз да му ги нарисувам на моя синковец.   Той остава понякога след училище или излиза в квартала, не всеки път иска пари, така че нямаме определен бюджет за това. На компютъра сяда когато сме свършили с всички домашни и упражнения. Единствено в петък след у-ще е свободна програма и когато съм на работа се разсейва малко. дете, какво да го правиш  Simple Smile

# 662
  • София
Споделям моята идея как да накарам детето да запомни формулите по математика. Тъй като моето е с дислексия е целта е да се направи колкото може по-атрактивно. Та затова съм ги направила на едни картони, написани с шарено, които му стоят пред очите.
действия с десетични дроби
действия със степени
Наистина си се постарала доста! Peace
Много  простичко и ясно обяснено!
Може да те копирам, ако видя, че не вървят нещата, както твърди младежът, че вървели.

Апропо викаха ме пак в училището преди 2 дни. ooooh! Аман вече с тоя моя блуден син! Хвърляли си бележки в часа с някакъв съученик. А в час по немски, му поискали бележник за забележка,ч е не носи домашното, и той казал, че го е забравил в къщи. ooooh!

# 663
kopche, моята дъщеря и тя каза, че в техния клас момчетата започнали да стават много "яки", не били вече захлюпени мамини синчета  Mr. Green А и момичетата са на далавера от този факт, понеже учителите се съсредоточават да пишат само на момчетата забележки, а те минават между капките. Все си мислех, че забележките са само за малките, да ги вкарат в правия път, но си продължават и досега. И колкото повече ги стягат, толкова по-диви стават. Миналата седмица без малко да счупят крака на едно момче, докато се гонели и блъскали. А да не му минава през ум на човек да ги кани на рожден ден вкъщи. Потрошавали всичко  ooooh! Онзи ден една майка не издържала и ги изгонила навън да си буйстват докато няма още сериозни щети  Crazy

# 664
  • дядовата ръкавичка
А да не му минава през ум на човек да ги кани на рожден ден вкъщи. Потрошавали всичко  ooooh! Онзи ден една майка не издържала и ги изгонила навън да си буйстват докато няма още сериозни щети  Crazy

Моите много държат да си празнуват рождените дни вкъщи (но с уточнението, че имаме двор). Момчетата са като хуни, на принципа "след нас и потоп", при това в буквалния смисъл. С. е роден в началото на лятото и любимото им занимание през този сезон е да се поливат с вода. Към края на РД обикновено всички са мокри до кости, а аз се занимавам основно с простиране и сушене.
С момиченцата е съвсем различно, кротки и мили като елфчета, дори не забелязваш, че има деца вкъщи.

# 665

С момиченцата е съвсем различно, кротки и мили като елфчета, дори не забелязваш, че има деца вкъщи.

Моят мъж би казал в случая "Така си мислиш ти и група съветски учени"  Twisted Evil може и да има кротки, но на нас не ни се е паднало такова  Crazy макар, че на фона на момчетата поне за пред хората вече се владеем ( ох, сетих се, скоро дребният ни пита за колко пари сме го купили  Joy )

# 666
  • София
Моят мъж би казал в случая "Така си мислиш ти и група съветски учени"  Twisted Evil може и да има кротки, но на нас не ни се е паднало такова  Crazy макар, че на фона на момчетата поне за пред хората вече се владеем ( ох, сетих се, скоро дребният ни пита за колко пари сме го купили  Joy )
На промоция, на промоция, му кажи! Joy hahaha

Оф, не знам дали сина ми е станал от "яките", ама аз вече имам пришки на езика от говорене. На всичкото отгоре, ми трябва търпение и за баща му, че и него да укротявам.
Тактика и търпение. Като на футболен мач. Mr. Green

# 667
  • София

Леле, каква заблуда! Mr. Green Говоря от опит като майка на цели 3 "кротки и мили елфчета". hahaha Определено при нас отдалече се забелязва/чува/разбира, че  са си у дома.

# 668
  • дядовата ръкавичка
Аз имам и момиченце на 10 г., та от опит говоря  Hug. Знам ли, може нейните приятелки да са такива или още да са малки  Wink.

# 669
На Стела гаджето беше буквално за 3 дни.  Confused Thinking hahaha Заплесва се по момчето тя, но пред мен не говори много за това. Веднъж си беше оставила скайпа и аз не издържах и отворих да видя какво толкова си пише с нейната приятелка. Коментирали едно момче от съседния клас  Joy .
Не трябва да и чета хронологията но не се сдържах. Blush  Joy
Миши Малката като беше на 4 същото нещо ме беше питала.....казахме и че щъркела я е подарил на нас. hahaha hahaha
Много неща иска напоследък, от 1-2 седмици насам мърмори как искала да има само нейна собствена стая. newsm78 Разбирам да спи с нас, тя дели една стая със сестра си но искала да е сама. #Cussing out За да има собствена стая трябва да освободя или трапезарията или една малка стая, която използваме да слагаме ненужните вещи вместо в мазе. Няма да стане обаче.  Naughty
Вчера ми мрънкаше и за дрехите, старомодни били не ги харесвала... Миналата година и купих много дрехи с обещанието да ги носи докато и стават. Да ама не, стари били не знам си какво.  Tired Разбрахме се вече да не купуваме много дрехи, а като иска да са по-модерни ще и купувам 2 комплекта всяка година да ходи с тях през седмицата. Утре ще търсим дрехи "по-модерни". Харесала си е някакъв суичър от продавалник с някакви много изкрящи цветове. Не ми хареса много но били модерни ще се купува. #Crazy

# 670
  • София
Айяла, свещичка да му палиш за здраве на момиченцето ти кротко. Аз съм с мъже, но впечатлението от днешните малки дами е, че са силният пол (меко казано  Mr. Green)

Бе я да ви питам, понеже тук основно математика и български се коментира, как са децата по другите предмети? Четат ли уроците по история, география и природа?

# 671
До дете си е.. не е до пол, аз моята малката отсега като я гледам страх ме хваща, много диво ей Joy

За ЧП и История яко се чете, защото сме наплашени от миналата година. Отчетохме се с една 6 по история.
По география има нова учителка и имам усещане, че ще стане като по другите разказвателни, тоест и там зор. И вече да ви кажа не издържам.. големи вундеркинди ще станат. То пък не може по всичко да има тормоз Sad

# 672
  • София

Моят мъж би казал в случая "Така си мислиш ти и група съветски учени"  Twisted Evil
Joy Joy Joy

Саш, уроците чете, ама какво разбира е друга тема  hahaha.
Вчера са имали тест по ЧиП. Вечерта седна да си провери отговорите, които е написал и сам установи, че му било трудно да формулира определенията в отворените въпроси.  
Мойто гардже за никакви любовни трепети не ми споделя. Всяка вечер, когато има време, както и уикендите, излиза с приятелчетата от квартала. Зад блока има детска градина с футболно игрище с малки вратички - ритат по цял ден или карат скейтове.

# 673
  • София

Моят мъж би казал в случая "Така си мислиш ти и група съветски учени"  Twisted Evil
Joy Joy Joy

Саш, уроците чете, ама какво разбира е друга тема  hahaha.
Вчера са имали тест по ЧиП. Вечерта седна да си провери отговорите, които е написал и сам установи, че му било трудно да формулира определенията в отворените въпроси.  
Мойто гардже за никакви любовни трепети не ми споделя. Всяка вечер, когато има време, както и уикендите, излиза с приятелчетата от квартала. Зад блока има детска градина с футболно игрище с малки вратички - ритат по цял ден или карат скейтове.

Оффф, болната ми тема. Моите девойки, ако ги оставя съвсем безконтролни, свеждат научаването по разказвателните до директно  написване на домашните. Embarassed  А понеже към тези предмети аз изпитвам органична неприязън, съм упълномощила баба им да ги препитва. Та уж четат, взаимно се изпитват двете и после  баба им ги хваща на къс пас, когато и ако  реши. Днес са се разминали с това същото контролно по ЧП, което е правил синът на Вени, понеже част от децата бяха на екскурзия. Доколкото разбирам от девойките, някаква авария е имало с автобуса - лек удар, счупено стъкло,  слава Богу без  наранени.

# 674
  • София
Русалке, не болна ми направо болезнена ми е темата! Моя човек отваря учебната тетрадка по ЧиП и написва домашното, след което чете урока. Ако съм в близост - чете го целия, ако не съм - чете сините карета в края, сега пък няма да се хаби  Crazy. По коя логика първо пишеш домашно, пък после четеш урока, питам всеки път и отговор не получавам ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт