Обичам Топлофикация

• 66 708
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • София
 katia13 ,това с мигащите и ослепяващите  Wink топломери се отнася за тези с 10-годишен гаранционен срок, който сега изтича. Те трябва да се дебнат  Mr. Green Ако замига нов - сигурно не е читав. Но и в двата случая се уведомява топлинния счетоводител.

# 586
katia13 ,това с мигащите и ослепяващите  Wink топломери се отнася за тези с 10-годишен гаранционен срок, който сега изтича. Те трябва да се дебнат  Mr. Green Ако замига нов - сигурно не е читав. Но и в двата случая се уведомява топлинния счетоводител.
Аха, ама щом има вероятност да изгасне и щом ти начисляват пълен обем, значи е най-добре да си го следя поне чат-пат  Confused Каква гаранция има, че читав .. сигурно има и дефектни бройки пуснати в обръщание, да не идат зян  Joy ,знаем ли..
Мерси все пак  Hug

# 587
Новите сметки са вече на сайта! Моята е същата като предишния месец -100лв. Честно казано очаквах да бъде с 10% по-ниска заради намалението в цената, но уви.

# 588
  • София
Аз съм доволна  Grinning 30 лв. по-малко - отговаря на очакванията ми в зависимост от потреблението. До фактурата няма как да знам дали е отразено вече намалението на цената  newsm78

# 589
  • София
и нашата е същата, януари си беше направо топло, явно ще чакаме лятото, за да правим равносметка  ooooh!

# 590
  • София
На фона на 195 през декември- сега е 158...а като знам колко по-малко парно ползваме от миналата зима заради изолацията, която поставихме през лятото...

# 591
  • София
Бъркам ли се нещо или през януари в София беше пролет? Двустаен апартамент (66 кв. м.), един човек, 158 лв.  Shocked

# 592
И ние 30 лв. по-малко. Потреблението все си мисля, че е същото, явно по-топло ще да е било  Laughing

# 593
  • София
Милинка, доста е, но сигурно е на база. Ние сме с дистанционни  и смятам, че сумата ни е близка до реалната, ако не се смятат общите части  Mr. Green

# 594
  • София
А при нас декемврийската е била 125 лв., сега погледнах.
33 лв. отгоре за пролетните температури през януари. Thinking
Топлофикация София продължава да ме удивява и все още продължавам да я "обичам".
Меце, защо на база? Нали има топломери? Или имаш предвид, че взема някакъв % от януари 2012?

# 595
Бъркам ли се нещо или през януари в София беше пролет? Двустаен апартамент (66 кв. м.), един човек, 158 лв.  Shocked
Laughing Бъркаш явно според тях!
Нашата е 300 лв /коригирана е спрямо декемврийската с една трета следконтролния отчет, като са  видяли че ми е толкова потреблението било декември с 1/3 по малко от начислените тогава/, това добре.. но на 26.01 подадох заявление, че ще ползвам наполовина по-малко кубици топла вода от тия дето ни бяха изпердашили .. и че ще ползвам 20% от мощностите на парното, заради лирата .. иначе си минахме на климатици . Това явно ще се отрази чак от следващия месец. newsm78
До тук равносметката е начислени около 310-320 лв само за парно, изхабени 2700 киловата /т.е. 270 лв грубо/ ..и значи имат да връщат .
С водата и сградната ще е същото - начислени около 90 лв вода /за 12кубика/ , изхабени са обаче 5-6 кубика, значи и от водата ще връщат ..
За сградна се съмнявам да има корекции при нас.
Лихва за предния месец 69ст.  Whistling
Ще платя някаква част, да не се трупа, но само въз основа на това дето аз съм засякла като изразсходвани киловати в пари  Party .
Предчуствам, че ще има до другата година да ни връщат пари във вид на вода  hahaha ама може и да им ги поискам кеш  Thinking

# 596
  • София
Декември-75лв
Януари-103 лв
Нещо не ми се връзва  newsm78

# 597
  • София
Милинка, на база означава, че взимат миналогодишното ти потребление за съответния период. Какво като имате топломери, ако нямате ежемесечно отчитане.  Чак при изравнителното отчитане  сметките ще са реални, уж  Mr. Green
Нас ни засичат ежемесечно топломерите и пак накрая ще има изравнително - заради  т.вода, която е на база и е в мВч както при радиаторите.
Малей, на мен трябва да ми плащат за рекламата, която правя на дистанционните топломери  Laughing

# 598
  • София
Исках да сме с дистанционни, но гадовете от входа не се съгласиха, че им били скъпи. Пък кой ме беше метнал на върбата, че не може само нашия апартамент да е с такива, та се включих в общото стадо.
Тоест, сега за целия отоплителен сезон ще вземат пропорционално на миналогодишните, без значение дали навън не пеят чучулиги?

# 599
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Исках да сме с дистанционни, но гадовете от входа не се съгласиха, че им били скъпи. Пък кой ме беше метнал на върбата, че не може само нашия апартамент да е с такива, та се включих в общото стадо.
...

Ние сме на квартира. От тази година, от 24 ап. във входа, само 9 имат дистанционни топломети и от Техем ми казаха, че докато не са на такива 90% от апартаментите отчитането си е на база от миналогодишен период ... Та, не се тормози, че не си си сменила топломерите Simple Smile При нас като са дистанционни и топломерите и водомерите ефекта е никакъв ... Все си е на база от миналата година ...
Иначе за януари с 20 лв. по-ниска сметка от декемрви ...

Общи условия

Активация на акаунт