Съвет за развод с топлофикация :)

• 32 898
  • 217
  •   1
Отговори
# 60
Рокси, комуникацията с Топлофикация е невъзможна. Който се е опитал да комуникира с тях по проблем си е ударил главата в стената. Освен това те имат "експерти", които ще докажат че 900лв. за общи части е реално. Ти да не би да си се объркала, че живеем в Германия нещо.
Идвали са от Топлофикация в апартамента, гледали са, дали са си становището и проблема ми не са разрешили.Това не работи - изпитано, пробвано, изстрадано!
Направо ми става смешно, че някой изобщо може да допусне че с Топлофикация има някаква комуникация. Ти имаш ли идея за какви тетки и чавки става въпрос там?

И какво прави човек след като експерт му е доказал, че 900лв. е нормалната сума? Къде отива да се жалва след това по твоята логика? И колко време от живота си трябва да отдели по този проблем?

А ето я моята логика:

Законите важат за всички и Топлофикация не може да прави изключение. Ако някой не желае да те допусне в дома си (по каквито и да е причини), ти нямаш право да влезнеш  и толкоз. Закон. Да си намерят начин да решат проблемите си по законен път. Не може да има специален режим за някой.
 Винаги клиента плаща фирата, да това е така. Но ако фирата е 80% и доставчикът е само един кво правим? Пляскаме с ръчички? Днеска аз горя с 900лв утре ти и така ....За мен това не е добро решение, нито пък за теб (само дано не го изстрадаш като мен).

Не ми дава развод Топлофикация и това е. Посъветвай ме какво да направя. Съдя ги, осъждам ги и те пак продължават да ми изпращат сметки. Нека си бъдем от помощ в тази тема. Аз съм говорила с хора в мойто положение и те са намерили спасение единствено в Стразбург. Можеш да си представиш за какво става въпрос - за какво време, енергия и средства иде реч. Защо ми причиняват това?

# 61
Нивото на този разговор сериозно ме отегчи, поради което ще ви спестя отговорите си:-)

# 62
caffeine, ако правилно съм разбрала - искаш да имаш имот в топлофицирана сграда, но да не плащаш затоплянето? Ако е това - според мен е невъзможно.

Иначе и на мен би ми било прекрасно, защото затоплянето на общите части е доволно и рядко се налага да пускаме радиатор.
В най-студените дни, когато навън беше -15, вкъщи беше 17 градуса, "без отопление", слагам го в кавички, защото при родителите на мъжа ми, аналогичен апартамент, но в нетоплофицирана сграда беше 8-9 градуса вътре. В дните, в които навън е около нулата и нагоре, вкъщи е 20 градуса.
Кой смяташ, че трябва да плаща това затопляне?
Много фантастично звучи, хем да ми е топло, хем да викам - ама аз не ползвам  Simple Smile

Как е възможно общи части да струват 90лв., а апартамент ползващ всички радиатори да плаща 120лв?

Именно това загряване до 17-18 градуса е скъпата част, после всеки може да си вдигне лесно 2-3 градуса и цената, естествено е ниска.
Никой не е казал, че да имаш имот е евтино, без значение дали живееш там, така и парното. Няма как да стане по друг начин, то не топли само отделните имоти, а сградата като цяло. Който не ще имотът му да се затопля по този начин, сменя го с друг, в който няма ТЕЦ.

Не се надявай някой да плаща затоплянето на чужд имот, и данъка няма да намериш кой да ти плати, да, той също си върви, нищо че никой не живее там, иди осъди и държавата, че ти го иска  Simple Smile

Що се отнася до недопускането е апартамента - никакъв проблем, просто ви начисляват пълна мощност, ама най-пълната възможна  Simple Smile

Не знам колко години ще минат, преди да схванем, че да си собственик на имот, значи да имаш и задължения, пък ако щеш живей в него, той е факт.

# 63
Инцидентно се запознах с жена,която от 2-3 години е в дела с Топлофикация(това беше през есента на 2011г.).
От 5000лв за изразходвана топлинна енергия + 1000лв за лихви,на втора инстанция дължеше само около 1200лв и никакви лихви.
Правете си сметката какво надписва Топлофикация и какво са успяли да докажат в съда.

caffeine няма да се отказваш,не си само ти,ако знаеш колко хора са като теб готови да си търсят правата.

# 64
Електродружествата как търсят начин да предотвратяват кражбите. Що не могат да ми крадат от тока примерно?
Joy Верно ли!? Сичките сиган в България крадат ток! Mr. Green

# 65
Не се сърди, човече, наследих такъв апартамент не съм искала да го имам. Един ден се събудих с дълг към Топлофикация, ей така от нищото, та затова го приемам малко емоционално.Не ме интересуват никакви общи части, никой не живее там и това е видно за съседите. Така че аз съм тази, която плаща за комфорта на другите, а не те на мен. Разбираш ли сега?

Аз искам да се разделя с Топлофикация и да запазя това жилище (защото съм живяла там като дете и имам сентимент), но нямам това човешко право явно.Изглежда да притежаваш комуналка изисква да водиш и комунален живот (макар и дистанционно) - каквото за съседа, това и за теб. Каквото ти каже монополиста, това. Без право на възражение. Ами ако някой се отоплява на ток той също допринася за затоплянето на сградата, защо съседите да не са солидарни и да му плащат и на него?

Трудно ми е да го приема и затова за себе си съм избрала друг път - чрез съд. И повярвяй ми, Топлофикация няма реални доводи - всичко е политика. Затова човешките казуси се решават в нормалните страни, а тук важат комуналните закони. Чужденците, които живеят в България наистина не могат да повярват колко нагли са фирмите тук и как ние българите овчедушно сме се примирили с това.

Недоволни има хиляди, всъщност 50% от хората. Това недоволство е предпоставка да се търси друго решение на проблема и то ще се намери. Моето първо дело мина в моя полза, това сигурно означава нещо, нали? Едно от решенията е Топлофикация да подготви индивидуални договори с хората и там да са описани правата и задълженията ни. Да видим колко хора ще подпишат такъв договор.

А иначе пътят е ясен - съдене до дупка. Аз вече съм свикнала и не ми отнема много време да си получа своето в съда. Да се разправяш с Топлофикация отнема много повече време и нерви и винаги е безплодно.

И последно Не се сърди, човече не забравяй че закон и ред не се налагат с погазване и отнемане на човешки права. Първо ме съветваш да си продам имота заради кефа на един монополист,после пускаш лелката от Топлофикация в апартамента си да проверява и контролира, след това се приема закон за лесен достъп до комуналките, и накрая вече участваш в техния театър и си плащаш, при това надписана сметка!

# 66
  • София
Виж сега, caffeine, такива, които не осигуряват достъп до имота си за отчитане, очевидно крадат топлоенергия, иначе какво друго може да прикриват? Thinking

Обаче въпросът е, че крадат не от топлофикация, а от съседите си.
На мен също не ми харесва това прехвърляне на топката у съкооператорите, щото от топлото си прибират парите от общия топломер и не ги интересува нищо.

А защо пък съседите да плащат за отоплението на твоя имот? Те пък едва ли имат сантимент към него. Rolling Eyes

# 67
.... пускаш лелката от Топлофикация в апартамента си да проверява и контролира...
Само ако знаеш какъв пич дойде у нас на проверка... Crazy
Ама ти си от тия, дето всички закони трябва да се приравнят към техните желания, щото на тях друго не им изнася! А съденето на този и онзи се превръща в цел на живота им, и хоби. Mr. Green
"Хем сърби, хем боли!" казват за такива. Да имаш апартамент от сантименти, ама да си го имаш както си имаш ваза в хола на масата. Да минаваш само да бършеш прах и да се отдаваш на спомени. Що подмина онова за данъка, който плащаш на сантименталното си жилище, въпреки, че не живееш в него? Не те питам всъщност. Laughing Като гледам как си зациклила, е ясно, че адекватен отговор няма да получа. Crazy

# 68
Нали разбирате, че най вероятно сумата за общи части е разпределената разлика между общото подадено към сградата и сумата от индивидуалните топломери. И колкото повече се правят шашми с тях (индивид.), толкова повече се натоварват общите.
Свекър ми има същия проблем, осем! апартамента не могат да се разберат, само дето очите не са си извадили и плащат огромни суми.
Длъжни ли са да могат да се разберат? Ако знам, че съседът Х си е сменил радиаторите с чугунени, че има ключ за абонатната станция и постоянно ровичка нещо там, ако знам, че плаща три пъти по-малки сметки от мен за два пъти по-голям апартамент, как точно да се разбера с него?
Сега чета, че от Топлофикация щели да глобяват с 10 бона онези съседи, котио крадяли топло. Приветствам решението! Чакам да видя как ще стане, щото не може да няма начин да стане. Щом обикновените хора трябва да могат да се разберат със съседите си, значи на Топлофикация успехът й е в кърпа вързан!  Peace

# 69
Бижу, като гледам коя незначителна част от поста ми си цитирала няма никак да се изненадам ако се окаже, че работиш в Топлофикация.  Joy
Грубият ти тон, използваните изрази и епитети показват че насреща ми не стои дама. Доста напомняш за онези същества там. Май затова у дома ти пращат пичовете на проверка, а в моят дом идваш ти  Joy hahaha

P.S. С данъците нямам проблем - тях за сега не ги надписват и благодарение на Топлофеодала разбрах какво е съд и закон. Това е единственото положително нещо в ситуацията.

Лека работа ти желая утре и внимавай с нервите, че някой клиент (пардон крепостен) може да го  отнесе заради мен.

Със здраве!
  bouquet

# 70
Сладуранка! hahaha ooooh! Топлофикация трябва да заделя средства да лекува най-тежките случаи сред пациентите си, пардон, клиентите си. Crazy
Не се радвай на прозренията си, не работя в Топлофикация. Laughing

# 71
Длъжни ли са да могат да се разберат?
Нямам отговор на този въпрос, обаче понеже толкова не се разбират редовно нямат ток на тълбището ( говорим за сметки от по десетина лв общо за осветление, асансьор изобщо нямат, стара кооперация), вратата не се заключва, покривът тече и нямат топломери. Поради което непрекъснато някой си променя данните за отопляем обем, 'включват' се и се 'изключват' радиатори, и уж никой от апартаментите не отоплява пълен обем ( според живеещите в тях), а накрая в блока им влиза топло като за сауна Rolling Eyes
Сещаш се за каква мила картинка говоря.

# 72
caffeine, ако правилно съм разбрала - искаш да имаш имот в топлофицирана сграда, но да не плащаш затоплянето? Ако е това - според мен е невъзможно.

Иначе и на мен би ми било прекрасно, защото затоплянето на общите части е доволно и рядко се налага да пускаме радиатор.
В най-студените дни, когато навън беше -15, вкъщи беше 17 градуса, "без отопление", слагам го в кавички, защото при родителите на мъжа ми, аналогичен апартамент, но в нетоплофицирана сграда беше 8-9 градуса вътре. В дните, в които навън е около нулата и нагоре, вкъщи е 20 градуса.
Кой смяташ, че трябва да плаща това затопляне?
Много фантастично звучи, хем да ми е топло, хем да викам - ама аз не ползвам  Simple Smile

Как е възможно общи части да струват 90лв., а апартамент ползващ всички радиатори да плаща 120лв?

Именно това загряване до 17-18 градуса е скъпата част, после всеки може да си вдигне лесно 2-3 градуса и цената, естествено е ниска.
Никой не е казал, че да имаш имот е евтино, без значение дали живееш там, така и парното. Няма как да стане по друг начин, то не топли само отделните имоти, а сградата като цяло. Който не ще имотът му да се затопля по този начин, сменя го с друг, в който няма ТЕЦ.

Не се надявай някой да плаща затоплянето на чужд имот, и данъка няма да намериш кой да ти плати, да, той също си върви, нищо че никой не живее там, иди осъди и държавата, че ти го иска  Simple Smile

Що се отнася до недопускането е апартамента - никакъв проблем, просто ви начисляват пълна мощност, ама най-пълната възможна  Simple Smile

Не знам колко години ще минат, преди да схванем, че да си собственик на имот, значи да имаш и задължения, пък ако щеш живей в него, той е факт.

: Peace Peace Peace Peace Peace Peace Това е истината!

# 73

Елица, не е очевидно и не следва че крадат. Съществува едно нещо наречено презумпция за невинност. Не съм юрист, дано някоя мама юрист се включи и го обясни по-точно. Аз ще цитирам два източника:

Презумпцията за невинност или Презумпцията за невиновност (на латински: praesumptio innocentiae) е отраслов правен принцип в пеналистиката.

Принципът е закрепен в чл. 31, ал. 3 от Конституцията на България:

„ Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда “

и в чл. 6, ал. 2 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи:

„ Всяко лице, обвинено в криминално престъпление, се счита за невинно до доказване на вината му в съответствие със закона “

, по която Република България е страна от 1992 г.

Да обвиниш някой че краде без да го докажеш е сериозно погазване на човешките права. Болните мозъци искат и криминализиране на неплащането на услуга, която не ползваш.

Не може да стане това. Все още има хора и организации у нас, които ще се съпротивляват на това.

Съседите трябва да си гледат живота и здравето, а Топлофикация да си оправи бакиите и да подпише договори с хората, където ясно да се вижда какви права и задължения имаме.Това с начисляването на пълната мощност е много добро решение - те ми го начисляват, а аз го оспорвам в съда и то не минава. И в двата случая съседите нямат нищо общо и никой не нарича никого крадец или нещо друго.
 Peace

# 74
Хехе! Бравос!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт