Съвет за развод с топлофикация :)

• 32 831
  • 217
  •   1
Отговори
# 75
  • София
caffeine, ти си мелиш особено емоционално и несвързано за някакъв си твой случай, ама не разбрах защо не пускаш да ти отчетат топломерите, нали не ползваш парно? Измервателните уреди би трябвало да го доказват.

Иначе това твоето се казва да спекулираш с правата си, нямаше нужда да се напъваш толкова да ми цитираш.
И точно заради същите "права" хората плащат сметки по 5-600 лв. Разпределят им топлото на крадците, защото няма как да го докажат. Никой не е длъжен да ти плаща сметките обаче. Дали за общите части и сградната инсталация, дали защото крадеш. Ама ти много добре го знаеш де, аз пък упорито ще си го повтарям като за идиоти.

# 76
Извинете, че се намесвам, но ме интересува в Топлофикация или при топлинния счетоводител  се пуска пзаявление за намаляване на отопляемия обем и дали мога да направя това сега или чак за следващия отоплителен сезон?

# 77
"Развод" с Топлофикация = "развод" с имота, който е в "брак" с Топлофикация.(вече са го казали по-описателно)
Друг вариант е целият имот да се "разведе". Спира се парно и топла вода. Аз също смятам за "кражба" оставянето само на топла вода. Такива блокове са дори със старата(метална) инсталация и циркулирането на тази система също подгрява стени - може минимално, но пак е загуба на енергия. Не съм убедена, дали прецизно са включили загубите по трасето само за вода.
Моят закостенял мозък пък не може да се начуди и пак питам:Имате ли представа, как може да се разбие монопол на Топлофикация, колко ще струва нова такава и ако е печеливш бизнес, мислехте ли, че досега нямаше да има? Да сте чули някой бизнесмен да се е интересувал да го направи и да са го "резнали"? Аз не знам за такъв. А примерът с газифицирането веднага ми отговори, що за размери са инвестициите и какви са цените за потребителя.
Топлофикация и да фалира, ще скапем енергопреносната система. Който е стоял на свещи на режим по татово време, ще си спомни "милите часове".
Чакам бизнес-планове за разбиване монопола на Топлофикация. bowuu

# 78
Не се сърди, човече, наследих такъв апартамент не съм искала да го имам...

Наследството не винаги се състои само от активи, има и пасиви. Няма място за емоционалности, имотът не е картичка, която да да съхраняваш в книга и да не иска ни вода, ни хляб. Теглиш чертата, преценяваш трезво и ако не те устройва резултата - продаваш и влагаш парите в такъв, който можеш (и искаш) да поддържаш.

Щом има централно отопление - той се отоплява, живееш там или не, централно е.
Данъци плащаш, пак без значение дали живееш там.
Ако има нещо по общите части на сградата, пак имаш задължения - покрив, фасада и т.н.
Добро, лошо, това е положението...

И последно Не се сърди, човече не забравяй че закон и ред не се налагат с погазване и отнемане на човешки права. Първо ме съветваш да си продам имота заради кефа на един монополист,после пускаш лелката от Топлофикация в апартамента си да проверява и контролира, след това се приема закон за лесен достъп до комуналките, и накрая вече участваш в техния театър и си плащаш, при това надписана сметка!

Не знам. Честно казано аз не виждам друг начин за засичане на индивидуалните уреди от типа на водомери, топломери. Има и дистанционно засичане, обсъдете го във входа Peace
За кражбите много чета напоследък, никога не съм мислила, че е толкова разпространено, но явно е. Според теб, какъв е начина тези хора да бъдат хванати? Ок, ти не крадеш, аз не крада, ама все някой го прави, как да го хванат, ако не влязат навсякъде? Вчера по новините даваха, че следят с камери, които засичат топлината, че те да бяха минали с говорител из града, да не би някой крадец да не е разбрал  ooooh! много ясно, че ще си ги спрат като чуят, че има проверки. Пък и да бяха минали в големите студове.
Наистина не виждам проблем служителите да отчитат уредите, като дойде човек да ти пусне нет, пак трябва да влезе, за всичко е така.
И не е само при ТЕЦ-овете. Родителите ми са в самостоятелна къща и се отопляват на газ, служител пак влиза вътре да види показанията.

Ако е оставено нещо във входа, предмет и той изчезне, всички за заподозрени, ако има заповед, могат да влязат във всеки един дом за проверка.
Същото трябва да стане и с топлото. Факт е, че има кражби. Нужна е съвместна работа с полицията. Заповед - проверки и наказание за крадците.
Може и да има друг начин, но не виждам какъв.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 10:52 от Не се сърди, човече

# 79
Категорично никой не може да влиза в дома ти ако ти не го пуснеш доброволно. Може само с прокурорска заповед, т.е. трябва да си заподозрян в нещо.Ако не допуснеш служител на Топлофикация или някой комшия, това не значи абсолютно нищо. Кой какво си мисли или въобразява си е негов проблем. Частната собственост е свещена и неприкосновена.
Е, последното според  Топлофикация не е съвсем така.
Защо иначе ме задължават, при спряно парно, да им плащам за тръбите?
Аз, например, не ги искам.Защо не ми разрешат да ги отрежа и да ги махна?
А те да си прекарват мощностите откъдето искат?
И дали не е по-правилно,след като Техните тръби минават през Моя апартамент, те да ми плащат наем на мен, че съм позволила да използват Частния ми имот за техни цели?

# 80
Категорично никой не може да влиза в дома ти ако ти не го пуснеш доброволно. Може само с прокурорска заповед, т.е. трябва да си заподозрян в нещо.Ако не допуснеш служител на Топлофикация или някой комшия, това не значи абсолютно нищо. Кой какво си мисли или въобразява си е негов проблем. Частната собственост е свещена и неприкосновена.
Е, последното според  Топлофикация не е съвсем така.
Защо иначе ме задължават, при спряно парно, да им плащам за тръбите?
Аз, например, не ги искам.Защо не ми разрешат да ги отрежа и да ги махна?
А те да си прекарват мощностите откъдето искат?
И дали не е по-правилно,след като Техните тръби минават през Моя апартамент, те да ми плащат наем на мен, че съм позволила да използват Частния ми имот за техни цели?

Както се разбра от постовете по-нагоре, като не ти отърва, ще си смениш апартамента!  Peace
Иначе ще плащаш, щото тръбите те греят. Колко те греят, искаш ли да те греят, няма значение. Топли тръби - стотачка.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 15:05 от Анонимен

# 81
Ами аз и сега чрез камината си топля кухнята на съседката отгоре.Колко да й искам на месец, че я отоплявам?    Laughing
Това са пълни глупости.Във всеки един блок,всеки топли другите.Без значение начина на отопление.
Преди седмица пак имаше някакъв "експерт" по BTV...пълен глупарник.Едно нещо не можа да обясни като хората.А довода "Ама с общите части се топлите всички!"   Shocked

И защо Аз да си сменям жилището?
Може да съм го наследила.Т.е. ,с Мен Топлофикация няма договор.
МОже да ми е удобен до училище,месторабота,или друго.
Може да ми харесва като разположение, местоположение.
Проблемът не е в мен и жилището ми, а в невъзможността да се възползвам от правата си като клиент .

# 82
Само не ми разправяйте, че търпя да ме "дой" Топлофикация. Просто съм доволна от парното. Сметки от 100-150 лв на месец са нищо за отоплението, което предоставят.
Единственият проблем според мен са кражбите на съседите.

# 83
Написахте популистките изказвания. Хайде, дайте проект.
Краси, ТВОЯТ апартамент е в сграда, отопляема от Топлофикация. Как би се "развела" с Топлофикация, ако не се "разведе" цялата сграда или тази част от нея, която се захранва с Вашата абонатна станция(има и по два входа с една абонатна)? Твоят вариант на рязане на тръбите в твоя апартамент как практически би станало? Даваш проекта на Топлофикация, стискате си ръце, кой поема разходите и ни описваш тук като челен опит. Може и да го патентоваш. Уверявам те, такова "чудо" не е измислено.
И ел.енергията ни я показват във фактурите разбита-има услуга "разпределение на електрическа енергия" с 6 подразбивки. И там не е по-различно. И те са монополисти. Но тези тръби как ни бодат очите...

# 84
Ами аз и сега чрез камината си топля кухнята на съседката отгоре.Колко да й искам на месец, че я отоплявам?    Laughing
Това са пълни глупости.Във всеки един блок,всеки топли другите.Без значение начина на отопление.
Преди седмица пак имаше някакъв "експерт" по BTV...пълен глупарник.Едно нещо не можа да обясни като хората.А довода "Ама с общите части се топлите всички!"   Shocked

И защо Аз да си сменям жилището?
Може да съм го наследила.Т.е. ,с Мен Топлофикация няма договор.
МОже да ми е удобен до училище,месторабота,или друго.
Може да ми харесва като разположение, местоположение.
Проблемът не е в мен и жилището ми, а в невъзможността да се възползвам от правата си като клиент .

Дай предложение, как ще имаш възможност да се възползваш от правата си, като инсталацията не е лична, за разлика от камината. С камината ти доброволно топлиш комшийката. Може да й поискаш пари, тя да не иска да плаща, стигате до съд и пак напиши. Всеки опит е полезен.

# 85
Краси...*, говорим за централно затопляне на цялата сграда.
Как предлагаш само твоят апартамент да не се топли? Ясно ми е, че някои хора не щат, но при този тип отопление просто няма как едно апартаментче да го отделят и махнат. Може да се пусне/спре - с общо решение на живущите, индивидуално решение няма.

Иначе писах вече - бижу ще ми е, ако не се плащат, защото при нас са достатъчни за отопление в 90% от зимните дни. Зле ли ще ми е да не плащам нищо, а да се топля? Не е лошо като идея, но никой няма да ни топли блоковете за без пари.
Абе, сигурна съм, че на всички ви е ясно това, но всеки гледа да не плаща.

# 86
Aз имам молба, или по скоро предложение. От уважение към събеседниците, моля, не пишете гръмки думи като 'неприкосновеност' и 'наем' Mr. Green без да знаете какво наистина стои зад тях.

В последните 2-3 дни съм просто изумена до каква степен се използват неправилно, дори не знам как да го формулирам, обществена неграмотност ли, социални игноранти ли, просто не ми идва достатъчно всеобхватно определение  Rolling Eyes

# 87
Краси, ТВОЯТ апартамент е в сграда, отопляема от Топлофикация. Как би се "развела" с Топлофикация.....
Твоят вариант на рязане на тръбите в твоя апартамент как практически би станало? Даваш проекта на Топлофикация, стискате си ръце, кой поема разходите и ни описваш тук като челен опит.
Ама това не е Мой проблем.Аз не ги искам в апартамента си.А той е мой,Частна собственост.И аз нямам интерес от цялата работа.
Топлофикация е тази, която иска да прекара тръбите през Моя апартамент.Значи,ми дължи наем за това.
А ако не иска да ми плаща, да си ги прекарва откъдето иска.Защо Аз трябва да мисля вместо нея?   Simple Smile
Ако не искам да плащам ток, ще ми отрежат жиците , ще си приберат електромера и ще си светя със свещи.

На същия принцип трябва е договорът с топлофикация.
Ако искам услуга от тях,моля.
А ако не искам, да идват да си събират машинариите и...всеки по пътя си.
Апропо,техните "експерти" добре работят по промиване на мозъци.
Аз се топля основно с камината и инцидентно на ток и сметката ми за целия сезон е колкото едномесечна към топлофикация.

# 88
  • София
Вчера ми стана супер странно с тая камера на Топлофикация. Не схванах защо решиха, че хората с отказано парно не се отопляват... Реално камерата засича дали жилището се отоплява, а не дали е с изключено парно. 

# 89
Краси...*, говорим за централно затопляне на цялата сграда.
Как предлагаш само твоят апартамент да не се топли? Ясно ми е, че някои хора не щат, но при този тип отопление просто няма как едно апартаментче да го отделят и махнат. Може да се пусне/спре - с общо решение на живущите, индивидуално решение няма.

Иначе писах вече - бижу ще ми е, ако не се плащат, защото при нас са достатъчни за отопление в 90% от зимните дни. Зле ли ще ми е да не плащам нищо, а да се топля? Не е лошо като идея, но никой няма да ни топли блоковете за без пари.
Абе, сигурна съм, че на всички ви е ясно това, но всеки гледа да не плаща.
Ясно ни е , ясно ни е. Аз искам да плащам твоите сметки-и ще ги плащам. Ама ти мойте по 500 длаи ще искаш да ги платиш. Направо , честно си мечтая да ви пуснат и на вас по едни такива сметки и после с нетърпения ще чакам позитивният ви за Топлоф. пост. Аз да ви питам тогава , защо се топлите , а не си плащате. Ама много интересно , защо.....................................И да, не е мой проблем , че съседите ми крадат. Аз искам да си платя моето топло. Като няма механизъм да ги хванат , топлоф. да поеме сметките им. Ама нали- много по- лесно е да ни ги бутнат , на нас. Защо да се занимават!!
Момичета, дърпате дявола за опашката , а аз честно се моля да ви изпратят и на вас сметки на съседите ви.

Общи условия

Активация на акаунт