Съвет за развод с топлофикация :)

• 32 840
  • 217
  •   1
Отговори
# 90
Топлофикация Не иска да прекара, тя Е прекарала инсталацията преди ти да го купиш/наследиш/подарят...

Да, това е проблем и на Топлофикация. Не би изградила външна система, защото ще е с още по-скъпи цени(загуби). Врътва кранчето в абонатната. И така...докато фалира. И вече ще станем много "маймуните" за ток и дърва, които по логиката на пазарния закон за търсенето и предлагането ще им се вдигнат цените.

# 91
Човече,какви са тези тръби с които се топлите през 90 пр от зимните дни? Как става това? Приемам,че апартаментът е саниран,южен,вътрешен др. но все пак? То ако беше така всички щяхме да се топлим само с тръбите. Дай малко ноу-хау.

# 92
Топлофикация Не иска да прекара, тя Е прекарала инсталацията преди ти да го купиш/наследиш/подарят...

Ние например сключихме договор с Топлофикация след като купихме. От 25 апартамента един не беше съгласен. Само че мнозинството има право в този случай, респ. целият блок се включи и използва услугите. Въпрсният 25ти не знам какво е направил, дали е продал, дали не, но в крайна сметка това е положението при съвместно съжителство, съгласно закона.
И така...докато фалира. И вече ще станем много "маймуните" за ток и дърва, които по логиката на пазарния закон за търсенето и предлагането ще им се вдигнат цените.
Дали ще фалира не знам, но все пак цената на тока се регулира ( както и тази на парното), така че не се движат точно по закона за търсене-предлагане. Виж, при дървата капитализмът е див.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 15:44 от Рокси

# 93

Момичета, дърпате дявола за опашката , а аз честно се моля да ви изпратят и на вас сметки на съседите ви.

Няма как да стане. Топломерът ми е на входната врата. Сградната ми е почти колкото отопляемата. Водата ми е повече от парното. Но знам, защо е така.

# 94
Момичета, дърпате дявола за опашката , а аз честно се моля да ви изпратят и на вас сметки на съседите ви.

Честно казано, направо си плюя в пазвата да не решат съседите да се изключват масово и да ме сурвакат с такава сметка.
Не ми се мисли, ако се случи.
Слава богу, засега всички в блока си го ползват и сметките са ми повече от ниски.

ева17, при мен е същото. Вътрешен, саниран, тухла, целия вход си ползва парното. Само от тръбите в апартамента е около 18 градуса. Сметка за януари за 120 кв.м. - 160 лв.

# 95
Flambe,приемаш ли гости за презимуване? Joy

# 96
Вчера ми стана супер странно с тая камера на Топлофикация. Не схванах защо решиха, че хората с отказано парно не се отопляват... Реално камерата засича дали жилището се отоплява, а не дали е с изключено парно. 

Те засичат дали има топлина там, където е уж неработещия радиатор, после предполагам, си издействат разрешение да влязат на проверка да видят какво е това, което излъчва топлина.

ева17, да, много зависи от имота, ние сме изцяло вътрешен вход, нямаме външни апартаменти.

...Аз да ви питам тогава , защо се топлите , а не си плащате. Ама много интересно , защо.....................................

Това не го разбрах.

За кражбите - и за всичко във входа, зависи от хората, ако не можете да се разберете за някакъв контрол, никой не може да помогне.

Но честно казано, повечето които се оплакват от високи сметки, реално си ги харчат. Че има кражби, има, но не може да искаш да ти е вътре 25 градуса и да очакваш ниски сметки.

# 97
Колко? Mr. Green

# 98
  • София
Те засичат дали има топлина там, където е уж неработещия радиатор, после предполагам, си издействат разрешение да влязат на проверка да видят какво е това, което излъчва топлина.

Да, точно за това говоря. Парното ни е изключено, но в момента в апартамента е 28 градуса (топлолюбива съм и обичам да стоя боса). Гледайки с тази камера отвън, първата реакция е, че крадем.  Mr. Green
И се пита в задачата - Топлофикация в ролята си на какъв орган ще иска право да влиза в апартамента, за да докажа, че се отоплявам с климатик, а не с парно? Дефакто, влизам в ролята да доказвам, че не крада електроенергия и доказвам отрицателен факт...Абсурдно е.

# 99
Но честно казано, повечето които се оплакват от високи сметки, реално си ги харчат. Че има кражби, има, но не може да искаш да ти е вътре 25 градуса и да очакваш ниски сметки.
Всичко, което казваш може и така да е, не споря. Но в това последното просто не си права. Това, че не ти се е случвало, не означава, че не съществува. И дори, че не е разпространено често. Сметките, които са ми начислили за апартамент, в който през целия сезон не е работил нито един радиатор, не се различават от сметките, които съм получавала, когато и четирите радиатора са дънели на макс. Факт. Това НЕ МОЖЕ да е нормално, разберете!
А температурата никога не е била 25 градуса!  Joy Joy Joy  Дори в жилището ми в момента, което е тухла, санирано, вътрешно и т.н. и радиаторът работи на макс температурата е 21 градуса /на мен си ми е чудесно, де/.

# 100

Няма как да стане. Топломерът ми е на входната врата. Сградната ми е почти колкото отопляемата. Водата ми е повече от парното. Но знам, защо е така.
Явно си в новопостроена кооперация. Аз виновна ли съм ,че съм в стара и няма как топломера да е на входната ми врата. Интересно , защо отношение положително имат тези които живеят в нови кооп. и тези които са в чужбина вече. Нима са забравили средната заплата колко е и каква част

от сметка ама САМО за парно може да покрие тя (говоря за бонбастичните ни сметки , споко не за на Човечето).

flambe , това което не разбираш съм го обяснила в предното изричение

# 101

Ние например сключихме договор с Топлофикация след като купихме. От 25 апартамента един не беше съгласен. Само че мнозинството има право в този случай, респ. целият блок се включи и използва услугите. Въпрсният 25ти не знам какво е направил, дали е продал, дали не, но в крайна сметка това е положението при съвместно съжителство, съгласно закона.

И ние сме така. Но преди това един от критериите бе с централно или локално отопление. Избрахме първото. Че дори първата година доплащах изравняване (от сградната инсталация), заради това, че 5-6 нанесли се семейства по-рано са си пуснали парното. Значи става и без 2/3 или с фалшиви подписи. Но влезнах им в положението. Кредити,малки деца, няма къде да живеят другаде - защо да издребнявам? Съсредоточих си енергията да изкарам тези пари, вместо да се ядосвам, че съм платила чужди сметки. Дано някога и те така постъпят. Това са все пак човешки взаимоотношения, но реално функционирането на сградата се води по законите и наредбите в РБ.
Иначе и аз съм минала през панелките от соца и знам,как стоят нещата. Затова пиша. Да не хабят отрицателна енергия в популистични разсъждения, а да търсят практически начин за решаване на точния проблем. Аз съм от хората, на които ако бяха спрели цялата инсталация, просто продавах апартамента и купувах нов и то в сграда(вход) поне с 90% ползватели. Но по някакъв късмет бях точно в такъв вход.

# 102

Явно си в новопостроена кооперация. Аз виновна ли съм ,че съм в стара и няма как топломера да е на входната ми врата. Интересно , защо отношение положително имат тези които живеят в нови кооп. и тези които са в чужбина вече. Нима са забравили средната заплата колко е и каква част

от сметка ама САМО за парно може да покрие тя (говоря за бонбастичните ни сметки , споко не за на Човечето).

flambe , това което не разбираш съм го обяснила в предното изричение

Затова не се моли за неща, които касаят други хора.
И не, не е до това, кой в каква сграда е. До човека е. От както живея самостоятелно, първо си плащам сметките, храната и за другото-ако остане и колкото остане. И ако имам 500 лева сметка за парно тръгвам по системата да си търся причината за това "чудо". Ако "ударя в стена", търся начини(в преден пост съм го написала).

# 103
...
И се пита в задачата - Топлофикация в ролята си на какъв орган ще иска право да влиза в апартамента, за да докажа, че се отоплявам с климатик, а не с парно? Дефакто, влизам в ролята да доказвам, че не крада електроенергия и доказвам отрицателен факт...Абсурдно е.

Ами ако има съмнения за кражба (от каквото и да е естество), според мен трябва да може да се извади заповед и полицията да съдейства, дали е откраднат предмет или нещо друго, все е кражба Simple Smile

Ето какво се вижда с тези камери, засичат дали към тръбите на ТЕЦ-а са вързани уреди  Simple Smile т.е. ако е др. тип отоплително тяло, дори да е радиатор на ток и да е на мястото на другия, ще се види, че е прекъснато по пътя към тръбите.

tea22, аз като гледам цените на дървата, газта и т.н., дали някой се интересува колко е средната заплата?
Каква е сумата ви за отопление и за колко голямо жилище? Питам общо за сезона, след изравняването.
Може би трябва да тръгнем от тук - колко според вас трябва да струва отоплението с ТЕЦ?

# 104
2008   11   206.31
2008   12   412.66
2009   1   548.45
2009   2              410.58
2010   12   376.26
2011   2   353.67
2011   3   268.82
2011   4   112.38

2011   11   221.19
2011   12   245.70
2012   1   292.32

На 2-ра страница ги споменах вече. Жилище-80кв. , два, повтарям-ДВА работещи радиатора. Сметкте са окончатени, след изравнениято. А.......и да, НЕ са платени. Нали някой няма сега да ме пита, ама как аджеба се отоплявам, а не плащам. Ами за това. Когатонякой ме убеди ,че е нормално за 2 радиатора да ми пратят сметка 500 лв. , тогава ще си платя, НОРМАЛНАТА сметка.

Общи условия

Активация на акаунт