Съвет за развод с топлофикация :)

• 32 822
  • 217
  •   2
Отговори
# 105
  • София
2008   11   206.31
2008   12   412.66
2009   1   548.45
2009   2              410.58
2010   12   376.26
2011   2   353.67
2011   3   268.82
2011   4   112.38

2011   11   221.19
2011   12   245.70
2012   1   292.32

На 2-ра страница ги споменах вече. Жилище-80кв. , два, повтарям-ДВА работещи радиатора. Сметкте са окончатени, след изравнениято. А.......и да, НЕ са платени.
защо тогаз искаш да се развеждаш с Толпофикация? Simple Smile единствено при Топлофикация можеш да си позволиш лукса да се отопляваш4 години подред без пари  Laughing Laughing я опитай такъв финт с отоплението на ток или дърва?
стига с тая средна заплата. ако се отопляваш качествено и постоянно - така, както само с парно може да стане - няма да ти е по-евтино нито на дърва, нито на ток, нито на нафта, нито на нищо.

тая с камината може да лъже само себе си, но всеки, който се е отказал от парното, знае как се студува с останалите видове инцидентно отопление.

# 106
tea22 ,       Shocked    какви са тия сметки?
Ще рече човек, че отоплявате замък!

6 месеца х 40 лв ток (средно)=240 лв.
дърва,3 кубика=150 лв.
Общо=390 лв разходи за отопление за 6 месеца-от октомври до март,за 85 кв жилище.
390:6= 65 лв на месец се пада.
И ми е топло,цяла зима си ходя кажи-речи по къси панталонки и тениска.

Пък вие си плащайте по 300-400 лв на месец.Ужас!

# 107
  • София
Това НЕ МОЖЕ да е нормално, разберете!

Ами не може. Двама, трима съседи като направят някоя "врътка" и ето откъде идват сумите. Сметай онези, които си ползват и плащат чинно, как са ги изненадали... Питай някой съсед.

С термокамерите се виждат през стените самите отоплителни тела дали излъчват топлина.
Ама защо не ги ползват по предназначение от топлофикация, не зная. Искат ние да платим, ако имаме съмнения и желаем да използваме тази услуга. Още един начин да брулят хората. Rolling Eyes

# 108
jam , тая с камината в момента стои у дома на 24 градуса, по къс ръкав.    Grinning

# 109
Сигурно в Пловдив токът е на половин цена, защото родителите ми в друг град например само за бойлер и дребни уреди, без отопление, плащат над 60 лв през който и да е месец .

# 110
  • София
Или някой е "регулирал" електромера.

# 111
  • София

извинявай, но аз нямам климатици и бойлери, но въпреки това сметката ми за ток месечно е около 55 лева. и уредите ми са ААА.

вий как го постигате това? аз просто не вярвам на такива крайни калкулации като твоята. нито вярвам в постигането на денонощна и равномерна комфортна температура при отопление с камини и тем подобни.

# 112
Електромерът  е наред.Дори скоро,преди 3-4 месеца,  ги подменяха с нови, че по старите инкасаторката нещо недовиждала...Аз лично не виждам разлика между старите и новите ,но ....  

# 113
Да, сигурно са й сложили някой с по едър шрифт  Laughing

Вие четете ли се изобщо какви ги пишете? Да не сме на селската пейка...

# 114
............. аз просто не вярвам на такива крайни калкулации като твоята. нито вярвам в постигането на денонощна и равномерна комфортна температура при отопление с камини и тем подобни.

Е, и аз не вярвам някой да има сметка за парно 500 лв/месец  и да стои на студено, но се оказва, че и такива има.   Laughing

Да, сигурно са й сложили някой с по едър шрифт  Laughing
Ами, това каза техникът , който слагаше новите.Че инкасаторката нещо недовиждала.Аз не разбирам от електромери.За мен са еднакви.

# 115
дърва,3 кубика=150 лв.
Общо=390 лв разходи за отопление за 6 месеца-от октомври до март,за 85 кв жилище.
390:6= 65 лв на месец се пада.
И ми е топло,цяла зима си ходя кажи-речи по къси панталонки и тениска.
Това според мен е невъзможно.  Rolling Eyes

Парното е най дорото и евтино отопление, но не са малко хората, които използват съвестните си съседите или пък не плащат и това рефлектира върху плащащите. Не мога да проумея кой измисли тази "давност", та доста андрешковци се възползват от нея.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 18:00 от Snake777

# 116
  • София
Парното може да е "евтино", ама топлата вода ми излиза златна.
И аз ще се развеждам полека-лека.
Във всеки случай сметнах, че тока за два климатика и бойлер ще ми излиза по-евтино от сметките за ТЕЦ.

# 117
И аз откак съм на ток и по- топло и по- малко плащам.
Преди да махна парното все по 200 и повече лева и все студено. Peace Peace

# 118
В последните 2-3 дни съм просто изумена до каква степен се използват неправилно, дори не знам как да го формулирам, обществена неграмотност ли, социални игноранти ли, просто не ми идва достатъчно всеобхватно определение  Rolling Eyes
Меко казано! Направо, ако назова истинското определение, ще получа бан. Mr. Green

А лозунгите на Красимира за НЕЙНИТЕ собствени територии са направо... ooooh! hahaha
Боже, колко мъка има по този свят, Боже...

# 119
  • София
Във всеки случай сметнах, че тока за два климатика и бойлер ще ми излиза по-евтино от сметките за ТЕЦ.

за по-евтино не знам, но в никакъв случай не и по-комфортно или по-топло.

Общи условия

Активация на акаунт