Веганството - да споделим опит - 9

• 46 374
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Щастлива, значи на 23 юни от 10 ч в Южния парк, на големите ливади близо до бул Витоша?

Имам спешен въпрос - как да изядем едно съкровище - млада трева от жито.
Мъжът ми сложил през януари- февруари шепа жито на перваза на приземен прозорец. Без почва са пораснали невероятни стъбълца- 7-8 см високи, с плътни коренчета 3 см.
Аз помислих че ми показва тревен чим, с такава гъстота е!
Пробвах с дъвчене- не става! Става де, ама не и за децата, ще откажат.
Вкусът е като на покълнало жито, изненадах се!

# 661

Садите ли си зеленчуци?
Днес баткото ми обясни, че ако имал 2000 лв, щял да си купи парцел и да си отглежда там храната, а не да взима кредит от банка за скапан апартамент и да го плаща тройно Simple Smile
Щял да си направи землянка или дървена колиба първоначално.
Ама какив приятели имам, яко са го подковали  Joy

хахах, това го бях пропуснала, много ми хареса, много!

Иска ми се да си садя на балкона зеленийки, подправки, но истината е, че просто не ми остава време за това. Садим обикновено на вилата на мъжа ми някакви работи, но ходим много рядко там, обикновено се получава следното - отиваме края на пролетта да ги засадим и есента да оберем.  hahaha Joy

Обаче тази година се надявам да сме малко по-сериозни, сега от моето село взехме разсад розови домати /за по 10 стотинки!!!/ и краставици, взела съм и дръвчета - бадемови, круша, кайсия и праскова и ще ходим този уикенд да садим, ще гледам и повече да минаваме да наглеждаме.

Млада трева от жито е лудост да я дъвчете, според мене. Май основно се използа за сок, който е наистина много полезен. Има си специални машинки на които се прави, но може би ще успеете и някак по друг начин да го направите.

[ на големите ливади близо до бул Витоша?

Ами да, пада се вдясно от фонтана, при едно кръгово и едни "детски фитнес уреди" - фитнес уреди, боядисани в шарени цветове като детски катерушки. Crazy

# 662
Трева от жито знам на сок, че е нещо превъзходно. Други идеи и аз не знам.
Тамън да напиша търся си ник, а то взе че вече си намери Flutter

Маги, писах ти на другото място.  Hug

# 663
Имам спешен въпрос - как да изядем едно съкровище - млада трева от жито.

Аз съм кълцала с ножица на ситно в салата. Иначе също знам, че на сок е най-добре.

# 664
matzko ,
....Аз съм кълцала с ножица на ситно в салата. Иначе също знам, че на сок е най-добре.
такава за зелении, нали? удобни/практични  ли са тия ножици? Все се чудя дали да си взема, вършат ли работа или са излишна вещ.... Rolling Eyes

# 665
Ми не, с най-обикновена. Дори не знам, че има и специални.

# 666
Tърся си ник, беше питала за косопада преди време. Аз също имам и ми казаха, че освен ендокринни причини, липсата на белтъчини води до косопад и да наблягам на тях.

# 667
Tърся си ник, беше питала за косопада преди време. Аз също имам и ми казаха, че освен ендокринни причини, липсата на белтъчини води до косопад и да наблягам на тях.

За какъв косопад става въпрос? И моята коса има периоди на падане, сега например, обаче фризьорката твърди /а и не само тя/, че такива периоди са напълно естествени /както при животните и смяната на козината, нещо такова/. newsm78

# 668
  • София
Естествени, ама плътността на опашката е два пъти намаляла за около месец.
Първо след миене я поливах с отвара от коприва, после ми писна и  започнах с 2 суп л. в био ябълков оцет (от онзи на нашата веганка Simple Smile ) в чаша вода.
Пия гамалиноленова киселина (2 пъти на ден по 2-3 желатинови капсули, дъвча и плюя) - Гландол, доста евтин вариант и удобен, от аптеката.
И последно - в същата дозировка от най-простата бирена мая пак от аптеката, по 6 лв цилиндрична кутия със 125 сухи, отвратителни за преглъщане хапчета.

Преди 2 години имах същия косопад и тогава помогна само изплакването с ябълков оцет, идеята тогава ми даде I see you

Давайте още препоръки!

(бирената мая не я препоръчвам, даже мисля че е фалшива, щото първата опаковка имаше различен етикет от сегашния - производителят беше различен! от германска страна. Но не съм търсила друга, нито съм разучавала по принцип...)

# 669
Моя косопад е от няколко месеца. Започнах от дъжд на вятър да броя космите, които падат. Броят се тези по възглавницата сутрин и при първото ресане. После не се решеш цял ден. Ако са над 80 се води проблем. При мен сега са около 70, но бяха повече. Започнах да пия витамини за коса, но нямаше голям полза и ги спрях. Имам някакви немски, но по-добри са Мерц и Пантогар.
Мих се със сода известно време и после поливах с оцет, но нямаше ефект. Сега само поливам с оцет.
Аз имах такъв косопад преди няколко години и после косата ми така и не се възстанови.
Четох, че косата може да реагира на силен стрес до 2-3 месеца след стреса и едва тогава да започне да капе.

Бирена мая съм купувала от ДМ тази http://www.bierhefe.com/
ЗаСлон, Гамалиноленовата к. за косата специално ли е или просто я пиеш за общо укрепване?

# 670
имала съм много сериозни проблеми с косопад-дотолкова,че ми се промени изцялко външния вид и структура на косата след края им!
важно е да опада каквото трябва да падне,а след това-да се направи оценка,дали има повредени космени фоликули-от специалист,разбира се...лошото е ,че малко са разбиращите Sad
после-незасегнатите корени,трябва да се стимулират да растат!
пробвала съм 90% от рецептите из информационното пространство/тези с достъпни съставки/-мога да гарантирам,че коса расте от намазване с люти чушки/ дразненето на косменият корен е явно важният момент/,с чесън/след измиване не мирише,само се пазиш от случаен дъжд,че тогава се усеща ,за съжаление/,с урина/никак ,ама никак не мирише след измиване,дори и при навлажняване/!!!

# 671
  • София
 Joy
Когато чета нощем и ми е много смешно....
Солей, предлагам ти да се спрем на лютите чушки !
Mamagemelar, дай практически указания   bouquet
 Може и за чесъна (в България вали всеки ден! неприложимо....) и за урината , ако кажеш , че трябва и да комбинираме  Joy
Ох, и пак се търкалям от смях....
Примерно - мием със сода, мажем са настойка люти чушки с оцет и чесън, накрая за да не ни хапне някой се поливаме с урина, и за съжаление измиваме накрая...
Навън излизаме с пластмасова шапка за баня и отгоре декоративен шал/качулка, за да не се навлажним. И чадър във формата на пирамида, за енергиите.(пак се затъркалях...)
При влизане в помещение сваляме всичко и веем коси като от реклама на Лореал. Нали!  Heart

Mamagemelar, в Португалия ли ти правиха оценката на космените фоликули?

Солей, благодаря за споделеното за броенето! Мен ме е страх да преброя.
Гамалиноленовата киселина е за кожа и придатъци, за ПМС и за всичко Simple Smile

Накрая сериозно оптимистично - на моята коса след всеки проблем се е възвръщала гъстотата и вида.

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 03:15 от ЗаСлон

# 672
Разсмяхте и мен!
При влизане в помещение сваляме всичко и веем коси като от реклама на Лореал. Нали!  Heart
Joy  Joy

Накрая сериозно оптимистично - на моята коса след всеки проблем се е възвръщала гъстотата и вида.
И при мен е така. Моята коса обаче пада през есента, ама много косми падат, чак съм се шашкала. И така 2-3 месеца, после спира.

Радвам се, че темата се раздвижи  Simple Smile.
Още не мога да свикна с новите премени на  Shantavely и ЗаСлон  Hug, все си мисля, че друг потребител е писал.

# 673
Аз забравих да кажа, че и аз предния път си правих някакво изследване в Германия. Имах голям брой спящи косми, които ако не били стимулирани, щели да опадат. Изписаха ми Регаин, но не го мазах тогава. Не помня вече защо, но се оправих. Дали пък сега не опадват те ooooh!
При мен положението е много зле. Ходя с шапка, когато не е прекалено топло. Иначе си връзвам косата на опашка, за да се прикрие поне малко опърпания й вид.

# 674
В Бг  беше оценката на космените фоликули-преди мноого години,при много добра дерматоложка.

какви указания искате?-мажеш с избраното/на влажна коса/,завиваш със шапка/найлон,седиш възможно повече/докато издържиш ,миеш....и чакаш ...повтаряш...докато-когато-колкото се подобри  Mr. Green
Скрит текст:
баба ми ми разказваше ,за една докторка,която на смяна все  намазана с урина и с найлонова шапка седяла,всеки път,без изключение!...и имала грива до кръста!-упорство и трудолюбие трябва  Wink

Общи условия

Активация на акаунт