Веганството - да споделим опит - 9

• 46 375
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Ние ходим на йога за деца в студио 108 в Младост 1, но до септември са в почивка. Много бях доволна. Дъщеря ми ми показа упражненията и всичко е под формата на игра, без огъване, извиване. Само за засилване на мускулите, от това, което видях от нея.

# 646
  • София
СЛАДОЛЕД !!! Хора, намери се  хубав сладолед на самия ъгъл на Витоша и Солунска, в бившия магазин Левис.
Италиански.
Всъщност е магазин за шоколад и сладолед. Ама без хидрогенирани мазнини, ванилин, консерванти, аромати...
Сорбетата са супер! Ядохме от малини и от манго. От втория стърчаха целулозените конци  Joy
Аз ядох и с лешникова паста, но не е за тази тема Simple Smile

Шоколадите са много видове,  голям кеф! Не че сме си купили, две парченца от този на кило, колкото за проба...

Една топка сладолед е 1.60 лв, което си е направо евтино!
Единствен магазин за цяла България. Останалите италиански смески са ... каквото проверих няма да повторя.
Децата се заклеха, че само домашен сладолед, от Веда хаус и този. Никакъв друг Simple Smile

# 647
  • София
Търся си ник много благодаря за инфото.Ще се пробва. Шоколадите веган ли са?

# 648
  • София
Една супена лъжица оцет, разреден във 150 мл топла вода. Правя гаргара 3 пъти дневно.

Три пъти правиш по 150 мл или цялото го разделяш на три и 3 пъти с 50 мл? Питам защото 150 мл са 1 чаша вода и ако трябва с цялото количество наведнъж да се направи гаргара (все пак се отпиват глътки) отнема сигурно около половин-един час....

# 649
  • София
Бъни, не задълбах с разпитване за шоколадите, имат много видове , със сигурност има Simple Smile

За децата е ценно това, че сладоледите с ярки цветове са веган. Щеш, не щеш - нямат мляко Simple Smile
Имаше и един адски шоколадов- 85% натурален шоколад (ако правилно съм запомнила) - доста НЕсладък. Може и той да е ваган.

# 650
Момичета, надявам се да сте добре след снощното земетресение  Hug !
При нас в Ямбол се усети много силно, представям си какво е било в Перник, София и околностите.

Дано затихва и всичко да е вече спокойно  Praynig

# 651
  • София
както казаха някои приятели: друго си е да станеш в 3 часа за работа:)

# 652
  • София
Аз не си бях легнала, майсторях съсредоточено нещо. Усетих и разбрах всичко в пълния му блясък.
Аз подкарах двете деца, а мъжът ми си имаше свои идеи и не дойде да бяга с нас. Сега ми е много смешно, Шегуваме се с него, че се е крил под кревата, че си е сложил там възглавничка да спи...
Изкарахме остатъка от нощта в колата с децата. Като ги събудихме в 07  казаха, че е било много яко Simple Smile
Яко- да спим в колата, да си говорим със съседите, да се гушкат треперейки и да се топлят....
Пихме всички Рескю Ремеди, може и затова да сме били толкова гот Simple Smile

Садите ли си зеленчуци?
Днес баткото ми обясни, че ако имал 2000 лв, щял да си купи парцел и да си отглежда там храната, а не да взима кредит от банка за скапан апартамент и да го плаща тройно Simple Smile
Щял да си направи землянка или дървена колиба първоначално.
Ама какив приятели имам, яко са го подковали  Joy

# 653
  • София
търся си ник- как ме запали само за тази сладкарница Wink
Dao - да, 3 пъти правя по 150мл, но самата гаргара я правя с част от количество, за около 15 мин.....колкото ми стигат нервите...

# 654
  • София
Мигла, то е само магазиче, няма места за сядане. И се нуждае от популяризиране, защото с ремонтите по Витошка е непосещаемо. Нямало да слагат масички отвън, защото почва след месеци грамаден ремонт.

Но е много гостоприемно, ние си ядохме вътре, докато разпитвах.
Продавачката е много симпатична, всичко което бих искала при обслужване- грамотна, цени си стоката, всичко е пробвала и дава мнение..., абе чакам поводи и да водя приятелки, деца....
Моя приятелка ми каза, че сладолед Рафи е по-готин, по-сладък... без думи съм.

# 655
Мелето също имат сладолед, но мисля, че не е веган..

# 656
  • София

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=573726.new#new

Знам, че ще прочетете всичко, затова нищо няма да копирам тук  Joy
Трябва да се измисли най-после от умните лингвисти липсващата нова дума означаваща  "щастлива завист". За да я употребя с огромни букви Simple Smile

# 657
Скрит текст:
Ужас и безумие!
В потрес съм от майката на мъжа ми и място не мога да си намеря.
Навремето, когато бяхме гаджета ме заведоха на курбан даван в чест на мъжа ми. Бяха заклали агне и аз останах меко казано стъписана, а все още не бях вегетарианка дори.
Мъжа ми тържествено ми обеща години по-късно като бях бременна, че това нещо повече няма да се повтори. Е, познайте дали е спряла, тайно си го правила жената до днес днешен. Не искам да се пролива кръв в името на член на семейството ми. Законът за причината и следствието си работи... А и отнемането на живота на невинно създание.  Cry
За мен е непонятно как убийството на невинно агънце ще донеса здраве и щастлив живот?! на този, в името на който се извършва това престъпление.
В кой век живеем, хораааа? Как е възможен подобен акт на варварщина?

# 658
  • София
Да.., точно разправях на децата, че 24-ти май е най-тъпия празник - никакво животно не се угоява по случая, нищо не се коли, не е семеен празник всички да се надлъгват чия ракия е по-истинска и тн.

# 659
търся си ник,
интересни неща споделяш, благодаря ти.   bouquet
Аз съм от онези, които нямат време да преглеждат много теми и основно гледам тази. Затова много често пропускам такива мероприятия като това на органично, тъй като не научавам за него навреме. Надявам се да приемат и малко по-малки дечица, макар че не случайно си има възрастова граница.

ЯнаHug
Недей да отъждествяваш себе си или Изабел с този...акт. Въобще не се свързвайте с него. Не можем да бъдем отговорни за действията и постъпките на другите, само за нашите собствени.

Момичета, направих тези кюфтенца вкъщи и мъжът ми много ги хареса - http://www.veganskirecepti.com/archives/3312, за мене бяха тежки, вероятно поради самото естество на патладжана, но той каза, че са страхотни, затова бързам да споделя тук.

И още нещо - отдавна обмислям една инициатива, която се надявам да се превърне в традиция и да бъде от полза за много хора - споделям я и тук и се надявам да се видим с който има желание там, става въпрос за това - http://www.facebook.com/events/417614954936814/  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт