Веганството - да споделим опит - 9

• 46 311
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Галче, тествах сайта Simple Smile Много е забавно, излираш си каквот си харесваш от категориите и като наитснеш "изпрати", изкарва рецепта за "хлебче" с тези съставки Simple Smile

# 526
  • София
   За първи път правя кълнове от елда и ми се иска да направя от тях крънчи елдата на Вери и Милен. НО нямам дехидрататор. На колко градуса сушите кълновете? И колко време отнема? Знам, че е обсъждано, но признавам много съм уморена, за да ровя.

# 527
Галче, мерси!   bouquet

# 528
Палиа, не мога да помогна с контакти, само с хубави мисли! Стискам палци всичко да мине успешно! Praynig

Мег, да не е един къмпинг в Закинтос? Не знам защо реших така де, то къмпинги в Гърция - бол, ама на няколко пъти ми попада един в Закинтос, бил страхотен, чак започнах да си пиша с тях! Ще споделиш ли Вие къде се ориентирахте?

cmilena, моята печка се включва тоооочно малко преди да приближа първата чертичка на градусите, която е за 50 градуса. Отчитам, че е преди 50, значи 40 и няколко...друг път заковавам на 50 и отварям вратичката на печката леко, оставям я открехната. Слагам ги вечерта, вадя ги сутринта. Признавам - понякога трябва още...рядко са ми ставали наистина хрупкави, обикновено не изтрайвам и ги вадя и си ги ям по-меки. Признавам и други - нямам възможности за това сушене, зарязах го бързо.

Влязох да Ви споделя две неща - едното е едно събитие тази неделя, за децата ще е интересно, а и който иска може да се засечем там, става въпрос за това:

http://www.facebook.com/events/274026209350796/

И другото...една мисъл, която много ми хареса тези дни: „… В името на собственото си здраве и развитие е необходимо да осъзнаем, че изобщо не сме задължени да реагираме на нечии изисквания, че дори нямаме право да се надяваме, че другият ще изпълни всичките ни очаквания.”

bouquet

# 529
cmilena, Щастливата, благодаря за подкрепата  Hug! Хората се насочиха към Токуда и дано всичко мине успешно!

А видяхте ли в сайта, който сподели Галче /като кликнете на линка, водещ към блога/ в какви кутии се носи храната. Много ми харесаха, всичко е подредено, за сосчетата има купички, за плодовете също. Вие ползвате ли нещо подобно и какво, когато ви се налага да носите храна някъде?

За този остров Закинтос съм чувала и аз - казват му Острова на костенурките.

# 530
Палиа, и аз много харесвам такива контейнерчета за храна. Но всичките до един подобни /като показаните/ са пластмасови. Ползвам едни холдери за храна /не знам как да им викам точно/, които са стъклени, кръгли, с пластмасово капаче със захващане. Много съм доволна. Но са еднопространствени вътре, тоест - нямат отделения за сос, пастет и т.н. Тези отделения са адски удобни, но предпочитам да нося два стъклени холдера - един за крекер и един за сос, пастет, отколкото да сложа всичко в един пластмасов. Особено лятото в жегата...въобще не ми харесва как замирисва храната.

# 531
Момичета, пробвали ли сте да ползвате за храна обикновени буркани и бурканчета? Хубавото е че са стъклени, можем да ги сменяме периодично има от най-дребните до доста големи размери. Най-вече са стъклени. Моята съдомиялна добре ми ги измива. По-тежки са от пластмасата, но са много по-еко и здравословни въобще и не чак толкова тежки.

# 532
Мег, радвам се, че сайтът ти харесва. Наистина е много забавно, сподели моля те, ако направиш някое от хлебчетата, че аз май само се каня Blush

Затова пък от този сайт, който открих преди 2 дни вече спретнах няколко десертчета http://chocolatecoveredkatie.com/2012/04/09/no-bake-peanut-butter-pretzel-bars/. Друго си е сладкото Flutter Да ви е сладко  chef

А днес преядох с една голяма вкуснотия. По тази рецепта: http://peasandthankyou.com/2011/09/05/a-little-advice-and-thai-fried-quinoa/, но я видоизмених. Не сложих лук и ананас и зеленчуковият бульон пропуснах. Вместо фъстъци сложих накиснати и обелени бадеми, а вместо бърканото тофу, бърканите нахутени яйца.

# 533
  • София
Момичета, пробвали ли сте да ползвате за храна обикновени буркани и бурканчета? Хубавото е че са стъклени, можем да ги сменяме периодично има от най-дребните до доста големи размери. Най-вече са стъклени. Моята съдомиялна добре ми ги измива. По-тежки са от пластмасата, но са много по-еко и здравословни въобще и не чак толкова тежки.
Аз постоянно дрънкам с буркани и буканчета, навсякъде.
Бяхме на един много дълъг музикален (шумен) конкурс и малката си извадила буркан с манджа и яде ли, яде... Докато й кажа да спре да дрънка с лъжицата ...Simple Smile

Заповядайте днес пред Народния театър на Зелените дни!
Такова чудо за моите деца беше вчера, днес пак отиваме, ще си носят собствените пари да си ги харчат.
Ще си купуват дървени играчки, близалки със сушени био ягодки вътре, български био пълнозърнести гризини, йееееееее!

Етно концерта в Борисовата градина е също много интересен, ако можем  ще отидем и там ! (от 13 ч)

# 534
  • София
Да допълня какво ще си купуваме днес на Зелените дни:

Флорадикс , за съжаление внасят само 2 вида, но единият е с желязо, другият е за деца, така че - най-готините. Simple Smile 10% намаление

Био вегански сурови блокчета вместо около 4 лв - по 2.50 лв. - адски енергийни! На щанда близо до фонтаните, имат изворна вода и студено пресовани кокосови  подобни масла.

Спирулина на хапчета без добавки - по разследвания е добита преди събитията в Япония

Боза - невероятна!!!!!!! вчера я бяха докарали - ммммммм.  Говорихме, че в търговската брежа я оставят да вкисне, нямат никакво отношение, свикнали са с онези консервирани промишлени боклуци да не се развалят и  оставят и био бозата на слънце (в големите вериги).

Много готини печатни материали за природата и курортите на България, невероятни снимки на животни и растения! Но може би днес ще са свършили Sad

Обърнете внимание обаче , че смърдят много силно на пресни печатарски мастила, някои много тежко - ДА СИ ГИ СЛОЖИТЕ В ОТДЕЛЕН ПЛИК!

Само на един щанд ми направиха много алчно, неприятно впечатление,  убеждаваха ме в неверни неща, както и ми пробутваха продукти, от които аз първоначално заявих , че не се интересувам. Дано е била конкретната жена, а не политика на фирмата.

Правихме ЙОГА НА СМЕХА - много готино нещо, макар и само частично да участвахме. Наминавайте и през общата "палатка" - може пак да има интересни дискусии и събития.

Приятен ден!

# 535
Надявам се че тези зелени дни продължават. Утре ще мина оттам.

# 536
  • София
adiba, съжалявам, свършиха.

Моля за съвет спешно - какво да ям/пия при силен пролетен косопад?

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 09:24 от търся си ник

# 537
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
По-тежки са от пластмасата, но са много по-еко и здравословни въобще и не чак толкова тежки.

за мен еко гледната точка не е само да не замърсявам моя организъм, а и да щадя природата.
ако се погледне енергийния баланс при производството на стъклените съдинки, то се вижда, че не са чак толкова еко, защото стъклото се стапя при много високо температура. за жалост голяма част от енергията се произвежда от източници, които замърсяват околната среда. Peace
отделно стъклото не се разгражда в природата, да не говорим, че и наранява като е счупено...
та в този ред на мисли няма по-еко Peace

Моля за съвет спешно - какво да ям/пия при силен пролетен косопад?

аз имам силен косопад сега след раждането.
препоръчаха ми шуслерова сол 11.
иначе си взех от ДМ (незнам дали обаче го има този продукт в Бг) ето това не забелязвам промяна, но при мен е и на хормонална основа Peace

# 538
asyalein тук става дума за обикновени буркани, които остават от продуктите, които така и така купуваме - лютеници, горчици и т.н. В случая е много еко да се използват. Ако ти омръзнат можеш да ги рециклираш или предадеш на пункт или оставиш на клошарите. Много от тях са с нестандартна форма и не стават за повторна употреба от българските производители. Така че ако се ориентираш към тях си още по-еко.
Стъклото не се разгражда, но не изпуска вредни химикали в природата, за разлика от пластмасата. Стъклото е налично в пясъка и е естествен продукт, а полимерите са продукт на химията.

# 539
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
adiba, не съм писала да ползваме пластмаса Peace
написала съм, че спора пластмаса-стъкло няма по-еко.

в предния ми пост написах - рециклирането, както и добиването от пясък на стъклото е свързано с използването на голямо количество енергия - та това за мен не е еко аргумент Peace
виж повторната употреба на стъклото след измиване е аргумент Peace
да ги оставиш на клошарите - кое му е екото   newsm78 или и това е начин на рециклиране Mr. Green

понеже виждам, че не ме разбираш - за мен и стъклото и пластмасата замърсяват околната среда...
всеки сам решава кое да ползва. за мен и 2те си имат предимства и недостатъци Peace
но да си мислеш, че стъклото е по-еко е като да си извършеш главата на другата страна.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт