Кухните - 42 тема

• 90 182
  • 723
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
А не може ли просто да я сложа в някой шкаф? Тя е 45Х46...
моята е с големината на печка Раховец и 8г беше в шкафа под мивката. отварях и 2те вратички за да я заредя, но отстрани си имах място и за препаратите Simple Smile
сега правим нова кухня и пак ще е така, само дето вместо препарати, ще имам минибойлер- 5л/10л  Laughing
Tedka, безкрайно си ми полезна!!!   bouquet Точно това се надявах да чуя!!! Специални отвори на вратичките не са необходими, така ли?
А за бойлера - познат до болка проблем. При мен е тесничко, а бойлерчето ми е възръстно. Сега ще купя този: http://baniastil.com/page/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%87%D … BA%D0%B0/537.html
Изключително икономичен, без необходимост да имаш достъп до него за операцията включ/изключ, а заема място колкото.... една книга!!! Печеля цял шкаф!!!

skica, имах същата чуденка, но за по-мощни варианти. Момичетата от Фабер бяха много обстоятелствени и много неща ми обясниха.
Аз съм за по-мощния! Освен този факт /водещ/, лампичките му ще са по-близо до теб. Единственият недостатък е, че ще се цапа точно там, където се включва и там ще се чисти по-трудно.
Аз го преглътнах и взех този вариант.  Peace

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 21:46 от noshtna_ptica

# 421
  • Раковски
Грешно съм разбрал прочетеното.

# 422
  • Sofia
Ако това се отнася до моя пост - радвам се да го чуя  newsm44

# 423
А не може ли просто да я сложа в някой шкаф? Тя е 45Х46...
моята е с големината на печка Раховец и 8г беше в шкафа под мивката. отварях и 2те вратички за да я заредя, но отстрани си имах място и за препаратите Simple Smile
сега правим нова кухня и пак ще е така, само дето вместо препарати, ще имам минибойлер- 5л/10л  Laughing
Tedka, безкрайно си ми полезна!!!   bouquet Точно това се надявах да чуя!!! Специални отвори на вратичките не са необходими, така ли?
А за бойлера - познат до болка проблем. При мен е тесничко, а бойлерчето ми е възръстно. Сега ще купя този: http://baniastil.com/page/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%87%D … BA%D0%B0/537.html
Изключително икономичен, без необходимост да имаш достъп до него за операцията включ/изключ, а заема място колкото.... една книга!!! Печеля цял шкаф!!!

не, мила. вратичките са си стандартни на шкафовете, не сме направили едната по-широка от другата Simple Smile просто за да заредя миялната ги отварям и двете, че тя е точно колкото Раховец и вратичката е като на фурната... хоризонтална, не е като на повечето миялни - вертикална.
иначе за влагата и мухъла... не съм имала проблеми. ама и не съм я отваряла веднага щом свърши... тя мойта е доста шумна и я пускам като излизаме някъде, та като се прибера вече е свършила и парата си е заминала 'яко дим' Laughing

# 424
Shadowman , Josefin, noshtna_ptica , благодаря за мненията!
Казвате по-мощния, но колко резерв трябва да има? По изчисления помещението е за 310 m3/h. Фаберът е 360 m3/h, а другият - 400 m3/h. Ако има излишен капацитет няма ли да се отрази на нивото на шума?
Josefin , малко ме притесни твоя коментар за Eurolux, защото съм се насочила за всички уреди към тях. Падна голямо обикаляне, срявняване, четене на мнения ... Всякаш не мога да намеря по-добра комбинация на общата цена и функции на уредите.

# 425
  • Между Пирин, Рила и Родопите
skica, аз бях в същото положение като теб. Не знам какво да те посъветвам, но след като бюджета ти е ограничен, нямаш кой знае какви възможности. Избери го според ширината - момичетата са ти казали, че за 4-ка котлони ти трябва 60 см-ов.
Смело вземай решение, защото при такъв избор е трудно.
Пожелавам ти успех и най-вече  да си ползваш уредите дълги години със здраве   bouquet

# 426
  • Раковски

Да за твоя пост е, помислих, че става дума за свободностояща с видочна 850 см. Имаме малка ние и в последствие зацепих, вижте колко е в дълбочина и ако събира в шкафа вкарвайте я, може да помислите за падаща врата щото ще е по-удобно.

# 427
  • Раковски
Казвате по-мощния, но колко резерв трябва да има? По изчисления помещението е за 310 m3/h. Фаберът е 360 m3/h, а другият - 400 m3/h. Ако има излишен капацитет няма ли да се отрази на нивото на шума?
Josefin , малко ме притесни твоя коментар за Eurolux, защото съм се насочила за всички уреди към тях. Падна голямо обикаляне, срявняване, четене на мнения ... Всякаш не мога да намеря по-добра комбинация на общата цена и функции на уредите.

Има за около 200 лева флекса хип с 500 кубика (в нас сме с него), в саита им си пише, че на първа (най-тихо) аспиратора работи на 1/2 (примерно) от капацитета му, на втора работи на 2/3 а на трета степен е най-шумен и на пълна мощност и логично да шуми повече. Много от нещата са им турски или китайски (почти всичко вече се прави там), в магазина си го казаха, но и би трябвало да си държат на качеството а, че ще има фабрични дефекти на някои модели е нещо в реда на нещата (докато се отстранят). Мисля една от марките които си правят още нещата в Италия е bompani.

# 428
skica, аз бях в същото положение като теб. Не знам какво да те посъветвам, но след като бюджета ти е ограничен, нямаш кой знае какви възможности. Избери го според ширината - момичетата са ти казали, че за 4-ка котлони ти трябва 60 см-ов.
Смело вземай решение, защото при такъв избор е трудно.
Пожелавам ти успех и най-вече  да си ползваш уредите дълги години със здраве   bouquet
Cigarette , благодаря! Вече съм на мнение, че колкото повече четеш и искаш да се информираш, толкова повече се объркваш. Питам колегата ми каква им е фурната и дали са доволни (скоро и те правиха кухня) и отговора беше "ами не знам, майстора ни я купи, доволни сме"  Shocked
По същия начин и като купувахме матрака за спалнята. Четене, гледане... Взехме на Екон за близо 600лв латексов. Ами някакси не спя в рая  Laughing След няколко дни си говорим с фризьорката, че и те правили ремонт. Майсторът им взел матрака, доволни били .  Simple Smile Изводът - като не знаеш имаш по-малко главоболия. В кръга на шегата, разбира се. Дано да не съм досадила на някой с тези отклонения.
Shadowman , погледнах го този флекса хип. Има резон в цялата работа. Нека да е по-мощен, пък ще се ползва на по-ниска степен и ще бръмчи по-малко. Благодаря!

# 429
  • Пловдив

ама не се притеснявай, всичко почти се прави в китай, конкретно в случая обаче фабер се прави в италия и ако трябва да избирам, бих взела фабер, особено за аспиратор, нямат грешка, според мен са от най-добрите. тъй като на нас не ни се даваха над 1000 лв за аспиратор (такъв ни върши работа за помещението, трябваше да смуче над 800 куб., открит и др. изисквания), не си взехме на фабер.

# 430

Да за твоя пост е, помислих, че става дума за свободностояща с видочна 850 см. Имаме малка ние и в последствие зацепих, вижте колко е в дълбочина и ако събира в шкафа вкарвайте я, може да помислите за падаща врата щото ще е по-удобно.

ако миялната е в шкафа под мивката няма ли да е грозно едната вратичка да е широка и падаща надолу, а другата тясна и отваряща се настрани?
моя вариант е 2 еднакви вратички отварящи се настрани, като над едната имам чекмедже за приборите, което се пада в/у миялната... понеже е по-ниска от самия шкаф. от др страна не става да има чекмедже, понеже там са тръбите за мивката и миялната.
а самото чекмедже се захваща за крак хванат отдолу за плота... и е стабилно.

# 431
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Вече съм на мнение, че колкото повече четеш и искаш да се информираш, толкова повече се объркваш.
Каша голяма се получава - особено като искаш да избереш на-доброто, ма по възможност и най-евтиното  Mr. Green щото парите не стигат.
И аз през какви ли не конфигурации минах и в крайна сметка поръчах съвсем различни неща  Mr. Green
Пак казвам: да се ползват със здраве и късмет, щото не можеш да предвидиш всичко. На предната страница чете ли поста за хладилника Либхер? Гаранция никога няма. Успех!

# 432
Да ви попитам : новите кухненски шкафове и плотове с какво ги почистихте преди да наредите посудата си ?

# 433
аз имам кърпа с микровлакна..или ккато с еказва.. и с нея с вода всичко почиствам, избягвам препаратите заради детето, но може с нещо за дезинфекция като начало, разтворено с вода - доместос или подобни, но с по слаба доза, да не избелиш цвета

# 434
И аз съм в чуденка за абсорбатора, не знам какъв да избера, трябва ми 900 куб. защото помещението 32 кв. м. Харесах си едни ретро като камина свободно стоящи на те са с по малка мощност, не знам дали свабодностоящ  с по-модерна визия ще стой добре защото кухнята ще е класик, или да избера за вграждане. Какво ще ме посъветвате? След първоначалната еуфория от купуването на новият ни дом, взех да се отчайвам че до появата на дете № 3, няма да сме готови ..........

Общи условия

Активация на акаунт