За пролет МАЙчето копнее - навън да тича, скача и беснее!

• 39 761
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • София
mishenka, поздравления за памперса! Много са сладки дечицата ти  Hug

Владииииии, така се радвам, че се включи  Heart Eyes да нацелуваш много Беличка от нас! Я сподели какво си измислила за рд-то Simple Smile  Blush може да откраднем някоя идейчица  Mr. Green

Добре дошла на новата мама!
Махането на памперса още е мисия невъзможна при нас. Казва, когато се е наакала, много рядко иска да пишка в гърнето или пък на дъската в тоалетната (поне като каже, че има пиш, почти винаги е успешно). Купих й гащички, изпрани са и готови за ползване  Joy пробвах я веднъж, след като беше свършила с акането за деня  Joy да не взема да се прецакам, и за моя радост - останаха сухички. Но си беше чиста случайност. Бях се подготвила да я преобличам цялата.
Чакам да се стопли още малко и я пускам да се напикава (само частта с акането не знам как ще е, ако почне да си казва преди да свърши работата, ще е супер, ама... надали Mr. Green )

# 541
  • София
Аааа, и да ви кажа, тъпаците от blizoo най-накрая са пуснали btv lady  Peace

# 542
  • Под кленовите дървета
Добре дошла на новата мама Hug

Ние не сме махнали памперса, не един път съм казвала за д-рФицхю Додсън и съм приела неговата теория, че насилственото махане, когато детето не иска и не е готово,води до нощно напикаване на по-късен етап.
Ники изпитва ужас от гърнето, ползва го като играчка. Но му купихме дъска за тоалетна, почнах да го слагам след сън, той сам си къса хартия и се забърсва, обръща се, пуска водата и после сам (под мой надзор) се качва на столче да мие ръцете.

Научихме се под формата на игра. Не всеки път си казва, голямата работа ъпсурд са се светне още.

Аз първокласник с памперс не съм виждала, затова не се притеснявам. Когато ми индикира, че знае,че и акито се прави в тоалетната, мисля, че ще махнем памперса без драми за два-три дни.

# 543
  • София
Книгата на Фицхю и на мен ми е настолна, така да се каже. Още бременна си я купих и до голяма степен съвпада с моите виждания за различните неща.
Всичко ще стане лесно и естествено, когато му дойде времето (когато децата са готови за това  Peace ). Без излишен стрес и бързане, както за малките, така и за нас Peace

# 544
  • София
Кали, нищо интересно не съм замислила Mr. Green В едно заведение ще сме, в градината му има люлки,пързалки,играчки - да си се занимават там. От мен ще имат шапки, свирки и конфети- да събират там,всички ги обичат   Mr. Green Ще отворим подаръците-да си играят и с тях. Те са малки още не разбират,няма да викам клоун,да не вземат да се изплашат (аз не си и падам по тях).Ще сме само майки с деца,ще ги съберем да си играят  Mr. Green Торта избрах,покани надписах и сме готови. Догодина повече  Laughing Laughing Laughing
Вечерта ще съберем и бабите и дядото в нас да почерпим,  и стига толкова  Mr. Green

А за памперса  ooooh! Не И прави впечатление като се напишка. Като е  с памперс казва като вече е свършила работата,но в гащите си го пази за нея  Joy До сега само се е напишквала,де,не се е нааквала. Но ще И дам още малко време,виждам я,че не е готова на 100%.

# 545
Добрютру  Hug

Добре дошла на новата мама!  Hug

За памперса - ние още сме си с памперс и скоро няма да го махнем както изглежда. Но и аз не я насилвам и не съм си го поставила за цел №1 в момента. Когато му дойде времето ще го махнем.  Peace

За РД - и аз от няколко дни се замислям как, къде, какво. Криво ми е, че от днес затварят комплекса, в който миналата година празнувахме рожденния ден на Ива и сега трябва да измислям ново място, а това хич не е лесна задача.  Confused

Да ви се поФаля, снощи излизахме по женски с други мами, с които най-често се срещаме в парковете и на площадките. Много весело си прекарахме. А сега така ми се спи, прибрах се в 2ч и докато заспя сигурно беше станало към 3ч, но пък хич не съжалявам, довечера ще си наваксам със съня.  Grinning

# 546
Привет! Hug

За памперса ние не сме още на етап махане и не знам кога ще стане, за сега не правя опити. Лятото пробвах и нищо не стана и сега ще чакам. Peace

mishenka, браво на вас за памперса. Hug

Нелка, браво за женското парти. Hug

Боби пак е влезнал в фаза, той май не е излизал цяла седмица. Тръшка се, реве, иска нещо но не може няма да ви казвам какви писъци са, какво чудо. Днес направо вдигнах ръце, сега спи и се надявам като стане да е в добро настроение. Wink

# 547
За памперса, аз изчаквам да се стопли. Директно го махам, ще си нося дрешки, дано да успее бързо да свикне.

За РД, ако не вали сме на открито в двора. Мислех и за парка, дето излизаме всеки ден там, но вкъщи ще ми е по-удобно. Ще изкарам играчки да се забавляват децата.  Ако пък е кофти времето в заведение може би.
Мисля тортата да е с котето Мари, може да взема и такава покривка, чаши и т.н.
Ще го мисля, пък и тя е чааак 30-ти май, така, че и от вас ще взимам идеи. Mr. Green

# 548
  • София / Сливен
 desex браво за сбирката по женски звучи страхотно и ми се иска и на мен нещо подобно но едва ли.
Die Frau добре дошла!
За памперса и аз мисля да пробвам като се постопли Алекс ме беше измъчил доста, като беше на възрастта на Дани просто през 15мин. съм го слагала на гърне да пишка но се научи де няма къде да отиде.
Дани днес така падна на стълбите на двора почти до окото една огромна синя цицина от ръба на стъпалото се удари ужас.
Свекитата нали са ни на гости превърна ла съм се в готвачка по два пъти приготвям манджи на ден   chef

# 549
Благодаря за топлото посрещане душички Hug
Ще ми е много драго да си "пием кафето заедно" както се казва:)).. та дори и онлайн Heart Eyes
След днешните наблюдения от моя страна смятам да оставя детето за сега и да отложа нещата. Аз не обичам да пришпорвам събитията, но явно съм И разчела грешно сигналите newsm12.

Изтеглих си една от книгите на Додсън. Много ви благодаря, защото преди много четях, но сега малко изоставам с материята и трябва да ме побутват;)
много целувки от мен, утре ще пиша пак  bouquet Heart Eyes Heart Eyes

# 550
Привет от нас в този снежен пролетен ден!  Mr. Green

И тук да ви разкажа, че преди 10 или 11 г., май по-скоро 11 г., 31-ви март и 1 април бяха също събота и неделя. С Ники, както обикновено в първите месеци на нашата връзка, се срещаме в Пловдив за романтичен уикенд и след това цяла седмица сме разделени. Та, въпросния уикенд сме в Бачковския манастир, времето съвсем приятно и с нищо неподсказващо бъдещия първоаприлски сняг.  Simple Smile Така се събуждаме в неделя сутринта - с пролетни дрехи и сняг до шията. Едва се добираме до Пловдив, където вали прост дъжд, гушкаме се в едно заведение на втория етаж и не след дълго - отново по отделно. Преди час го питах дали помни - помнел, даже и кафенето и снимките, които сме си правили.  Simple Smile

Нелка, много ти завиждам за купона с приятелки. Още малко да ми порасне сЕмката и хващам Кали под мишничка да си хойкаме насам-натам, защото тя единствена от моите приятелки продължава да си излиза по женски. Кали, не те питам даже, направо да си знаеш.  Mr. Green

За памперса - ако помните много пъти съм ви цитирала чичко Додсън, даже не само по този въпрос. Като имате предвид, че всяко дете се развива с индивидуален темп, важно е да следите вашето дете, не съседчето, отчетничето, братовчедчето и т.н. Киси напоследък си казва "ако" и "акам", обаче днес за първи път я питах "Искаш ли да акаш в гърнето" след поредното "Акам" и хоп - направи си работата в гърнето, контролирано от нейна страна. Досега съм я слагала само 2-3 пъти, напълно безуспешно. Естествено, хич не си въобразявам, че от тук нататък ще върши всеки път нещото в гърнето, но когато както дойде и на нея, и на мен. Гащите й са изпрани, тя си ги харесва, остава да започнем да работим по въпроса.

Бабаджан пак идва в понеделник, да ви споделя. Мисля си позитивно - ще има кой да ми готви и да ми гледа бебетата, докато с баткото караме кънки. Ми.. използвачески звуча, ама пък и аз съм човек, колкото и да не ни се вярва.  Grinning

Хубав следобяд и до скоро!  Heart Eyes

# 551
И ние да се разпишем Simple Smile

Изи, толкова се радвам на романтичния ти разказ. За бабджан има една приказка: "със стар човек зле, и без него пак зле"... така че за добро или лошо все нещо ще помогне

Добре дошла на новата мама Hug

За памперсите, както и за всичко друго се водя по детето, пробвам  го и ако има желание го слагам на гърне или давам определеното нещо. Всяко насилствено действие , с цел да спестиш някой памперс или да кажеш" вижте ни ние сме без памперс" за мен е абсурдно дори терористично.

xybavelka , при нас инцидентите са ежедневие.

dilqnkaa, Нелка, всяко дете си има такива моменти. Да го нацелуваш.

Да ви кажа, че Краси е БГ и се надявам да се обади за една среща.

desex , Нели, като се хвалиш не забравяй, че има има майки за  които такова преживяване е мираж   Heart Eyes

И сега малко за нас: седя и си мисля, колко бързо лети времето, как децата си стават все по-големи  и как тези мигове се оказват за мен най-прекрасните и изпълващи живота ми със смисъл.
Мири вече е батко, голям самостоятелен , нежен. Не спира да целува бебИ  Ана , иска да спи с нея, със ставането я търси... просто е прекрасен Heart Eyes
БебИ Сиана вече е голяма дунда, за 1месец и половина качи 2500, нямаме режим и веселбата е пълна.
Картинката в къщи на моменти е прекрасна , друг път комична и все по-рядко трагична.
Две бебета се състезават кой по-напред ще се наака, борбата за внимание също е голяма, с две ръце трябва да върша доста повече неща и то за много по-кратко време.
Но пък вечерите когато заспят едно до друго, гушнати..за тази картинка си заслужава да жертвам всичко.  Е , споделих си радостите и тревогите , дано да имам повече време да се разписвам при вас.
Прегръщам и целувам всички бебета, малки, големи и още по-големи Heart Eyes

# 552
  • Под кленовите дървета
За памперсите, както и за всичко друго се водя по детето, пробвам  го и ако има желание го слагам на гърне или давам определеното нещо. Всяко насилствено действие , с цел да спестиш някой памперс или да кажеш" вижте ни ние сме без памперс" за мен е абсурдно дори терористично.
smile3501 Това изцяло изразява моето мнение Simple Smile

Много се радвам, че се записа Simple Smile Много, ама адски много се радвам за вас с Мири и бебе Ана Hug

Разказът на Изи ме хвърли и мен в романтични спомени и изкарах целият ден мързелувайки Grinning Обаче се сетих, че трябва да се яде и почнах да готвя и дотук с мързелът Confused Предстои ми много тежка и емоционална седмица и набирам сили Whistling

# 553
  • София
Още малко да ми порасне сЕмката и хващам Кали под мишничка да си хойкаме насам-натам, защото тя единствена от моите приятелки продължава да си излиза по женски. Кали, не те питам даже, направо да си знаеш.  Mr. Green
 lalalala ей така ще сме, Изина  Joy една през друга, като няма да има някое дребно да ни прекъсва  Joy как добре ми се отразява.. макар и рядко да се случва, направо живвам  Peace

Вчера излезнахме с колежки в Дон Домат и после малко на кафе в Мементо (там 2 пъти бях водила и Габче, в залата за непушачи  Mr. Green пусто мое желание да се видя с мацките, и детето си влача...ама на нея й е добре, лежи си по земята, прави салата от цветята от украсата по масите, закача се с готиния барман, въобще...).
Малко диваненце Габи не заспа въобще следобяда. Хем й се спи, хем като й казах, че ще излизам, цока, цока, но не заспа Crazy както и да е; минало е леко и успешно с баба.

За сметка на вчера, днес ми изпи силите. Иска "вън", е, вън не беше особено гостоприемно, и реших да отида до Карфур на пазар и да хвърля поглед на H&M (Изи, направо не знам ще имам ли търпение да разглеждам, като се разберем да отидем. Може би ако съм без дете, по може да стане). Е, хора, не знам дефектирах ли, какво стана, но нямам нерви да обикалям магазини, да разглеждам, камо ли да меря. А преди можех да спя по моловете. Спомням си като ходихме в Лисабон за една нова година с 2 приятелки, понеже беше гадно времето и нямаше какво да правим друго, само магазините работеха , отидохме в най-големия им мол - изкарахме 10 часа там.  #Crazy #Crazy #Crazy сега мисля, че на 2рия час ще лудна и ще ме приберат.

Нелка, за завиждане си е, нищо, че после малко има липса на сън. Такова излизане съм правила май 3 пъти до сега (или пък са 4, за почти 2 години  Joy ). Задоволявам се все още с малко, но дано ПАК да дойде моето време (макар и в по-лека степен).

Изи, много хубав спомен. А сега, толкова години по-късно, заедно, с всички малки и по-големи бонбончета около вас - какво повече може да иска човек  Heart Eyes  Hug

(Майка ми ми каза, че съм луда да искам кънки.. обаче аз съм се надъхала, тази година кънки, догодина, живот и здраве, колело  Joy  ама тя и за ските ми коментира, но всичко това е, защото не е и грам спортна натура. Аз вече чакам следващата зима, когато надявам се, ще имам щастието да покарам ски... най-накрая, след цели 3 години стабилен пропуск.)

Силвенце, бебИ (Си)Ана е направо прекрасна! И колко е наддала, браво на нея! А Мири е чуден, но той от малък си е такъв разкош  Heart Eyes

Ееей, вярно, че Краси е тук. Дали ще има време за софийска срещичка? Дано!!!

Нели, май всички влизат във фаза, и все по-рядко излизат от нея  Joy да са ни здрави нервичките. На следобедния сън, когато го има! гледам като на мини спасение  Mr. Green

Габи ми къса нервите на моменти направо зверски. Почнала е да подскача и крещи, когато не става на нейното. Между писъците може да чуеш "моля те", ама й обяснявам, че така не става. То хубаво моля, ама...
Другата мода е, като сме навън и пак капризничи, да легне на пода  ooooh! обаче аз съм перде и я подминавам невъзмутимо  Mr. Green Днес, понеже нямаше да можем да си тръгнем, ако я бях оставила да щъка из Карфур, я сложих в количката за пазар. По рева й се ориентирах къде са  Joy Не иска да я бута майка ми, а аз. И й маха ръцете, вика, недоволства. Еее, какво лигне стана. Но не й уйдисвам на капризите, или поне гледам да е в минимална степен. Направо не знам какво да очаквам в следващите месеци... Да са живи и здрави, това ще отмине, само да не луднем до тогава  hahaha

Вени, стискам палци всичко да стане така, както го искаш!  Hug

И както винаги, многословна, изписах ферманче и ще си лягам  Joy

Хубава и дано по-слънчева и топла нова седмица. Този сняг днес беше извън всичките ми прогнози  Mr. Green

# 554
  • Под кленовите дървета
аааа, Кали, не само Габче лежи, трябва да видиш Никича какъв ми е актьор....само дето като се ядоса истински започва и да се удря с юмруци по главата, защото знае, че най-много го мразя това #2gunfire Иде ми да го натупам някой път, защото като почне да се удря така и да се тръшка на земята, родителите започват да ме заобикалят като прокажена отдалече, освен тези, които знаят какво Теле гледам ooooh! Ма е ужасно гадно това с лежането по земята, изкарва ме от кожа, честно!

За моловете - ей те това никога не съм можела да го издържа. Родих се с онлайн търговията Laughing И най-гадното са ми ароматизаторите. След последното ми посещение в МОЛ, влезах в един-два магазина и се забавих по 10 мин. във всеки. После ме боля глава 24 часа, гадеше ми се, виеше ми се свят и навсякъде усещах аромат на ароматизатори.

Ако ще караш кънки в парка и аз ще си купя, да знаеш. Не мога да карам, а си струва да се науча  Laughing Laughing Ако ше купуваш, свиркай и лятото правим тигели в парка Laughing

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 00:50 от jasmin_veni

Общи условия

Активация на акаунт