АВГУСТ с бебе на ръце = щастливо майчино сърце!

• 32 032
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Имам годежен пръстен от 2007г  Crazy Тогава бях в 4-я месец.Щяхме да се женим февруари, но януари загубихме бебето. Живот и здраве второ ще имаме, от 6 г сме заедно,не пречи да имам само годежен пръстен.С времето някакси сватбата остана на много заден план.Знам ли,може на 10-тата ни годишнина  да сключим брак Mr. Green
Ще пусна линковете за дрехите по-късно  Hug

# 436
belverde - много точно, да  Laughing
emi_v - честно казано засега представите ми за такава болница може би описват твоето  Laughing въпреки, че съм чела и много доволни майки.. знам ли и аз не знам какво ме очаква, както и никоя от вас, ако знаехме какво ни чака тогава съм сигурна, че всяка щеше да избере най-правилното.. специално за Пловдив истината е, че ако се получат някакви усложнения, не дай си Боже, в частните нищо не правят и те карат пак в държавните.. така че от една страна си е презастраховка  Laughing ще видим, има време.. тепърва най-важните избори предстоят  Hug

# 437
  • София
Гунди, по принцип отделят циганките действително. Но те нали все раждат нормално, бързо и без проблем... Е да ама какво се случва, когато се наложи секцио на циганка - не я отделят, затова мисля да си платя за вип стая и да не ми бъркат черни ръчички в личните вещи   #Cussing out

# 438
Момичета,днес няма по-щастлива жена от мен!Идвам от прегледа-всичко е ок,бебето е съвсем добре,няма останали следи от миналото раждане(чак докторката се учуди,че съм родила преди година и 3 месеца,а изглеждам така smile3532) и така-сега след прекрасния батко,чакаме момиченцееее-всички са на седмото небе от щастие...а аз още не мога да се осъзная.Нямам търпение да накупувам розови рокли.Чакам да ме закичите с розово щъркелче! stork-girl
Честито на всички,които са разбрали цвета на гащите,а на останалите пожелавам да са такива,каквито искат!
Хубав ден и много усмивки!

# 439
  • Пловдив
Аз раждах в Селена 2008(планово секцио по мед.причини).Страхотно отношение на персонала,подкрепиха ме в кърменето,показваха как се къпят бебетата,масажи,повиване...Момичето ,с което бях в една стая един ден започна да плаче без видима причина.Веднага дойдоха една сестра(която през цялото време и държеше ръката и я галеше по главата),а другата не знам дали беше АГ или психолог,но след разговор с въпросното момиче то се успокои много и повече не е имала такива изблици.Тогава единственият недостатък на Селена беше ,че ако има проблем с бебето го пращат в Окръжна болница.Затова и условието беше да си влезнала в 9 месец.За моя най-голяма радост вече неонтологията им работи (най-накрая получиха заветния подпис от министерството),имат най-модерната апаратура и вече ще могат да се грижат за бебета над 1200гр.Наистина всеки сам си решава,но въпреки че чичо ми е АГ в Окръжна,не бих си и помислила да раждам там-нагледала съм се на какво ли не #2gunfire

# 440
И аз първоначално гледах към Селена и Торакс.. ако ще е  платено със сигурност някоя от двете, иначе съм за ВМИ  Peace

# 441
  • Пловдив
ВМИ е определено за предпочитане пред Окръжна Peace

# 442
Като цяло не ми допада идеята и не мисля, че бих се чувствала удобно в главната роля, а отделно имайки предвид всичко това няма какво да оправдае евентуалните разходи, за които аз лично мога да измисля много други начини за харчене, свързани с незабравими спомени (пътувания най-вече). Отделен е въпроса до колко вярвам в брака като институция...

Самият ден, усмивките, вниманието, веселието и после вече спомените оправдават всичко. Сватбата е един единствен ден в живота, и си заслужава всеки един похарчен лев. За бебето/детето винаги се намират финанси. Нашата сватба беше преди почти 7 години и бях бременна и в нито един момент не съм се съмнявала, дали я искам или не. Пак казвам - сватбата е веднъж в живота и е за теб и половинката ти, за детето се грижиш после цял живот.

Нели, честито розово щъркелче!

# 443
  • София
Гунди, по принцип отделят циганките действително. Но те нали все раждат нормално, бързо и без проблем... Е да ама какво се случва, когато се наложи секцио на циганка - не я отделят, затова мисля да си платя за вип стая и да не ми бъркат черни ръчички в личните вещи   #Cussing out

По този повод, накратко: Преди два дни, жената (от ромски произход - на 24 с две деца), която ми чисти в службата, ми разказа, че нейната съседка родила в къщи, защото станало много бързо, тя си помислила, че ще пишка и отишла в тоалетната и разбрала, че ражда. Само мъжът й е бил в къщи, шашнал се, тя родила права за 10 минути, бебето паднало на плочите на пода, стояло там 20 мин., защото не мърдало и те си помислили, че не е живо и решили да се оправят първо с нея, пъпната връв скъсали с ръце  #Crazy. Линейката дошла след 50 мин, а през това време друга съседка дошла, взела бебето от пода, завила го с одеяло и то изревало и така разбрали, че е живо. При което, тя като ми разказа, аз изпаднах в шок и последваха сигурно 20 въпроса, с които да свържа нещата и да си обясня ситуацията, но всичко ми звучеше нелогично и абсурдно:shock: Тя ми обясни, че въпросната "мадама" изобщо не била в час, защото съседките все я питали, кога ще ражда и тя все казвала, че има много време, нито веднъж не е ходила на лекар, на 19 години е и това и е 4-то дете Shocked
Та така момичета, жената даже и не знае в кой месец е, не в коя седмица е.  Naughty Мъжъ ми все това му е много интересно - вика,  голи, боси, суполиви, ходят и разнасят новородени деца по кръстовищата и пак са живи и здрави, а ние треперим, пазим се, ходим на какви ли не изследвания и даваме колко пари и пак може да не е всичко, както н исе иска...но това е положението - ген  Close

# 444
Тази снимка на кого е  Simple Smile Без ник отдолу е много сложно да се разгадае  Grinning

# 445
Така е, съгласна съм.. винаги са си били такива, аз не съм чувала за циганка, която дори да не може да забременее, сякаш от въздуха ги хваща  Laughing

# 446
  • София
Лошото е, че държавните болници са си извоювали да мислим така за тях и такова е като цяло всеобщото мнение - че ти предлагат негативно отношение от страна на персонала, мизерни условия...

belverde, ужасна история, но е факт, да и мъжът ти е много прав!  Simple Smile
Аз като раждах, родилното се заключваше и имаше доста ромки, които ревяха, че искат да си ходят, защото не можели да стоят повече там /а те са за не повече от 2-3 дни/, на което персоналът беше много бдителен, защото са пускали така преди време циганки и те не се връщали за бебетата си...
Бюти, абсолютно!

# 447
Beauty само не и ВМИ моля те. За тази болница съм чувала най-големите страхотии за раждали там мами. Там снаха ми роди първото си дете в 9ти месец напълно износено и развито бебе, само че мъртво. По-добре се насочи към Весела, там мисля, че отношението е по-добро, а и си е специализирана за това болницата.

# 448
Jija Честит Рожден Ден,на дъщеричката ти. Да е жива ,здрава и много да те слушка.Надявам се да стане добра кака Simple Smile

# 449
Jija, съжалявам за снаха ти.. но честно казано мнение милион положителни и отрицателни, в момента не ми е приоритет номер 1 къде ще раждам, а да стигна дотам и всичко да е наред с бебо.. цяло лято имам това да обсъжда с вече раждали приятелки, с роднини.. но благодаря за съвета  Hug а по принцип.. чисто инфромативно питам, как може да родиш развито и износено бебе и да  е мъртво и да е виновна болницата.. смисъл.. какво не са направили те както трябва? За да си знам и за вбъдеще  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт