АВГУСТ с бебе на ръце = щастливо майчино сърце!

• 32 032
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Jija Честит Рожден Ден, на малкото ти съкровище. Само радости и щастие да я следват в живота!

Като цяло не ми допада идеята и не мисля, че бих се чувствала удобно в главната роля, а отделно имайки предвид всичко това няма какво да оправдае евентуалните разходи, за които аз лично мога да измисля много други начини за харчене, свързани с незабравими спомени (пътувания най-вече). Отделен е въпроса до колко вярвам в брака като институция...

Самият ден, усмивките, вниманието, веселието и после вече спомените оправдават всичко. Сватбата е един единствен ден в живота, и си заслужава всеки един похарчен лев. За бебето/детето винаги се намират финанси. Нашата сватба беше преди почти 7 години и бях бременна и в нито един момент не съм се съмнявала, дали я искам или не. Пак казвам - сватбата е веднъж в живота и е за теб и половинката ти, за детето се грижиш после цял живот.

Разбира се, че са оправдани, но ако наистина го искаш този ден и това внимание, защото ако не си на тази вълна няма как да го оцениш!  Peace  Не искам да правя сватба, просто защото това се очаква от мен например, а когато наистина го искам  bowuu

За раждането имам чувството, че ако продължавам да чета коментари никога няма да мога да реша къде и да съм спокойна с това решение  Confused просто няма място, за което да не са се изговорили куп негативи  Sad

# 451
Айръни, така си е.. аз затова чета, ама никой не може да ме разубеди, ако съм си наумила нещо..  hahaha така че мисли позитивно, има време, ще си намерим и ние нашето местенце, където да родим и вярвам, че то ще е правилното  Peace Hug

# 452
Jija, честит празник!!! nbirthday newsm67 newsm59  ura Гледай ти дори и първите ни деца са родени по едно и също време  Wink Hug Тъкмо снощи преди да заспя се чудех дали няма някоя майка от тук,дето детето й да е родено сега. Grinning Ами ще чакам август да родиш- че три дни след теб съм аз. Joy

# 453
чисто инфромативно питам, как може да родиш развито и износено бебе и да  е мъртво и да е виновна болницата.. смисъл.. какво не са направили те както трябва?

Не мисля, че е виновна болницата. На сестрата на зет ми се случи същото. Не е имало виновни. Трагедии се случват навсякъде. Няма болница, в която да не се е случило нещо лошо. Това не е показател. Хора сме, не машини. Аз също проучвах болниците тук. Е, за всяка имаше и позитиви, и страхотии. Къде да избягам тогава?  Grinning Не се притеснявам от такива неща. Каквото ми е писано, то ще се случи навсякъде.  Blush

# 454
  • София - град

Няма драми. Всеки харесва различни неща. За мен би било обидно и тъжно да нямаме брак, но аз съм си с други представи просто. Може би старомодни.  Blush
Важното е всеки да е доволен и удовлетворен от решението и стуацията, защото има случаи, когато единият иска и чака едно, а другият - друго и тогава е кофти.  Confused
Peace Аз съм на това мнение. До колкото знам снощи говорихме с почти цялото семейство на тази тема. Когато нямаш брак, отидеш да раждаш , родиш и се започва едно подписване на документи че си самотна майка, пък търсят бащата да припознава детето като свое. След това в акта му на раждане пише припознато.

Ние мислехме да се оженим тази година, но си работехме и за бебче. Не се оженихме по-рано защото все още няма къде да живеем само ние като семейство, тепърва ще обзавеждаме жилището си.  Вече 12 години сме заедно и още от самото начало мечтаем за брак, защото за мен подписа има значение и това да нося фамилията му ще е голяма радост.  

Но в същото време двамата сме доста самостоятелни и за нас това родителите ни да платят сватбата не е никак приемливо.

# 455
чисто инфромативно питам, как може да родиш развито и износено бебе и да  е мъртво и да е виновна болницата.. смисъл.. какво не са направили те както трябва?

Не мисля, че е виновна болницата. На сестрата на зет ми се случи същото. Не е имало виновни. Трагедии се случват навсякъде. Няма болница, в която да не се е случило нещо лошо. Това не е показател. Хора сме, не машини. Аз също проучвах болниците тук. Е, за всяка имаше и позитиви, и страхотии. Къде да избягам тогава?  Grinning Не се притеснявам от такива неща. Каквото ми е писано, то ще се случи навсякъде.  Blush
Блонди, подкрепям на 100 %.. наистина е така, каквото ти е писано, ще стане..  Peace Hug

# 456
На мен грам не ми се ражда в Благоевград, както казва моята шефка - "Тук са само гъби и водорасли" rotfImao   rotfImao

Сега и аз избирам къде, сега умувам за Токуда. Ще видя и в МД как стоят нещата.

Блонди, ама си е друго да знаеш, че си направил всичко възможно и не си се оставил по течението. Вярно, че има и доза късмет, но все пак е хубаво да знаеш, че си в компетентни ръце.

Ихаа от днес в 4-тия месец Simple Smile Сега забелязах Simple Smile

# 457

Няма драми. Всеки харесва различни неща. За мен би било обидно и тъжно да нямаме брак, но аз съм си с други представи просто. Може би старомодни.  Blush
Важното е всеки да е доволен и удовлетворен от решението и стуацията, защото има случаи, когато единият иска и чака едно, а другият - друго и тогава е кофти.  Confused
Peace Аз съм на това мнение. До колкото знам снощи говорихме с почти цялото семейство на тази тема. Когато нямаш брак, отидеш да раждаш , родиш и се започва едно подписване на документи че си самотна майка, пък търсят бащата да припознава детето като свое. След това в акта му на раждане пише припознато.

Ами не е точно така за документите- един единствен е , бащата отива с него при нотариус , който го заверява и се подава в самата болница при записването на детето. Обаче какво пише вътре не знам.
Мисля, че е по- сложно при второ дете, понеже имам познати, които се ожениха, понеже им беше сложна документацията, но това беше преди 5-6 г.

# 458
На мен грам не ми се ражда в Благоевград, както казва моята шефка - "Тук са само гъби и водорасли" rotfImao   rotfImao

Сега и аз избирам къде, сега умувам за Токуда. Ще видя и в МД как стоят нещата.

Блонди, ама си е друго да знаеш, че си направил всичко възможно и не си се оставил по течението. Вярно, че има и доза късмет, но все пак е хубаво да знаеш, че си в компетентни ръце.

Ихаа от днес в 4-тия месец Simple Smile Сега забелязах Simple Smile
Малко е относително обаче чии точно ръце са компетентни, но все пак София винаги е по- добре през Благоевград. Аз съм родом от Павликени, радвам се,че там закриха родилното, тя и цялата болницата е за закриване......

# 459
  • София - град
Гунди, може може това е което аз съм чувала. Честно казано не съм разучила. Пред нас не седи въпроса дали или, та за това.  

# 460
Трябва да разграничим сватба от брак  Peace ако искаш детето ти да не е извънбрачно и да носиш фамилията на мъжа си - отиваш и подписваш.. ако искаш снимки, букети, емоции правиш сватба, което за мен - бременна, трябва да преподавам на ученици, димпломирам се и съм кума май месец, не ми е толкова важно сега  Laughing но при всички случаи и двете неща са свързани с голяма доза емоция.. на нас даже едни приятели ни казаха да не сме посмели да се женим сега като съм бременна, че било твърде много емоции и притеснения за една бременна.. ама не вярвам 100 % на това.. всеки когато го почувства трябва да го направи, както беше казала айръни, не заради бебе, не заради традиции, а просто, когато го пожелае  Peace

# 461
Гунди, избирайки екип, ти смяташ, че си в сигурни ръце, нали? Спокойствието е най-добрия спътник при раждането. Ако не бях адски спокойна, или по скоро незнаеща, незнам как бих издържала първото си раждане от 18 часа. Просто не ми се връща сега назад да си спомням, колко спокойно и обнадеждено приемах всичко.
Все пак аз от Благоевград няма да тръгна на сляпо да раждам в някоя болница, без предварителна уговорка. Ами то по-добре да си родя тук.....

# 462
  • Пловдив
Здравейте мацки ФМ мина прекрасно , направо съм очарована от МЦ Фемина и от техниката и от вниманието на докторката - 40 минути внимание на наша милост. Да кажа Мъника е МЪЖ Flutter , Блонди може да ни монтираш щъркелчето Wink всичко му е наред , като почнем от муцунката, гръбнак, мозък , крачета и ръчички - абе 6 е дребния. Каза че трябва да почне да ме рита до 2 седмици.
Сега поне съм по-спокойна , вече и не повръщам  Mr. Green
Прегръдки и стиснати палци на всички , които чакат резултати. Hug Hug Hug

# 463
Казабланка, супер новини  Hug  Praynig

# 464
  • София - град
Трябва да разграничим сватба от брак  Peace ако искаш детето ти да не е извънбрачно и да носиш фамилията на мъжа си - отиваш и подписваш.. ако искаш снимки, букети, емоции правиш сватба, което за мен - бременна, трябва да преподавам на ученици, димпломирам се и съм кума май месец, не ми е толкова важно сега  Laughing но при всички случаи и двете неща са свързани с голяма доза емоция.. на нас даже едни приятели ни казаха да не сме посмели да се женим сега като съм бременна, че било твърде много емоции и притеснения за една бременна.. ама не вярвам 100 % на това.. всеки когато го почувства трябва да го направи, както беше казала айръни, не заради бебе, не заради традиции, а просто, когато го пожелае  Peace
Да за това сме на едно мнение. Ние примерно винаги сме искали брак, но за сватба малко се дърпаме... Двамата не си падаме по този вид купони - ето сега ще седите и ще се забавлявате щото ви е сватба.  Whistling Тия събирания никак не ги харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт