АВГУСТ с бебе на ръце = щастливо майчино сърце!

• 32 011
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Галка определено и това гледам. На Пег Перего има приставка, която се застопорява на седалката и само се слага кошчето, вадиш и на количката.

# 496
  • София
Jija, съжалявам за снаха ти.. но честно казано мнение милион положителни и отрицателни, в момента не ми е приоритет номер 1 къде ще раждам, а да стигна дотам и всичко да е наред с бебо.. цяло лято имам това да обсъжда с вече раждали приятелки, с роднини.. но благодаря за съвета  Hug а по принцип.. чисто инфромативно питам, как може да родиш развито и износено бебе и да  е мъртво и да е виновна болницата.. смисъл.. какво не са направили те както трябва? За да си знам и за вбъдеще  Peace Hug

Версията беше, че бебето е било с два пъти усукана пъпна връв около врата и се е задушило още вътре в майката, което доколкото съм чела не е възможно, понеже вътре бебето не диша, а чак като се роди и затова и изплаква. Затова не ми се струва много достоверно. Минаха доста години и не ми се връщаше много към това, защото беше много болезнено за цялото семейство, но оттогава нямам добро мнение за тази болница.
Добре де, ама това ако е вярно, чес усукана връв -  Защо не са го видели на видеозон и не са предприели секцио??? Значи все пак - някой е виновен.
Моя близка беше върл привърженик на естественото раждане и има 1 дете родено така , но при започнало второ раждане, установиха подобен проблем с пъпната връв и веднага я срязаха, след това лекаря и обясняваше как ако са я гледали както трябва на ЖК са щели да видят проблема по-рано и да си запише планирано секцио и да има едно малко разрезче на корема а не като сега - да е разпрана. Защото в последните седмици бебето не се върти и премята /защото няма мнг място/ и не се оплита тогава въвв пъпната връв , това можело да стане в 7 или най-мнг в 8 месец, но никой не го е видял.

Казабланка честито за хубавите новини   bouquet

А някой спомена колко много били документите в болницата при припознаване - няма такова нещо - като се роди бебчето, отиват майката и бащата /с личните си карти/  при служител в болницата и заявяват как ще се казва бебока и  на място се подписват  едни формуляри /пред длъжностното лице/. Никъде в акта за раждане не пише, дали детето е родено в сключен граждански брак или е родено извън брак. Пише само имената на родителите и това е  Peace Единственото гадно може би е , ако в акта за раждане пише баща - неизвестен Sad

# 497
Five magnificent, тези на Бугабу с двата коша са доста удобни и компактни  Simple Smile

Блонди, а каква е цената на тази количка, че ми хареса много, но ми се струва, че цената няма да ми допадне особено  Wink

# 498
Щях пак да пиша за болниците, но виждам, че сте сменили темата и няма да я отварям пак. До края има още много време и ще има да ги чоплим пак тези неща Hug

purpule, имам 3-4 приятелки , които раждаха във Втора градска, но това беше преди 6-7 години. Нямам прясна информация.
Блонди, Галка~,количките са супер.
tayra, кенгуру Виктория е хубава колична, но е малко тежка и е огромна дори след сгъването. Трябва сериозен багажник ако ще я качвате в кола. /сега видях че Мимис ти е отговорила/ Приятелката, с която си бутахме заедно количките първия път имаше такава. Аз имах модел Даяна, разлика е в гумите и е по-лека, сгъва се като чадър и заема 3 пъти по-малко място.. НО пък тя се разкърца много след около 1 год.
Аз лично не одобрявам возенето на бебето в кошчето за кола, монтирано на количката. Просто не ми харесва и все ми се струва че не му е удобно. Мое си виждане, но и съм чулава и аз, че не е добре бебетата да стоят повече от 30 мин в това кошче. Незнам само как уж искат по закон да се возят само в такова в колата, а са ги направили така, че не само че не са удобни, а и са вредни. Или не трябвад апътуваме с бебетата си ... Thinking Луда работа.

# 499
Софи, помисли си добре за двете дръжки. Твърдо съм на мнението, че една обща е милион пъти по-удобна и практична  Peace

Слинговете са супер. На мен нещо не ми бяха обаче удобни, не знам защо. Взехме кенгуру на Бейби Бьорн и една година не го свалих от гърба си, даже в тоалетната ходех с него (и с Криско вътре, де  hahaha

Галка, разбира се, че трябва да са съвместими  Simple Smile

Белверде, съжалявам за разочарованието. Много кофти така с тия разлики в ЖК  newsm78 Иначе от 6-ти февруари до днес са две седмици и половина, наистина е скоро било.  Simple Smile

Екзотична, сега ще разуча  Hug

# 500
гунди моето синче е март Simple Smile малко след вашите ама разликата ще им е горе долу същата.
мимис ами и аз подлрепям таира за кошчето, стоят прегърбени и може да получат някакво изкривяване Sad Аз също имам пег перего и съм супер доволна но то е Уно и е само от една част, няма допълнителни кошове, фоколкото знам те са едни от малкото коли1ки които се произвеждат в европ съюз а не в Китай или някъде в Азия, което донякъде е гарантирано качество..А и е много компактна, аз имам Форд КА и се събира перфектно в багажника...
Софи със слинг изкарах близо година и нещо, по моловете,супери, на планина море, изключително удобно да приспиваш бебето, готвиш, шеташ няма грешка, мога да правя реклама до утре колко удобства има, имахме и кенгуру, един път не сме го използвали ново е...
И аз като Блонди съм за една обща дръжка за количката, буташ с една ръка ако е необходимо..
Честито на всички майчета разбрали пола на детето Simple Smile   bouquet

# 501
  • София
Екзотична, все забравям да ви похваля какви сте хубави и млади на снимките!  Hug

Аз тръгвам за лекар след малко, много искам да си видя бебко, стискайте палци да е добре! Simple Smile

Слънчо,  Hug Hug Hug

Софи,
зависи от слинга, разучи моделите и ако има тема, аз също бих прочела повече. Сестра ми също си уши и не й беше удобен, но пък аз видях един страхотен слинг на една мама, дори не знам дали беше слинг, защото беше плътно и изглеждаше много меко, някаква хубава спортна марка, закопчаваше се като кенгуру. Сестра ми си бяха поръчали от Щатите и порт бебе, което им беше много удобно, таткото го носеше на гърба си, но това не е за новородено.

За количките съм се зачела от известно време в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633756.0%3btopicseen
Не можах да разбера на кой кош казвате "нагоре с краката" - на малкия кош за кола ли? Понеже писахте, че това е зимен кош или аз не съм разбрала.  newsm78

# 502
bi_bi: Мерси  Hug и успех на прегледа, дано всичко е добре с бебчето и да ти помаха с ръчички  Hug

Блонди: Очаквам с нетърпение цената:) И аз се порових, но нищо не намерих newsm78 Hug

# 503
  • София
Ох как се радвам, че сте сменили темата Peace Аз от известно време започнах да се вкарвам в некви филми и с тия теми за болници, ЖК, и раждания съвсем взех да изтрещявям, дори ме заплашиха, че ще ме скрият компа.
И все пак да кажа - аз днес разбрах, че съм с отрицателен резус фактор, а толкова лекомисено пропуснах темите, кагато това се коментираше Blush

За слинговете знам, че не са удобни за ниски и по-дребнички жени пък аз хич не съм от високите Mr. Green
Абе какви са тия колички по хиляди левове Shocked аз по-добре направо кола да му купя. Аз глдах в един магазин колички и мацката там ми каза, че комбинирана количка и кошче за кола ще ми излезе към 500 лв и тамън си казах брей то не било толкоз скъпо и вие ме отчаяхте.

# 504
Екзотична, засега и аз не намирам  Crazy

Има ги тук само в един магазин, обаче в каталога няма цени, ще попитам на място, когато отида.

Другите хубави колички за близнаци са на i Candy  Peace

# 505

Това са малко снимки за слинга, аз имам такъв и просто е уникално удобен, използвах го в началото само в легнала позиция, както Денис беше заел поза все едно в утробата на майката, разпределя тежеста равномерно, удобен беше и за мен и за мъжо, специално с този имаме 5 позиции на носене. НА последните дже снимки сме на рали Твърдица и Денис беше постоянно с нас, без количка там няма кк, на едната снимка дори пием кафенце, удобство и половина Simple Smile Момичета не се замисляйте за слинга  Mr. Green

# 506
  • София - град

Софи,
зависи от слинга, разучи моделите и ако има тема, аз също бих прочела повече. Сестра ми също си уши и не й беше удобен, но пък аз видях един страхотен слинг на една мама, дори не знам дали беше слинг, защото беше плътно и изглеждаше много меко, някаква хубава спортна марка, закопчаваше се като кенгуру. Сестра ми си бяха поръчали от Щатите и порт бебе, което им беше много удобно, таткото го носеше на гърба си, но това не е за новородено.

Разучих, даже съм си запазила няколко линка как точно се връзват. То има няколко вида, обикновен като огромен шал, пак като шал но с халка и един който малко ми бяга от идеята но все пак нещо като кенгуру .
Тук също има доста но пак не са моите цветове и десени...

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 15:50 от Софи:)

# 507
  • София
Софи, на сестра ми беше с халки май, сега се сещам. Тя си го ши, оранжев от едната страна, от другата керемиден.
poliville, шит ли е или купен?

# 508
Привет и от мен  Simple Smile
Започнали сте любимата ми тема за бебешки колички  Hug Понеже нямам опит и само питам познати, всички казват, че най- важното е да е лека. Препоръчват ми предимно модели на Inglesina и Hauck. Аз лично харесвам тези на Cam, но само на картинка  Laughing, много са красиви, но не съм чела мнения за тях и не съм ги виждала по магазините.  Thinking
Радвам се за всички с хубави новини и тези които вече знаят пола на бебетата  Peace
belverde, наистина много разочароващо е минало, но вярвам че всичко е наред.  Simple Smile

# 509
poliville: Много сте хубави и много сладко бебче  Wink

Блонди: мерси за количките,  наистина са много хубави:)))

Общи условия

Активация на акаунт