Раждане вкъщи 19

• 40 255
  • 798
  •   1
Отговори
# 660
Днес си вървя из града и погалих една котка на вестникарска сергия. Викам- с коремче е, котета ли ще има...

Не, нямало да има котета. Миналата година я намерили с мъртви котета в корема, започнало раждане, но неуспешно. Котешко секцио, стерилизация...

Та така за "природата си знае работата".

За котките- ветеринар, за ветеринарките- хуманен лекар. Що ли онова раждане не е описано в сайта на Людмил. И то е домашно, нали? И то с вана, с позитивна мисъл, само с една малка подробност.

Мъртво бебе.

# 661
Мамасито, що не си гледаш работата?
Не ти ли писна да ровиш в чуждото нещастие?
 ooooh!

# 662
Не е чуждо, публично е. Който излиза по телевизията, създава публичен проблем.

Не ме питай дали на мен ми е писнало. Моето мнение няма значение. Значение има ситуацията- а тя е, че Людмил поддържа сайт, който представя само позитивните раждания, но не казва нищо за слона в хола, а именно, едното раждане, което също трябва да е в сайта.

Щото например ако чета разказа на Мег с подробности за маточната й шийка, то не е ровене в личния живот, но ако чета за Росица и пъпната връв на мъртвото бебе- е ровене...

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 19:52 от Mamacita Bandida

# 663
Mamacita, като ти е толкова кеф да се ровиш из чуждите нещастия, що пропускаш тия от болниците?! Гаранция, че водят процентно, а и са по-пъстри откъм негативни преживявания...

# 664
Не пропускам болниците. Но има и още един елемент. Дори с всичките зверства и нещастия на болниците, ако утре изчезнат всички болници, резултатът само за денонощие ще изправи косите на всички. Дори и с квалифицирани акушерки до всяка родилка. Гарантирано.

Ако болниците намалят част от интервенциите си, също ще се повишат лошите изходи.

Ако утре изчезне домашното раждане по света, смъртността няма да се увеличи, дори ще намалее, особено в някои региони в САЩ, да не говорим за Третия свят.

Изобщо дори не пропускам болниците. А и аргументът "а вие защо биете негрите/родилките" се поизчерпа, не мислиш ли?

Особено ако говорим за бебе, задушено по време на раждане- нещо, което в болница се говори, разследва и следи много активно. С омразните монитори, познати ли са ти? Монитори с разпечатки, както и статистическа крива за хода на раждането. Нещо, което спасява животи, но го няма при домашното раждане.

# 665
10 домашни раждания на знаменитости :

http://doula.bg/2012/07/23/celebrity-homebirths/

с тази разлика, че винаги е имало една или няколко акушерки

Джизел Бюндхен също е с домашно раждане.

Деми Мур и Синди Крауфорд също - http://life.dir.bg/news.php?id=10508058&nt=5

# 666
Я, спящата красавица се събудила...  Laughing   И като се почна...  Laughing

# 667
Я, спящата красавица се събудила...  Laughing   И като се почна...  Laughing
Какво да се почва, тo, гледам не е спирало тук - бълват се змии и гущери  Laughing

# 668
  • Пловдив
Мамасита, остави ги.  Stop Една част от човечеството ще се ликвидира от фармацевтичната мафия, друга част ще бъде умъртвена от лекарите злодеи, трета от ваксините......четвърта, пета....., а останалата част ще се самоунищожи без чужда помощ, но с чувството за изпълнен дълг, че не е позволила на останалите да го сторят.  Whistling

# 669
Мамасита, остави ги.  Stop Една част от човечеството ще се ликвидира от фармацевтичната мафия, друга част ще бъде умъртвена от лекарите злодеи, трета от ваксините......четвърта, пета....., а останалата част ще се самоунищожи без чужда помощ, но с чувството за изпълнен дълг, че не е позволила на останалите да го сторят.  Whistling
Айде, ще се върна като приключи...

# 670
Е, ама на мен рептилиите ми плащат да им разстройвам чакрите, та служебен дълг един вид...

Людмиле, значи след 21 декември да те чакаме, като приключи Simple Smile

# 671
Мамасито, що не си гледаш работата?
Не ти ли писна да ровиш в чуждото нещастие?
 ooooh!

А на теб да вербуваш за собствената си масонска ложа с човешки жертвоприношения?

Промихте ли достатъчно Цвети, за да роди и втория път в къщи?

# 672

А на теб да вербуваш за собствената си масонска ложа с човешки жертвоприношения?

Промихте ли достатъчно Цвети, за да роди и втория път в къщи?

Оправи ми настроението за цял месец! Whistling Party
 Благодаря ти, че ме просветли, че съм имала собствена масонска ложа! Joy Joy Joy

# 673
  • Пловдив
Почнете ли да се правите остроумни или на умрели кучета, онеправдани от зловещия заобикалящ свят....ясна е работата. Като свършат аргументите, почва цирка.....ама вече сме го гледали няколко пъти.  Crossing Arms

Айде, приятен смях....щото наистина е смешно, като почнете да се, че не схващате за какво става въпрос. Някой е пропуснал часовете по литература....имаше нещо за метафори.....и прочие сложни думи.  Whistling

Темата не е Людмил да си рекламира сайта, а да се споделя за раждане в къщи. Която е родила, да сподели, останалите само да се намираме на приказка е вече безинтересно, две години това правим.  Tired

# 674
Ще се опитам да направя дискусията по-интересна. Ще взема насериозно някои от нещата, които съм срещала в света на ню ейдж културата.

Според мен привържениците на домашното раждане не толкова търсят да родят физическото бебе у дома, колкото да преживеят мито-поетичната страна на раждането, като вид абстракция. Физическата част е тривиална, но много добре разбирам този мерак, това непреодолимо желание да изживееш максимално раждането. Това е човешка нужда, ще обясня по-добре надолу, а реализирането й под формата на домашно раждане е само вид изкривяване, само едно от решенията. Ясно е, че се търси не да се окотиш на дивана, търси се екстаз, красота, преживяване.

Разните китайски системи съдържат чаровната идея, че човек след един момент може да роди сам себе си, като използва сексуалната си енергия. Така става по-здрав, по-морален и дори мисли по-добре. И други хора са усетили, че една от основните нужди на човека, почти толкова силна, колкото храна и сън, е трансформацията и израстването. Иначе на човек му става скучно.

Най-силно трансформацията в много култури се обвързва именно с човешката сексуалност и фертилитет. Така че е нормално това издигане в култ на родилката и на преживяването.

Имам едно скромно предположение. Ако дамите, интересуващи се от такова раждане, се позанимаят с изучаване на сексуалността си, с потенциала й да ги трансформира, един вид да "родят себе си наново"- ще си начешат крастата и за "преживяването раждане". Мито-поетичната, емоционалната страна ще е запълнена, а след това няма да се чувстват ограбени, ако си вземат чантичката и отидат в болница за самото физическо отделяне на бебето.

Човек е като лотус, казват на Изток- с корени в блатната кал, но с красив цвят. Ако цветето не е вкоренено в калта, ще загине- не може да е само перфектния духовен цвят. Ще загине, точно както загива бебе с притисната пъпна врър.

Хайде сега милички, марш да медитирате, да търсите видения и не бъркайте мераците на душата с неизбежните изисквания на физическото тяло, че иначе трупате лоша карма!

Общи условия

Активация на акаунт