Ин-витро в Истанбул 5

• 80 311
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ти Мила! Значи ще направя консултация с ендокринолог.
Мила, прочетох, че си правила опит в Мемориал и за това как е протекъл. А след Мемориал накъде се насочихте, споменаваш, че си искала друго мнение в Турция?

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 11:38 от Alexiana

# 691
ИКСИ, успех и стиснати палци от мен! Мисля с най-добри чувста за теб и ти пращам един тон положителна енергия + още 2000 мегавата още по-положителна!   bouquet

# 692
Оле, успех ти желая! И ще се радвам да продължиш да споделяш в темата!  Hug
дали ще посмее  Confused

Ооо, ще посмее и още как.  Grinning Снощи повече не съм влизала в темата, защото нямах какво повече да добавя като информация, а ми се струваше безпредметно да "нищим" подхода не доктора ми - аз не мога да го защитя (не съм лекар и не разбирам) или да чета, да се почесвам, съмнявам и чупя пръсти.

Сега имам какво ново да разкажа. Рано сутринта ходих , за да ми изследват хормоните (напълно в норма), а следобяд бях на контрола. Официално, днес ми бяха последните инжекции Gonal F, Orgalutran и Menogon (хип,хип,ура!).

Утре вечер в 21.00ч ще си поставя (отново в коремчето) две инжекции Decapeptil по 0.1мг. Те очертават рамката на овулацията - след 36 часа. Обясниха ми, че "36 часа след инжекциите всички фоликули ще ми се "пукнат" и ще могат да извадят и оплодят яйцеклетките".

Така, сега интересното.Тялото ми е направило 40 - 50 фоликула, вече почти всички с размер за вадене. Питах колко от тях ще извадят?Всичи.
Колко ще оплодят? Всички.
Колко ще замразят? Всички, които стават за имплантиране.
Това нормална бройка на образуваните/извадени фолкули ли е? За повечето хора - не е, за теб - абсолютно нормална.
Трябва ли да се притеснявам? Не, изобщо.
Какви са ви наблюденията, какъва част от извадените и оплодени яйцеклетки стават за трансфер/ замразяване? При различните хора-различно. Понякога от 20 извадени и оплодени яйцеклетки само 1 става за трансфер.
На база на опита ви и персоналните ви наблюдения върху мен, можете ли да ми дадете ориентир колко от моите фоликули ще "прескочат препятствието"? Смях. Спокойно, при теб вероятно почти всички ще са за замразяване. Shocked
Безопасно ли е да замразяваме оплодени яйцеклетки? Това няма ли да ги повреди по някакъв начин? Напълно безопасно.Ще са, цитирам, "good as fresh".
И, последно, сигурен ли сте, че е наложително да отлагаме трансфера? Да, напълно. Нивото на естрадиола показва дали образуваните фоликули са качествени/годни за оплождане (твоят е перфектен).Нивото на прогестерона показва дали организмът е готов за заплождане/трансфер. При сегашните показатели на твоя прогестерон - да, готова си за забременяване. Но! В Събота ще извадим към 50 фоликула и със сигурност тези показатели ще паднат рязко. Съответно - не, няма да си готова за трансфер и аз няма да рискувам.
Колко време можете да съхранявате замразени яйцеклетки и те да са годни? 5 години. Т.е., ако след две - три години решите да забременявате отново няма да минаваме през стимулация, а направо към трансфер.
Ще ми обясните ли процедурата на трансфера,моля? Този месец (или другия) на 6,7ми или 8ми ден от МЦ ще дойдеш на преглед, ще ти изследвам хормоните и ще ти кажа кога пак ще дойдеш за следваща контрола.По всяка вероятност при теб ще има две контроли през 7-8 дни преди да преценя, че ендуметриумът и хормоните ти позволяват трансфер. Междувременно, ако преценя, ще мога да ти изпиша лекарства, зависи как вървиш към овулация. Можеш да се прибираш до БГ след всеки преглед, не е проблем, но след трансфера ще трябва да останеш в Истанбул за 2-3 дни.

А,да. Когато попитах сестрата (Емел) за новите ижекции (Decapeptil), освен за какво са тя ми обясни и защо точно тези. При жени с по-малко фоликули за вадене използваме други медикаменти, но в твоя случай те биха ти свършили работа частично.Помниш ли, когато ти обясних, че след ваденето на фоликулите ще имаш болки и в коремната област ще задържаш течности? Да, помня. Е, Декапептила, освен че ще доведе до овулация след 36 часа, ще редуцира болките и събирането на течности до минимум. Не се притеснявай, възможно е дори да не те боли, а просто да усещаш тежест като при МЦ. Е, така или иначе след няколко дни ще разбера.

Може нещо да съм пропуснала, но ако се сетя - ще допълвам.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 21:14 от Оле

# 693
  • София
Честно ти казвам Оле, като прочетох какво са ти причинили ми спря сърцето и ми се доплака. Как може такова нещо съзнателно да ти причинят- 40-50 фоликула...и се кани да ги извади всичките!
Най-хубавото е, че няма да ти направи трансфер! Виж сега най-приятелски съвета, ако докторът не ти го е казал: Само белтъчна храна, никкава захар, вода и айрян пиеш в големи количества и следиш колко пикаеш. Щом ще ти бият Декаптил може би няма чак така да се издуеш след това,ама знам ли. Поговори с тоя мил лекар дали може да ти направи вливания след трансфера, за да облекчи състоянието ти за път към БГ. Моите яйчници бяха стигнали 10 см всеки при все, че нямах 50 фоликула. Трябва да си почиваш след това много и да следиш колко са големи яйчниците.
Този който ти направи толкова фоликули може да не му дадеш пари, а да му вземеш.

# 694
Това е лудост! Съжалявам да прочета това Оле. Много внимавай как се държиш след пункция. Почивка и много белтъчини . Не искам да те плахса но болките са доста силни - аз съм имала 22 яйцеклетки на един от пититите ми и между пункция и трансфер не можех да ставам от леглото от болка. Да щастливи са незнаещите дано всичко е наред с теб.

# 695
За болки и прочие не мога да взема отношение - досега не ме е боляло. Предполагам след няколко дни ще мога да се изкажа по въпроса.

По отношение на бройката фоликули, които съм си отгледала и  които ще вадят също нямам отношение. И тук ще мога да говоря след няколко дни/седмици. Дали е правилно или не - не зная - нямам опит, но ще стане ясно.Общо взето, не си слагам на сърце наща, които не мога да променя и за които нямам познания да квалифицирам като правилно-неправилно.

Ще видим. Има време,а и ще пиша в темата.

# 696
  • София
Нямах кой знае какви болки, но така се издувах за часове, че не можех да дишам и го докарах на корем като за петия ми месец, но за по-малко от 12 часа. После не можех да пикая и да ям, заради раздуването. Следи се за всичко това, накарай го да ти влее нещо след трансфера и след това много си почивай у дома. Тъй като няма да имаш покачване на ЧГХ може и да не го изкараш толкова зле, но за сметка на това ще ти набодат максимално яйчниците. Ти не си даваш сметка какво са ти причинили, а вече й нищо не може да направиш. Но пък след това ще си имаш сладко бебе от замразено ембрионче.

# 697
Оле, ти видя ли ги всичките тези фоликули? Колко ти е естрадиолът и какъв размер са яйчниците? Това не може да бъде вярно!

# 698
Размери на яйчниците - 4.7 и 5.5 см (единия по принцип си е по-голям). Сега се поразрових в папката с изследванията и фоликулометриите ми (събирана 2 години) и видях, че на 17ти ден от МЦ (без стимулации и т.н.) размерите им са 3.68 и 4.53 см, на друга снимка - 21ви ден от МЦ-са 4.31 и 4.56 см.
Да, видях фоликулите (бройка не мога да кажа, но разбрах, че я изчисляват като разделят стойностите на естрадиола с някакъв коефициент).
Забравих точните цифри на нивата на естрадиола, обаче беше във втората половина от интервалните стойности за овулация.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 22:39 от Оле

# 699
Аз те питах сега колко са ти, не по принцип, защото при стимулация се увеличават.

Броят на яйцеклетките се изчислява по нивата на естрадиола (грубо 300-400 за 1 яйцеклетка) и това е доста приблизително. Истината лъсва чак под микроскопа. Фоликулите се виждат на ехографа. Продължавам да се надявам проблемът да е езиков и да е имал предвид fourteen-fifteen.

# 700
Днес бяха 4.7 и 5.5 см.

Ами, аз по принцип нямам проблем с езика, но ако съотношението посочено от теб е вярно (нямам причина да се съмнявам), то тогава 8 6.., да закръглим на 9 000(естрадиол)/400=22 яйцеклетки, 9 000/300=30 яйцеклетки.

# 701
Момичета извенете че се намесвам в темата,но и аз мисля да се насоча към Истанбул.Искам да споделите вашето мнение по въпроса.36часа преди пункция имах 2 фуликула с  размери около 19мм. и естрадиол 1203.0  но след пункция док ми каза,че е нямало яйцеклетки.Това възможно ли е? Това ми се случи тук в БГ клиника

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 23:27 от нелчо

# 702
20 дена стимулация и 50 фоликула - такова нещо не бях чувала Shocked Shocked Shocked  newsm09

Не бих посетила този доктор Peace добре е, че споделяш Оле, така ще ориентираш правилно бая народ Peace
Не мога да повярвам, че това е истина Thinking

Момичета извенете че се намесвам в темата,но и аз мисля да се насоча към Истанбул.Искам да споделите вашето мнение по въпроса.36часа преди пункция имах 2 фуликула с  размери около 19мм. и естрадиол 1203.0  но след пункция док ми каза,че е нямало яйцеклетки.Това възможно ли е? Това ми се случи тук в БГ клиника

Нелче, след това, което сподели Оле, вече си мисля, че всичко е възможно Tired

# 703
  • София
Оле,след това,което видях като бройки  Shocked,ако е истина,мога само да ти пожелая по-лека хиперстимулация и дано се възстановиш бързо,защото,за мен,това е престъпление спрямо организма ти. Не знам дали са те предупредили,но,най-добре вземи сама мерки да намалиш последствията,защото,искат,не искат,се излива течност вътре. Мила и Шмати са ти написали вече,белтъчната диета е наистина много важна,има протеинова добавка,която я дават в този случай и я има във всяка аптека-пие се три пъти на ден-Биогейм, много вода /като задължително следиш какво пиеш и какво изхвърляш-мен ме бяха накарали да меря с чашки/и ,много почивка. Аз също имам приключена стимулация с две инжекции декапептил,вместо Овитрел или Прегнил-това беше нещо ново,с което се върна лекарката ми,след един семинар,също заради хиперстимулациите,които правя,но аз ги докарвам и с много ниски дози,както и с малко яйчеклетки Sick Тогава до трансфера нещата бяха много добре,но при имплантацията после, стана пак страшно. Ти ще пропуснеш втората част,може пък,да намалят ефекта  newsm78

# 704
Оле при моята втора стимулация направих 25 фоликула ,но съм с някаква лека форма на ПКЯ . И лекарят за да се презастрахова ме подложи на белтъчна диета и пиех 3 пъти по 1 Биогеим това се разтваря . Понеже при повече фоликула има опастност и то голяма от хиперстимулация .Но при мене направихме и трансфер и  тогава ако се захване става още по опастно . В деня след пунцията имах зацапване и  да ти кажа неможех да ставам от леглото от болка и само до тоалетната и явно от многото боцкане яйчниците ме дърпаха надолу. Лекарят ми каза задължително да не пътувам на същият ден . Изкарах 21 дни на тази диета и имах късмет ,че нищо не ми се случи и се разминах . Но има момичета които могат да споделят по лоши последствия . Неискам да те плаша не ми е това целта , но дано щом нямаш трансфер и всичко да мине нормално .
  Иначе и аз имах малко задържана вода то се вижда след пункцията на ехограф .
   Успех на твоите снежинки . Иначе от 25 ми върнаха 3 и само 3 ставаха за замразяване . Но това при всеки е различно .

Общи условия

Активация на акаунт