Бременни майки в чужбина - Тема 42

• 49 500
  • 702
  •   1
Отговори
# 630
Привет момичета   bouquet

B.B. да са ти живи и здрави госпожиците и много да те радват,много късмет и любов им желая.

aneda    Hug много гушки за теб,ще те послушам за концерта и ще отида,че после наистина ще съжалявам цял живот,все пак това ми е последният шанс да видя на живо едни от любимците ми.А и концерта ще е в зала и местата ни са на седалки,няма да се блъскам на някой стадион на тревата и права и да пушат около мен,ако беше така не бих отишла.Половинката се притеснява малко че концерта е във Франция и пътя и после концерта и пак дълъг път,ноооо късмета на стрелеца отново проработи и му дават 10 дни отпуск,така ще отидем няколко дни преди концерта на гости на моята приятелка и ще останем и след това малко  Grinning Измислих го аз само дано съм добре тогава  Praynig

Val да на 25 април съм на първи преглед,както казах и по горе късмета на стрелеца работи  Grinning С теб заедно вървим само тези си някакви 600 км да ги нямаше можеше заедно да си дебелеем по градинки и кафета  Simple Smile а и моят мъж като твоят такива празници не спазва,та и заедно щяхме да си празнуваме   Joy

Darlena в миналия пост те забравих но сега не Simple Smile стиснати палчета и от мен,сигурна съм че ще се представиш блестящо  Peace

И при нас днес е едно слънчево но леко ветровито,но все пак ще излезем да посъберем малко витамин Д .

Слънчев и усмихнат ден на всички  Hug  Hug  Hug

# 631
  • Folkestone, UK
Привет и от мен  Hug
Благодаря на всички за поздравите! Simple Smile Малката завършва сега и веднага ще дойде при мама, кака и бебе, ама...момента все ми изглежда твърде далечен, макар да са само 6 седмици до тогава някъде. Миналата година си отидох на каката за бала и даже успях да ѝ ушия бална рокля и рокля за последния ден в училище, ама сега... никакво пътуване не мога да предприема, детето ще си е самичко на бала Sad Тя обаче явно много не се засяга от факта, било вечер като другите, само дето ще бъдат малко по - наконтени  Joy Повече се притеснява за изпита пред КАТ за шофьорска книжка, че листовките ги взе от първия път, както и вътрешния по кормуване (днес). Само чакахме да стане на 18, за да може да държи изпитите.
aneda, ти ме успокои. На мен нали ми бяха казали, че ми е голямо бебето, а то беше 1911 г в 32 седмици и 4 дена, щом твоето е 2,5 кг и е добре за седмиците си, мен тогава какво ме правят на маймуна тука, само да се притеснявам слонче ли ще раждам Simple Smile
За диетата за гестационния диабет общо взето написах в предните си постове всичко, което знам. Мен така ме държат на необходимите нива (засега - умираааааам за шоколад с лешници и стафидки бе момичета  smile3511 )
Надявам се нашето варненче да ни зарадва след няколко часа  Praynig, че вчера не успели да я започнат, та днес по - късничко. Аз ухажвам компа цял ден , за да видя кога ще имаме радостна щъркелова вест, ама след малко трябва да си седна на д-то и да започвам да правя ремонтите на дрехите, които трябва да са готови за утре сутрин ( а не ми се иска, чувствам се"tired of being admired", както се бъзика често мъжа ми, сравнявайки ме с Лили Фон Штуп  Joy)
Много гушки за сега и до малко по - късно (надявам се Praynig) Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 19:25 от B.B.

# 632
Здравейте, момичета!

Днес бях на преглед. Госпожицата ни е 2650 гр. Лекарката каза, че даже и да се роди сега, всичко ще е наред. Иначе тоновете са добри, нямам контракции. Шийката на матката се е скъсила съвсем малко, така че мадамата сигурно нямало да излезе следващите две седмици, а и бебето още не е слезнало надолу. Имам отново час на 10.05 (седмица преди термина ми)...странно мислех, че последните седмици по-честичко ще се виждаме. А може и да не се видим повече  Joy, но определено се успокоих, че всичко си е наред и имам още малко време.

# 633
  • Folkestone, UK
varnagirl благодари на всички, които ѝ стискат палчета! Надява се ако не тази нощ, то утре бебка да се роди, вече е с 2 см разкритие, а контракциите са почнали около обяд.
Аз пък се надявам да са ѝ поставили необходимите упойки, че да не се изтормози много от едно дълго раждане! Дано бебка е снизходителна към мама и си проправи път колкото се може по - бързичко! Praynig Praynig Praynig

# 634
Стиснати палчета и от мен за varnagirlfingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

B.B., чакаме новини утре - дръж ни в течение Hug Hug Hug

# 635
  • Ispania

Val да на 25 април съм на първи преглед,както казах и по горе късмета на стрелеца работи  Grinning С теб заедно вървим само тези си някакви 600 км да ги нямаше можеше заедно да си дебелеем по градинки и кафета  Simple Smile а и моят мъж като твоят такива празници не спазва,та и заедно щяхме да си празнуваме   Joy
hahahaАх, запо4ва да ме хваща още пове4е яд Confused. Хаха а щом и твоят мьж не празнува подобни празници, колко жалко 4е не сме по-близко Laughing.
А ина4е аз имам нужда от разходки , но сама ми е ску4но, пьк и в това гадно време Confused, всеки ден пускам още парното Confused.
За прегледите- да ти кажа може пьк и да е по-добре да са на толкова рядко Sunglasses, аз като отидох на преглед толкова рано, резултатьт ме стресира буквално и каквато сьм паника, направо последните седмици ми бяха кошмар.
Като отида на преглед на 7 май(май тогава беше,моят пьрвият), ще отида най-ве4е да видя бебока отново-ве4е минах през най-голямият стрес.

Minaaa, хубави новини сим имаш зна4и  bouquet, радвам се за теб.

Дано вси4ко е наред с varnagirl и скоро да си гушка беб4ето.

Отивам да си извадя кекса от фурната hahaha, хаха май от 3 години не сьм правила кекс ooooh!.Моите намерения са да не ям, но да видим дали ще издьржа на изкушението Laughing

# 636
varnagirl ,стискам палци!дано вси4ко мине по мед и масло! Hug

# 637
Здравейте мамчета, много се радвам като чета тази тема, само хубави новини, леки и спокойни мисли...няма никакъв стрес или заяждания.

Като чета как са по-напредналите мами...се сещам за моя девети месец със сина ми...супер приятни търкалящи се емоции, огромен, тежък, ритащ корем, спане на дивана...и на земята...нямам търпение пак да ги изживея тези моменти. Наслаждавайте им се всяка секунда, че се случват само няколко пъти в живота Simple Smile

Стискам палци на Варнагърл Hug

Аз малко да помрънкам... вчера се наложи да работя в една лаборатория, пълна с всякакви вредни газове и изпарения. В продължение на 6 и половина часа работих  с една огромна маска на главата-като Дарт Вейдар (или както там се пише  Embarassed)..Толкова тежеше това чудо, а работата супер пипкава с наведена глава....и сега не си чувствам изобщо вратните мускули...ама важното е бебето да е защитено. Та така, пооплаках се Simple Smile

И аз мисля вече да проверявам за курсове, акушерки и други подробности, въпреки, че все още имам амниоцентезата пред мен, та се чудя дали да не страртирам цялата организация, когато и този огромен риск мине ...живот и здраве дано да мине всичко добре...стискайте ми палци, че доста ме е страх Sad

Иначе мисля този weekend за разнообразие да си почина, с разходки, глезотийки и такива приятни неща.
И на вас пожелавам приятни почивни дни и само приятни емоции!!!

И един профи съвет... бактериите и вирусите се чувстват прекрасно на ниски температури, живеят си и си свиркат, след размразяването, си се размножават с пълна скорост. По принцип тези гадинки се съхраняват на минус 80 градуса, или в течен азот, което е някъде към минус 220 градуса (целзий). Затова замразяването на храните по никакъв начин не ги освобождава от патогени.

чао от мен  Hug

# 638
И от мен най-сърдечни пожелания за бързо и безболезнено раждане на varnagirl и здрави и щастливи мама и бебе.

Ingy, аз правих амниоцентеза със сегашната си бременност в 12-та седмица. Манипулацията трае 5-10 мин, боцкането и изваждането на течността - минута-две и едва се усеща. Когато ми вземат кръв от вената боли 10 пъти повече. Най-важното е да се пазиш след това, защото мястото е много деликатно.  След една седмица се отива на контролен преглед и това е. И мен ме беше страх, но установих, че това е вече едва ли не рутинна процедура и рискът от усложнения е почти теоретичен. Успех и не го мисли много.

Приятен ден на всички!

# 639
Ton4eto Да не би да имаш предвид че са ти правили хорионбиопсия ( CVS) а не амниоцентеза  newsm78 защото първото се прави в по ранни седмици...., на мен ми е правена с предишната бременност в  12-13 седмица и аз мога да кажа за мен, че това беше най-кошмарното нещо  в живота ми (не изчакаха упойката да ме хване а корема ми е слабо място и мразя да ме пипа който и да е.... дори сегашните инжекции никога не съм ги била там макар да е по-добре) До колкото знам и ме информираха преди процедурата риска при Хорионбиопсията е по висок, амниоцентезата се прави в по-късни седмици.....ориентировачно между 15-19 седмица.
Ingy стискам палци всичко да мине наред  Praynig На теб какво ще ти правят амниоцентеза или хорионбиопсия? След процедурата си почивай  Hug
varnagirl  много те мисля  Praynig стискам палци всичко да мине по вода  Praynig

# 640
eva_82, и на мен ми направи впечатление, че повечето от момичетата правили амниоцентеза е в по-късни седмици, но тук практиката е между 12 и 14 седмица, а ФМ или Organ Screening, е също по-рано - между 20 и 22 седмица- аз я правих в 21-а. На немски амниоцентезата (АС) е още Fruchtwasseruntersuchung- изследване на околоплодната течност. Става въпрос за едно и също. А защо е в толкова ранни седмици в сравнение с другите страни ще трябва допълнително да попитам.

Всичко най-добро!

# 641
  • Folkestone, UK
Само за мъничко влизам да ви кажа, че варненчето ни е още 2 в 1, после тя ще ви разказва, ама засега да ви държа в течение.
 Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 642
Ох, стискам палци на varnagirl - измъчиха го това момиче от чакане!!!
Дано поне всичко мине бързо и леко и още днес да се гушкат с бебчето  Praynig
На останалите коремчета гушки и успех с прегледите и манипулациите  Hug

# 643
  • Folkestone, UK
Ох, де да беше чакане при нея, от вчера преди обяд са ѝ контракциите. Голям герой ще излезе, че още няма как да ѝ поставят и епидурал. Освен да ѝ стискаме палчета и да се молим кой както знае, друго няма какво да се направи Praynig

# 644

Общи условия

Активация на акаунт