Тема за Иван-Вихра-Ирина

• 124 694
  • 1 571
  •   1
Отговори
# 720
На първо време да ,но явно това първо време е изтекло вече ,все пак делото е в ход.Нали на това дело ще се решава колко и при какви условия бащата ще вижда детето си за в бъдеще.
Колко време трябва да мине за да може майката да настрои достатъчно добре детето против другия родител и новата половинка ?

Това ли е срока, в който едно дете трябва да се примири, че ще вижда любимия тати с нова жена. Мисля си, че само майката, която познава най-добре детето си може да реши кога то е готово да се срещне с истината очи в очи, а да....и да започне да я нарича по име...леля Ирина.

# 721
....
 И ако Ирина беше благородна жена, за каквато се напъва да се представи, щеше да повлияе на мъжа до себе си и сама да се откаже от срещи с детето на първо време.

Галана  Peace исках да напиша същото едно към едно.

Iliana__  и си права и не си. Виж какви  ooooh! главоболия ти е донесъл един хипотетичен разговор и си представи колко по сложно би могло да е в действителност - доколкото разбирам не ти се е налагало да го разбереш.  Peace Да, можем до някъде да влияем на мислите и чувствата на децата си, но наистина само донякъде. Съдейки по моите деца, Ава е във възраст, в която вече със сигурност си съставя и собствена картинка.
Да го кажа и така в едно изречение - В със сигурност не е успяла на 100% да скрие преживяванията си от детето, дори и да иска. За какво точно и е на малката да гледа баща си влюбеното гълъбче и "най-добрата майка" и къде е ползата за нея?
Защото писах минало е достатъчно време вече на това дело ще се решава кога и при какви условия Иван ще вижда детето си .
Защо Ирина трябва да бъде крита от Ава и колко дълго ?
По-леко ли ще се адаптира ако в продължение на две години примерно Вихра си продължава с обработката или ще бъде по -трудно?
Според мен ще е по-трудно и явно това е целта на Вихра ,детето само да отказва срещи за да го на...ме на тати.

# 722
Много преувеличавате  Laughing Детето да не се вижда с новата жена на баща си. Ами майка му като си хване нов мъж, детето да ходи да живее при баба и дядо  Laughing

# 723
На първо време да ,но явно това първо време е изтекло вече ,все пак делото е в ход.Нали на това дело ще се решава колко и при какви условия бащата ще вижда детето си за в бъдеще.
Колко време трябва да мине за да може майката да настрои достатъчно добре детето против другия родител и новата половинка ?

Това ли е срока, в който едно дете трябва да се примири, че ще вижда любимия тати с нова жена. Мисля си, че само майката, която познава най-добре детето си може да реши кога то е готово да се срещне с истината очи в очи, а да....и да започне да я нарича по име...леля Ирина.

Няма спестена истина ,напротив .
Именно от майката зависи как детето ще посрещне истината и ще се адаптира към новата ситуация.
И определено с "тати ни изостави ,има си ново семейство за което да се грижи" и наговарване против новата любов няма да се получи нищо добро за детето ,единствено майката ще позадоволи малко егото си с това че нараняма бащата нищо ,че наранява и детето.
Дори и това няма да я направи щастлива отново .

# 724
  • Пловдив
Много преувеличавате  Laughing Детето да не се вижда с новата жена на баща си. Ами майка му като си хване нов мъж, детето да ходи да живее при баба и дядо  Laughing
Да си призная, аз не можах да реша на какво точно мнение съм относно тези срещи. Имам приятелки, които месец и малко след раздялата вече бяха запознали децата си с новия си приятел. И това са жени, майки... Аз не смея даже да си представя това, почти 3 години след като се разделихме с моя мъж. Така че тази тема много ме вълнува. Като цяло, смятам че Диамантче е права и е редно това да се смята за нещо нормално, да се запознаеш със сегашния партньор на мама или тати. Може би в повечето случаи проблема и задръжките са в главите на големите, както напр. и в моя случай, отколкото в децата.

# 725
Да си призная, аз не можах да реша на какво точно мнение съм относно тези срещи. Имам приятелки, които месец и малко след раздялата вече бяха запознали децата си с новия си приятел. И това са жени, майки... Аз не смея даже да си представя това, почти 3 години след като се разделихме с моя мъж. Така че тази тема много ме вълнува. Като цяло, смятам че Диамантче е права и е редно това да се смята за нещо нормално, да се запознаеш със сегашния партньор на мама или тати. Може би в повечето случаи проблема и задръжките са в главите на големите, както напр. и в моя случай, отколкото в децата.
Е ,ако връзката не е сериозна  не е нужно да бъде представена на детето .

# 726
Не да не се вижда, бе момичета хубави. Просто да не се изнасилват нещата и да се поставят срокове.
Целта на Иринка е да присъства на срещите на детето с баща му, за да няма как те да останат насаме. Гаранция Wink Когато едно дете контактува с баща си в присъствието на чужд човек, те не могат да се отпуснат. В резултат се отчуждават. Предполагам още много "мурафети" е научила Ирката от "Мелодията на сърцето" и прочее, на които е фен Joy

# 727
Достатъчно ясно е ,че не се мъча и отговора ми е ясен .
Само ,че разсъждавам обективно за разлика от теб.
Детето не може да бъде разменна монета за любов или нормални съпружески взаимоотношения ,поне не за дълго и ти го знаеш /за съжаление/ по-добре от мен.
Не бива да бъде, да, но тук трябва да направим разграничението дали мотивите за ограничаването на посещенията на детето при новото му семейство са от истинска загриженост за моментното психическо състояние на детето или са единствено и само средство за отмъщение и рекет.

Има въпросителни тук ( кой какво казал, неказал е недоказуемо все пак), но има и един факт, и той е че човека получи СМС от майката, че детето гледа. Тоест тя го използва, независимо дали реално то гледа или не. То е инструмент в ръцете й.
На мен лично не ми се вижда да му се спестява нещо на това дете, напротив. Използва го яко.
Така че по-скоро вярвам, че бива манипулирано точно както Иван обясни в интервюто си , с приказки как ги е изоставил, има ново семейство за което да се грижи и т.н.
Жена му на мен ми прилича и на леко психически незряла ( това от нейното интервю) допусна огромна грешка, намесвайки майка си, за роклята вече това беше върха на глупостта.
От това, което видях и чух от двете, аз лично не успях да се убедя, че НЕ използват детето, а дори напротив.

Не ,че детето няма да намери в нета каквото му трябва и да прочете и да чуе,така че според мен и двамата умело използват детето.Не е толкова лесно да се преструваш ,че не си наранена и да пращаш детето с друго семейство.А в случая техните отношения са в точката на замръзване и не виждам никъкви адекватни действия и поведение от 2-те страни.Иван ако искаше да спести на детето си всичко не трябваше да дава пръв интервюта с Ирина,така повлече една късна лавина след себе си казвам късна защото Вихра дълго време мълча.

# 728
За да не ни накажат  ooooh! С издръжка от 270лв. Е той Иван ще дава и повече, но другото ще е защото така е благоволил, за което следва да получи подобаваща благодарност сигурно.  Sick

Ох, това ДОКОГА ще го дъвчета Rolling Eyes
Стана ясно, че легално такава операция няма, жената няма право на издръжка, това едно
и второ, че детето още не е получило решение каква ще е издръжката му, нещо което съда ще реши в следващия месец.

Аз лично ако имам богат мъж и се налага да се развеждаме, ще играя дипломатично с цел да измъкна повече пари. Дипломатично  за мен значи тихо, смислено и договорено при макс 2 свидетели адвокати. Ич няма да се разнасям напред назад с драми, а съвсем хладнокръвно ще целя да извлека максимума 'благоволение' Twisted Evil

# 729
Има достатъчно практика и наблюдения, от които да се направят изводи за това дали е добре детето на еди-каква си възраст да бъде запознавано с всеки нов партньор на родителите. Общо взето колкото по-малко е детето, толкова трудно се адаптира към новите връзки, особено ако се сменят често, т.е. препоръчително е да бъде въвличано само в сериозни такива.

# 730
Не да не се вижда, бе момичета хубави. Просто да не се изнасилват нещата и да се поставят срокове.
Целта на Иринка е да присъства на срещите на детето с баща му, за да няма как те да останат насаме. Гаранция Wink Когато едно дете контактува с баща си в присъствието на чужд човек, те не могат да се отпуснат. В резултат се отчуждават. Предполагам още много "мурафети" е научила Ирката от "Мелодията на сърцето" и прочее, на които е фен Joy

Хм,и в това има нещо вярно

# 731
  • Пловдив / София
Просто не знам защо държат да се унижават така от де що има екран и вестник и да се плюят един друг, като само до преди година се кълняха във вечна любов. Пак демонстративно.
Ми разрешете си проблемите по между си.
Ето затова не вярвам на хора, които преекспонират чувствата си, Кършат ръце, казват обичам те на всяка втора дума, по цял ден ох и ах. Не вярвам на демонстрации.
Същото беше и с оня другия опосум Андрей и неговата изгора, вече бивша жена.

А иначе Ирина ми е най-противна в цялата история. Не защото е "развалила" семейство, ами просто ми е антипатична от преди. На никого не симпатизирам. Само че детето ще страда от това.

# 732

Е, стига вече с тези измислици .
Как слагате ваши си размисли в главите на непознати хора ми е много чудно.

Има няколко статии в нета ,че имали железен предбрачен договор и Вихра си е отстояла разни неща  ако развода не е по нейна вина.
Това дело е само за детето кой кога ще го вижда и каква ще е издръжката , явно подялбата на имуществото ще е в друго дело .
Естествено статиите може е да не са верни.

# 733
Има достатъчно практика и наблюдения, от които да се направят изводи за това дали е добре детето на еди-каква си възраст да бъде запознавано с всеки нов партньор на родителите. Общо взето колкото по-малко е детето, толкова трудно се адаптира към новите връзки, особено ако се сменят често, т.е. препоръчително е да бъде въвличано само в сериозни такива.

Това всъщност си го зададох като въпрос, когато гледах интервюто на Вихра, и доколкото помня, и двете с майка й казаха, че детето е малко, че още няма 7 години ( които били най-важните...) и останах с впечатление, че когато мине 7г. ще 'може'.
Момиченцето било сега на 6, т.е цялата история е за някакви месеци време.  Не се ли преекспонира малко, разбирам да е на 4 че да се пазарят за следващите няколко години... това не го разбрах.

Иван от своя страна досега каза, че напълно се е съобразявал с изискванията на Вихра за виждания, и това е продължило 1 година. Тоест, той досега се е съобразявал с това, че детето е малко и има нужда от време за осъзнаване... ( др. е в-са, че явно те това време не са го използвали май, за да я адаптират нормално към новата с-я)

# 734

Няма спестена истина ,напротив .
Именно от майката зависи как детето ще посрещне истината и ще се адаптира към новата ситуация.
И определено с "тати ни изостави ,има си ново семейство за което да се грижи" и наговарване против новата любов няма да се получи нищо добро за детето ,единствено майката ще позадоволи малко егото си с това че нараняма бащата нищо ,че наранява и детето.
Дори и това няма да я направи щастлива отново .

Да, но освен това, тя също й е казала, че за тати Ава винаги ще е на първо място, и той винаги ще я обича. А не се знае дали Вихра говори точно на Ава против Ирина.
А и кой може да каже на една наранена жена как е правилно да представи новата любима на тати пред детето. Ами бога ми, не знам аз самата как бих го направила. Как да кажа за жената, която в моите представи е ш---на к..ка, че е готина леля, на която моето дете може да разчита, когато е при тати. Поне в началото не мисля, че ще я окича с медал добрата, нова жена на тати.

Общи условия

Активация на акаунт