Математически турнири - 14

• 83 954
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Нормално ли е 2 седмици преди състезание записването да е приключило??? Визирам Пролетните математически състезания - МГ Плевен.

# 541
Извинявам се за офтопика ,
момичета, а знаете ли къде, кога, кой ще провежда тази година ( на 01.04) лингвистичното кенгуру? рових в нета , но не намерих списък на училища или организация, към която да се обърна за записване...

# 542
 И аз ще помоля за задачите за 2-ри клас.   rrrooon@yahoo.com

# 543
На страницата на СМБ - Габрово пише следното:

По решение на организаторите:
в темата за 2 клас на задача 1 се признават за верни отговори B и C;
в темата за 3-4 клас на задача 13 се признават за верни отговори A и D.

Русенци вече са коригирали класирането. От видяното съдя, че промени са направени в групата 3-4 клас ( има разни оцветявания в жълто и червено  Mr. Green) и това не е довело до драматични размествания в класирането на челните места.Най-вероятно всички второкласници са дали един от посочените отговори, тъй като там " ошарени" не видях.

Ново класиране - Русе

В Габрово не видях оцветявания, но мисля че и там вече са внесени корекции.
Габрово

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 06:35 от Анонимен

# 544
Извинявам се за офтопика ,
момичета, а знаете ли къде, кога, кой ще провежда тази година ( на 01.04) лингвистичното кенгуру? рових в нета , но не намерих списък на училища или организация, към която да се обърна за записване...
Мисля, че всяко РИО трябва да знае училищата в съответния град, които са заявили желание за участие (макар че тази година то не е част от Националния календар за извънучилищните дейности - http://mladabg.org/lists.php?ListTypeID=12&ID=71). Попитай и в училища, в които знаеш, че се е провеждало миналата година, малко по-неясно е тази година май... Днес ще запиша сина ми в МГ Варна, но ми казаха, че ще се проведе, ако има достатъчно голям брой желаещи...

# 545
Лингвистичното кенгуру ще се провежда само във 2-ро у-ще за външни деца, това казаха организаторите.

За Пролетните математически състезания само в училището, в което учи детето ли става записването и ако там не са чували какво се случва???

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 08:52 от mameva

# 546
За Пролетните математически състезания само в училището, в което учи детето ли става записването и ако там не са чували какво се случва???
Пускаш си индивидуална заявка преди да изтече срока на 16 март.  Mr. Green
Миналата година записването май не приключи толкова рано или греша?

# 547
Пускаш си индивидуална заявка преди да изтече срока на 16 март.  Mr. Green
Миналата година записването май не приключи толкова рано или греша?
Първо, този 16 март се появи сега, преди нямаше обявен срок, и второ, в канцеларията в Плевен ми казаха, че е трябвало да запишат детето в училището, в което учи, и в което не са чували за състезанието. Това ми прилича на задачата, в която кучето се върти в кръг и се опитва да си хване опашката и се пита кога ще изгрее слънцето...

# 548
Извинете мами, но бихте ли ми обяснили защо е толкова важно участието на национален кръг на Кенгуру? Аз се сещам само, че този който е на първо място влиза без изпит в СМГ.

..Към материалните награди за класираните на национален кръг трябва да се добави и участието в летните международни математически лагери, организирани от СМБ, за които децата казват, че са незабравимо преживяване.  
Здравейте, искам да попитам ако някой знае: погледнах наредбата и видях че се визират държавните и общински училища, които се финансират от съответни министерствата. Предполагам че за деца от частни училища стипендии няма, но дали все пак им се предлага участие в международни лагери и от кой клас започват те (ние сме 3 ти)? 

# 549
Здравейте,

щерка ми (3) клас, ако е пренесла правилно отговорите правилно би трябвало да има 110т. За съжаление в София са изнесени само резултатите на 119 училище.
До колкото разбрах от форума за националния кръг се класират само децата с над 85% (тъй като тя е малка в групата). Но май има и друго условие - само 10 деца от област.
Верно ли е това и дали сбора на точките с който се класират третокласниците зависи и от сбора на точките на 4-то класниците (нали са в една група). Питам защото доста от тях ще имат максимален сбор.
Нашето училище хич не се интересува от извънкласните занимания на децата та информация от тях не мога и да получа.

# 550
  • София
Здравейте,

щерка ми (3) клас, ако е пренесла правилно отговорите правилно би трябвало да има 110т. За съжаление в София са изнесени само резултатите на 119 училище.
До колкото разбрах от форума за националния кръг се класират само децата с над 85% (тъй като тя е малка в групата). Но май има и друго условие - само 10 деца от област.
Верно ли е това и дали сбора на точките с който се класират третокласниците зависи и от сбора на точките на 4-то класниците (нали са в една група). Питам защото доста от тях ще имат максимален сбор.
Нашето училище хич не се интересува от извънкласните занимания на децата та информация от тях не мога и да получа.

Не се знае с това оценяване какво ще се получи. Миналата година за третокласниците границата беше 110. За тази година не е ясно. Изчакай да публикуват списък с допуснати до национален кръг.

# 551
На страницата на СМБ - Габрово пише следното:

По решение на организаторите:
в темата за 2 клас на задача 1 се признават за верни отговори B и C;
в темата за 3-4 клас на задача 13 се признават за верни отговори A и D.

Русенци вече са коригирали класирането. От видяното съдя, че промени са направени в групата 3-4 клас ( има разни оцветявания в жълто и червено  Mr. Green) и това не е довело до драматични размествания в класирането на челните места.Най-вероятно всички второкласници са дали един от посочените отговори, тъй като там " ошарени" не видях.

Ново класиране - Русе

В Габрово не видях оцветявания, но мисля че и там вече са внесени корекции.
Габрово

Тези отговори трябва да се приемат за верни в Цяла България.

# 552
Тези отговори трябва да се приемат за верни в Цяла България.
Ами то точно това пише : " По решение на организаторите..." Не организаторите в Габрово, а организаторите за страната.

# 553
Нас ни отрязаха за Плевен (и в инспектората в Плевен), не било техен проблем, че в нашето училище не са чували за тях. Те си били направили организацията.

# 554
Нас ни отрязаха за Плевен (и в инспектората в Плевен), не било техен проблем, че в нашето училище не са чували за тях. Те си били направили организацията.

Предполагам, че това е понеже това не е масово състезание. По принцип ходят МГ-тата с отбори и други училища с интерес в математиката. Сигурно нямат капацитет да приемат много деца, както би станало, ако се допуснат самостоятелно явяващи се деца.

Общи условия

Активация на акаунт