Математически турнири - 14

• 83 978
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Извинете мами, но бихте ли ми обяснили защо е толкова важно участието на национален кръг на Кенгуру? Аз се сещам само, че този който е на първо място влиза без изпит в СМГ.

# 526
И аз да помоля за задачите за 3 клас.  emi_iv73@abv.bg

# 527
  • София
Много ще се изненадам, ако в 5-ти клас има максимален брой точки - има задача за окръжност, която децата до момента не са учили нито в у-ще, нито в школата /освен ако са налучкали отговора, де/.

# 528
  • София
Извинете мами, но бихте ли ми обяснили защо е толкова важно участието на национален кръг на Кенгуру? Аз се сещам само, че този който е на първо място влиза без изпит в СМГ.
Националният кръг на състезанието ще се проведе на 2.06.2012 г. в гр. София съгласно заповед № РД 09-1738/24.11.2011 г. на министъра на образованието, младежта и науката за организирането и провеждане на ученическите олимпиади и национални състезания през учебната 2011/2012 година.
Състезанието е включено в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби по чл. 11, ал. 1 на Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, според която учениците, класирани на националния кръг на І, ІІ и ІІІ място във всяка възрастова група, могат да ползват право на едногодишна стипендия.

# 529
Като гледам резултатите за втори, трети и четвърти клас до момента ми е много интересно къде ще сложат летвата.

Какво имаш предвид (специално за 4-ти клас) - че резултатите са високи или че са ниски?

# 530
  • София
Имам неофициални сведения за петокласниците в СМГ - София, но само за точките за първо и второ място. Споделям само на ЛС.  Mr. Green
Като гледам резултатите за втори, трети и четвърти клас до момента ми е много интересно къде ще сложат летвата.
Специално за втори клас, аз предполагам, макс. с една грешна задача /85 точки/, а нищо чудно и с нито една, т.е 90 точки.
Според мен в София при 4 клас ще има доста максимални резултати /120т/ ,та летвата при тях ще бъде мнооого високо.

# 531

Какво имаш предвид (специално за 4-ти клас) - че резултатите са високи или че са ниски?
Високи. Само в МГ-Варна има 20 деца със 120-115 точки, от които шест са с максимален резултат.
При втори клас е твърде вероятно да допуснат само с максимален резултат.

Според мен в София при 4 клас ще има доста максимални резултати /120т/ ,та летвата при тях ще бъде мнооого високо.
Точно това имах предвид. Миналата година пуснаха и децата със 115 точки, макар че бяха значителен брой, но тази година очаквам много голям брой максимални резултати, та ще видим.

# 532

Да допълня mariAna66 с това, че Евр.кенгуру е едно от най-престижните масови състезания. Не знам всъщност дали има друго състезание в България, на което в 3-4-ти клас например да се явяват 3-4 хиляди участника (за сравнение в СМГ на изпита след 4-ти клас се явяват 500-600). Затова за мен класирането на национален кръг на такова състезание е невероятен успех за детето, повод за гордост за всички около него и явен индикатор за наличие на мозъче, подходящо за математика  Wink

Към материалните награди за класираните на национален кръг трябва да се добави и участието в летните международни математически лагери, организирани от СМБ, за които децата казват, че са незабравимо преживяване.  

# 533
  • София
Много ще се изненадам, ако в 5-ти клас има максимален брой точки - има задача за окръжност, която децата до момента не са учили нито в у-ще, нито в школата /освен ако са налучкали отговора, де/.

Но тя се решава с логика, не с формулите за обиколка на окръжност.
(Ако имаш предвид задачата с разрязани правоъгълници и кръгове).
Моят я е решил без проблем, но е сбъркал доволно количество други задачки  Laughing

# 534
  • София
Но тя се решава с логика, не с формулите за обиколка на окръжност.
(Ако имаш предвид задачата с разрязани правоъгълници и кръгове).
Моят я е решил без проблем, но е сбъркал доволно количество други задачки  Laughing
Може, така се "оправда" моичкият. /Аз нямам нерви дори да му проверя резултатите, защото ме е яд на глупавите му грешки, та камо ли да му реша задачите  Mr. Green /. Иначе аз се надявам да се класираме за националния. Мисля, или по-скоро се надявам,  че тази година няма да се получи като миналата при 4-ти клас.

# 535
  • София
Здравейте, извинете, искам да ви попитам следното - моят син е в 1 клас и се справя доста добре по математика, но на мен не ми е ясно как мога да го запиша или изпратя на някое състезание... Не вярвам неговата учителка да знае нещо, би ми се искало да се яви някъде, затова бихте ли ми дали някакви подробности? Благодаря.  bouquet

# 536
  • София и там където не се пуши
На първия пост има доста информация и в Календарния план пише кое е за първокласници.
Утре ще ти отговарят повече мами, да не се изложа, но би трябвало да има Великденско до края на тази година.

# 537
  • София
Благодаря за отговора, аз прочетох малко, но не ми е ясно как става записването. Simple Smile  Embarassed

# 538
  • София и там където не се пуши
Благодаря за отговора, аз прочетох малко, но не ми е ясно как става записването. Simple Smile  Embarassed

Ааа това ли - в самите училища, където се провежда, да речем две седмици по-рано се отива и се плаща такса и се записва детето.

# 539
  • София
Dorothy   bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт