Математически турнири - 14

• 83 839
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Аз определено се съмнявам в 12 зад. за 2кл от кенгуруто от 2009  newsm78

Според мен няма проблем със задачата, освен че след като в условието на задачата формата на часа е зададен в този вид - 6.15 и 7.30, то и в отговорите би следвало да бъде спазен формата, а не както е дадено 17.00, 17.45 и т.н. Иначе е ОК.

Именно - от 5ч до 17ч има 12 часа разлика!!!
ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ЕВРОПЕЙСКО СЪСТЕЗАНИЕ!

От 7 до 10 март 2012г.в гр.Биловец, Република Чехия се проведе 20 международен математически дуел. Участваха училищни отбори от Австрия, Италия, Чехия, Полша, Румъния и България. Отборът на СМГ спечели първо място в младшата възрастова група, първо място в средната възрастова група и второ място в старшата възрастова група. Индивидуални първенци са: Никола Константинов с преподавател Велико Колев, Велина Иванова с преподавател Ирина Шаркова, Емилиян Рогачев с преподавател Елена Станчева, Владимир Суванджиев с преподавател Ирина Шаркова, Даниел Атанасов и Деница Маркова с преподавател Линка Минчева и Виолета Найденова с преподавател Красимира Петрова.

Отново Браво на децата и техните ръководители

# 166
Синът ми се интересува как да реши следната задача:

Търси се най-малкото трицифрено число, което при деление с 2 дава остатък 1, при деление с 3 дава остатък 1, при деление с 4 дава остатък 3. Отговора му е ясен, но как да се обясни правилно алгоритъма на решаване?

Извинявам се, ако не е удобно да се питат такива неща, поздрави  Simple Smile

(Аз самата нямам и време да мисля за отговора в момента)

# 167

Търси се най-малкото трицифрено число, което при деление с 2 дава остатък 1, при деление с 3 дава остатък 1, при деление с 4 дава остатък 3. Отговора му е ясен, но как да се обясни правилно алгоритъма на решаване?

Извинявам се, ако не е удобно да се питат такива неща, поздрави  Simple Smile
Ами започва от 100 нагоре. Числото явно е нечетно щом дава остатък 1 при деление с 2.
101 не е. Според мен е 103.

# 168
И той така е отговорил, но се чуди дали е достатъчно, мерси  Hug

# 169
Момичета , извинявам се за аборигенския въпрос,  но пак сме все недорабрали- утре от колко е кенгуруто?

# 170
  • София
Момичета , извинявам се за аборигенския въпрос,  но пак сме все недорабрали- утре от колко е кенгуруто?

te-dda, в СМГ е от 10:30 ч., в други училища може да е от 11:00 ч.

# 171
началото 11.00 ми се видя късно, затова реших да попитам за всеки случай....явно искат както винаги децата половин час по-рано....мерси !:)

# 172
  • София

Извинявам се, ако не е удобно да се питат такива неща, поздрави  Simple Smile

(Аз самата нямам и време да мисля за отговора в момента)
Нека числото е а. Щом се дели на 2 с остатък 1 и на 4 с остатък 3, да разгледаме числото а+1.
Тогава а+1 ще се дели без остатък на 2 и 4 и при деление на 3 ще дава остатък 2. Това най- малко трицифрено число е 104. =>а=103

# 173
Здравейте, записвам се да ви следя! Винаги тук намирам задачите и класиранията от математическите турнири?

# 174
  • Варна
Не се ли появиха вече отговорите от днешното кенгуру?  Simple Smile

# 175
Имам отговорите за 2 и 6 клас - според нас, ако ви интересуват.

# 176
  • до реката
много се извинявам за въпроса.но кога ще излязат резултатите от кенгуруто,че синковеца не е разбрал.

# 177
  • Варна
Варна - понеделник ще сме в очакване

# 178
  • Варна
Имам отговорите за 2 и 6 клас - според нас, ако ви интересуват.

Да, за 6 клас - може тук, може и на лични! Благодаря предварително!  bouquet

# 179
интересно състезание

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 17:41 от Danybon

Общи условия

Активация на акаунт