Нещо смешно, което децата са казали. Тема №6

• 66 728
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Чувствителна на тема „малка“.
- На мама малкото момиченце - аз.
- Ни съм маука, аз съм гуяма кака.
Но:
- Недей да се клечиш така, седни като голямо момиче с прибрани крачета - етървата
- Ни съм гуяма, аз маука съм още.
Изобщо е малка или голяма когато ѝ отърва.

# 526
Моята малка племенница /2.5 г./ гали баба си по бузата и вика:
- Гали маце, гали маце. Какво си ми на баба сладурчето. /баба и така и вика на нея и тя реши да върне ласките/

# 527
  • Sofia
Всяка година на морето (ходим в Черноморец, което си е село) си попълваме ботаническо-селскостопанските знания. Миналата година установихме "как растат сърмичките" (лозовите листа)  Joy. Тази година им показвам чушки и домати и следва въпрос: "А как расте лютеничката?".  ooooh!

# 528
Дъщеря ми (7г) е горд собственик на нов мобилен телефон, през септември ще е първолаче. Онзи ден си седим със сестрата на мъжа ми на вилата, а детенце играе навън с друго дете. По едно време леля и получава СМС. Поглежда го и прихва. Подава ми телефона си и там пише: "Лелю доведи ми колелото"

Та с правописа и употребата на глаголите може и още да не е на "ти", ама със СМС-ите се справя!  Joy Никой не я е учил специално.

# 529
Pesheck, май повечето са така, моята по същия начин се "върти", както и отърва  Crossing Arms

Joy Чаполита, Савина
Дианичка  Joy техническа нация, какво да ги правиш...

Моята от преди малко...кака и замина на басейн с приятелки, та тази неделя малката пропуска ходене и се мотаем вкъщи, затова пазим "дълбока тайна" къде е кака и бях дала инструкции да не приказва голямата много-много и да се измъкне о време, одеве малката пита:
 Къде е кака?
Първото, което ми хрумва е:
- Отиде на училище.
 newsm78 Малката се зачудва, гледа дяволито и казва:
- На нейното училище има басейн? (не може да образува въпросителни изречения, само по тона на изказа се разбира, че пита)
 ooooh!  Joy Е, наложи се с баща и да замазваме положението и да обясним, че в у-щето и няма басейн, а има чинове и кака ще учи  Joy

# 530

- На нейното училище има басейн?

Хайде, хайде, не на нея тия!!!! На училище била кака, а?  Joy Joy Joy

# 531
  • Mars Hotel
Дъщеря ми се оплаква, ѝ е въздушно (задушно) и ме моли да ѝ пусна винторатора (вентилатора). Mr. Green

# 532
  • Sofia
Моя така преди малко се молеше да пусна "милитика".  hahaha

Хич  нямат представа за време мойте деца. Нормално на тази възраст, но е много смешно понякога. Всичко преди последното спане е "вчера", всичко след следващото спане е "утре". Та преди малко единия построи следното изречение (в началото на август):
- Мамо, може ли, утре като дойде Коледа да ми вържеш мартеничка?  ooooh!

# 533
Цитат
- Мамо, може ли, утре като дойде Коледа да ми вържеш мартеничка? 
rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 534
  • Пловдив
При моята освен „вчера” има и „ то беши одабна”. Понеже аз я поправям като ми казва вчера за всичко. Понякога сама се сеща, че нещо е било отдавна, ама на случаен принцип.

# 535
 Laughing
И при моите всичко преди последното спане е вчера, а всичко случило се преди няколко дни е- миналата година  Laughing

# 536
  • Пловдив
Преди малко като се размрънка насън пак чух култовата ѝ фраза. На въпроса „искаш ли да пишкаш?“ се отговаря - „ни ми са пишка на мем (мен)“. Laughing
Винаги от както свалихме памперса отговаря само така.

# 537
  • Бургас
да за времето са много интересни.  Simple Smile беше ядосан на вуйчо си, който заминаваше за няколко месеца. и му казва: "Искам вуйчо да отиде в **** и да стои там цяяял ден!"

"с тати излизам по мъжки, а с мама- по мамешки"

# 538
  • Плевен
Моята, след като прочетохме приказката за Красавицата и Звяра ме пита:
- Е тая Красавица как е целунала този Звяр, не и ли се е напълнила цялата уста с косми?  Joy

# 539
  • На брега на реката
Шегувам баща й, че ще не ще, ще ни слуша, две сме, повече сме, неговите жени сме. И съвсем закачливо му обяснявам, че като станем някой ден 3, да му мисли. При което той отговаря: "Че кой ще ти го направи. Щъркелът ли ще го донесе"
В този момент малката се включва в разговора с "Иууууу, мама ще се жени за щъркела"  Joy Сега през ден ме пита кога ще се женя за щъркела  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт