Нещо смешно, което децата са казали. Тема №6

• 66 717
  • 748
  •   1
Отговори
# 585

Joy

Това ми напомни една случка с нас.
Имаше период, когато беше около две годишен, в който използваше "ма"
Седим в къщи и си говорим всички около масата. Той се опитва да накара леля си да играе с него.
- Хайде , ма?
При което тя му отговаря:
- Без "ма" само хайде.
Но той отново си повтаря въпроса с "ма"
Прави му се втора забележка.
Трети път той си повтаря въпроса.
При което леля му само го поглежда вече обвинително  и той
- Хайде ма, без "ма" само хайде  Joy

# 586
  • Пловдив
Сутрин баща ѝ прави млякото. Ако се събуди преди да е готов, започва да вика - татеее. Но зимата при затворени врати не се чува много и аз я съветвам:
-  Викай с пълно гърло.
- Татеееее с пъну гълуууу.
Уж не е блондинка пък .... Laughing

п.п. Да не се обиди някоя блондинка, просто вица беше такъв.

# 587
Веднъж на вечеря малкия пита "Тате, ще ме заведеш ли да гледам цигани... Че не съм виждал..."  Crazy
Не знам какво е чул и като какъв точно атракцион си ги представя ...

# 588
Моята малката от известно време е на тема Принцесите на Дисни и всеки ден почти се изживява поне като една.
Вчера беше Шасмин, Чашмин, Джасмин и разни подобни, при които ние с кака и естествено падахме от смях и само я карахме да повтаря.
донесе и баща и обаче вечерта кукла от тези принцеси и отзад на кутията рисунка на повечето, та цяла вечер повтаряхме и завтаряхме реда в който са и съответно днес е нова принцеса в ролята на Путахонтас  Laughing
Като се събути сутринта кака и и почна да се обяснява пак коя е и тъй като не бе разбрана от раз с пълно гърло вика: Путахонтас, Путахонтас, как не разбираш!

# 589
И моя дребния така се хвалеше, че баба му му купила путинетка (разбирайте тротинетка)  Mr. Green

# 590
  • Пловдив
Почти всеки ден по някакъв повод се говори за рев. В смисъл тя да не реве, някое бебе ревало и т.н. Но .... тя р не може да каже, а в често го заменя с б. Та се получава едно - ибъ Embarassed Иначе правилно си го спряга глагола де. Опитвам се да я науча да ползва плача ама .... Laughing

# 591
  • София
И моя дребния така се хвалеше, че баба му му купила путинетка (разбирайте тротинетка)  Mr. Green
А ние като малки ядяхме пишкоти(бишкоти), а аз пиех пикочино(капучино).

# 592
пишината = машината
пишоко = високо

Laughing

# 593
пишината = машината
пишоко = високо

Laughing
В същия дух да допълня:
пишина = тишина
кук= боклук
тетеш = кренвирш
туц, дос = мотор  Rolling Eyes иди разбери логиката  newsm78
Толкова много бяха, ама съм ги забравила  ooooh!

# 594
  • Пловдив
Аз пак се включвам със случка, която показва как точно най-неподходящите думи децата ги научават най-бързо.
Прехвърлям музикалните канали по ТВ преди време и на две места дават някаква певица която ме дразни. Казвам "Пак ли тая патка!" От тогава малкия знае- като дават песен, която не харесва /и я пее жена/ казва "пака"- патка. Вчера пак си слушаме музика. Започва песен на Риана, за съжаление на Стилиян обаче никой не рапира около нея и не му харесва:
-Пака. /патка/
Кадър на Риана в близък план:
-Угооомна пака! /Огромна патка/

# 595
Като каза "патка" се сетих друга случка  Laughing
Тръгваме да излизаме с дребния на разходка, тъкмо се обуваме и аз се плясвам по челото   ooooh! "Еййй, голяма съм патка, трябваше да простра прането преди да излезем"... Дребния гледа, гледа и вика "Мамо, щом ти си голяма патка, значи аз съм малка патка "  hahaha

# 596
сега се сетих няколко нещица, които сестричката ми е казвала:
Купчица=купичка
шааа=крия се
цап,цап=къпя се
огон=огън
зааайооойоооо="Зайченцето бяло"
 newsm78 Grinning

# 597
Била съм на 1 година и нещо, когато с родидтелите ми сме претърпели катастрофа. Баща ми отива с майка ми в болницата, а мен ме отвеждат вкъщи при баба и дядо. На техните въпроси какво се е случило, аз обяснявам:
Пами бъка чички тати. Тати чупи коуата. Мама чупи гауата.  Joy

# 598
  • Варна
Последният пост ме подсети за нещо, което сестра ми Златина беше изръсила едно време... Беше паднала по стълбите на село и си беше пукнала главата. И обясни: Злата бИлата, чупи гавата на стъпалата. Simple Smile

# 599
Кали беше днес на зъболекар. Питам я по телефона дали я е боляло, а тя отговаря: "Малко болеше, но беше приятно"...  Crazy
По принцип на зъболекар гък не казва, горкото, дори да я боли повечко, но ти да видиш какви вопли надава когато я решааа....  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт