Отговори
# 195
rosikosefi, аз не бих издържала ...  Peace

# 196
какво е това съкращение ММ ? Embarassed

ох с тия ДГ незнам как ще е ,ще се постарая да направи 2г и тогава,ще се боря с моите 240лв и издръжката на таткото  Confused и нашете да ми помагат,лошото е ,че е записан в друг квартал където живеехме,а аз се изместих при нашите и като го приемат там ще има 1 ходене от единя край,та на другия край  Sad

# 197
При нас проблем са градините и ОДЗ-тата. В яслите уж има място. Като подадох миналия март молба за ясла, отидох юни пак (да ги питам може ли да не го приемат септември на яслата , а декември) отговориха ми, че имам реален шанс да влезем септември, но за декември вече съм изпуснала реда и не могат да ми гарантират. По същото време отидох в две градини и от двете ми казаха, че нямам никакъв шанс. Цитирам - "Приемаме 25 деца, вашият входящ номер е 1645"?!?!! Какво искат след 3-тата година да си го взема в къщи ли? не зная, а и нали сега е задължително от 5 г. ?!?! Не ми е ясно. Дано поне да влезем в яслата и после се надявам след някоя и друга година да отворят още градини.
За частна ясла не си и помислям - имам огромен ипотечен кредит и не много висока заплата(държавен служител).
За гледачка - ако се комбинираме 2-3 деца наистина е вариант ако гледачката е навита (благодарности на dobra  за добрата идея)
"Баба" не е вариант заради разстоянието

Kalina Z  Hug

За спането: ние сме така: заспива в нашето легло - аз го местя, ако се събуди през нощта и се размрънка  довършва нощта в нашето легло. Сутрин обаче като си изпие млякото задължително остава при мен на спалнята (най-вероятно защото ме мързи да го местя). Знам, че не е правилно от първото до последното действие, но ... не мога да го слушам как плаче. Rosikosefi omm  - ти си моят идол - аз съм неспособна на това.

iff2 : ММ-моят мъж
Аз също съм на друг адрес, но ми казаха, че това няма никакво значение за градината и яслата

# 198
Ами по принцип и аз едвам издържам ако плачат,но бяхме отчаяни,много добре разбираше,че не трябва да го прави,но се дереше,така или иначе плачеше,пък и бяхме тотално недоспали защото това продължаваше с месеци,а мъжа ми ходеше на работа,нямахме друга стая така,че се наложи.За ДГ и ние не сме подали документи и като гледам нямаме шанс да влезем,защото мъжа ми работи на граждански договори и то не постоянно,а с тях не става трябва само на трудов договор.

# 199
Кали, радвам се че всичко с майка ти е минало ОК.

За реването, незная какво да кажа....Дали на млади години нервите ми издържаха повече, дали зависи от детето, незная. С баткото успявах да го оставя да плаче и на него му минаваше бързо. Ей, ама със Сияна не се получава. Като ревне и забравя да спре. Чак ми настръхва косата , като си помисля че трябва да се отучваме от биберона...Дала съм и гратисен период до средата на март, да и избият кучешките зъби и край с бибата. Какъв рев ще е... ooooh!

Ха да ви е честит  8035-я сняг в София. hahaha Joy При нас няма, пече си слънчице, макар и озъбено...

# 200
  • софия
Kalina  радвам се ,че всичко е минало ок.
Бебешондел Hug
За яслите:да Ви разкажа за нещо което ни се случи миналата седмица.Записахме се в интернет и решихме и на място да отидем с ММ .При директорката на яслата номер 1 в класацията ми за р-н Младост(3) влязох само (ММ говореше по телефона ).Тактично жената ми каза ,че понеже искам за догодина като навърши 2 ,но сме на 56място едва ли ще е сред класираните.После още по тактично ми намекна, че и с документ за някаква болест вече не минава номера -та само с конкретна сума от над 4000лв да си помисля до нова година и пак да се срещнем за да е сигурно за следващата .На излизане видя ММ и се оказа ,че се познават директно му каза ,че има шанс да ни вземат .Да и звъннем   извън работно време.Е мерси ,ама пари от мен няма да види!В последствие един приятел ни предложи да говори с негова позната за частната ясла на Веда.И честно да ви кажа ако там ни предложат по нормални суми за месечни такси съм навита .

# 201
  • София
Айде момичета ,честит .... 8035 сняг ... Жозефа , нали до толкова ги докарахме Wink
Да, Ивче, вчера беше 8034 - няма грешка!  Wink  Laughing Броим ги правилно  Joy  Joy  Joy

KalinaZ, и аз не си падам по немския изобщо. Аз съм франкофон по душа и по гимназия. Ама бих го преживяла, ако се налага - Филипеско да лае на немски срещу 400лв такса.  Joy
Винаги се сещам за онзи лаф, че на немски "Обичам те", звучи като "Сменете ми накладките на колата", а на френски "Сменете ми накладките на колата", звучи като "Обичам те"  Joy  Joy  Joy
Радвам се, че майка ти е добре!  Hug Hug

Rosikosefi   , дано не ми се налага да го прилагам това, но наистина като опре ножа до кокала

Бибата - на мен ми е неприятно, че се научи да заспива с нея, но в никакъв друг момент не я ползва. Като заспи и я плюе сам, но пак е нещо, от което трябва да се отучва и ще е трудно.

TROSHKATA 4000лв????????????? Тия са се самозабравили!!!! За мизерна държавна ясла??? Избирам си частна тогава - всичките купчини с пари поне са регламентирани, а няма да отидат в джоба на директорката!

# 202
TROSHKATA 4000лв????????????? Тия са се самозабравили!!!! За мизерна държавна ясла??? Избирам си частна тогава - всичките купчини с пари поне са регламентирани, а няма да отидат в джоба на директорката!
мдаааааа  Mr. Green не си мислете, че на 1000лв някой ще ви върже. В Сф. много народ е на опашката за рушвети.

iff2, направи си временна адресна регистрация в общината, където сте сега. Дори не ти е спешно, жълтата бележка ти трябва едва при фактическото записване. В системата на ИСОДГ отсега си въведи само реалния адрес.

# 203
Джос,това лафче не го знаех JoyСтрашно,запомням го Hug

Отново ви благодаря на всички за положителните мисли Hug

Тези 4000 и на мен са ми абсурдни да си ги прибере някаква директорка в джобчето ooooh!Ужас!

Росикосефи,и на мен вече си ми идол HugЛеле,аз значи се оказах много мека и има да си патя май...Аз денем не смея да я оставя да пореве и минута,та нощем... WhistlingЗатова спим отделно с половинката все,та да я взимам при мен като мрънка.После я връщам в леглото,после пак и пак..Гледам да си я връщам като се унесе,че иначе все върху мен иска.Като някакво двумесечно с колики е милата hahahaТака е свикнала с тази поза,че няма отучване.Абе поне че вече само се гушка и не ставам да я мъкна из стаята... ooooh!Както до преди някой месец...То тя ако се научи да спи до мен без клатенето...добре дошла Ая JoyДа си спи до когато иска.Ама засега има нужда от полюшване да се успи пак и това ме събужда мен...

# 204
Кали, тази статия където ми излезе като спам четейки се сетих за теб, ще я пусна във фейса,да я опровергаеш в някой отношения Wink Hug

Немската детска много ми хареса.На мен немския си ми е слабост.Много негодувах в началото с този френски, който бях принудена да уча а нямах желание, някой ден може и да го проговоря като хората. Simple Smile

# 205
Мари,давай че ми стана интересно Hug

# 206
TROSHKATA, то рушвета за университет е по-малко от 4000лв. Ако някой е готов да ги даде, то поне за висшето да е направо Simple Smile

За спането: ние сме така: заспива в нашето легло - аз го местя, ако се събуди през нощта и се размрънка  довършва нощта в нашето легло. Сутрин обаче като си изпие млякото задължително остава при мен на спалнята (най-вероятно защото ме мързи да го местя). Знам, че не е правилно от първото до последното действие, но ... не мога да го слушам как плаче.

Това е едно към едно с нашата схема на спане.
В неделя правихме Прощапулник - Кики хвана първо химикала, а после международния паспорт. Тръпнем и вехнем какво ще излезе от наш'та хубостница Simple Smile

Утре ми е първия ден отново на работа. С много смесени чувства съм, защото като забременях бях се зарекла да не се връщам там, но до момента не намирам нищо по-добро Sad
Обещавам да ви чета, когато мога.

За яслата: до септември майка ще гледа Калина. Дори сме подали документи да бъде назначена като гледачка от бюрото по труда - ще взема по една минимална работна заплата за това. А от септември Кики ще ходи на ясла.

# 207
  • София
4000лв.- е тая вече съвсем се е унесла.

От частните детски градини на мен ми допада МОнтесори Хай в Горна баня.

Калина, много се радвам че с майка ти нещата са минали благополучно. Бързо възстановяване.

Мери, и аз ще бъда като теб и най-вероятно ще се върна във фирмата, макар че хич не ме радва идеята.

# 208
Това е едно към едно с нашата схема на спане.
В неделя правихме Прощапулник - Кики хвана първо химикала, а после международния паспорт. Тръпнем и вехнем какво ще излезе от наш'та хубостница Simple Smile

Утре ми е първия ден отново на работа. С много смесени чувства съм, защото като забременях бях се зарекла да не се връщам там, но до момента не намирам нищо по-добро Sad
Обещавам да ви чета, когато мога.

За прощъпулника смятам, че може да стане писател на пътеписи... Хем ще пътува, хем ще пише.... Joy Joy

За първият работен ден, ами успех.... HugЗная с какви чувства отиваш, дано да намериш скоро по-добрата работа. Пък като се уредиш с почивен ден, свиркай, ние хайманите ще сме по улиците. Да се разходим заедно....

# 209
  • София

От частните детски градини на мен ми допада МОнтесори Хай в Горна баня.

Тази ли беше градината, дето ти искат 150евро такса само, за да разгледат документите и да пазят място?  Laughing Че даже и има вероятност да не одобрят детето.
Чудя се таксата им дали е към 1000лв.
Иначе няма лошо, напротив. Но малко извратенко за нашите реалности.

Общи условия

Активация на акаунт